patrycja_ Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Dziewczyny potrzebuje namiary na osboy, ktore moga miec info o psiakach i kociakach ze schroniska w Olkuszu. Jest pan, ktory by chcial adoptowac kociaka i psiaka mlodego. Jak cos info na priva :) Quote
Kinya Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='Ada-jeje']Gmina chetnie skorzysta z pomocy naszej Fundacji w oglaszaniu pieskow, przyesylajac nam fotki tych psow. Teraz gmina juz wie ze gdyby psy byly zaczipowane przez nich, dzis bylyiby pewni ze sa to psy z ich gminy a nie z innej. No właśnie, zastanawiałam się jak zidentyfikują te psy Przecież tam jest kompletny burdel, brak ewidencji i kto odnajdzie psy akurat z Libiąża A może one już dawno są na tamtym świecie? Przecież to najbardziej prawdopodobne. Aż miałam ochotę skontaktować się z panem Latko i go o to zapytać Quote
epe Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Ada! Podpowiedz burmistrzowi Libiąża,aby Pałka udowodnił,że to są psy z Libiąża! A ponadto,w umowie chyba nie ma punltu mówiącego o dalszym płaceniu na utrzymywanie psów u Pałki!:crazyeye: Wział już swoje od gminy przecież- one po opłaceniu ryczałtu przez gminę,należą do Pałki i on je powinien dalej utrzymywać!:angryy: Niech Libiąż nie robi precedensu,bo to przy okazji chyba niezgodne z prawem? Quote
hanek Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='patrycja_']Dziewczyny potrzebuje namiary na osboy, ktore moga miec info o psiakach i kociakach ze schroniska w Olkuszu. Jest pan, ktory by chcial adoptowac kociaka i psiaka mlodego. zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl Quote
Kinya Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='patrycja_']Dziewczyny potrzebuje namiary na osboy, ktore moga miec info o psiakach i kociakach ze schroniska w Olkuszu. Jest pan, ktory by chcial adoptowac kociaka i psiaka mlodego. Jak cos info na priva :)[/quote] Malawaszka! Uderzaj do Niej! Koniecznie:) Quote
patrycja_ Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Dzieki za info :) Juz wyslalam wiadomosc :) Quote
ARKA Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='epe']Ada! Podpowiedz burmistrzowi Libiąża,aby Pałka udowodnił,że to są psy z Libiąża! A ponadto,w umowie chyba nie ma punltu mówiącego o dalszym płaceniu na utrzymywanie psów u Pałki!:crazyeye: Wział już swoje od gminy przecież- one po opłaceniu ryczałtu przez gminę,należą do Pałki i on je powinien dalej utrzymywać!:angryy: Niech Libiąż nie robi precedensu,bo to przy okazji chyba niezgodne z prawem?[/quote] Z jednej strony masz racje ale z drugiej, gminy powinny wiedziec,ze pies jest ich do momentu adopcji. Oczywiscie,niech Palka teraz udowodni,ze to sa z Libiąza psy!!?? Przyjal, zaczipowal czy zrobil tatuaz i posla info wczesniej do gminy jakie NUMERY IDENTYFIKACYJNE,STALE, maja ich psy?? To moze niech missiek tez wysle do wszystkich gmin pisma,ze ma na utrzymaniu ich koty i psy, ktore czekaj na adopcje i reszta dt tez!!!;) Niezly cwaniaczek, niech kredyt wezmie na opieke nad psami albo sprzeda tą dzialke co kupil na schron bo to zapewne z psiej gehenny kupil, ktorą sam tym psom zgotwal!! Quote
Kinya Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='ARKA']Niezly cwaniaczek, niech kredyt wezmie na opieke nad psami albo sprzeda tą dzialke co kupil na schron bo to zapewne z psiej gehenny kupil, ktorą sam tym psom zgotwal!! Co to tego akurat nikt nie ma wątpliwości. Lektura obowiązkowa: Schronisko w Olkuszu Quote
Gandzia Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Pisała do mnie dobra znajoma, której przesłałam linki dotyczące schroniska w Olkuszu!! Jest to osoba znana w naszych terenach ze wspaniałych artykułów i wspaniałych zdjęć- zajmuję się fotografowaniem! Ja jestem z okolic Olkusza, dawniej tam bardzo często przebywałam ( w schrosniku). Znajoma zaproponowała napisanie artukułu, który damy do lokalnych gazet.. Chce też ujać to piekło!! Od chwili mojego powrotu do kraju nie byłam tam jeszcze... Nie wiecie czym zostaniemy wpuszczone na teren schroniska?? Może pod pretekstem jakimś?? Myślę, że musimy to wykorzystać u nas włądze do dnia dzisiejszego nie przejmują się tym co sie tam dzieje aa z tego co wiem pismo zostało do nich wysłane!! Aaa i kto tam teraz prasuje? Quote
filomen Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [FONT=Arial]zobaczcie [/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Arial][/FONT][/FONT] [FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]http://www.schronisko.olkusz.net/index.php?akcja=show_dzial&lang=pl&dzial=127[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial] na stronie [/FONT][FONT=Arial]WWW.olkusz.pl[/FONT][FONT=Arial] powstała strona schroniska ze zdjęciami psów do adopcji. Każdy pies ma zdjęcie, numer ewidencyjny. Opis na zasadzie copy & paste, ale jest. Jeśli dzięki temu jakieś psy znajdą dom, to cenna inicjatywa. Na zdjęciach schronisko wysprzątane, wzorcowe prawie. Około 100 psów - a gdzie reszta?[/FONT] [FONT=Arial]w schronisku musi powstać ewidencja wydawanych zwierząt. Portal prosi wszystkich chetnych o współpracę. Może zaangażują się w akcję sterylizacji i kastracji zwierząt? Zobaczmy na ile to jest PR a na ile chęć pomocy zwierzetom. [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] Quote
epe Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 To tylko chęć utrzymania statusu- zwłaszcza finansowego!:evil_lol: Patrzcie wszystkie gminy-po co budować co innego,już się poprawiłem,już nie będę-będzie wszystko cacy:evil_lol: Tylko niech wszystko zostanie jak dawniej-płaćcie mnie!:diabloti: Ja już kocham wszystkie zwierzaczki,mogę nawet salon fryzjerski dla piesków otworzyć:evil_lol: Quote
Kinya Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='filomen'][FONT=Arial]zobaczcie [/FONT] [FONT=Arial]http://www.schronisko.olkusz.net/index.php?akcja=show_dzial&lang=pl&dzial=127[/FONT] [FONT=Arial]na stronie [/FONT][FONT=Arial]WWW.olkusz.pl[/FONT][FONT=Arial] powstała strona schroniska ze zdjęciami psów do adopcji. [/FONT][FONT=Arial]Portal prosi wszystkich chetnych o współpracę. Może zaangażują się w akcję sterylizacji i kastracji zwierząt? Zobaczmy na ile to jest PR a na ile chęć pomocy zwierzetom. [/FONT] No, ośmieszyli się propałkowym "artykułem", to teraz chcą się wykazać. Zobaczymy. Można im to polecić: [FONT=Times New Roman]http://wiadomosci.mediarun.pl/news/30680,Viva_uswiadamia_wlascicieli_zwierzat,group2[/FONT] Niech tylko Bobylę trzymają od tego z daleka :roll: Quote
kanna Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='epe']To tylko chęć utrzymania statusu- zwłaszcza finansowego!:evil_lol: Patrzcie wszystkie gminy-po co budować co innego,już się poprawiłem,już nie będę-będzie wszystko cacy:evil_lol: Tylko niech wszystko zostanie jak dawniej-płaćcie mnie!:diabloti: Ja już kocham wszystkie zwierzaczki,mogę nawet salon fryzjerski dla piesków otworzyć:evil_lol:[/quote] wszystko do tego niestety zmierza:shake: wszystkie rozmowy dotyczące ewentualnej budowy międzygminnego schroniska to czcza paplanina urzędasów....:shake: mija drugi miesiąc a oni nie potrafią przedstawić propozycji lokalizacji... BZDURA...to brak dobrej woli ... gminy dobrze wiedzą , jakimi gruntami dysponują... oni szukają innego rozwiązania...STAREGO ROZWIĄZANIA:shake: Quote
Kinya Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='kanna']wszystko do tego niestety zmierza:shake: wszystkie rozmowy dotyczące ewentualnej budowy międzygminnego schroniska to czcza paplanina urzędasów....:shake: mija drugi miesiąc a oni nie potrafią przedstawić propozycji lokalizacji... BZDURA...to brak dobrej woli ... gminy dobrze wiedzą , jakimi gruntami dysponują... oni szukają innego rozwiązania...STAREGO ROZWIĄZANIA:shake: Obyś nie miała racji :shake: Ale ten tekst na to wskazuje i dlatego przeraża Dziennik Polski: Dokąd wozić bezdomne psy? Quote
ARKA Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 No dziewczynki;) do roboty :evil_lol: aby takich "Palków" biznes zakonczyc:mad::mad::mad: http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-uratuj-inaczej-chociaz-jednego-psa-131335/#post11772865 Quote
Gandzia Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Robimy najazd:mad: Osoby chętne proszone są o prywatną wiadomość ;) Quote
kanna Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='Kinya']Obyś nie miała racji :shake: Ale ten tekst na to wskazuje i dlatego przeraża Dziennik Polski: Dokąd wozić bezdomne psy? obym nie miała :shake: , ale rozważając logocznie popatrzmy na to tak; z jednej strony trzeba wydać kilka mln zł, dogadać się z ościennymi burmistrzami ( :crazyeye:) ,wdać się w długotrwałe procedury, zbudować, zarządzać(czyli wziąć sobie na łeb problem) ponosić koszty utrzymania no i znosić wolontariat ( czyli w praktyce wścibstwo "wrednych":evil_lol: bab[ za przeproszeniem szanownych pań;)]) - z drugiej nie wydając ani grosza , za niewielki ekwiwalent( marne 2000 zł) podpicować schronisko, przeczekać aż sprawa ucichnie i... po cichutku nadal "krecić lody"... w rezultacie gminy czyste, pieski znikają ,a i napracować się nie trzeba zanadto... bardzo, bardzo chcę się mylić.... Quote
Ada-jeje Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Nie rozumiem skad w was tyle pesymizmu, naturalnie nie mozemy zaprzestac walki, urzedasy nawet przez chwile nie moga spac spokojnie liczac na to ze sprawa ucichnie, niech sobie mysla ze tak jest, ale my wiemy ze jest odwrotnie, nie spoczniemy ani przez chwile dopoki Palka nie zniknie z tego biznesu. Niech sobie Palka nie mysli ze prowadzenie schroniska w sposob prawny to jest taki sam interes intratny jak w tej chwili, to trzeba jemu uswiadomic. Nie ma takiej gminy ktora by przestrzegala prawo o ochronie zwierzat, i my o tym wiemy, probuja sie wymigiwac niepelnymi odpowiedziami ale skoro lubia biurokracje to i my ja polubic musimy. Nie jest to sprawa do zakonczenia w kilka tygodni. :shake: Quote
Basia i Barni Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 ja tam w was wierze i na pewno sie wam uda :p Quote
Morgan:-) Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='Kinya']Co to tego akurat nikt nie ma wątpliwości. Lektura obowiązkowa: Schronisko w Olkuszu "A może nawet Olkusz stać by wtedy było na kameralny zakład budżetowy, działający przejrzyście i pod pełną kontrolą urzędników, korzystający także z pracy wolontariuszy? Na przykład Olkuskiego Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt?" :diabloti: Quote
Morgan:-) Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 www.olkusz.pl - Olkusz w Internecie od 2002 roku, informacje, reportaże, forum, mapy A mnie drażni to, że wszystkie te psiaki są PRZERAŻONE :angryy: i trzymane na chwytakach :angryy::angryy:. Żaden z nich nie ma założonej obroży ani nawet sznurka - który wyglądałby delikatniej niż to metalowe to to. I - wybaczcie - ale opisy mówiące o tym, że wszystkie pieski są wesołe i uwielbiają spacery wprost gryzie się z tym co widzę na fotografiach. Żadnych zdjęć w towarzystwie ludzi, żadnego machania ogonem. Te zdjęcia zniewolonych, nieszczęśliwych, przerażonych i "wgniatanych w glebę" psów są dla mnie dokładnym zobrazowaniem ich sytuacji w tej mordowni. Quote
Basia i Barni Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 to straszne - a chwytaki świadcza tylko o tym ,że albo sa wszystkie agresywne ,albo pracownicy okrutni :angryy: Quote
Morgan:-) Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Dokładnie to samo miałam na myśli. Jeżeli nawet malutkie psy są doprowadzane do "fotografa" na metalowych chwytakach, to jaki tam muszą mieć podły stosunek do tych psów i - z drugiej strony - jak bardzo te psiuty musza się bać. i kto uwierzy w to, że psies do którego się tam boją zbliżyć - o dotknięciu nie mówiąc - jest łagodny, wesoły, pragnie być przytulany i uwielbia długie spacery z opiekunem. Nawet kurde tej jednej jedynej sprawy ani magistrat ani ten śmieszny zakłamany portalik nie potrafią załatwić dobrze. Quote
ARKA Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='Morgan:-)']www.olkusz.pl - Olkusz w Internecie od 2002 roku, informacje, reportaże, forum, mapy A mnie drażni to, że wszystkie te psiaki są PRZERAŻONE :angryy: i trzymane na chwytakach :angryy::angryy:. Żaden z nich nie ma założonej obroży ani nawet sznurka - który wyglądałby delikatniej niż to metalowe to to. ;)no kolezanko nie przesadzaj to jest: profesjonalny, humanitarny sprzet! Przygladalam sie dokladnie, naprawde! Sznurek od snopowiązalki czy wlasnej roboty cos skonstruowane to dopiero jest porazka!!!! Nie wymagaj obrozy i smyczy i uczuc, zaduzo wymagasz:shake: Quote
Recommended Posts