asko73 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Oczywiście;) Ale są niestety szumnie nazywane rasowymi - ale bez rodowodu. Dla mnie raczej w typie rasy - choć i to stwierdzenie w wielu wypadkach jest bardzo naciągane :( Psy zaprzęgowe nie tylko pracują w zaprzegach, sa dogoterapeutami, umilają czas dzieciakom, i z ich pomoca organizujemy mile spotkania ze starszymi i dzieciakami szczególnej troski.... pewnie wiele więcej funkcji dla tych psiaków sie znajdzie. Co nie umniejsza ich wartości. Podziwiam ludzi uprawiających sport zaprzęgowy - ale nigdy nie powiedzialam, że jakaś rasa jest bee i do niczego. Zgadzam się z tym chociaż nie znam się na zaprzęgach (tylko czytałam) ale chciałbym zobaczyc takie wyścigi i może mój misiek nauczył by się kondycje ma od małego chodzi po górach po parenaście godzin:) Nie ma rodowodu i nie skreśla to go jako psa... Jest super! szczególnie jak się "uśmiecha" ;) Pozdrawiam Quote
Golden Evita Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Nie pamietam czy juz sie meldowalam na dogo w tym watku:) Mam 1,5roczna sunie z hodowli Virta Valo:) Wabi sie Evita vel Evi:) Mamy skonczony championat młodziezowy:) i obecnie mieszkamy w Bydgoszczy:) Quote
Recommended Posts