grzenka Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Słuchajcie, co jeszcze - oprócz wysyłania listów, my zwykli ludzie;):lol: możemy zrobić na ten moment? No przecież krew się burzy na to co się dzieje:angryy: Quote
malawaszka Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Najciekawsze w tym wszystkim jest to, że P. pieprzy, że nie ma za co teraz karmić tych biednych psów, ale na to, żeby w pół roku wybudować sobie nową mordownię ma pieniądze od razu.... Quote
Ada-jeje Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Umiescimy w niedlugim czasie dochod p. Palki z jego dzialalnosci gospodarczej, wiadomo ze schronisko bylo jego jedynym zrodlem dochodu. Z tej dzialalnosci wybudowal sobie w krotkim czasie dom, kupil samochod/y nabyl dzialke za 80 000 zl. pod budowe schroniska, i tym samym zabraklo kasy na zapewnienie dobrostanu zwierzat, na poprawinie warunkow panujacych w schronisku, na zapewnienie nalezytej opieki weterynaryjnej. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Przeczytałam i obejrzałam materialy . Taka bezczelność nie mieści się w głowie ! :angryy::angryy::mad::mad: Ale przed kamerami to się pan bał pokazać ? DLACZEGO ? :mad: Jak się nie ma nic do ukrycia to się nie ma przecież czego bać ! :shake::shake: Bardzo dziwne.....:shake::shake: Quote
patrycja_ Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 No jestem ciekawa ile przewalilo sie w jego kieszeni kasy z NASZYCH podatkow. Quote
AEG Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Pozdrawiam wszystkich. Zapewne nie będę aktywnym uczestnikiem tego forum. Nie dlatego, że nie mieszkają w moim domu zwierzęta (2 psy i 2 koty). Ale głównie dlatego, że może zabraknąć czasu. Wziąłem aktywny udział w wysyłaniu listów protestujących w sprawie "Pseudoschroniska" w Olkuszu. Otrzymałem kilka odpowiedzi pocztą elektroniczną,a i również listami poleconymi (jeden za potwierdzeniem, z Gminy Brzeźnica). Myślę, że trzeba tego dalej pilnować. Dzisiaj odpisałem tak do Gminy Zabierzów: "[SIZE=2]Serdecznie dziękuję za odpowiedź Niepokojące jest jednak, że w imieniu Pani odpowiada niejaki Pan Wojciech Burmistrz (nomen omen) pismem, które budzi wątpliwości. Chciałbym zwrócić uwagę, po pierwsze, że artykuły 63 §1 i §3a ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego (tekst jednolity Dz.U. z dnia 17 listopada 2000r. Nr 98 poz. 1071, ze zmianami) nie mogą dotyczyć Ustawy o Podpisie elektronicznym z dnia 11 października 2001 roku. Nie trzeba być "Burmistrzem", by to rozumieć. Po drugie, ustawa ta dotyczy na razie wyłącznie składania rozliczeń w kontaktach z ZUS. Niech Pani sobie wyobrazi, że na na mój list otrzymałem kilkanaście odpowiedzi z Gmin, w tym również listami poleconymi. Wygląda na to, że są jednak ludzie poważni, traktujący swoje obowiązki poważnie. Czy sformułowanie: "Wójt Gminy Zabierzów na podstawie analogicznych przesłanek, jak również w poczuciu odpowiedzialności oraz obowiązku nałożonym na gminy ustawą, informuje, że los bezdomnych zwierząt wyłapanych na terenie Gminy Zabierzów jest zabezpieczony poprzez podjęcie odpowiednich działań." cokolwiek znaczy? Przecież to jest typowy urzędniczy bełkot. Czy Pani podtrzymuje te sformułowania Pana "Burmistrza"? Z uszanowaniem" Quote
Therion Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Ada dobrze byloby zrobic akcje ulotkowa na duza skale w Olkuszu, na temat tego pseudoschroniska, krotka informacja o warunkach tam panujacych, o sumach pieniedzy podatnikow , ktore tam plyna itp, bylo juz o tym pisane ,ale pomysl gdzie utknal. w Olkuszu teraz "rekami i nogami " , poczawszy od burmistrza beda chcieli ukrecic "leb " sprawie , najlepiej zakopac "gowno " , ktore smierdzi, a niewatpliwie to smierdzaca sprawa( smrod sie rozniosl na cala Polske ). Quote
Kinya Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Poczekajmy jeszcze na pełne zestawienia danych finansowych - wtedy nikt nie zarzuci, że są nierzetelne, niepełne lub z sufitu wzięte. A te dane koniecznie trzeba umieścić na tych ulotkach, bo jak się podatnicy nie wzruszą losem zwierząt to swoich pieniędzy na pewno :diabloti: Teraz Olkusz ma faktycznie nieciekawą reputację. Po Tadeuszu Rydzyku i biznesie Pałki będzie kojarzony ze sprawą pary, która zamordowała swojego lokatora, trzymała jego zwłoki w szambie koło domu, a regularnie pobierała kasę z jego konta. Nie było to w samym Olkuszu, ale ponieważ mało kto wie gdzie jest ta mała miejscowość, wszędzie wspominany jest pobliski Olkusz. Jeszcze parę takich zdarzeń i wyjdzie na to, że Olkusz to miasto zwyrodnialców i psychopatów. O to panu burmistrzowi chodziło kiedy stanął po stronie Pałki?:eviltong: Quote
Ada-jeje Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Do dnia dzisiejszego mamy juz potwierdzonych wpalt z gmin w stosunku miesiecznym 42140 zl. Quote
Morgan:-) Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 No to sobie pojechałam po bandzie w kometarzach pod artykułem na olkuskim forum. :diabloti: Quote
ARKA Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Morgan:-)']No to sobie pojechałam po bandzie w kometarzach pod artykułem na olkuskim forum. :diabloti:[/quote] :evil_lol: dawno Ci nie bylo a ja lubie, nie ukrywam, jak jezdzisz po bandzie, nie wspomnę o.... "wpisac odpowiednio":diabloti: Quote
ARKA Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Ada-jeje'] Dlatego tez na stronie fundacji Argos mozna przeczytac doniesienie do prokuratury o podejrzenieu popelnienia przestepstwa przeciwko: PANU BURMISTRZOWI; POWIATOWEMU LEKARZOWI WETERYNARII I PRZECIWKO PANU PALCE. :diabloti: Ada powiadomilas p.Magde Hejda? Quote
Morgan:-) Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='ARKA']:evil_lol: dawno Ci nie bylo a ja lubie, nie ukrywam, jak jezdzisz po bandzie, nie wspomnę o.... "wpisac odpowiednio":diabloti:[/quote] Ostatnio mam tyle pracy, że mam czas tylko i wyłącznie na przeglądanie. Ale w tym wypadku nie potrafiłam się pohamować :diabloti: Quote
malawaszka Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Kinya'] Teraz Olkusz ma faktycznie nieciekawą reputację. Po Tadeuszu Rydzyku i biznesie Pałki będzie kojarzony ze sprawą pary, która zamordowała swojego lokatora, trzymała jego zwłoki w szambie koło domu, a regularnie pobierała kasę z jego konta. Nie było to w samym Olkuszu, ale ponieważ mało kto wie gdzie jest ta mała miejscowość, wszędzie wspominany jest pobliski Olkusz. Jeszcze parę takich zdarzeń i wyjdzie na to, że Olkusz to miasto zwyrodnialców i psychopatów. O to panu burmistrzowi chodziło kiedy stanął po stronie Pałki?:eviltong:[/quote] no to ja dodam jeszcze wątpliwą reputację Szpitala w Olkuszu - w poniedziałek umarł tam Tata mojego TZ - trochę tam pobyłam w ostatnich tygodniach :shake: jak tam się o chorych ludzi nie dba to jak możemy oczekiwać, że tacy ludzie będą dbać o bezdomne zwierzęta... generalnie o Olkuszu cięzko powiedzieć cokolwiek dobrego... życzę "władzom" tego pięknego miasta dalej tak dobrego samopoczucia - sami pracują na taką opinię, ale co tam - kasę biorą to mają w nosie Quote
Ada-jeje Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Dzieki Arko za przypomnienie, jutro powiadomie Magde Hejde. Quote
AEG Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Czyli ważne kto się pokaże w programie telewizyjnym, kto wydrukuje ulotki. Żałosne. Quote
grzenka Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='AEG']Czyli ważne kto się pokaże w programie telewizyjnym, kto wydrukuje ulotki. Żałosne.[/quote] Czyżby miejscowa, olkuska "elyta" tutaj zajrzała??? Quote
AEG Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='grzenka']Czyżby miejscowa, olkuska "elyta" tutaj zajrzała???[/quote] Panienki z okienka mają coś mądrego do powiedzenia? Słuchaj Panno, zanim coś takiego głupiego napiszesz, to się zastanów trzy razy. Quote
ARKA Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='AEG']Czyli ważne kto się pokaże w programie telewizyjnym, kto wydrukuje ulotki. Żałosne.[/quote] Wazne, CO,CO. Quote
Redpit Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='AEG']Panienki z okienka mają coś mądrego do powiedzenia? Słuchaj Panno, zanim coś takiego głupiego napiszesz, to się zastanów trzy razy.[/quote] A co napisała głupiego ?? Prawda w oczy kole ?? Po co się tu zapisałeś (-aś) i to w styczniu - ciepło sie robi koło doopy? ... takim Pałkom, Zubom i reszcie całej tej sitwy tylko należy się dobry :mad: :angryy:... - nawet "wujcio Adolf" :evil_lol: lepiej traktował zwierzęta ... Quote
Soema Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 A moim skromnym zdaniem:oops: nie można atakować wszystkich "nowych" na tym wątku..:roll: ja cały czas czytam co się dzieje, nie mam nic mądrego do napisania i zaoferowania to się nie odzywam. Ale ta osoba napisała szczerze co myśli i co napisała "od siebie" w odpowiedzi, a została totalnie zignorowana. Wszędzie w artykułach jest podawana informacja o Dogo i tym wątku (czasem bezpośrednio link), nie wszyscy są źli. Fakt, były trolle, które w beznadziejny sposób się obnażyły tu. Ale chyba jednak nie wszystkim los zwierząt jest obojętny i to co robi P. Nie możemy każdego atakować, bo przecież potrzebujemy wsparcia osób nie tylko z forum i organizacji pro-zwierzęcych. W Krk nie do końca ludzie są uświadomieni, gdyby tylko były fundusze można by oplakatować miasto ze zdjęciami i informacjami. Ale pieniądze są potrzebne gdzie indziej, dla psiaków/kotów, więc zachęcajmy ludzi inaczej.. Quote
Weronikaa Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='Soema']A moim skromnym zdaniem:oops: nie można atakować wszystkich "nowych" na tym wątku..:roll: ja cały czas czytam co się dzieje, nie mam nic mądrego do napisania i zaoferowania to się nie odzywam. Soema, zgadzam się z Tobą - jeśli ktoś nie ma nic do napisania na tym wątku, to po prostu lepiej, niech nie pisze, bo głupie posty tylko zaśmiecają. Nie mam tu nikogo konkretnego na myśli, mówię ogółem. Jednak sądzę, że trzeba nauczyć się kulturalnej wymiany zdań na dogo. Przecież po to jest forum - jeżeli ludzie mają odmienne poglądy, powinni rozstrzygnąć sprawę normalnie, a nie wyzywać się od 'panienek z okienka' :roll: Tutaj mam na myśli AEG, który wyskoczył z postem : Napisał AEG Panienki z okienka mają coś mądrego do powiedzenia? Słuchaj Panno, zanim coś takiego głupiego napiszesz, to się zastanów trzy razy. Dla mnie to jest po prostu niefajne. Ale to tylko moje zdanie. Pozdrawiam. Quote
Soema Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Weronika13 to była odpowiedź na "elyta".. O tym mówię. Ale ja nie szukam zaczepki, ani nikogo nie oceniam, internet daje anonimowość. Nie wiemy kto jest kim.. Nie możemy dawać się sprowokować, ani zamykać w jakimś "kręgu".. Quote
Recommended Posts