Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jusstyna85']I po co to....?[/QUOTE]

PO CO??? Po to, żebyscie miały uwagę na ewentualne "problemy"... I żeby dopilnować i robić wizyty. Bo pies jest najważniejszy

A poza tym: co tzn po co to? Myślałam, że na dogo powinno się pisać, ostrzegać................ To nie jest wyssane z palca. Jest wątek Belli
Nie moja wina, że czasem nikt nie zwraca na to uwagi, bo "dobrze że pies ma dt"
Tylko pytanie "jaki"..................

• Replies 342
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marta dzięki za ostrzeżenia liczne. Na razie fajnie, że Blood pomogła, psa zabrała, on na pewno jest o niebo szczęśliwszy, a wizyty będą robione, o czym Blood wie i mają być to wizyty niezapowiedziane, na to wyraziła zgodę. Nawet jeśli coś było nie tak, postanowiłyśmy tu na wątku, że dziewczynie zaufamy. Jak się "przejedziemy", damy znać. Jak nie, w co wierzę, też damy znać:)

Posted

Marto 0731 nie bądź złośliwa i nie powtarzaj tego co już zostało powiedziane.Mogłaś sama przygarnąć Patusia i się wykazać,jadnak to Blood go przygarnęła,a sytuacja była krytyczna.Przecież tu chodzi o dobro psa i trzeba odpuścić złośliwości.A jak nie macie zaufania to przecież można kontrolować,Blood sama wyraziła zgodę.Pozdrawiam!

Posted

[quote name='marta0731']PO CO??? Po to, żebyscie miały uwagę na ewentualne "problemy"... I żeby dopilnować i robić wizyty. Bo pies jest najważniejszy

A poza tym: co tzn po co to? Myślałam, że na dogo powinno się pisać, ostrzegać................ To nie jest wyssane z palca. Jest wątek Belli
Nie moja wina, że czasem nikt nie zwraca na to uwagi, bo "dobrze że pies ma dt"
Tylko pytanie "jaki"..................[/QUOTE]

Sensacji szukasz? nie prościej było troche poczytać i zobaczyc,że o wszystkim wiadomo?
To jest wątek psa-tego konkretnego psa,a nie o Blood.

Prosze bardzo,jesteś lepszym dt,to bierz Pato.Żaden problem.To kiedy? sama przyjedziesz,czy mamy kombinować transport?

Posted

Blood napisz proszę co u Patusia,jak on się czuje.Niektórzy zapominają,źe to jest wątek Pato i nie trzeba tu "uszczypliwości".Pozdrawiam i pogłaskaj pieseczki!

Posted

Witam dziewczyny przepraszam ze teraz i tak na szybko ale tate wypisali ze szpitala musialam zawiesc rzeczy i jeszcze net mi wysiadl i u sasiadki mamy pisze
W skrócie teraz napisze a dokladnie wszystko opisze jak bede miec neta i wrzuce zdjecia i filmiki bo porobilam wiele i mam na moim kompie;)
Ogolnie nie jest zle Patus dobrze sie czuje wet powiedzial ze ciepelko i ruch mu pomaga nie zauwazylam zeby cos go bolala wrecz przeciwnie jest coraz bardziej ruchliwy ma tylko lekka biegunke ale to z powodu zmiany karmy najprawdopodobniej apetyt dalej dopisuje a na pon mamy kolejna wizyte u weta i wtedy okresli czy jest lepiej i jak szybko sie rozwija choroba
ps. rachunki moge normalnie sfotografowac i tak wrzucic? bo skaner nie dziala mi?

Dzis na spacerku zauwarzylam ze Patusa coraz mniej zarzuca i ladniej chodzi;)
Macie buziaki od Patusia i dziekuje za przeslane miziania;)

Posted

Bardz się cieszę,że Patuś sobie dobrze radzi i jest chłopak żywotny.Blood,a jaką karmę je Pato?Bo może powinien jeść jakąś adekwatną do swoich dolegliwości,jak będziesz u weta to zapytaj proszę.Zrobimy zrzutkę na dobrą karmę,leczniczą.Pozdrawiam serdecznie całe stadko!

Posted

[quote name='Blood']
do oszczerstw sie nie odniose bo nie mam juz czasu i sily;/ najlepiej oczerniac gdy zna sie 1 strone medalu;(

Tak Blood, nie odnoś się, bo nie ma nic na usprawiedliwienie zajścia suki w ciążę w dt

Przykro jest patrzeć na to, jak ktoś robi coś w dobrej wierze, a jest "objechany" na wątku. Krytykujecie nie tą osobę co trzeba...
Ja Blood nie znam osobiście i nie mam potrzeby oczerniać jej osoby. Napisałam tylko fakty, bo tak mi się wydaje, że na dogo właśnie o to chodzi:roll: Ja osobiście wydając psa do dt, jesli miałby złe opinie, chciałabym o tym wiedzieć (inna sprawa że bym go tam nie oddała)
Róbcie naprawdę te wizyty niezapowiedziane

Życzę powodzenia psiakowi, bardzo bardzo:thumbs:
I nie martwcie się, więcej nie będę "psuła" wątku
Pozdrawiam

Posted

[quote name='Blood']Witam dziewczyny przepraszam ze teraz i tak na szybko ale tate wypisali ze szpitala musialam zawiesc rzeczy i jeszcze net mi wysiadl i u sasiadki mamy pisze
W skrócie teraz napisze a dokladnie wszystko opisze jak bede miec neta i wrzuce zdjecia i filmiki bo porobilam wiele i mam na moim kompie;)
Ogolnie nie jest zle Patus dobrze sie czuje wet powiedzial ze ciepelko i ruch mu pomaga nie zauwazylam zeby cos go bolala wrecz przeciwnie jest coraz bardziej ruchliwy ma tylko lekka biegunke ale to z powodu zmiany karmy najprawdopodobniej apetyt dalej dopisuje a na pon mamy kolejna wizyte u weta i wtedy okresli czy jest lepiej i jak szybko sie rozwija choroba
ps. rachunki moge normalnie sfotografowac i tak wrzucic? bo skaner nie dziala mi?
do oszczerstw sie nie odniose bo nie mam juz czasu i sily;/ najlepiej oczerniac gdy zna sie 1 strone medalu;(

Dzis na spacerku zauwarzylam ze Patusa coraz mniej zarzuca i ladniej chodzi;)
Macie buziaki od Patusia i dziekuje za przeslane miziania;)[/QUOTE]

Z bazarku będzie troche...Może rób zdj rachunków,żebyśmy wiedziały jak Pato stoi z kasą...

Posted

Witajcie , problemy z netem i zawirusowany komp... ale juz wszystko ok;)
No to zaczynamy;) Widzialam pytanie gdzies o karme teraz dostaja gotowane-na kosciach rosolki z kasza i makaronkiem ra dziennie a w miskach jest suche mam karme Canun i purine dog chow pomieszane...no i smakolyki;)
Karmy nie ma specjalnej zadnej..;)

Wet powiedzial ze dziwi sie ze wet w schronisku dal mu 2 mies bo pies pozyje jeszcze kilka lat spokojnie nawet moze sie poleprzyc stan miesni bo sa zwiotczalr a czeste spacery lub ogrod jak u mnie moze mu pomoc w tym;) zdrowy juz nie bedzie ale na to sie nie umiera jak na swoj wiek tylko zabki jeszcze w niejajleprzym stanie ale tak zdrowy caly jutro go wykapie bo nie ma przeciwskazan;)

Patus dostal tabletki 1 na dzien czyli kolejna wizyta jak nie bedzie sie nic dzialo to za 90 dni;)
Stosuje sie w celu zapewnienia prawidlowego funkcjonowania i regeneracji stawów. zwieksza ruchliwosc stawów Chroni i regeneruje chrzastke stawowa .

cena 42 zł
Za wizyte nic z racji ilosci zwierzat i czestotliwosci naszego chodzenia tam;)

Patus troche boi sie jak wieziemy go autem jakby bal sie ze go gdzies wywozimy;( Pozatym coraz ruchliwszy zaprzyjaznil sie z mlodszym kotem ;)
No na posiadanie huskiego nie mamy co marzyc;p strasznie ich nie lubi ... na spacerku nie dopusci nikogo obcego do mnie nawet psa ... jak podlecial do nas obcy pies to zaraz go "przytulil" do ziemi . nie robi krzywdy ale przestrzen metra naokolo nas jest swiety... w domu nic nie niszczy w ogrodzie zreszta tez nie;) Widac ze ktos go szkolil i nie powinien isc w niepewne rece bo potrzebuje troche dominacji w stadzie nawet ze znajomym behawiorystom o tym gadalam
Kot pilnuje psa;)
Nie wiem co jeszcze wiec zdjatka i czekam na pytania i odwiedziny;) Pogoda coraz ladniejsza wiec okazji wiele;)
A do filmikow dam link jak sie uporam z tym;)

Posted

Cieszę się,że z Patusiem tak dobrze.Ale ładny kocurek,a jaki ogon.Blood,a Pato cały czas śpi i leży w tym koszu?Bo nie chcę się wymądrzać,ale on wydaje mi się za mały,żeby pies mógl się swobodnie wyciągnąć,a na kocyku nie lubi leżeć?No proszę jakie dobre prognozy dla chłopaka od wetki,tylko się cieszyć.Pozdrowienia i mizianka dla psulków i kocurka(to on chyba)
,

Posted

nie to dwie kotki maine coon dlatego takie ogonki;)
Patus tak szczeze to spi gdzie mu sie podoba tam akurat go znalazlam i w sumie zawsze taki pozwijany chyba ze do mnie do luzia przychodzi to ostatnio mnie prawie zrzucil;p
na poczatku troche sie balam tak go luzem zostawiac bez nadzoru ale widze ze nic nie broi wiec jest zawsze tam gdzie chce
Oby dalej tak fajnie tabletke juz dostal na szczescie nie ma problemu z połykaniem;)

Posted

Ja nie jestem pewna co do tego,że ma pare lat...O ile wiem,to chyba jeszcze wetka potwierdziła to...

Blood z bazarku przeleję Ci za ten lek,tylko to troche potrwa jeszcze.co chwile wyłącza mi sie komputer przez prąd.

Może ktoś potrafiłby napisac łzawy tekst do ogłoszeń?

A jak z przewracaniem sie?

Posted

Ja tam wierze mojemu wetowi i znam psy ktore lata zyly nawet nie chodzac ale ja nie wet wiec nie wiem;p
Jak dla mnie oby jak najdluzej;)
Z kasa nie spiesz sie nie pali sie;)
Co do wywrotek to nie zauwazylam zeby mu sie zdarzylo zarzuca pupa jak biega chodzi normalnie i nawet na 2 lapy czasem staje wiec sie ciesze bardzo ;)
Pan ma jedzenie;p

Posted

O proszę,patuś nawet na dwie łapki staje i się nie przewraca,świetne wiadomości.Chłopak poczuł się bezpiecznie i jakie postępy,a jak się dogaduje teraz z Twoim psem i kotkami?

Posted

Tak głośno myślę...może warto zasięgnąć opini jeszcze 1 weta?

Bo jeśli naprawde on ma szanse na pare lat życia,to Schronisko mogłoby mu szukać domu w Niemczech...nie wierze,że w Polsce znajdzie sie

Posted

to jest jakis pomysl jesli schron ma mozliwosc to fajna sprawa
zreszta sama pisalas jak opisywalas chorobe ze psy z nia zyja do starosci;)
zobaczymy co z tym bólem...