Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 319
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

może fundacja się zainteresuje, może pomoże http://allegro.pl/dorosle-pieski-oddam-i2124724103.html cyt: Polecam na mej aukcji dorosłe pieski ;-,labrador- sunia czekoladowa ,syberian huski sunia, sunia berneński pies pasterski z rodowodem , jedną sunię goldenkę z rodowodem,chow how sunię z rodowodem i dwa szczeniaki czarne podpalane Spaniela Angielskiego T 608 300 515.Oddaję z powodu przeprowadzania się i braku miejsca dla tylu sztuk.TEL 6 0 8 3 0 0 5 1 5 NIE ODPOWIADAM NA MAILE Pozdrawiam.

Posted

Fundacja Medor napisał(a):
na innych watkach tez wkleja

ja wklejam... na wątkach pomocy dla wymienionych ras. tylko nie na wszystkich bo wiem że niektóre wątki są martwe i prawie nikt nie pomaga....

Posted

milla.j napisał(a):
Greatmadwomen, bardzo dziękuję:loveu:, sunia już jest pod naszą opieką.

ekstra! w jakim stanie jest? dajcie linka jak będzie gdzieś na stronie czy jakby miała wątek ;)

Posted (edited)

to na temat jak jak w tytule wątku, czyli psy pod opieką.... oto mail, którego wysłałam dzisiaj do tej fundacji :
Bielsko-Biała, 21-02-2012

Do fundacji Pasterze

Proszę w trybie pilnym wysłanie mi pocztą i mailem karty wizyt mojego psa Sary, która była pod opieką fundacji w dniach od 06.01-09.01.2012 i w tym czasie zgodnie z informacją w jej książeczce zdrowia, poddaliście ją zabiegowi STERYLIZACJI. Proszę również o wysłanie mi wyników wszelkich badań, jakim była w tym czasie poddana Sara.

Hanna Mukoid-Jałosińska

Edited by Sara*
BŁAD
Posted

Jeszcze jedna dygresja o „uczciwości” drogiej Elzy…
W dniu, w którym przybyłam do Milicza i zobaczyłam Jagę w opłakanym stanie http://www.pasterzeforum.pl/index.php?topic=74.90
nagle i niepodziewanie rzekomo po rozmowie z córeczką Elza podjęła decyzję o tym, że Jagusia pozostanie u niej na zawsze..
i wpisała to na forum. Cóż za „wielkie serce” szczególnie gdy się to robi ze strachu, że wszyscy w tym również opiekunka wirtualna dowiedzą się w jakim stanie jest pies i że to co przedstawia Elza – to jedno wielkie oszustwo..
Niech ci, co przyklasnęli tej decyzji wiedzą jakimi to wspaniałymi intencjami kierowała się ich wspaniała Elza i jak bardzo bała się tego co TAM zobaczyłam..
Post na forum o tej decyzji Elza umieściła 15 lutego 2012 o godzinie 21.20 – dokładnie w tym momencie byłam w Miliczu na Komendzie Policji gdzie przyjęto ode mnie zeznanie a wcześniej wysłałam do tej wspaniałej wielbicielki psów smsa „Zdjęcie Jagi w kojcu będzie hitem”
A i jeszcze jedno - ktoś kto ma pod opieką 10 psów - zakłada fundację, ja miałam 10 psów przez 1,5 roku i zawsze wcześniej i później kilka, utrzymuję je z własnych pieniędzy, śpią razem ze mną w łóżku .... i kochamy się - TYLE

Posted

Ponieważ fundacja Pasterze nie zareagowała na moją prośbę dostarczenia mi karty wizyty weterynaryjnej Sary, pojechałam dzisiaj do Oświęcimia i sama ją odebrałam od weterynarza, który w dniu 07-01-2012, czyli w następnym dniu gdy tzw. pasterze zabrali ją z mojego domu - przeprowadził zabieg sterylizacji u Sary, która równo 20 dni później zmarła. Lekarz ten powiedział, że Sara była idealnie zdrowa, więc nie robiono żadnych badań - przywieziono ją na sterylizację. Gdy zapytałam, czy nie uważa, że robienie takiego zabiegu u psa, który dzień wcześniej przeżył szok, bo zabrano go z domu i oddzielono od rodzeństwa, z którym wychowywała się od 1,5 roku - jest niebezpieczne, odpowiedział, że on robi to co właściciel sobie życzy, a że fundacja pasterze zażyczyła sobie wysterylizowania Sary to on to zrobił. Za darmo. Dla fundacji pasterze, którzy mieli Sarę 3 dni. Więc chłoniak czy sepsa ? Nie wiem ale się dowiem. Wtedy napiszę.

Posted

poprzedninastępny

982061600047861
płeć:samiecwiek:rok i 10 miesięcychip:982061600047861 lokalizacja: Łódź kastracjatakzapamietaj: Cudny, przyjazny, bardzo kontaktowy berneński pies pasterski.
Na spacerach jest radosny, dynamiczny
kocha ludzi, nie odstępuje na krok, domaga się uwagi, pieszczot, zabaw. Bez człowieka, w boksie.. smutnieje.
Akceptuje inne psy, nie jest konfliktowy.
Pies bardzo potrzebuje domu stałego.
Polecamy do adopcji!
galeria:
https://plus.google.com/photos/102103230939207071418/albums/5715113708913124337?banner=pwa

[FONT=verdana]Łódź Kosodrzewiny 56 lok. 2 tel. 42 671 34 49 tel. kom. 501 066 519.[/FONT]
[FONT=verdana]Wojtyszki 18 Gmina Brąszewice tel. 509 706 610.[/FONT]
[FONT=verdana]Kontakt w sprawach adopcyjnych: setiga@o2.pl ; 505 541 128; wyciągnijcie go
[/FONT]

.

Posted

[quote name='3 x']skąd wy je wszystkie bierzecie?

Widzę tu wyraźny błąd w sposobie myślenia. :eviltong: :eviltong: :eviltong:

Pytanie powinno brzmieć: [SIZE="4"]"Jak dajecie radę upychać po domach taką ilość psów ???"

A poważnie- po wejściu w życie nowej ustawy do zwykłego "pakietu" ogłoszeń (najczęściej nieodpowiedzialnych właścicieli)
doszły ogłoszenia pseudo, które masowo pozbywają się psów.

W tej chwili mamy 16 psów pod opieką. :shake: Nie uratujemy wszystkich, które są w potrzebie... :-(