GoniaP Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 ata napisał(a):Przypomniało mi się jak jedna z koleżanek, które dzisiaj widziały psiaka w schronie powiedziała, że wydaje jej się, że on nie widzi .... Anetko, co jeszcze Wam się przypomni??? Trzymajmy wszyscy kciuki za jutrzejszy dzień. Miejmy nadzieję, że psiak opuści schron. Co powiecie na imię Viktor? Wszak on ma wygrać lepsze życie... Quote
Helga&Ares Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 GoniaP napisał(a): Co powiecie na imię Viktor? Wszak on ma wygrać lepsze życie... 200% na tak:) TO JEST SZCZĘŚLIWE IMIĘ!!!! Noszac to imię ten psiak WYGRA! Quote
caromina Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 W międzyczasie trzeba transport załatwiać do Krakowa. Pilnie, skoro pies przejawia agresje. U mnie w domu małe dziecko Jak będzie w szpitalu może czegoś więcej o nim się dowiemy i rewelacje ze schronu o jego agresji nie okażą się prawdziwe Quote
estrojek Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Viktor może byc od Viktorii . Niech mu sprzyja .Zaraz wpłacam 100 zł Quote
majka2222 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Jeśli go boli, to nic dziwnego, ze może przejawiać agresję. Podnoszę biedaka... Quote
estrojek Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Cholera . ING on-line chwilowo nieczynny .Ale to nic jutro przelew. A teraz W góre PSINKO Quote
ata Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 No to imię już mamy:loveu: Strasznie się denerwuję.... Quote
GoniaP Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Rozmawiałam przed chwilą z pracownikiem, właśnie jedzie z Viktorem do weta, który musi wydać zgodę na wydanie psa.... Quote
GoniaP Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 I mam nadzieję, że to nie wścieklizna, bo jak się okazuje, pies nie był jeszcze szczepiony. Tfu!! Quote
xxxx52 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Ta piana moze byc symptomem ,ze albo , ma wscieklizne,albo ma zaburzenia pracy mozgu.oby nie wscieklizna Ojejej Czy teren wrzesinski jest wolny od wscieklizny?Na to pytanie powinien odpowiedziec wet powiatowy,albo wet schroniskowy Quote
ata Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 GoniaP napisał(a):I mam nadzieję, że to nie wścieklizna, bo jak się okazuje, pies nie był jeszcze szczepiony. Tfu!! specjalnie dzwoniłam do pracownika schroniska aby zapytać się czy pies był szczepiony? Odpowiedz brzmiała, że TAK !!! Do schroniska podobno przyszedł pod koniec stycznia a szczepiony był przeszło 3 tygodnie temu !!! Quote
ata Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 xxxx52 napisał(a):Ta piana moze byc symptomem ,ze albo , ma wscieklizne,albo ma zaburzenia pracy mozgu.oby nie wscieklizna Ojejej Czy teren wrzesinski jest wolny od wscieklizny?Na to pytanie powinien odpowiedziec wet powiatowy,albo wet schroniskowy Ale to nie była piana tylko ślina !! (nie wiem czy jest jakaś różnica ?) Quote
xxxx52 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 ata napisał(a):Ale to nie była piana tylko ślina !! (nie wiem czy jest jakaś różnica ?) najlepiej niech sie wet wypowie ,bo nie widzialam psa chorego na wscieklizne(znam tylko z opisu ksiazkowego )Pojawienie sie sliny moze jest zwiazane z porazeniem mozgu pod wplywem uderzenia.tak czy tak wet sie tym psiaczkiem zajmie. Quote
Mayuko Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 ja ze swojej strony też chciałam co prawda niewielką kwotę zadeklarować (15pln), bo w tym miesiacu wyczerpałam budżet na malamuciaki w potrzebie, ale wpłacę i w przyszłym miesiącu też :P. Ciesze się że Seniorka nie pozostawiono go na pastwę nieszczęsliwego losu schroniska :) Quote
GoniaP Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 [quote name='ata']specjalnie dzwoniłam do pracownika schroniska aby zapytać się czy pies był szczepiony? Odpowiedz brzmiała, że TAK !!! Do schroniska podobno przyszedł pod koniec stycznia a szczepiony był przeszło 3 tygodnie temu !!! A ja dziś usłyszałam, że psiak trafił do schroniska 19 lutego i był poddany leczeniu, więc nie mógł być zaszczepiony. Tu wszystko na temat wścieklizny: http://artykuly.animalia.pl/artykuly.php?id=777 Quote
Inez de Villaro Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Tutaj na dogo jest pies z takim samym ślinieniem, dodatkowo pyszczek ma opuchnięty od urazu...wydaje się że to ślinienie może być związane z urazem głowy- tak samo oczy- odklejenie się rogówki...od uderzenia w głowę, pewnie miał uraz. Quote
GoniaP Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Inez de Villaro napisał(a):Tutaj na dogo jest pies z takim samym ślinieniem, dodatkowo pyszczek ma opuchnięty od urazu...wydaje się że to ślinienie może być związane z urazem głowy- tak samo oczy- odklejenie się rogówki...od uderzenia w głowę, pewnie miał uraz. Masz rację Inez, człowiek już głupieje z tych nerwów. Mamy go! Wiktor jest już w drodze do Śremu :) Quote
ata Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 [quote name='GoniaP']Masz rację Inez, człowiek już głupieje z tych nerwów. Mamy go! Wiktor jest już w drodze do Śremu :) O jezuśku....:bigcry::bigcry:. ile mnie ten pies nerwów kosztował....... a teraz rycze ze szczęścia, że to nie żadna wścieklizna :angryy: Wszystkim bardzo dziękuję za tak ekspresową pomoc dla tego pieska :Rose::Rose: Teraz może być już tylko lepiej :multi::multi: [FONT=Verdana]Czekamy teraz na wiadomości z kliniki a w między[/FONT] czasie [FONT=Verdana]zbieramy kaskę zbieramy ;-)[/FONT] Quote
Rumi. Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Macie informacje czy psiak jest w końcu agresywny czy to tylko takie gadanie? Imię bardzo fajne. Co do ślinienia może być mnóstwo powodów, mój pies np. ślini się strasznie gdy się bardzo denerwuje lub boi. Na wątku o transporcie dostałam takiego posta: [quote name='jurmar98']Prawdopodobnie w tym tygodniu będę wiózł Bumeranga z Pabianic do Brodnicy (to zdaje się niedaleko Wrześni) i wracam do Dąbrowy Tarnowskiej.Byłoby to chyba jednak trudno zgrac by w powrotnej drodze zabrac huskiego,tym bardziej ,że nic o piesku nie wiem,bo wątek się nie pokazuje. Tylko trzeba psa sprawdzić, napewno nikt nie weźmie do samochodu psa agresywnego. Już odpowiedziałam na tego posta i dałam dobry link(bo zmieniła ata temat to link nie wchodził). Chyba jak by co można by było psa podwieźć po drodze żeby było, no i koszty idą zawsze na pół. Tu jest oryginał jak by ktoś chciał : http://www.dogomania.pl/threads/203605-Potrzebujemy-transportu-na-trasie-Wrze%C5%9Bnia(woj.Wielkopolskie)-Krak%C3%B3w?p=16446178#post16446178 Quote
ata Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Poprosiłam Sunshine z dogo, aby weszła na wątek i napisała od siebie jak zachowywał się parę dni temu Wiktor ;) Quote
Recommended Posts