GoniaP Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 caromina napisał(a):Jak on z innymi psami? Bo tak sobie myślę, ze zanim pojedzie do Krakowa, mogłabym go u siebie parę dni potrzymać. Mam dwie suki i psa w mieszkaniu Jak chcesz, to mogę z Tobą jutro pojechać do Wrześni po niego. Mój nr 785 03 03 03 Quote
ata Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 Plicha napisał(a):Oby szybko udało się go stamtąd zabrać. Jutro będą jakieś wiadomości od weta, tak? Mam nadzieję, że pracownik go zawiezie, choć niedawno psiaczek miał leczone te oczka tak że weterynarz go widział. Dowiedziałam się jeszcze, że jak miał leczone oczka, to w tym czasie miał opuchnietą głowę. Pracownik mówi, że prawdopodobnie dostał po głowie a i zęby ma bardzo pościerane, prawie ich podobno nie ma przez to że ciągle gryzie krat.... :-( Quote
ata Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 GoniaP napisał(a):Jak chcesz, to mogę z Tobą jutro pojechać do Wrześni po niego. Mój nr 785 03 03 03 Bosze.... dziewczyny zróbcie to.... zobaczcie i jak możecie zabierzcie go stamtąd :-( Quote
Plicha Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 O matko :( Czy ja dobrze widzę że psiak ma szanse jutro opuścić schronisko?? Quote
conceited Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 wiedzialam kogo powiadomic ;) Gonia i Caromina nie zostawią psiaka na pastwe losu. Jesli bedziecie jechaly rano - moge Wam pomoc w transporcie psa. A gdybyscie znalazly transport do Krakowa - dajcie prosze znac... tez mamy husky do zawiezienia do Krakowa na DT. Quote
ata Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 Dziewczyny myślę, że to bardzo ważne, aby, może jeszcze dzisiaj zadzwonić do pracownika schroniska i powiedzieć mu, że jutro zabieracie psa. Wiem, że w schronie nie usypia się psów od tak sobie, ale wolę dmuchać na zimne. Po za tym zaznaczcie, że w razie potrzeby piesek będzie leczony. i będzie miał domową opiekę :oops: Co prawda ja z pracownikiem już rozmawiałam, ale ja jestem jakby "swoja" i wolałabym, aby ktoś z zewnątrz też zadzwonił. Od siebie dorzucam 10zł:oops: Quote
GoniaP Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 I jeszcze jedno, czy psiak był szczepiony p.ko wirusówkom? Bo ja mam zaparwiony samochód. Quote
ata Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 GoniaP napisał(a):I jeszcze jedno, czy psiak był szczepiony p.ko wirusówkom? Bo ja mam zaparwiony samochód. We Wrzesni szczepią przeciwko wściekliznie i wirusom. Quote
xxxx52 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Ojej jak cudownie ,ze z tego schroniska bedzie psiak uratowany Co za super szybka akcja ratowania biedaczka,ktory nie mialby w tym schronisku szansy przezycia. ojej jak sie ciesze.:loveu::loveu: Quote
pelaodrudego Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Mam juz instrukcję dojazdu: Latwy dojazd A4 z Katowic. Zjazd za bramkami przed Krakowem na Rzeszów,potem zjazd na Oświecim,za 5 kilometrow jest Skawina - skret w lewo drogowskaz Radziszow,i za 4 km kolo kosciola jest moj dom. Naprzeciw poczty. Co napisał wczesniej po obejrzeniu filmu nie będę cytować bo nieparlamentarne. W każdym razie jakby co to dzwonię kiedy psiak się zjawi. Quote
GoniaP Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Ata, jeszcze do Ciebie potrzebuję nr. tel. Podaj mi na pw lub zadzwoń proszę. Quote
ata Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 GoniaP napisał(a):Ata, jeszcze do Ciebie potrzebuję nr. tel. Podaj mi na pw lub zadzwoń proszę. Małgosiu do mnie 661693606 Do schroniska 500191039 Quote
adamo1974 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 witam biedny chłopczyk gratulacje za tak szybko akcje oby wszystkie wątki z dogo tak szybko załatwiały sprawy czego wam i sobie życze moja sugestja by pieska przewieść na jakiś tabletkach uspakajających by czasem odpukać nie było ucieczki lepiej dmuchać na zimno a transport raczej nie jest mocno sprawdzony pozdrawiam Quote
ata Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 Dziękujemy za te sugestie. GoniaP jak wejdzie na wątek to więcej napisze. Jest już po rozmowie z pracownikiem. Quote
GoniaP Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Jestem po rozmowie z pracownikiem schroniska, bo chciałyśmy z Carominą jechać po psiaka już dziś, jednak to nie wypaliło. Pies został znaleziony w okropnym stanie ponad miesiąc temu. Głowę z prawej strony i pysk miał spuchnięte, prawdopodobnie ktoś go zdzielił jakąś łopatą :( Lekarz schroniskowy zrobił dla niego tyle, na ile pozwalają warunki schroniskowe. Jednak jak się dowiaduję, psiak ma również uraz psychiczny i jest agresywny. Z kolei dziewczyna, która widziała go tydzień temu twierdzi, że psiak lizał jej rękę, ale wydawał przy tym takie głuche, bulgoczące, gardłowe odgłosy, co ona zinterpretowała jako oznakę bólu. Nie wiadomo zatem na ile ta agresja (bądź i nie) jest spowodowana cierpieniem... Wobec powyższego, moim zdaniem, trzeba podejść do tematu trochę z innej strony i należałoby najpierw odwieźć psa do kliniki i porządnie zdiagnozować. Mógł mieć pękniętą czaszkę, może jakiś odprysk uciska na nerwy i powoduje ból (ślinotok), może, może.... możemy sobie gdybać, skoro nie zrobiono mu nawet rtg ... Dlatego jestem za tym, by odwieźć go do Śremskiej kliniki i sprawdzić w jakim jest stanie fizycznym, a dopiero później decydować się na transport kilkaset km do Krakowa. Quote
Rumi. Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 jak się złożycie na pobyt w klinice to myślę że to dobre rozwiązanie, lecz jeszcze raz się spytam, kto weźmie za psiaka odpowiedzialność? no i trzeba zapłacić w klinice za badania i pobyt jego Quote
caromina Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Trzeba zebrać deklarację stałe na leczenie, zrobić FB, bazarki. Mam sporo fantów, jednak może ktoś pomoże w robieniu bazarków? Gonia robię u siebie apel z prośba o pieniądze na leczenie. Mozna podać Wasz nr konta? Można Seniora jutro zawieźc do kliniki jednak mamy problem z autem. Czy ktoś mógłby przywieźć Seniora do Poznania? Quote
GoniaP Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 caromina napisał(a): Gonia robię u siebie apel z prośba o pieniądze na leczenie. Mozna podać Wasz nr konta? Można, choć boję się strasznie, że zostaniemy z tym ciężarem sami. Ostatnio nie ma żadnych wpłat, nawet na westika z mojego podpisu, nie wspominając o psiakach, które już uratowane, siedzą w hotelach :( Quote
caromina Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 To podaj proszę na PW, podam je też na FB, ok? Quote
pelaodrudego Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Może zrobić apel na fb? dodać film? co Wy na to, ręce opadaja, schron trzyma chłopaka po takim wypadku bez pomocy, kużwa i on tam wyje na okrągło!!! co za ludzie Quote
ata Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 pelaodrudego napisał(a):Może zrobić apel na fb? dodać film? co Wy na to, ręce opadaja, schron trzyma chłopaka po takim wypadku bez pomocy, kużwa i on tam wyje na okrągło!!! co za ludzie Może jak kręci się ktoś po schronisku to tak reaguje.... sama już nie wiem... :shake: Quote
Rumi. Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Mogę zrobić wydarzenie na FB, lecz konto by się przydało na które można wpłacać pieniądze Quote
Recommended Posts