Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 622
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mam pojęcia, bo mnie tam nie było. Poranny transport zawdzięczamy Pauli i Wiesiowi z Gaju. Ja sterowałam wszystko telefonicznie, a popołudniu odwiedziłam Victora i inne nasze psiaki w śremskiej klinice.

Posted

A to inna sprawa...i dobrze, że zna komendy i zna dom.
Ja mam jeszcze małą prośbę do was dziewczyny, AniaO zrobiła wydarzenie na FB dla mojej tymczasowiczki chorej na serce Dorci, która od lipca ub. roku czeka na dom i ma bardzo małe szanse...FB to ostatnia deska ratunku, coś z tym eventem sie robi...ale co? tego nie wiem, bo nie mam tam konta...czy możecie mi pomóc w udostępnianiu tego?? Tutaj jest tyle zorientowanych osób...dziękuję i przepraszam, że rozpraszam.

http://www.facebook.com/event.php?eid=207547675927855

Posted

[quote name='Inez de Villaro']
Ja mam jeszcze małą prośbę do was dziewczyny, AniaO zrobiła wydarzenie na FB dla mojej tymczasowiczki chorej na serce Dorci, która od lipca ub. roku czeka na dom i ma bardzo małe szanse...FB to ostatnia deska ratunku, coś z tym eventem sie robi...ale co? tego nie wiem, bo nie mam tam konta...czy możecie mi pomóc w udostępnianiu tego?? Tutaj jest tyle zorientowanych osób...dziękuję i przepraszam, że rozpraszam.

http://www.facebook.com/event.php?eid=207547675927855 Widzę, że jesteś jak ja, o tyle jestem lepsza, że konto mam. Ale co z nim robić, tego już nie wiem. Mam nadzieję, że inni tu obecni pomogą.

Posted

rozumiem ze Viktor zostal na noc w lecznicy?
nie dziwne ze zawodzi i wyje w klatce ,to sa chyba najbardziej niezalezne psy pod sloncem wiec kraty dla niego to najwieksza kara
ciekawe co wyjdzie z badan krwi i czy bedzie mogl jechac do Dt

Posted

Panca napisał(a):
ciekawe co wyjdzie z badan krwi i czy bedzie mogl jechac do Dt
Ja też na to czekam i uważam, że jeśli nic strasznego, to Victor powinien jak najszybciej znaleźć się w dt u Janka.

Posted

[quote name='Inez de Villaro']Problem z nim może być inny- zamknięty w mieszkaniu może też próbować się z niego wydostać za wszelką cenę, jeżeli był psem podwórkowym może źle znosić każde zamknięcie...Zanim trafi do domu, trzeba by sprawdzić jak w domu się zachowuje, szczególnie w samotności. Trzymam niezmiennie kciukasy.[/QUOTE]

Goniu on moze troche jak Tiger co wyprawiał w zamknięciu :evil_lol:w klinice a w domu spoko normalny pies;)

Posted

[quote name='caromina']Great a to aktualne? Jeśli tak, to można szczegóły dogadywać

Chyba nam to nic nie da, bo Brodnica jest koło Łodzi a Pabianice też nam nie po drodze, no chyba że mi źle wyszukało. Lecz jak chcecie to kontaktujcie się z tą osobą(podam jeszcze raz wątek: http://www.dogomania.pl/threads/203605-Potrzebujemy-transportu-na-trasie-%C5%9Arem-lub-Pozna%C5%84-Krak%C3%B3w?p=16446178&viewfull=1#post16446178 ) ja nie mogę nic ustalać, bo nie wiem czy macie możliwość powiezienia psa, co potem i jak.

Chociaż :hmmmm: jak by ktoś podwiózł psa do Brodnicy to można poprosić aby przejechała ta osoba przez Kraków(oczywiście za zwrot kosztów) i podwiozła Viktora, bo tak patrzę i to nie tak daleko

Znalazłam jeszcze takie coś na mapie pomocy dogo: [reszta swiata] Nanhoo (caly Berlin i okolice do 100 km, czesto przejazd na trasie Berlin-Slask lub Berlin-Krakow, mozliwe przystanki po drodze np. Legnica. Wroclaw, Opole itd.)

Posted

Victorek po badaniach!
Rtg głowy - brak zmian kostnych. Są "tylko te na powierzchni (blizny, uszkodzone oko)
Biodra ok
klatka piersiowa ok
Kręgosłup seniora - spondyloza - zrosty wyrostków w kilku miejscach.
Jama brzuszna "brzydka" jak określił pan doktor. Zgazowane jelita, przednie jelito - złogi chrzęstno kostne, podrażniony żołądek i jelita. Być może jutro trzeba będzie zrobić lewatywę. Podobno czasami przy dolegliwościach jelit występuje ślinotok. Ale nie można wykluczyć, że to kombinacja ze stresem.
Morfologia w normie.

Kochani, trzeba go jak najszybciej przewieźć do dt. Ja kombinuję, ale kombinujcie i Wy!

Posted

Można by zawieźć Viktora do Brodnicy i tam przekazać, lecz trzeba najpierw znaleźć kogoś kto go tam zawiezie

Cieszę się że Viktorowi nie jest nic poważnego

Posted

Wieści nie najgorsze, dziękujemy:)
Tak przyszło mi do głowy, może można by go było od razu za czipować... tak na wszelki wypadek:roll: