AgaiTheta Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Dzisiaj byłam poraz pierwszy w schronisku. Niestety moje przypuszczenia się sprawdziły - "żadnych wolontariuszy nie chcemy" Piesków ogrom, szczekające, błagające o domek...... i ona..... sama, zrezygnowana, maleńka........... :-( Wiem tylko, że jest już długo w schronie. Na pytanie czy ma opiekę weta, usłyszałam: tak szczepienia ma ważne :-( Jak zapytałam czy mogę ją dzisiaj zabrać, usłyszałam: chce pani ją kupić, ona stara, zdechnie niedługo :-( Bliżej podejść nie mogłam, ona ruszyć się nie chciała......... Ma gniazda larw, rany krwiste na lewym biodrze........ ............. brak słów....... Co ja mam robić?????? Chciałam zabrać do hotelu, ale tam takie same warunki:placz: Ona umrze....... Błagam!!! Pomóżcie mi!!! Nie mogę wziąć jej do domu, mój mąż ......, kto mnie zna, wie że nie ma szans. Co robić?????????? Wstawiam też miniaturki dużych zdjęć, wyraźniej widać rany...:-( Nie spodziewałam się takich widoków, piesków dużo, założę też wątek ogólny :shake: Quote
AgaG Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 jaki to schron? gdzie? suczka lezy w pozycji charajterystycznej dla zwierzat ciepiących... jest bardzo zrezygnowana :-(:-( Quote
AgaiTheta Posted September 9, 2006 Author Posted September 9, 2006 To jest schronisko w Elblągu. Quote
AgaG Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 no bez zabrania jej stamtąd szanse ma żadne:-(. Quote
AgaiTheta Posted September 9, 2006 Author Posted September 9, 2006 Nie spadaj, jeszcze troszkę kochana i będziesz lepiej się czuła.... :-( Quote
Jola_K Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Serce boli.... tyle cierpienia... Taki piekny pies... :-( Quote
AgaG Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 a w jakiejś lecznicy u was żaden wet się nie zgodzi jej przetrzymać? Quote
AniaB Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 A w okolicy tylko jest jeden hotelik? Moze poszukać jeszcze innego, gdzie warunki są lepsze.. No i ona musi szybko do weta!!:placz: :placz: Quote
AgaiTheta Posted September 9, 2006 Author Posted September 9, 2006 Nie, poza tym do poniedziałku jej nikt nie wyda :shake: ja cały czas szukam, dzwonię, ale lipa. Jak coś znajdę to ją w nocy wykradnę. Oby do poniedziałku.... Quote
AgaiTheta Posted September 9, 2006 Author Posted September 9, 2006 Olsztyn hotelu nie ma, Gdańsk pewnie tak, mojej wetki nie ma do poniedziałku, ona by ją wzięła. myślę... Quote
AniaB Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 A moze zapytaj dziewczyn tutaj z dogo - moze polecą jakiś hotel? Nieraz dla obcych sa inne informacje, a zaprzyjaźnionych zazwyczaj inaczej sie traktuje. Podejrzewam, ze nawet stawki dla "swoich" i azylowych są korzystniejsze.. Quote
szmaja Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Widok przerażający... Czy oni powiedzieli, ile ona ma lat? Jest przeraźliwie chuda, pewnie zarobaczona... Myśl Aguś, myśl... Quote
AniaB Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Mogę niestety tylko podnosic..:-( Bokserka w strasznym stanie - prosimy o pomoc!! Quote
AgaiTheta Posted September 9, 2006 Author Posted September 9, 2006 Jedna opcja się klaruje, nie powiem jeszcze, czekamy do poniedziałku. Jutro tam podjadę, raczej mnie nie wpuszczą, ale spróbuję. Quote
AniaB Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Trzymam kciuki za cokolwiek... Zeby tylko ją stamtad wyciągnać.. Jedno mnie tylko nurtuje - co to znaczy, ze kierowniczka była zdziwiona, ze Ty chcesz kupić starego psa!?? Oni chyba tych psów nie sprzedaja?!! Rozumiem dobrowolne datki, ale handel? A jaki jest ewentualny koszt (:shake: ) naszej boksi? Quote
Rybc!a Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 50zł... Agata, ja nadal nie mogę się pozbierać... Dla niewtajemniczonych- byłam tam razem z nią... Straszne... Płaczę znowu... Quote
ewatr Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 na dogo zakochałam sie w boksiach i jak to czytam..................:-( nic nie powiem poza hop :multi: do ludzi Quote
AgaiTheta Posted September 9, 2006 Author Posted September 9, 2006 [SIZE=-1]Ze "strony" schroniska: [SIZE=-1]Ceny za kupno psa lub kota wynoszą:[SIZE=-1] - pies nierasowy duży - 50,- zł - pies nierasowy mały - 30,- zł - szczenię nierasowe - 20,- zł - pies rasowy (dorosły lub szczenię) - 100,- zł - kot - 10,- zł. Nie wiem pod jaką kategorię ta Bunia podlega, ale szkoda słów.... Quote
majafaja Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 horror!!! zabierzecie ja stamtad jak najszybciej!!! 3mam kciuki za niego, oby mu sie mialo na zycie :(:(:(:( Quote
Bodziulka Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Za "kupno" :crazyeye: a co to, sklep czy bazar? :shake: Biedaczka - ale ona nie jest stara tak na moje oko, ma biały pyszczek i tyle... trzymam kciuki :thumbs: Quote
andzia69 Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Podnoszę - bo to straszne - nie widzieć,nie słyszeć,nie kochać - to chyba motto tego schroniska:angryy: Quote
Bea1 Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 proszę dowiedz się o tej czarnej jamnisi coś i koniecznie zdjęcie:placz: Quote
Rybc!a Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Bea, dowiemy się. Jeżeli się nie da jakoś porozmawiać z ludźmi, to cykinemy fotkę ( piesio uderzająco podobny do twojej psiny z avatarka) to zadzwonię do schroniska i osobiście się zapytam. Quote
Recommended Posts