kinga_kinga7 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Lusia to maleńka,jamnikowata sunia,która jest niewidoma od urodzenia:-( miała mechanicznie zranione prawe oczko-żywcem przekłute! trafiła na stół operacyjny,ale niestety nie dało się już uratować,ma szwy na oczku i jest obecnie w domku tymczasowym u Pani doktor w Radzyniu Podlaskim,przebywa z dwoma psiakami i świetnie sobie radzi.Po badaniu lekarskim okazało się,że na lewe oczko również nie widzi..Lusia jest bardzo przyjacielska,przywiązuje się do opiekuna-chodzi wiernie przy nodze,jest niesamowitą przylepą:) Szuka odpowiedzialnego,dobrego i kochającego domku(najlepiej w bloku),w którym zostanie otoczona miłością na,którą tak bardzo czeka! Lusia już nigdy nic nie zobaczy,ale pokaż jej,że i tak można cieszyć się życiem! Kontakt z p.Anetą 604 491 652 lub z wolontariuszką 609 118 027,paulina_zarebska@prokonto.pl 29.03. Lusia była na konsultacji okulistycznej i wieści nie są dobre:( str 7 Quote
elmira Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Taka malutka, a tyle wycierpiała. Biedne maleństwo. Quote
magenka1 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 na wątek jamników trzeba ją dodać http://www.dogomania.pl/threads/173573-Jamniki-i-jamnikowate-do-adopcji-z-ca%C5%82ej-Polski-!!!!!! Quote
Isadora7 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 A czy nie dałoby się większe zdjęcia zrobić? Quote
kinga_kinga7 Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 Isadora7 napisał(a):A czy nie dałoby się większe zdjęcia zrobić? zapytam Isadora:).. Quote
kinga_kinga7 Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 poprosiłam o większe zdjęcia, więc czekamy cierpliwie Quote
danka1234 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 zatem również czekam na wieksze zdjecie do wstawienia na watku jamników. Quote
Mgielka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 A czy jest moze szansa na jakas powtorna operacje oczek,zeby sunia widziala? Czy to juz definitywnie przekreslone? Quote
Paja Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Jak będą wieksze zdjecia i conajmniej kilka to zabiore sie za ogłaszanie :) Quote
kinga_kinga7 Posted March 5, 2011 Author Posted March 5, 2011 Mgielka napisał(a):A czy jest moze szansa na jakas powtorna operacje oczek,zeby sunia widziala? Czy to juz definitywnie przekreslone? Mgielka prawe oczko Lusia ma usunięte,teraz ma przez tydzień szwy,a na lewe wet stwierdził przy badaniu,że nie widzi,ale..może po konsultacji z innym wetem byłaby szansa:) Quote
kinga_kinga7 Posted March 5, 2011 Author Posted March 5, 2011 Paja napisał(a):Jak będą wieksze zdjecia i conajmniej kilka to zabiore sie za ogłaszanie :) Paju zdjęcia większe będę w poniedziałek,najpóźniej wtorek i ja też ją poogłaszam:) A tymczasem podnosimy Lusię! Quote
kinga_kinga7 Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 podniosę chociaż to biedne maleństwo Quote
yuki Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Podniosę, bo wątek spadł, weszłam tu bo przeglądałam "przygarnę psa" i trafiłam na nią, taka maleńka jeju :( Czy na pewno nie ma możliwości operacji chociaż któregoś z oczek ? Quote
yuki Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Jej co tu tak cicho, gdzie cioteczki ? Takie maleństwo biedne .... Quote
kinga_kinga7 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 [quote name='yuki']Jej co tu tak cicho, gdzie cioteczki ? Takie maleństwo biedne ....[/QUOTE] są cioteczki,są..:) Dzisiaj powinnam mieć zdjęcia Luseńki Quote
kinga_kinga7 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 u Lusi wszystko w porządku! mała świetnie sobie radzi i ma dwie psie koleżanki:) a zdjęcia zrobię niuni osobiście,tak się cieszę,że zobaczę ją na "żywo" tylko szkoda,że ona nie zobaczy mnie.. Quote
yuki Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 To dawaj maleńką, jakoś nie mogę przestać o niej myśleć... Quote
kinga_kinga7 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 [quote name='yuki']To dawaj maleńką, jakoś nie mogę przestać o niej myśleć... dzwoniłam do jej opiekunki tymczasowej,żeby się umówić,ale na razie nie odbiera,spróbuję później.. włśnie rozmawiałam i wstępnie jestem umówiona na sobotę :) Nie jest powiedziane,że Lusia nie będzie widziała na lewe oczko! -trzeba by było pojechać z nią na konsultację np.do Lublina,ale o wszystkim porozmawiam w sobotę:) Quote
jostel5 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Przyszłam do malutkiej i ja...Bidka z niej rzeczywiście,ale ma troskliwą opiekę i to dobrze rokuje.Bez domu-choćby tymczasowego,nie miałaby szans... Quote
kinga_kinga7 Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 tak to prawda, opiekę ma dobrą, tylko w jej przypadku dobrze by było gdyby od teraz poznawała swój DS.Ona rzekomo chodzi koło nóg opiekuna, oby znalazła odpowiedzialny dom jak najszybciej!!!!! Quote
Recommended Posts