Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ata napisał(a):
Wiem, że psy schroniskowe, które wyjeżdzają do Niemiec i są zaszczepione szczepi się po miesiącu (możliwie najkrótszym terminie) jeszcze raz, coś w stylu jak postępuje się ze szczeniakami.

jak najbardziej mozna powtórzyć szczepienie

• Replies 622
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

caromina napisał(a):
jak najbardziej mozna powtórzyć szczepienie
Zanim to zrobimy, to pozwólcie, że porozmawiam z przewoźnikiem Victora z Wrześni do Śremu, bo to chyba od niego miałam informację, że pies był zaszczepiony na DHPPI. Jeśli miałam taką wiedzę, to trzeba ustalić, czy było to wklejone w książeczkę lub inne dokumenty psa, czy było to tylko przekazane "na gębę".

Posted

W obliczu zaistniałej sytuacji, prosimy o pomoc w zorganizowaniu transportu Victora z powrotem w nasze okolice. (mamy świadomość okropnej straty pieniędzy, niestety) Mamy dla niego zarezerwowany hotel, to chyba pewniejsze niż dt....

Posted

tayga napisał(a):
Była mowa, ze opiekun jedzie za miesiąc lub dwa...
Może do tego czasu warto ogłaszać, może akurat znajdzie się DS lub inny DT.
Może nieprecyzyjnie się wyraziłam, ale chodziło mi o transport jak już będzie czas i jeśli nie znajdzie się alternatywa.

Posted

Będziemy szukać DT bo dla Victora dom+człowiek+ogród to znacznie lepsze wyjście niż hotel, ale widzimy bardzo nikłe szanse na znalezienie domu w miesiąc :( Jeśli się nie uda, Viktor pojedzie do tego hotelu, do którego Tytus.

Posted

Mamy miesiąc do dwóch poświęćmy ten czas na ogłoszenia i przygotowania gdyby nic z tego nie wyszło.
Kazdy kto chce pomóc w ogłoszeniach http://sforahusky.pl/doadopcji/288.html . Jeśli będzie problem ze ściągnięciem zdjęć proszę pisać wyślę mailem. Tayga robi piękne FB, uśmiecham się do Ciebie w tej sprawie:)
Rozszerzymy możliwości adopcji o wirtualną, może uda się jakieś pieniądze nazbierać

Zapraszam do zakupu plakatu za jedyne 5 zł. Pieniądze są przeznaczone na operację husky Yuki, która będzie już w tym tygodniu
http://allegro.pl/sfora-husky-pomoz-yuki-zobaczyc-wiosne-i1546911935.html

Posted

Z malymi dziećmi nie mial kontaktu. Ogolnie do ludzi ma stosunek pozytywny ale nie przecenialabym jego cierpliwości (ze względu na wiek i przejścia) jeżeli chodzi o zupelnie malutkie dzieci. Do innych psow ok, na kota warknie , nie atakuje. Lubi spokoj, nie potrzebuje dalekich spacerow, chce być w otoczeniu człowieka i towarzyszyć w zyciu codziennym. Myslę, ze ta opadająca powieka nie daje mu pelnego komfortu zycia. Po tym, po tym co przeszedl, minie jeszcze jakiś czas aż zregeneruje sily i odzyska formę.

Posted

czy wymaga leczenia.jesli tak, to jakiego i jakie koszta? mam dla niego na oku DT, nie u mnie. dobry, cieply, ale z dwoma samcami:nie wiem dokladnie wieku, ale mlodym labladorem i starym kundelkiem. i wlasnie kotem.

Posted

Jak na tę chwilę nie ma konieczności jakiegoś specjalistycznego leczenia. Ostatnio miał rozwolnienie (bo biegunka raczej nie moznaby nazwać), na obecnym dt dostaje karme z puszek, myslę, ze dobrze zrobiloby mu domowe gotowanie: ryz, kasza gryczana, warzywa, siemie lniane..po pobycie w schronie były wykonane badania i są w normie ale mial zlogi kostne(robili lewatywę). Gdyby powtarzaly sie lużne stolce to możnaby karme specjalistyczną. Huskie mają trochę inny układ trawienny, wrazliwy żolądek (na stres też). Dobry jest RC intestinal ale musialby wypowiedzieć się wet. Co do opadającej powieki to nie wiem czy da radę coś z tym zrobić. Oko w każdym razie nie łzawi, nie przeszkadza mu chyba. Otrzymuje tabletki na stawy. Są jeszcze pieniążki na Victora gdyby potrzebna byla konsultacja.
Myślę, że nie byloby problemow z jego strony (jeżeli chodzi o psy), pytanie tylko jak tamte zareagują na intruza, jak u nich z instynktem terytorialnym?

Posted

a koszt tych tabletek, ktore musi brac?..miesieczny? tak ok, i czy jest z tym jakis problem?
nie wiem jak u tamtych psow, bo (nnnie lablador)tylko labladorowaty:) jest duzy. lubi inne psy, ale nie wiem czy u siebie by duzego polubial...musze sie doinformowac

Posted

Victor dostaje Artro tine, ok.50zł za opakowanie, 60 tabl. Dawkuje się po 1 tabl na 10kg masy ciala, czyli można przyjąć 3 tabl dziennie. W przypadku Victora to bardziej profilaktyka ze względu na wiek. Psy odczuwaja dolegliwości zwiazane z wiekiem podobnie jak ludzie, także wskazane podawanie takich środkow głównie w okresie jesienno-wiosennym (likwiduje także stany zapalne). Jeżeli mialby dobre wyniki to myślę, ze latem możnaby dać sobie spokój.

Posted

Jakieś strasznie drogie te leki. Ksenia dostaje artrofos, pół tabletki dziennie. W opakowaniu jest chyba tez 60 sztuk, koszt opakowania około 50 zł. A Kwapa podaje coś dobrego i dużo tańszego. Niestety nie pamiętam co to było

Posted

porozmawiam o tamtych psiakach i jaknajszybciej sie odezwe.jakie warunki trzeba spelnic na to by zostac dt? moze i glupie pytania zadaje, ale jestem tu nowa i dopiero sie ucze terminow, zasad itp. czy ewentualnie dt ma mozliwosc otrzymania pieniazkow choc na leki czy weterynarza?
dom o ktorym mysle to domek nie biedny, ale tez nie majetny

Posted

nataliakrilan napisał(a):
porozmawiam o tamtych psiakach i jaknajszybciej sie odezwe.jakie warunki trzeba spelnic na to by zostac dt? moze i glupie pytania zadaje, ale jestem tu nowa i dopiero sie ucze terminow, zasad itp. czy ewentualnie dt ma mozliwosc otrzymania pieniazkow choc na leki czy weterynarza?
dom o ktorym mysle to domek nie biedny, ale tez nie majetny

jasne, jeśli mówi że będzie dt lecz płatnym za karmę i weta to dostaje na to. Leki także. Oczywiście musi mieć warunki przystosowane do haszczaka, np. wysokie ogrodzenie aby nie przeskoczył. Podejrzewam że teraz dziewczyny są ostrożniejsze i sprawdzają dt przed daniem tam psa ;:)

Posted

greatmadwomen napisał(a):
to Viktor przecież z Rawicza przyjechał do Krk :D
Viktor jest pod opieką fundacji. A na wizytę napewno przyjdzie ktoś doświadczony.
No prawie, bo ze Śremu ;)

pelaodrudego napisał(a):
Drogie...ale nikt się nie poradził tylko zarządził po swojemu. Ja nie wiedzialam nawet o zakupie.

50zł to pikuś w porównaniu z kosztami transportu jakie znów przyjdzie ponieść w związku z przeniesieniem Viktora do nowego dt lub hotelu!

Posted

a czy bylaby mozliwosc, zeby ktos doswiadczony to zobaczyl? tzn miejsce na DT?kolo rawicza woj wlkp?
Natalio, podaj proszę adres i telefon do dt na pw, dobrze?

Posted

ale przez rawicz chyba przejezdzal...bo widzialam, ze wczesniej juz sie znalazla na forum nazwa tej miejscowosci

chyba nie... to ja się ciąglę mylę więc może mój post zobaczyłaś :D