Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 497
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jeszcze co jakiś czas mam telefony w sprawie dobka Hektora i za każdym razem jak słyszę "ja w sprawie tego dobermana" to mam nadzieję, że o Hadarka chodzi... ale niestety nie :-(

Posted

niedługo minie rok :(

cieszy mnie, że ten poprzedni spacer nie spowodował na nowo niechęci do wychodzenia poza teren schroniska. w niedziele było naprawdę fajnie. zauważyłam, że on robi się bardziej kontaktowy jak jest więcej niż jedna osoba, zaobserwowałam to już jakiś czas temu będąc z Beatką.
trochę świeżego Hadarka:

Posted

Odświeżajcie na swoich profilach na FB Jego wydarzenie- nadzieja matką głupich...
Mój TZ od jakiegoś czasu mówi, żebyśmy wzięli Hadarka do siebie a ja na pewno dam radę przekonać naszego jedynaka- Igorka (o rok starszego, potężnego dobka- czekoladkę) do pokochania Hadarka i vice- versa...
I mniejsza o to, że mamy małe mieszkanko i przy takiej powierzchni jest więcej spięć terytorialnych- eh ci faceci to siła napędowo- intelektualna tego świata ;-)

Hadarku myślę i kombinuję ciągle jak by Ci domek znaleźć, ale dooopa blada, bo mi nic nie wychodzi...
Jedyny pomysł, jaki mi do głowy przychodzi to zmobilizować się do sprawdzonego DT domowego i solidarnie zbierać deklaracje i bazarować na utrzymanie Ciebie- jedyne wyjście przed zimą i żebyś miłość człowieka poznał :-(

Posted

BERKANO napisał(a):
Hadarku myślę i kombinuję ciągle jak by Ci domek znaleźć, ale dooopa blada, bo mi nic nie wychodzi...
Jedyny pomysł, jaki mi do głowy przychodzi to zmobilizować się do sprawdzonego DT domowego i solidarnie zbierać deklaracje i bazarować na utrzymanie Ciebie- jedyne wyjście przed zimą i żebyś miłość człowieka poznał :-(

tylko jak znaleźć taki DT bez innych zwierząt? :shake:

Mysiu, a co z tym mailem?

Posted

ania >;17679028 napisał(a):
tylko jak znaleźć taki DT bez innych zwierząt? :shake:

Mysiu, a co z tym mailem?

Aniu, wiesz, ze ja już nie ogarniam :oops: Chodzi Ci o tego maila od niry? w sprawie adopcji do Niemiec?

Posted

Mysia_ napisał(a):
Aniu, wiesz, ze ja już nie ogarniam :oops: Chodzi Ci o tego maila od niry? w sprawie adopcji do Niemiec?

a to nie wiedziałam że on niry, myślałam ze jakiś potencjalny dom napisał. jeden z niemiec, a jeszcze Sandra o jakimś mówiła? czy o tym samym? bo nie do końca zrozumiałam. to na poważnie czy tak o?

Posted

ania >;17686142 napisał(a):
a to nie wiedziałam że on niry, myślałam ze jakiś potencjalny dom napisał. jeden z niemiec, a jeszcze Sandra o jakimś mówiła? czy o tym samym? bo nie do końca zrozumiałam. to na poważnie czy tak o?

wiesz co do schroniska ktoś dzwonił i to było apropo tego maila, Sandra rozmawiała i nie wiem na czym w końcu stanęło...

Posted

[quote name='BERKANO']Dziewczyny więcej danych o tej potencjalnej adopcji!!!

Aniu jeśli Hadar już hopsnął człowiekowi na kolana to jeszcze nie jest z Nim aż tak źle psychicznie :-)[/QUOTE]

Hadar ma czasem takie zrywa, bywa, że i zachęca do zabawy ;)

Posted

z nim to jest bardzo rożnie, idąc na spacer nigdy nie wiem jak daleko zajdziemy, czy na pola aż pod las czy tylko do końca ulicy. czasem chodzi w kółko, tzn. robi okrążenia po kilka, kilkanaście razy, uspokaja się na tyle, że potem jest już ok, a czasem tylko chwila spaceru i już ciągnie do schroniska.
jestem strasznie ciekawa jakie postępy zrobiłby w swoim własnym domu, ale się nie zapowiada :(

Posted

[quote name='nira13']Podnoszę Hadarka - jakieś info w sprawie tej adopcji do NIemiec??? BO ja na razie nie mam nic nowego...[/QUOTE]

u nas żadnych wieści....

Dzwonił facet, który widział ogłoszenie w Gliwicach-Sośnicy... ale to nie dom dla Hadarka :-(

Posted

[quote name='Mysia_']Dzwonił facet, który widział ogłoszenie w Gliwicach-Sośnicy... ale to nie dom dla Hadarka :-([/QUOTE]
dobrze wiedzieć że jeszcze wisi, ale szkoda ze to jeszcze nie TEN dom sie zainteresowal...

a Hadar ma aktualne ogłoszenia? może mu wykupić jakiś pakiet na bazarku?

Posted

Hadar mieszka akurat w boksie na pawilonie także nie będzie miał najgorzej... w środku jest Centralne ogrzewania, wiadomo temperatura nie taka jak w domu, ale zimą koło 10 stopni zawsze jest... Jest sporo psiaków na wybiegach i i kojcach na zewnątrz - one mają ocieplane budy ze słomą.