bea_rska Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Witam, Jestem niepewna pewnej kwestii.Kupilam szczeniaka zagranica,hodowca przeslal mi kopie exp.pedigree,orginal w drodze.Czy chcac teraz zglosic psa na wystawe moge uzyc kopii exportowego bez rejestrowania psa w polskim zk,czy musze czekac na orginal,zarejstrowac psa i dopiero zglosic na show ? Bylabym wdzieczna za podpowiedz. Quote
KaRa_ Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Ja zgłaszałam szczeniaka na ex.rod wpisując nr. rodowodu ale musiałam wtedy płacić jak zagraniczny wystawca. Quote
bea_rska Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 KaRa_ napisał(a):Ja zgłaszałam szczeniaka na ex.rod wpisując nr. rodowodu ale musiałam wtedy płacić jak zagraniczny wystawca. Dziekuje KaRa_ tak mi wspominala hodowczyni. Quote
Błyskotka Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Skoro oryginał rodowodu eksportowego w drodze to chyba szybko przyjdzie. Wszystko zależy od danego oddziału. Jedne rejestrują psa wiedząc że czeka się na rodowód eksportowy a inne kategorycznie odmawiają i trzeba czekać aż rodowód przyjdzie. Zgłaszanie psa na hodowcę to jednak dodatkowe koszty. Quote
bea_rska Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 Tez mam nadzieje,ze przyjdzie lada dzien,pytalam asekuracyjnie.W Szczecinie moge zarejstrpwac psa tylko z orginalem.Rodowod exp.jest wystawiony na moje nazwisko,czy w tej sytuacji przy ewentualnym zglaszaniu na wystawe,uzywajac kopi- podaje nazwisko hodowcy?Sorrki za ignorancje,ale to moj pierwszy imp.pies ;) Quote
KaRa_ Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Ja podawałam moje nazwisko i zgłaszałam przez internet jako "zagraniczny wystawca" Quote
Shetanka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 KaRa_ napisał(a):Ja podawałam moje nazwisko i zgłaszałam przez internet jako "zagraniczny wystawca" Też tak robiłam ;) Quote
bea_rska Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Witam ponownie, No i chyba nie do konca tak jest jak pisaliscie,albo sie cos pozmienialo.Dzisiaj dostalam odpowiedz,ze przed rejestracja rodowodu w ZKwP nie moge zglosic psa Quote
Shetanka Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Możliwe że coś się pozmieniało, ja zgłaszałam tak w 2009... Quote
jefta Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 mi odmowila tylko Bydgoszcz, do Jeleniej, w Leszna, Warszawy, Lodzi i bylo ok. Leszno i Lodz nawet placic pozwalala normalnie. pamietaj, ze nr. rejestracyjny dostaniesz dopiero jak rodowod wroci z nostryfikacji co moze trwac. Quote
agrazka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 mam ten sam problem :( trzeba mieć numer rodowodu exportowego. Quote
PARSONRK Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 bea_rska napisał(a):Witam ponownie, No i chyba nie do konca tak jest jak pisaliscie,albo sie cos pozmienialo.Dzisiaj dostalam odpowiedz,ze przed rejestracja rodowodu w ZKwP nie moge zglosic psa nie możesz podac sie jako właściciel - bo bez nostryfikacji nie przyjmą. Wpisz hodowcę jako właściciela, a w uwagach możesz dodać, że prosisz o wysłanie potwierdzenia zgłoszenia na twój adres tak miałam z Opolem teraz... Quote
Recommended Posts