Secia Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 powiadomiłam wszystkich uczestników wydarzenia na FB o wyjeździe Lizy do DT i powiedziałam, że szukamy sponsora wizyty u weta, może ktoś odpowie na apel. Quote
martka1982 Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 dzięki Secia! z mojego doświadczenia z takimi guzami u suczek to zawsze konczylo sie operacja..... Quote
martka1982 Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Lizuniu i co z Tobą będzie? martwie się:( Quote
kasiainat Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='delfy2000']Kiedy miała Kasia podjechać z Lizką do weta? Chciałabym podjechać Lizą jeszcze w tym tygodniu. Jestem prawie pewna, że guz będzie do usunięcia :shake:. Ogólnie Lizka jest bardzo pogodna i kochana. Boi się smyczy i zawsze ucieka przed zapięciem by za chwilę szczęśliwie maszerować na spacerek. Na pewno źle czuje się późnym wieczorem na spacerze, trzyma się bardzo blisko i nawet sie nie załatwia. W dzień spacery są super, zadowolona chodzi z nosem przy ziemi i znaczy teren ;-) Na ogrodzie nie specjalnie chce siedzieć - woli odpoczywać w domu :-) Albo szaleje jak szczeniak z naszą druga tymczasowiczką Noemi :lol: Zdjęcia takie sobie bo niestety pada i pada u nas :p Quote
si_bcw Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 zdjęcia takie sobie?! super są:) przykro mi strasznie z powodu guza, :kciuki: Quote
delfy2000 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Kasiu - zdjęcia pokazują jaka szczęśliwa jest u Ciebie Lizka po zaledwie kilku dniach. Jestem znowu pod wielkim wrażeniem - dziękuję i pozdrawiam :) Ten guzek mnie tylko martwi i mam nadzieję, że to nic poważnego.... Quote
feliksik Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 tak, właśnie widać, zę psy w DT dochodzą do siebie - to nie te same wystraszone lub smutne oczęta co w schronie. należy wszystkim dawać takie szanse, alby mogły znajdować domki Quote
paulinken Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Cieszę się, że Lizunia już w DT :) Jaka zadowolona. Mam nadzieję, że ten guzek to nic poważnego. Quote
Secia Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 ale radośc bije od Lizki :-) kochana sunia, warto było :-) zajżyjcie na moje bazarki też na 2 stare sunie :-) Quote
martka1982 Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 super foty!!!! myślę i myślę intensywnie czy kiedyś widziałam Lizę bawiącą się z innym psem i wiecie jaka jest odpowiedź? nie może i się bawiła ale ja akurat mam inne wspomnienia - zmęczonego życiem, smutnego psa...a tu proszę!!! szkoda tylko,że guzka nikt nie wykrył w schronie, bo byłaby zoperowana na miejscu a do Kasi pojechałaby już po wszystkim a tak to....chociaż pociesza mnie fakt,że po operacji będzie dochodzić do siebie w warunkach domowych, to też duży plus Quote
martka1982 Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 Ewa L z Fb zwiększyła swoją deklaracje dla Lizy o 10zł, również wpłata od Kasi z Fb dotarła dziękujemy! Quote
kasiainat Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Dzisiaj byłyśmy z Lizką u wetki. Sunia ma dwa guzy na prawej listwie mlecznej i przepukline ;-( Trzeba to niestety usunąć. Dodatkowo na prawym boku jest "coś" miekkiego - najprawdopodobniej jakiś tłuszczak. Dzisiaj pobrano jej krew do badania - bardzo się stresowała i płakała. Jutro będą wyniki. Jeśli będzie wszystko ok to od wtorku można się umawiać na zabieg. Przed zabiegiem zostanie wykonane jeszcze rtg płuc bo takie guzy dają przerzuty na płucka i wtedy oparacji nie przeprowadza się. Liza bardzo zmęczyła się tą wyprawą i badaniami. Wróciła do domu, zjadła i przespała do wieczora. Musiałam ją budzić na wieczorny spacer ;-) Quote
delfy2000 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='kasiaprzystał']Dzisiaj byłyśmy z Lizką u wetki. Sunia ma dwa guzy na prawej listwie mlecznej i przepukline ;-( Trzeba to niestety usunąć. Dodatkowo na prawym boku jest "coś" miekkiego - najprawdopodobniej jakiś tłuszczak. Dzisiaj pobrano jej krew do badania - bardzo się stresowała i płakała. Jutro będą wyniki. Jeśli będzie wszystko ok to od wtorku można się umawiać na zabieg. Przed zabiegiem zostanie wykonane jeszcze rtg płuc bo takie guzy dają przerzuty na płucka i wtedy oparacji nie przeprowadza się. Liza bardzo zmęczyła się tą wyprawą i badaniami. Wróciła do domu, zjadła i przespała do wieczora. Musiałam ją budzić na wieczorny spacer ;-)[/QUOTE] Biedulka - oby wszystko było w porządku z płucami...trzymam kciuki za Lizkę... Quote
martka1982 Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 tak, rozmawiałam z Kasią o stanie Lizy. mam nadzieję,że te guzy nie są złośliwe. całość wyniesie około 350-400zł ale damy jakoś radę Quote
kasiainat Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='martka1982']tak, rozmawiałam z Kasią o stanie Lizy. mam nadzieję,że te guzy nie są złośliwe. całość wyniesie około 350-400zł ale damy jakoś radę Są wyniki badania krwi, ogólnie jest wszystko w porządku, tylko mocznik wyszedł podwyższony ale nie ma tragedii i przeciwwskazań na dzień dzisiejszy do zabiegu. Wetka poradziła, żeby odczekać jeszcze 2-3 tygodnie, żeby Lizka mogła się w pełni zaaklimatyzować u nas bo zabieg będzie dla niej dużym stresem. Wstępnie umówiłysmy się na koniec maja. Tak sobie jeszcze pomyślałam, że można poprosić skarbonkę kunelkową o pomoc w opłaceniu operacji; http://www.dogomania.pl/threads/147660-KUNDELKOWA-SKARBONKA!!!Kochajmy-Kundelki!-Razem-mo%C5%BCemy-wi%C4%99cej!-POM%C3%93%C5%BB! Quote
martka1982 Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 więc jednak czekamy... pieniążków na czarną godzinę jest 345zł, chciałam nimi łatać braki w każdym miesiącu ale może właśnie je powinniśmy przeznaczyć na operację? i coś jeszcze z bazarku od si_bcw będzie Quote
delfy2000 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='martka1982']więc jednak czekamy... pieniążków na czarną godzinę jest 345zł, chciałam nimi łatać braki w każdym miesiącu ale może właśnie je powinniśmy przeznaczyć na operację? i coś jeszcze z bazarku od si_bcw będzie[/QUOTE] Może coś wyżebrzemy na FB .... Quote
martka1982 Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 będę wdzięczna za napisanie na FB,że operacja się zbliża, jakiego rodzaju i jakie są koszty badanie krwi 55zł przeswietlenie pluc 35zl operacja 250-300zl - możliwe,że coś opuszczą ale to będzie wiadomo po operacji jak Kasia dostanie fakturę Quote
delfy2000 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='martka1982']będę wdzięczna za napisanie na FB,że operacja się zbliża, jakiego rodzaju i jakie są koszty badanie krwi 55zł przeswietlenie pluc 35zl operacja 250-300zl - możliwe,że coś opuszczą ale to będzie wiadomo po operacji jak Kasia dostanie fakturę[/QUOTE] Zrobione Marta .... Quote
martka1982 Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 dzięki delfy!! doszła wpłata od paulinken. dziękujemy:) Quote
martka1982 Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Liza wzbogaciła się o 148.40 z bazarku:) będzie na operację:) Quote
delfy2000 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Marta- sprawdzałaś czy wszyscy deklarujący powpłacali za Maj? Widziałam, że część osób wpłaciła za kilka miesięcy z góry, ale są osoby zalegające chyba za Maj... Może trzeba grzecznie poprzypominać, bo często ludzie mają tyle deklaracji, że zapominają ;-) Quote
martka1982 Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 jeszcze 3 osoby nie wpłaciły ale na razie jest połowa miesiąca, więc poczekam do trzeciego kwartału:) Quote
Recommended Posts