Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

drogie ciotki, poznajcie piekna dziewczyne - rysie;

rysia mieszka w przytulisku, a opiekuje sie nia monika;
monika rzadko zaglada na dogo wiec za jej pozwoleniem zakladam rysi watek;

ryszarda niepotrzebnie zajmuje miejsce w i tak przepelnionym przytulisku;
jestem pewna, ze znajdziemy jej wspanialy dom;
monika ma wystarczajaco duzo psow na glowie;

drogie ciotki, oto rysia
popatrzcie i powiedzcie
czy nie jest piękna?
domy powinny się o nią bić!

krotka historia rysi spisana przez monike:

Ta sporych rozmiarów suczka była już naszą "rezydentką", jednak kolejny raz wróciła. Pierwszy raz trafiła do przytuliska latem'09r. po tym jak została wyrzucona z samochodu.
W listopadzie trafiła do adopcji, jednakże kontrola warunków doprowadziła do jej odbioru. W kwietniu'10 ponownie została zaadoptowana i kontrola nie wskazywała na jakiekolwiek kłopoty. Rodzina była zadowolona, pies był radosny. Po 1,5 tygodnia postanowiono ją oddać. Wielkość psa, jego żywiołowość mogą przytłoczyć i jeśli ktoś chce zamknąć tego psiaka w czterech ścianach i poświęcić mu tylko chwile uwagi, to nie jest to pies dla niego. Potrzebny jest dom, w którym sunia będzie miała zapewnioną odpowiednią opiekę, sporą ilość ruchu i uwagi.
Jest ogromnym pieszczochem, przytulając się zawsze próbuje oblizać "ofiarę" swych czułości. Pomimo tak okrutnego potraktowania jej przez człowieka, ma zaufanie do ludzi. Sunia poszukuje dobrego domu, u ludzi którzy jej nie skrzywdzą. Zgoda na odwiedzanie psa jest standardowym wymogiem przy adopcji. W dniu 23. 09. 2009r. została poddana zabiegowi sterylizacji.

kontakt w sprawie adopcji:
monika, tel.: 0-601-83-96-93 mail: monisg@gazeta.pl

i jeszcze:

Rysia, to moje serducho, bo to ja ją znalazłam, ja ją wsadziałam do ptrzytuliska i wysterylizowalam.
Co do akceptacji innych zwierzat - hmmm, to niestety nie jest taka prosta sprawa. Mieszkała z suczką, ale po powrocie z adopcji nie dało sich znowu razem poukładać. Sposobem (choć nie bez problemów, bo Cezar tez łatwy nie jest w kontaktach z innymi zwierzetami) udało się oswoić tą dwójkę i mieszkają sobie razem :-))) Pewnie gdyby powoli wprowadzać Rysię do psa, to jakoś by to poszło, choć na 100% będzie go atakowała jak tylko będzie próbował ją zdominować. Koty raczej słabo - nie mam jak tego sprawdzić, ale nie ryzykowałabym. Dzieci - z ostatniej adopcji została odebrana z różnych względów, choć jako powód podano że uszczypnęła dziecko. Ja widziałam jak ten chłopiec głaskał Rysię - nic sie nie działo.Zwracałam wprawdzie uwagę na to żeby jednak dziecko nie wieszało się na psie bo moze być róznie na etapie poznawania się i nawet samą masą moze zrobić Rysia krzywdę, to wszystko układało się dobrze. Myśle, ze przerosły tych ludzi obowiązki - Ryska jest żywiołowa, ma mnóstwo siły i potrzebuje aby poświęcić jej czas.
Wszystko zalezy od tego w jakim wieku są dzieci, jak zachowują się w stosunku do zwierzęcia i ogólnie jaki jest klimat w rodzinie.
Ja tam Ryśkę uwielbiam i wiem, ze widziałam ją pierwszy raz i wsadziłam ją do swojego auta bezproblemowo.

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie za wiele osob nam kibicuje, ale napisze, ze poprosilam kogos o pomoc w zrobieniu allegro; bede trzymac kciuki, zeby znalazla chwile czasu, bo checi to na pewno jej nie brakuje :kciuki::kciuki::kciuki:

Posted

kakadu napisał(a):
nie za wiele osob nam kibicuje, ale napisze, ze poprosilam kogos o pomoc w zrobieniu allegro; bede trzymac kciuki, zeby znalazla chwile czasu, bo checi to na pewno jej nie brakuje :kciuki::kciuki::kciuki:
\
oj ciotka, ciotka :) A czy ja kiedykolwiek nie znalazłam czasu żeby zrobić zwierzakowi allegro? Oczywiście że zrobię :)

Posted

gdyby ktos tu przypadkiem zajrzal, to tylko dam znac ze bede wystawiala na bazarku duzy kontener z uchwytem na miseczke o nowy, tez duzy plastykowy kaganiec, zeby uzbierac pieniazki na wyroznione allegro dla rysi, wiec juz teraz zapraszam, a jak bazarek bedzie gotowy to podam tu link

Posted

no mozna tak powiedziec; bo ma gdzie mieszkac, choc nie jest to dom...
ma co jesc; monika ja odwiedza;
zaraz poszukam po bazarku jakiejs oferty ogloszeniowej, choc najbardziej licze na allegro prawde mowiac...

Posted

teraz juz moge napisac - frodzio mi uciekl z posesji, nie bylo go ponad 24 godziny, ale juz sie znalazl, wiec i ja wracam do swiata i sie wezme w koncu za ten bazarek ;)

Posted

[quote name='kakadu']teraz juz moge napisac - frodzio mi uciekl z posesji, nie bylo go ponad 24 godziny, ale juz sie znalazl, wiec i ja wracam do swiata i sie wezme w koncu za ten bazarek ;)[/QUOTE]
o rany :( Frodzio to Twój psiak? Całe szczęście, że się znalazł.

Posted

[quote name='Kociabanda2']piękne allegro :) Jak takie się robi?[/QUOTE]
hmmm.... nie bardzo wiem jak Ci to wytłumaczyć...
trzeba trochę się znać na programach graficznych i na htmlu czyli projektowaniu stron internetowych

Posted

[quote name='Selenga']hmmm.... nie bardzo wiem jak Ci to wytłumaczyć...
trzeba trochę się znać na programach graficznych i na htmlu czyli projektowaniu stron internetowych[/QUOTE]
oooo!! to za wysokie progi na moje nogi :P Z programów graficznych to AutoCad :P Trudno. Muszę jakoś żyć z tymi ubogimi szablonami allegro :D

Posted

o rany jakie piekne :)
poprosze o numer rachunku to ci wplace, a potem sobie zrobie ten bazarek i mi sie wyrowna :)
to bedzie 20,50 zl tak? czy moze wiecej?