Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SZukam dziewczyn, które zechciałyby się zaangażować;)
29 i 30 maja na terenie stadionu KS Borek odbędą się tzw Dni Dzielnicy. Na sobotę (29 maja) mamy zaplanowany konkurs Klapniete Uszko (dla najładniejszego psiaka dzielnicy) a na niedzielę wybory najładniejszego kota.Pomyślałam, ze te konkursy można połączyć z akcją pomocy dla psów.Misieek wstępnie zdeklarowała się ze przywiezie psy od siebie, ja myślałam też o zrobieniu czegoś w rodzaju kiermaszu, jeśli macie rzeczy, które np. wystawiacie na bazarkach, można zorganizować jakieś stoisko i sprzedawać je a kasę przeznaczyć na karmę czy inne potrzebne rzeczy.
Jeśli macie jeszcze jakies pomysły to jestem otwarta na propozycje.Jest miejsce i okazja żeby ruszyć temat.A może macie jakiś pomysł na fajny tytuł tej akcji? CZekam i licze na was:)

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='greatmadwomen']chętnie wezmę udział :) to niedaleko mnie więc bardzo chętnie. Tylko co mogłabym zrobić? :hmmmm:[/QUOTE]

ciesze się, widze że Angelika interweniowała:)super.To ja robie jakiś wstępny plan, plakacik i dam wam do akceptacji.Rozumiem ze na bazarki moge liczyc?

Posted

Pomoc konkretnie miałaby polegac przede wszytskim na obecności tam i ogarnianiu sytuacji.Jedna osoba może sprzedawac przyniesione przez nas rzeczy, druga byc przy zbiórce karmy , pomagac ogarnac psy:)albo rozdawac ulotki, zeby zachecic ludzi,ktorzy przyjda na impreze to odwiedzenia naszego "stoiska" Zagospodaruje tam dla nas jakis mały namiocik.Sama niestety nie bede w stanie sobie z tym poradzic, bo bede potrzebna tez przy innych(nie-psich) sprawach.Dziewczyny jeśli możecie wyślijcie mi na priva swoje maile, bedzie mi latwiej przeslac wam materialy , ja w dogo jakos nie poruszam sie sprawnie:)

Posted

tu Ci dam: paula.rumianek@gmail.com
ja jak najbardziej mogę tam być i pomagać, zbiórka karmy, ogarnianie psów lub rozdawanie ulotek może być :) (sprzedaż rzeczy to raczej nie dla mnie) a mogę tam przytargać mojego psa :evil_lol: czy nie będzie dla niego tam nic ciekawego? :roll:

Posted

A przytargaj, bedą wybory mistera dzielnicy:) Myślałam o zabraniu mojej Afery(Napoleonki), jestem ciekawa jak zareagowała by na spotkanie z rodzeństwem (Mazurem i Bezą:)) ale obawiam sie ze to już by było za duże zamieszanie.
Dzieki za maila, bede sie odzywac.

Posted

mam też propozycję,żebyśmy konkretnie ustaliły na co zostaną przeznaczone pieniądze, które uda nam się zebrac na kiermaszu, żeby ludzie wiedzieli na jakie KONKRETNIE psy dają kase.Tutaj liczę na Was,wiem,ze jeszcze za wczesnie bo pod koniec maja bedą na pewno(niestety:roll:) nowe potrzeby, ale tak piszę, co mi do głowy przychodzi

Posted

ja też :) ale proponuję aby podzielić na dwie osoby, np. jeszcze na psy pod opieką karusiap i jagienki :) albo na jakąś bidę troszkę przeznaczyć. np z hotelu.

• 1 month later...
Posted

dziewczyny, wiemy juz ze akcja "psia" będzie 28 maja- to jest sobota.Na niedzielę zaplanowałam akcję"kocią" na podobnej zasadzie, z tym że tu skupimy się na bezdomnych kotach z okolicy Borku Fałęckiego, tam jest podobno plaga :(
Jutro mam spotkanie z panią, która jest lokalną działaczką w tej kwestii i myślę, że coś fajnego uda nam sie wymyślić.Będzie zaproszona pani doktor, która opowie mieszkancom jak ważna jest sterylizacja kotek...
Jakieś jeszcze kocie pomysły może?

Posted

właściwie to potrzebujemy osób do rozdawania ulotek wśród ludzi i koordynacji zbiórki karmy.Wśród tych, którzy przyniosą coś na naszą zbiórkę zostanie rozlosowana jakaś nagroda, dlatego każdemu kto coś da trzeba będzie wręczyć numerek.No i pomoc misieek w ogarnianiu psów, z którymi przyjedzie.

Posted

Mogę pomagać w ogarnianiu psów :) Choć mi obojętnie... A będzie gdzieś ogłoszone że należy przynosić i że będą psy do adopcji?

• 3 weeks later...
Posted

Laski, 28 maja o 15.00 spotykamy się na Stadionie KS Borek, przy ulicy Żywieckiej, w namiociku pt"akcja dla psów".Skupimy sie na zbiórce karmy, rozdawaniu ulotek, oraz zachecaniu do odwiedzenia nas i obejrzenia psiaków, które przyjada z misieek.Może któremuś się uda?:)
Druknęłam kilkaset ulotek z info o tym jak ważna jest sterylizacja, konferansjerzy będą na okrągło zachęcac do odwiedzenia naszego namiotu, obejrzenia psiaków i oddania karmy .Z kiermaszu zrezygnowałam,okazało się to jednak zbyt skomplikowane organizacyjnie, będzie po prostu puszka na datki.
Potrzeba osób do ulotek i do pomocy misieek, tak jak pisałam wcześniej.
W związku z tym, że ja mam na głowie wtedy całą tą imprezę, nie mogę być przez cały czas tylko w jednym namiocie:)
Licze na was:)