Aganiok Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Właśnie ją znalazłam,Aga mi o niej pisałam. Na 1 zdjęciu myślałam, że ona jest już bardzo stara, ale to nadal piękny młody piesek.... Aga i Mosii....:loveu: Quote
Agnieszka103 Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Czy schronisko, w którym przebywała Bunia (Elbląg) poniesie jakąś odpowiedzialność za stan psa? Przypuszczam, że w "takim" miejscu może być więcej psiaków, będących w złym stanie... Quote
boksiedwa Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Agnieszka103 napisał(a):Czy schronisko, w którym przebywała Bunia (Elbląg) poniesie jakąś odpowiedzialność za stan psa? Przypuszczam, że w "takim" miejscu może być więcej psiaków, będących w złym stanie... Czy pytasz poważnie czy żartujesz??? Takie są nasze polskie realia i narazie nie wiele mozna z tym zrobić. Quote
ekardas Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Myślę że jest to sygnał by zmienić podejście do zwierzat zwłaszcza tych w niewoli w schroniskach, kierownik powinien ponieśc odpowiedzialnośc za boksię, jest tam tez doberman, przypuszczam ze stan nie najlepszy-nie mozemy wychodzic z takiego załozenia ze nic nie zrobimy...czas to zmienić. Quote
ekardas Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 zjadana przez muchy-BOKSERKA-po operacji / Rozliczenie str.6 Dzisiaj byłam poraz pierwszy w schronisku. Niestety moje przypuszczenia się sprawdziły - "żadnych wolontariuszy nie chcemy" Piesków ogrom, szczekające, błagające o domek...... i ona..... sama, zrezygnowana, maleńka........... :-( Wiem tylko, że jest już długo w schronie. Na pytanie czy ma opiekę weta, usłyszałam: tak szczepienia ma ważne :-( Jak zapytałam czy mogę ją dzisiaj zabrać, usłyszałam: chce pani ją kupić, ona stara, zdechnie niedługo :-( Bliżej podejść nie mogłam, ona ruszyć się nie chciała......... Ma gniazda larw, rany krwiste na lewym biodrze........ ............. brak słów....... Co ja mam robić?????? Chciałam zabrać do hotelu, ale tam takie same warunki:placz: Ona umrze....... Błagam!!! Pomóżcie mi!!! Nie mogę wziąć jej do domu, mój mąż ......, kto mnie zna, wie że nie ma szans. Co robić?????????? Quote
AgaiTheta Posted September 19, 2006 Author Posted September 19, 2006 Ewa nie myśl, że po zabraniu bokserki, nie obchodzi mnie, co dzieje się z resztą psiaków. Planowana jest fajna akcja dla schroniska. Podczas zbierania podpisów pod petycją, nawiązałyśmy kontakt ze wspaniałą rodziną, której los psiaków nie jest obojętny. Zdobili oni pod koniec sierpnia dużo świetnych zdjęć w schronie. Chcą zorganizować wystawę tych zdjęć, to pomoże otworzyć ludzi na zwierzęta. Ja ze swojej strony również, w przyszłym tygodniu (rozliczenia w pracy do 25) postaram się panią kierownik otworzyć na pomoc. Dobermanka, jak i reszta tych szkielecików, nie zostaną same na zimę, obiecuję, zrobię co w mojej mocy! Quote
Faro Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 czy o tym dobku dano znac na jakieś dobermanowe forum ???? On też potrzebuje pilnej pomocy ! Quote
AgaiTheta Posted September 19, 2006 Author Posted September 19, 2006 Pisałam do Msand ale chyba nie zagląda na dogo ostatnio. Poczekajmy do poniedziałku. Może już nie trzeba bedzie nigdzie ogłaszać suni ;) Quote
mm.templum Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 [quote name='AgaiTheta']Ewa nie myśl, że po zabraniu bokserki, nie obchodzi mnie, co dzieje się z resztą psiaków. Planowana jest fajna akcja dla schroniska. Podczas zbierania podpisów pod petycją, nawiązałyśmy kontakt ze wspaniałą rodziną, której los psiaków nie jest obojętny. Zdobili oni pod koniec sierpnia dużo świetnych zdjęć w schronie. Chcą zorganizować wystawę tych zdjęć, to pomoże otworzyć ludzi na zwierzęta. Ja ze swojej strony również, w przyszłym tygodniu (rozliczenia w pracy do 25) postaram się panią kierownik otworzyć na pomoc. Dobermanka, jak i reszta tych szkielecików, nie zostaną same na zimę, obiecuję, zrobię co w mojej mocy! Pamiętaj Agniesiu,że ja nawet z tej dużej odległośći mogę ci pomóc zawsze.................................... Quote
AgaiTheta Posted September 19, 2006 Author Posted September 19, 2006 Pamiętam, pamiętam....... ;) Quote
boksiedwa Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 ekardas napisał(a):Myślę że jest to sygnał by zmienić podejście do zwierzat zwłaszcza tych w niewoli w schroniskach, kierownik powinien ponieśc odpowiedzialnośc za boksię, jest tam tez doberman, przypuszczam ze stan nie najlepszy-nie mozemy wychodzic z takiego załozenia ze nic nie zrobimy...czas to zmienić. Takich sygnałó jest wiele, niestety :angryy: Nawet nie duzo trzeba szukać, był wielki rwetes o Krzyczki, opis w prasie, i co? Nic oni nadal działają :angryy::mad: Quote
Aganiok Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Naprawdę? Krzyczki dalej funkcjonują????? Quote
boksiedwa Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Aganiok napisał(a):Naprawdę? Krzyczki dalej funkcjonują????? podobno tak :angryy: Quote
Agnieszka103 Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 boksiedwa napisał(a):Czy pytasz poważnie czy żartujesz??? Takie są nasze polskie realia i narazie nie wiele mozna z tym zrobić. pytałam jak najbardziej poważnie i cieszę się, że AgaiTheta "trzym rękę na pulsie". Quote
mosii Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 wątek psów z Elglaga istnieje, prosze tego nie zaśmiecac... jade w odwiedziny do Buni, mam nadzieje ze jest lepiej:) mam równiez jedna pretensje, która bezposrednio nie dotyczy Buni ale konkluzja tak. jak wyciagac psa ze schroniska to zainteresowanie jest ogromne kiedy pies jest juz bezpieczny następuje cisza, juz sie do tego przyzwyczaiłam ze sama wytawiam psy na allegro itp, ale teraz psów pod moją opieka jest wiecej, kazdemu trzeba poswiecic przynajmniej godzine dziennie. to jest 5 godz z mojego dnia, a co z reszta?? dlatego mam prosbe aby ktokolwiek kto ma taka mozliwosc wytawiał Bunię w necie, gazetach, wywieszał plakaty itp. to tak niewiele a bardzo moze pomóc............... Quote
Aganiok Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Mosii a czy sunię można już ogłaszać?? Quote
loozerka Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Sluchajcie, pomózmy Mosii, ma rację, daje tym psiakom, co mozna najlepszego,ale gdy będzie zostawac sama potem z 6 psami na tymczasie i 4 własnymi, moze się zniechęcic. Mnie to wcale nie zdziwi... Ale czy an Bunię jest juz czas? nie trzeba jej wyleczyć najpierw? Jesli mozna ją ogłaszac bardzo proszę o tekscik- ja ją wrzucę ( w kazdym razie spróbuje ) na rózne strony. Quote
GreenEvil Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 A ja zrobie to co robie najlepiej, czyli pojecze o kase dla psiakow mosii.:razz: Nie zapominajmy, ze leczenie i utrzymanie psow kosztuje, a mosii nie jest milionerka :lol: Prosimy o kazda zlatowke - na konto AFN z dopiskiem psiaki mosii pzdr GreenEvil Quote
loozerka Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 tym razem Cie uprzedzialam Greenevil ;) Ale dołacze się do jęków- ludziska- to 5 psiaków, w tym chore, wymagaja ce dużych nakładów !! Quote
AgaiTheta Posted September 19, 2006 Author Posted September 19, 2006 Bunia na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=128895350 Kochani to moja pierwa aukcja, piszcie czy wszystko ok? Wygląda to jakoś?? Quote
GreenEvil Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 [quote name='AgaiTheta']Bunia na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=128895350 Kochani to moja pierwa aukcja, piszcie czy wszystko ok? Wygląda to jakoś?? Jak dla mnie OK :) pzdr GreenEvil Quote
joaaa Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 GreenEvil, czy mogę zrobic wpłatę na fundusz na kilka psów??? Wyślę Ci pw. [SIZE="1"]Watku nie zaśmiecam, bo go tez podnoszę! :roll: Quote
Recommended Posts