Jump to content
Dogomania

5 szczeniaków w kartonie pod kościołem .Na cito dt !!!!! błagamy o pomoc......

Recommended Posts

Posted

Cioteczki to miałą być spokojna ostatkowa sobota....... Niestety nie tym razem .Zadzwoniła kinia że w kościele podczas ślubu koleżanki ktoś zostawił karton z pięcioma szczeniakami . Masakra !!!!!! Psiaki zabrała do siebie Martyna ale psy nie mogły zostać u niej i pojechały do naszej niezastąpionej p.Marioli .Niestety tam też nie mogą zostać ,jest totalne zapsienie :-( mamy czas do poniedziałku ...................Szczeniory mają około 5-6 mcy , docelowo będą małymi psami . Są cztery suczki i jeden pies

Posted

taaak to nasze ostatkowe szczeniaki :-( najpierw usłyszałyśmy wersję, iż to ksiądz kazał je z kościoła wynieść więc pognałyśmy do niego z reprymendą ale kościół już był zamknięty na cztery spusty i dobrze bo to podobno młodzi kazali je wyrzucić - szczęścia im życzyć nie będziemy :-(

Posted

Psiaki mają 4-5 miesięcy, mają zęby przedczłonowe to będą maleństwa. Brzuch mają ogromniaste. Dodatkowo ktoś napasł je przed porzuceniem zupą i ziemniakami.
Ostatki były super...

Posted

Psiaki mają 4-5 miesięcy, mają zęby przedczłonowe to będą maleństwa. Brzuch mają ogromniaste. Dodatkowo ktoś napasł je przed porzuceniem zupą i ziemniakami.
Ostatki były super...
Moja siostra je odrobaczyła ale na pewno na jednym podejsciu się nie skończy, przydałaby sie kuracja aniprazolem. Martyna zrobiłą im flotacje kału pod mikroskopem i powiedziała że takiej ilości jaj glist nie widziała w preparacie...

Posted

zawsze lepiej, że do kościoła a nie na śmietnik - tylko szkoda, że u nas tacy księża są - przecież wystarczyło poprosić na mszy i maluchy z pewnością domy by znalazły.... ale co ja się dziwię - czytałam jak jakiś czas temy zakonnice spaliły w piecu małe podrzucone im kotki :-(

Posted

Nie można generalizować. Ksiądz księdzu nie równy, a młoda para młodej parze też. Są księża, którzy w dzień św. Franciszka organizują msze dla zwierząt, a są nowożeńcy, którzy zamiast kwiatów proszą o przynoszenie karmy dla schroniska.

Posted

O ja pienicze, ludziska wstrętni sukę rozmnożyli, a głupi zastrzyk to chyba 20zł, albo k....pilnowanie jak już kasy na zabieg nie ma......
Ksiądz kazał się ich pozbyć i para młoda, mateńko, to się dobrali, ręce opadają.
Na pewno będą szczęśliwi, będę bardzo uczuciowi i będą mnóstwo miłości sobie dawać.

Posted

Awit, o czym Ty piszesz? przecież to nie młoda para te szczeniaki podrzuciła ... Brzuchy faktycznie ogromniaste :(

Awit napisał(a):
O ja pienicze, ludziska wstrętni sukę rozmnożyli, a głupi zastrzyk to chyba 20zł, albo k....pilnowanie jak już kasy na zabieg nie ma......
Ksiądz kazał się ich pozbyć i para młoda, mateńko, to się dobrali, ręce opadają.
Na pewno będą szczęśliwi, będę bardzo uczuciowi i będą mnóstwo miłości sobie dawać.

Posted

mona0205 napisał(a):
taaak to nasze ostatkowe szczeniaki :-( najpierw usłyszałyśmy wersję, iż to ksiądz kazał je z kościoła wynieść więc pognałyśmy do niego z reprymendą ale kościół już był zamknięty na cztery spusty i dobrze bo to podobno młodzi kazali je wyrzucić - szczęścia im życzyć nie będziemy :-(

Tutaj Mona pisze o mlodych... ja juz sie pogubilam. ale chyba mlodzi kazali je z kosciola wyrzucic....

Posted

Biedne maluszki . Ja je odrobaczyłam na 2 kg wiec nie wiem czy coś pyrantel na te robale zadziałał . Przydało by się odrobaczyć je czymś mocniejszym za jakiś czas . Sądzę, że maja około 4 miesięcy bo zęby trzonowe i przedtrzonowy wychodzą w wieku 4-7 mieś a tym maluszkom się wyżynają ( przynajmniej tak sie uczyłam) ,ale na to nie ma reguły .

Posted

No właśnie o tym pisałam co zacytowała Obraczus, tylko zrozumiałam, że i ksiądz i młodzi chcieli się ich pozbyć.
Fakt faktem, gdyby maluchy zostały, to po mszy na pewno ktoś by wziął.
Ksiądz mógł powiedzieć innym księżom znajomym, ogłosili by na mszach i psiaki by poszły jak świeże bułeczki......
Chociaż na tymczasy.

Posted

I co z nimi będzie w poniedziałek? Bo chyba nie schron?
Chciałam zrobic kilka ogłoszeń ale namiarów na Was brak
Zrobiłam tylko gumtree, podałam maila AGI ale żeby zrobic więcej ogłoszeń przyda się jeszcze numer telefonu

Posted

ja podesłałam jedna propozycją dt, którą dostałam od kasiek. (niewykorzystanym po Benjaminie i jeszcze szczeniakachz Konstancina) więc może któryś dostanie szansą

Posted

[quote name='Equus']ja podesłałam jedna propozycją dt, którą dostałam od kasiek. (niewykorzystanym po Benjaminie i jeszcze szczeniakachz Konstancina) więc może któryś dostanie szansą[/QUOTE]

Ale ten DT jest bezpłatny ??

Posted

no tak... ale nie wiem czy aktualny - już dwa razy do dziewczyny miał pojechać szczeniak "na cito" ale się okazywało, że jednak trafiał gdzie indziej więc nie wiem czy się nie zniechęciła... Ktoś tam do niej w ogóle dzwonił?
I co ze szczeniakami, jaka jest teraz sytuacja?