Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 622
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Robi postępy, wszyscy robią. Piotr uczy sie jak Victora przechytrzyć i uniemożliwić mu wchodzenie gdzie sie akurat Victorowi podoba. Metody sa coraz sprytniejsze i Victor powoli przestaje dawać rade. Kiełbasę murarzom jak kradł tak kradnie, ale skoro nie zamykają drzwi.... Victor ma nowego kolegę, szczeniaka 4 miesięcznego. Chłopaki oczywiście dobrały sie jak w korcu maku i razem wywijają, a przykład mały jak wiadomo ma niekiepski:) Za dwa tygodnie, po wojażach wakacyjnych umówiliśmy sie wspólna wycieczkę rowerową. Biorę swoje burki a Piotr swoje. Potem kiełbacha i sałatki:)

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

miejmy nadzieję, że nic ;)
Ja tu trafiłam, bo znajoma udostępniła link na facebooku... ale niekatualny bo była tam jeszcze historia o nim, póki siedział w schronie w złym stanie... potem trafiłam dalej i okazało się, że ma dom i czuje się lepiej, więc podejrzewam, że ktoś tu nie doczytał do końca :)

Posted

No właśnie ja też tu trafiłam, bo wciąż dostaję Causes odnośnie alarmu dla seniora Husky:
http://www.causes.com/causes/588032-senior-husky-umiera-w-schronisku?time=1321871806&h_ref=join_ladder&template=join_flow_mailer%2Frecruit_people&causes_ref=email

Najwyraźniej ktoś nie doczytał do końca i apel krąży po fb i mailowo. Ale - dopiszcie jak się potoczyły losy Victora w nowym domu- czy Rodzinie udało się go uspokoić i dotrzeć się wszystkim??? Potem trzeba będzie uaktualnić apele w obiegu dając linka do tego wątku.

Posted

POMÓŻ NAM I WEŹ UDZIAŁ W KONCERCIE CHARYTATYWNYM

Serdecznie zapraszamy na koncert charytatywny, na rzecz naszych podopiecznych!!!!!!

Bilety w cenie 55 zł do nabycia w RockLongLuck-u na ulicy Półwiejskiej oraz u wolontariuszy Fundacji Głosem Zwierząt.

Artyści całe gaże przekazują na pomoc zwierzętom.

• 1 month later...
Posted

[quote name='Helga&Ares']Victor szuka nowego domu - obecny Pan nie daje już rady z jego wybrykami[/QUOTE]
nie mogę uwierzyć:(
a wygląda tak niewinnie i poczciwie

Posted (edited)

[quote name='sylwija']smutne :( te wybryki nie do opanowania, ciężko pewnie będzie domek znaleźć, który sobie poradzi?
a Victor może być u Pana dopóki nie znajdzie nowego domku?

tak, dopóki Pan nie straci cierpliwości..

Edited by Helga&Ares
Posted

Słuchajcie, Victor musi się wyprowadzić od p. Piotra maksymalnie do najbliższej soboty (4 luty 2012)
Od incydentu z kurami Victor siedzi w kojcu razem z drugim psem p. Piotra i p. Beaty. Państwo nie chcą takiego losu dla swojego psa, który nie ucieka tak jak Victor, a jednocześnie nie chcą by Victor siedział w kojcu sam.
Mimo intensywnego ogłaszania od marca 2011 nie znaleźliśmy domu stałego dla Victora.
Jest to starszy pies, który jak wynika z relacji, nie znosi ani zamknięcia gdziekolwiek, ani samotności, dodatkowo uraz jakiego doznał pozostawił trwały ślad na jego wyglądzie - ludzie nie chcą starych, a dodatkowo oszpeconych psów. Liczyliśmy na cud, ten się nie ziścił. Nie ma domu dla Victora, domu z ludźmi, którzy zaakceptowali by jego wiek i oszpecony pysio, dodatkowo domu z zabezpieczonym ogrodem i niepracującymi ludźmi.
Nie wiemy co począć :(
Na konto Victora wpłynęło ogółem 2,195 zł do dnia 31.01.2012
Wydaliśmy razem 1762,83
- na klinikę 616,74
- na transport do Krakowa 518,09
- na puszki 340,00
- na frontline i artrotine - 150,00
- na karmę - 158,00
co pozostawia na jego koncie 432,17zł (i tu proszę o chwilę cierpliwości bo sprawdzam czy nie było więcej wydatków na karmę).
Nie mamy żadnego alternatywnego dt, nawet płatnego.
To co zostało (albo i nie, jesli się okaże, że było więcej faktur za karmę) nie starczy nawet na 1 miesiąc w hotelu kojcowym, nie mówiąc już o hotelu domowym.
Czy ktoś z Was ma może jakiś omysł jak pomóc temu psu???