Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Żle to wygląda:( Nie wiadomo czy on w ogóle widzi na to oko
Jak sprawa transportu do Krakowa, ktoś się zgłosił?
Great zrób FB z samym wątkiem transportowym. Najprawdopodobniej pojadą dwa husky

• Replies 622
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Łohoho... Wydarzenie??? Hmmm... A nie możecie napisać w wydarzeniu Viktora że koniecznie szukacie transportu? Ja mogę poprosić kilka stron i osób o apel że poszukujemy transportu. A co z tą propozycją co wcześniej o niej pisałam(cytowałam)?

Posted

Cieszę się ,że Wam się podoba imie Viktor jakie zaproponowałam. Od wczoraj rozwalam FB!!!!!! . Napisali mi, że mi zablokuja konto jak bedę tak rozsyłać. No ale chyba tak straszyli bo nie zamkneli.Oprócz swoich znajomych wysyłam do zupelnie obcych ludzi mających jakiś związek z psiakami. Powinno byc sporo wpłat bo dostałam n a FB i na maila sporo potwierdzen. Ten film jest straszny. A ten skowyt długo pozostaje w pamięci. Na tych zdjęciach wyżej widac ,że juz troche lepiej z nim. Ładna psinka. Napiszcie jak dalej sprawa sie potoczy. Trzymam kciuki. Nastepne wpłaty w drodze. Dziewczyny jestście WIELKIE!!!!!!.. Ja moge tylko w ten sposób. Na FB aż huczy. Trzymam kciuki Dacie znać co dalej bo ludzie się mnie pytaja. Ja im bede odsyłała ten wątek OK?

Posted

greatmadwomen napisał(a):
Łohoho... Wydarzenie??? Hmmm... A nie możecie napisać w wydarzeniu Viktora że koniecznie szukacie transportu? Ja mogę poprosić kilka stron i osób o apel że poszukujemy transportu. A co z tą propozycją co wcześniej o niej pisałam(cytowałam)?

?? gdzie ta propozycja?

Posted

estrojek napisał(a):
Cieszę się ,że Wam się podoba imie Viktor jakie zaproponowałam. Od wczoraj rozwalam FB!!!!!! . Napisali mi, że mi zablokuja konto jak bedę tak rozsyłać. No ale chyba tak straszyli bo nie zamkneli.Oprócz swoich znajomych wysyłam do zupelnie obcych ludzi mających jakiś związek z psiakami. Powinno byc sporo wpłat bo dostałam n a FB i na maila sporo potwierdzen. Ten film jest straszny. A ten skowyt długo pozostaje w pamięci. Na tych zdjęciach wyżej widac ,że juz troche lepiej z nim. Ładna psinka. Napiszcie jak dalej sprawa sie potoczy. Trzymam kciuki. Nastepne wpłaty w drodze. Dziewczyny jestście WIELKIE!!!!!!.. Ja moge tylko w ten sposób. Na FB aż huczy. Trzymam kciuki Dacie znać co dalej bo ludzie się mnie pytaja. Ja im bede odsyłała ten wątek OK?

Po tym najważniejszy będzie transport do DT do Radziszowa (to 10km od Krakowa). Szukamy pilnie tego transportu, może być także za zwrotem kosztów.

Posted

[quote name='greatmadwomen']Macie informacje czy psiak jest w końcu agresywny czy to tylko takie gadanie? Imię bardzo fajne. Co do ślinienia może być mnóstwo powodów, mój pies np. ślini się strasznie gdy się bardzo denerwuje lub boi. Na wątku o transporcie dostałam takiego posta:

Tylko trzeba psa sprawdzić, napewno nikt nie weźmie do samochodu psa agresywnego. Już odpowiedziałam na tego posta i dałam dobry link(bo zmieniła ata temat to link nie wchodził). Chyba jak by co można by było psa podwieźć po drodze żeby było, no i koszty idą zawsze na pół. Tu jest oryginał jak by ktoś chciał :
http://www.dogomania.pl/threads/203605-Potrzebujemy-transportu-na-trasie-Wrze%C5%9Bnia(woj.Wielkopolskie)-Krak%C3%B3w?p=16446178#post16446178

dwie strony wcześniej jest :D

Posted

Tez umieram z ciekawosci jak ten jego charakterek, ale na zdjeciu wyglada znacznie lepiej, wącha sobie kwiatki na spacerku :) Bidulek, ponoc wcale nie jest taki stary na jakiego wygląda :(

Posted

Pies nie jest agresywny. Na temat stanu zdrowia nic jeszcze nie wiemy. Gdybac nie ma co, trzeba czekac na diagnozę.
Mnie osobiście imię Wiktor podoba się ale dla niego pisane przez V i c, czyli Victor, żeby miało jakiś sens.
Jestem w trakcie ustalania transportu ale to jeszcze nic pewnego, więc proszę rozglądajcie się jeszcze.

Posted

salo napisał(a):
A czy ten pies był już u weterynarza? Na filmiku nie wygląda zbyt dobrze . A czy on pije wodę ??

To nie wścieklizna! Jest aktualnie w lecznicy i po kwarantannie.
Great a to aktualne? Jeśli tak, to można szczegóły dogadywać

Posted

A teraz trochę wieści medycznych. Niestety zawiozłam dziś doktorowi kolejnego biedaka z zapaścią, więc musiał ratować najpierw jego życie. Trzymajcie kciuki, by staruszek się podniósł i pożył jeszcze troszkę...
Victor widzi na obydwa oczka, z tym, że w tym jednym powieka po urazie opada. Powieka jest rozcięta ale zabliźniona, blizna ma około 1 cm długości.
Przy badaniu czaszki centymetr po centymetrze, lekarz nie wyczuł żadnych zgrubień, wklęsłości czy miejsc bolesnych. Owszem, są tam liczne blizny.
Pies nie ma żadnych zaburzeń motorycznych.
Zęby ma ciemne i starte, przyjmujemy na dzień dzisiejszy, że jest seniorem.
Utrzymuje się ślinotok, ale wg lekarza (i mnie) występuje w sytuacji stresu.
Psiak ma bardzo silną biegunkę.
Jutro będzie miał badaną krew (morfologia i biochemia) oraz rtg czaszki.

Victor bez problemu dał się zbadać, i to bez żadnego warknięcia.

A teraz moje obserwacje. On nienawidzi zamknięcia!!! Wyje, wydaje jakieś takie gardłowe bulgoty, ślini się, ma dziki wzrok. Dziś, jak patrzyłam jak zawodzi w klatce prętów nie może tam gryźć bo są posadowione zbyt blisko siebie, miałam przykre skojarzenie, że jakby mógł popełnić samobójstwo, zrobiłby to bez namysłu!
Wypuszczony z klatki w pomieszczeniu, czy też na zewnątrz, to zupełnie inny pies, bardziej zrelaksowany i spokojny. Jednak na pewno jest to typ uciekiniera, taki niezależny typ. Mogłabym przysiąc, że widziałam jak mierzy wysokość płotu i wdycha powietrze za ogrodzeniem. Człowiek dla niego nie jest tak ważny jak wolność...

Posted

I co zrobić z takim? On potrzebuje wolności ,a ludzie chcą go na siłę trzymać w więzieniu. On musi znaleźć dom z ogromnym wybiegiem inaczej zgonie psychicznie.

Posted

Poker napisał(a):
I co zrobić z takim? On potrzebuje wolności ,a ludzie chcą go na siłę trzymać w więzieniu. On musi znaleźć dom z ogromnym wybiegiem inaczej zgonie psychicznie.

I świetnie zabezpieczonym wybiegiem...

Posted

Fajnie by było by trafił do kogoś doświadczonego w psach Północy. On chyba nie miał dobrego życia :( Wg mnie husky może mieszkać i w kawalerce, byleby poświęcano mu mnóstwo czasu i zapewniano dużą dawkę ruchu... Dobrze zabezpieczony ogród zawsze jest oczywiście bonusem ;)

Posted

Problem z nim może być inny- zamknięty w mieszkaniu może też próbować się z niego wydostać za wszelką cenę, jeżeli był psem podwórkowym może źle znosić każde zamknięcie...Zanim trafi do domu, trzeba by sprawdzić jak w domu się zachowuje, szczególnie w samotności. Trzymam niezmiennie kciukasy.