AGA35 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 [FONT="]Zostałyśmy poproszone o pomoc dla Kajtusia .Jest to psiak z naszego przytuliska które jest niestety tragiczniej sytuacji finansowej, brak karmy, brak pieniędzy………[/FONT] [FONT="]Kajtuś był leczony na zapalenie płuc przez weta z Wołomina bez rezultatów . Został doprowadzony do tragicznego stanu – jest maxymalnie odwodniony ,gorączka 39,6 i całe płuca zajęte przez płyn .Kajtek jest psem średniej wielkości , powinien ważyć około 15-16 kg a waży 8 kg. Zdjęcia nie oddają jego stanu i jego „ chudości" ale uwierzcie mi - same kości i futro. [/FONT] [FONT="]Nie mogłyśmy przejść obojętnie obok psiego nieszczęścia. Nie dość, że ktoś Go porzucił, to pomoc weterynaryjna, którą otrzymał była bardzo wątpliwej jakości. Tak naprawdę w ostatniej chwili psiak został zatrzymany po tej stronie.. jeszcze chwila, a byłby juz za TM[/FONT][FONT="] :([/FONT] Bardzo prosimy o pomoc dla tego psiaka , każda najmniejsza wpłata umożliwi mu powrót do zdrowia [FONT=MS Shell Dlg 2][SIZE=4]Fundacja Zwierzaki w Potrzebie [/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][SIZE=4]05-200 Wołomin[/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][SIZE=4]ul .Legionów 55/1[/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]53 1440 1387 0000 0000 1258 6396[/FONT] z dopiskiem "dla KAJTUSIA " Wpłaty jednorazowe [SIZE=4]Asia z Wołomina - 30 zł. [SIZE=5]p.Mateusz L. z Warszawy- 20 zł. [SIZE=5]Vasco- 10 zł. p.Beata z Gdyni- 20 zł. p.Magdalena Sz. z Warki- 46,20 zł. Obraczuś 87- 10 zł. dorota1 - 20 zł. Mariola K. Warszawa- 20 zł. Spadek po Golinie - 350 zł. aga3376- 10 zł. Wpłaty z allegro selenge- 100 zł. Aleksandra M. z Gdańska 10 zł. Agnieszka S. Kwidzyn - 53 zł. Magdalena W. Poznań- 15 zł. Małgorzata Ż. Warszawa - 10 zł. Katarzyna P. Pszczyna - 30 zł. Anna Maria Dz. Gorzów Wielkopolski- 10 zł. Anna Maria Dz.Gorzów Wielkopolski- 5 zł. Ewa Jolanta Nowa Ruda- 5 zł. Elżbieta A. Wałbrzych- 30 zł. Grzegorz Dz. Ostrowiec- 10 zł. Magda Monika M. Drawno- 10 zł. Joanna J. Ściawnica -20 zł. [SIZE=5]Wydatki test tuberkulinowy- 50 zł. faktura - 435 zł. Quote
obraczus87 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Faktycznie zdjęcia nie oddają jego stanu... ale gdy widze psa, który leży nieruchomo u weta to od razu jest sygnał, że cos sie z Nim dzieje :( Wsparcie finansowe pilnie potrzebne. Psiak jest pod opieką dobrych lekarzy, ale niestety do kosztuje :( Szkoda, że wczesniej tamten "wet" nie potrafił wydac dobrej diagnozy... teraz My musimy ratowac biednego psiaka :( Quote
agusiazet Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 To gdzie Kajtuś teraz jest? Ładny piesek, lubię takie kudłate:) Quote
juliaikamil Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 zapisuję, na pierwszy rzut oka widać, że coś za grzecznie leży u tego weta....... Golin pojechał do domu, jeśli wszystko będzie OK ( w co wierzę ) to teraz może zamiast na niego będę płacić na Kajtusia. dam znać. a na razie trzymaj się cieplutko psinko Quote
obraczus87 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Psiak jest pod opieką zaufanych wetów w Wołominie.... Z tego co Aga mi mówiła, to dzisiaj już troszenke reaguje... wczoraj nie reagowął w ogóle na nic :( Quote
AGA35 Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 bardzo dziękuję za pomoc , mam nadzieję że sie uda i kajtek zazna jeszcze troszke szczęscia:-) Quote
juliaikamil Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 mogę dać trochę rzeczy na bazarek dla Kajtka, sama niestety nie wiem jak go zrobić :( chyba że ktoś jest chętny do nauczenia mnie :) Quote
obraczus87 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 juliaikamil napisał(a):mogę dać trochę rzeczy na bazarek dla Kajtka, sama niestety nie wiem jak go zrobić :( chyba że ktoś jest chętny do nauczenia mnie :) Latwiej by bylo gdybys porobila zdjecia rzeczom i wycenila je :) wtedy mozna komus wyslac fotki na maila i ktos zrobi bazarek :) a samo zrobienie bazarku nie jest ciezkie. Wystarczy aby byly zawarte odpowiednie info w 1 poscie, w tytule i wsio ;) Quote
juliaikamil Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 obraczus87 napisał(a):Latwiej by bylo gdybys porobila zdjecia rzeczom i wycenila je :) wtedy mozna komus wyslac fotki na maila i ktos zrobi bazarek :) a samo zrobienie bazarku nie jest ciezkie. Wystarczy aby byly zawarte odpowiednie info w 1 poscie, w tytule i wsio ;) ale mi się nigdy nie chcą dodawać zdjęcia :( gdzie je najlepiej umieścić? może spróbuję coś zrobić... Quote
obraczus87 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 [quote name='juliaikamil']ale mi się nigdy nie chcą dodawać zdjęcia :( gdzie je najlepiej umieścić? może spróbuję coś zrobić... Załóż sobie konto np na www.fotosik.pl Podaj mi maila to wysle Ci instrukcje, moze cokolwiek z niej zrozumiesz :) Quote
juliaikamil Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 [quote name='obraczus87']Załóż sobie konto np na www.fotosik.pl Podaj mi maila to wysle Ci instrukcje, moze cokolwiek z niej zrozumiesz :) może... zbadamy poziom mojej inteligencji... ;) hihihi Quote
obraczus87 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Hehehe nieeee raczej sposób mojego tlumaczenia :) Quote
paulinken Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Jestem i ja. A macie DT dla niego? Czy w klinice siedzi? Quote
dorota1 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Boże, jaki biedulek.:-( Też uwielbiam takie kudłatki. Postaram się jutro coś przelać na jego leczenie. Musi być dobrze!!! Quote
AGA35 Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 temperatura spadła na szczęście . Chłopak walczy , nie poddaje sie .......... Quote
obraczus87 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Aga jak się chłopak czuje? Jak minęła noc?? Oporcz pieniędzy PILNIE potrzebne DT, które zaopiekuje sie psem po wyjściu z kliniki.... Quote
paulinken Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Kajtusiu, pójdzie ode mnie grosik dla Ciebie. Quote
AGA35 Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 gorączka spadła do 39,1 chłopczyk cały czas ma odrywający kaszel , jest słabiutki do tego doszła jeszcze biegunka :-(dziś♀ będzie miał robione usg jamy brzusznej żeby wyeliminować inne choroby , Quote
obraczus87 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Czyli dalej nie jest zbyt dobrze :( Wsparcie sie bardzo przyda, dziekuję serdecznie! Quote
Recommended Posts