Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 544
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:shake: :shake: :shake: Nie rozumiem, nie rozumiem...Skąd tacy ludzie,nie wiem, bez uczuć, bez wrazliwosci zadnej..
Nawet z głupiej litosci bym pomogła, jak już nic do zwierzaka nie czuję.. Za krótko chyba jeszcze zyje albo co...

Posted

Sunię odwiozłam do Mosii. Lała się z niej ropa, sunia przejechała trasę bez problemów. Trochę śmierdziało- przez to mięso- widać było jej kość, bardzo , bardzo zaropiałe miejsca, sunia jest już po operacji, weterynarze oczyścili jej rany, pozszywali, ale... był kryzys... Mosii w ciągu operacji myślała, że to już koniec. Ale nie! Nasza Bunia się nie poddała! Żyje i napewno będzie żyć! Oby każdemu pieskowi się tak poszczęściło, jutro dodam , zdjęcia z podróży i zabrania ze schroniska, teraz muszę lecieć- odrabiać lekcje( jutro do szkoły). Dzisiaj byłam na lekcjach i i tak myślałam tylko o Buni...

Posted

Rybc!a z rodzicami właśnie wrócili do domku.

Ogromnie Ogromnie im DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!

Gdyby nie oni akcja by się nie udała.
Ja nie mogłam jechać, a oni bez cienia wątpliwości zapakowali Bunieczkę do samochodu i ziuuum do Wawy.

Dziękuję!!!

Posted

Macie wielkie serca i wielkie podziękowania dla AgaiThea , Rybc!a orazj Jej rodziców , oraz Mosii która opiekuje się tym biednym piesiem. Ciesze się ze na tym forum sa prawdziwi miłośnicy zwierzat.Wyobrazacie sobie jak ta biedna niekochana sunia będzie szczęsliwa jak już dojdzie do siebie, pewnie jeszcze w czoraj było pogodzona ze swoim losem i czekała na śmierc, nawet te otwarte rany nie sprawiały jej bólu.Ciesze się że można włóżyć swoj drobny w kład w ratowanie takich biednych niekochanych piesków , które człowiek przyzwyczajał do siebie , wychował a jak mu się znudziły to wywalił z domu tak jak dziecko zabawke której już nie lubi. Swiat jest pelen wrednych ludzi ale ciesze sie ze sa takie kobiety , które bezinteresownie pomagaja tym naszym przyjaciołom , których nikt już nie kochał. Wiem że Bunia dojdzie do siebie i życze jej tego z serca. Pozdrawiam

Posted

ufff dobrze, że sie udało wyrwac ja z tej umieralni. Trzymam kciuki za sunię.
Rybcia wielkie podziekowania dla Ciebie i Twoich rodziców za pomoc. Jak to dobrze, że są na swiecie jeszcze tacy dobrzy ludzie jak wy i Mossi :)

Posted

jak opisujecie jej rany, to aż... ble... sorry...
mam dlatego prośbę, nie wstawiajcie bezpośrednio zdjeć ran, tylko podawajcie same linki, bo mam obawy, że ja tego mogę nie wytrzymać
oczywiście słodkie zdjątka pycholka mile widziane w pełnej okazałosci ;)

Posted

własnie weszłam do domu i padam na pysk, zdjecia jutro..
Bunia została odpchlona, odrobaczona, potem oczyscilismy te fatalne rany, zostałyt zaszyte(były zbyt rozległe zeby tak je zostawić, martwica usunięta, zielone(!) mieso powycinane, sączki załozone, Bunieczka pięknie się wybudziła z narkozy, kilkadziesiąt drobnych ropnych ranek po pogryzieniach oczyszczonych,
podczas operacji było groznie, Bunia zaczęła słabnąć ale kroplówka zadziałała, dostała tez antybiotyk...
po zabiegu wet był dobrej mysli, było lepiej niz przypuszczalismy, Bunia nawet poszła sie grzecznie wysikać na dwór,
no i ma załozony kołnierz
juz nie pamietam co jeszcze
moja wytzrmałośc psychiczna i fizyczna była dziś wystawiona na cięzka próbe.
musze sie połozyć, odpocząć.............

Posted

Bardzo bardzo się cieszę. Całusy dla kochanych ciotek, i dla Mosii jak zawsze szczególnie wielkie podziękowanie. Dobrze, że będzxie dokumentacja. Takie rzeczy nie mają prawa się zdarzać. Cioraz czesciej schroniska to umieralnie i wykańczalnie a nie azyle :-(