_ogonek_ Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Arko można prosić e- maila osoby do której można wysłać pismo umieszczone wyżej?? Quote
Ada-jeje Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Arko to teraz tylko adres meilowy i slemy pismo do tego nikczemnika, ktory ma czelnosc nazywac siebie czlowiekiem a do tego jeszcze wlodarzem, zrzucajac swoje brzemie ktore ma dzwigac na drugich a sam kasuje tylko pensje z budzdzetu panstwa zyjac na koszt podatnikow. Quote
Tweety Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 [quote name='Ada-jeje']Arko to teraz tylko adres meilowy i slemy pismo do tego nikczemnika, ktory ma czelnosc nazywac siebie czlowiekiem a do tego jeszcze wlodarzem, zrzucajac swoje brzemie ktore ma dzwigac na drugich a sam kasuje tylko pensje z budzdzetu panstwa zyjac na koszt podatnikow. tak się wypowiada pszenno-buraczany wyrobnik a nie włodarz. Tak to można sobie pomruczec pod nosem idąc w pole za wozem z gnojem a nie do gazety :mad: Quote
ARKA Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 [quote name='Tweety']tak się wypowiada pszenno-buraczany wyrobnik a nie włodarz. Tak to można sobie pomruczec pod nosem idąc w pole za wozem z gnojem a nie do gazety :mad: Tak, bo przeciez zwierzeta gospodarskie to dla nich biznes innych zwierzat nie uznają, nie szanuja. Pora mu uswiadomic pewne zmiany w podejsciu do zwierzat, ktore juz dawno nastąpily, a on jak to 'piate kolo u woza",ciagle. Quote
ARKA Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Zdaniem Roberta Jakubka, burmistrza Skały problem z olkuskim schroniskiem został rozdmuchany, bo warunki w nim wcale nie są takie złe. :roll: i do tego Pana Burmistrza Skały cos zaraz tez skresle.: ;) a do tego cos miłego:loveu: .Tyle samo w gminie Skała, która płaciła schronisku miesięcznie 1700 zł 2000 zł wynosił ryczałt Skawiny, gdzie w zeszłym roku sytuacja bardzo się poprawiła, bo powstało stowarzyszenie zajmujące się adopcją psów. Dzięki niemu w 2008 r. do schroniska wywieziono tylko 17 psów, gdy w latach poprzednich liczba sięgała nawet 40 czworonogów. Skawina dwa lata temu wprowadziła też sterylizację wyłapywanych psów. Quote
Tweety Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 ARKA napisał(a):Tak, bo przeciez zwierzeta gospodarskie to dla nich biznes innych zwierzat nie uznają, nie szanuja. Pora mu uswiadomic pewne zmiany w podejsciu do zwierzat, ktore juz dawno nastąpily, a on jak to 'piate kolo u woza",ciagle. ale ktoś tych ludzi wybrał i usadził na tych stołkach. wiec jeżeli ludzie, którzy powinni umieć pisać i czytać ze zrozumieniem takie teksty zasuwają to aż strach pomyśleć o ich wyborcach - niosącego kaganek oświaty w zakresie poszanowania praw zwierząt nie daj Bóg na taczkach wywiozą :shake: Quote
hanek Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 [quote name='ARKA'] .Tyle samo w gminie Skała, która płaciła schronisku miesięcznie 1700 zł 2000 zł wynosił ryczałt Skawiny, gdzie w zeszłym roku sytuacja bardzo się poprawiła, bo powstało stowarzyszenie zajmujące się adopcją psów. Dzięki niemu w 2008 r. do schroniska wywieziono tylko 17 psów, gdy w latach poprzednich liczba sięgała nawet 40 czworonogów. Skawina dwa lata temu wprowadziła też sterylizację wyłapywanych psów. Przedstawiciel tego Skawińskiego Stowarzyszenia Pomocy Dla Zwierząt był na piątkowym spotkaniu! To jest ich strona: http://www.zwierzaki.skawina.net Quote
ARKA Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 [SIZE=3]Burmistrz Miasta i Gminy Skawina inż. ADAM NAJDER urzad@um.skawina.net Szanowny Panie, Jako milosniczka zwierzat, ktorej na sercu szczegolnie lezy los bezdomnych zwierząt, z duża radoscia przeczytalam Pana wypowiedz w prasie. Wypowiedz madrego, swiatłego wlodarza gminy, ktory szanuje prawa zwierzat. Przede wszystkim stara sie Pan rozwiazac problem bezdomnych zwierzat w ramach lokalnych dzialan jak i podejmuje Pan dzialnia zapobiegające zjawisku bezdomnosci zwierzat. Prosze przyjac moje pelne uznanie za wspolprace z organizacja lokalna pro-zwierzęcą, wspolnie mozna wiele. Jak rowniez podziekowanie za przeznaczenie srodkow finansowych na kastracje zwierzat bezdomnych. To jedyna humanitarna droga do zmniejszenia ilosci bezdomnych zwierzat. Jednakze problem bezdomnosci zwierzat calkowicie nie zniknie i jak Pan sam wie, mimo wszystko, jest potrzeba wybudowania miedzygminnego schroniska. Znajac Pana swiatle i humanitarne podejscie do problematyki bezdomnosci zwierząt liczę na to, ze bedzie Pan liderem wsrod wlodarzy gmin,ktore obecnie myslą aby powstalo, mam nadzieje, humanitarne, przyjazne dla zwierzat poszkodowanych, schronisko. Schroniska prowadzonego przez madrych, do tego przygotowanych ludzi, szanujacych zwierzeta a przede wszystkim ludzi z humanitarnym stosunkiem do nich, z empatią. Ludzi potrafiących pracowac ze zwierzetami po przejsciach i dla nich. Schroniska, z zapleczem medycznym, w ktorym zwierzeta znajda pomoc a nie dalsze cierpienie. Schroniska, w ktorym zwierzeta beda leczone, szczepione, kastrowane. W ktorym bedzie nalezyta dbalosc o ich dobrostan a zwierzeta nieuleczalnie chore bedą mogly godnie odejsc z pomocą lekarza weterynarii a nie będa musialy umierac w meczarniach, z powodu np.ciaglej epidemii chorob wirusowych, jak to ma miejsce w olkuskim schronisku. Gdzie dzieci i mlodziez beda mogly schronisko odwiedzac, będą mialy kontakt ze zwierzetami, gdzie bedzie sie w nich ksztaltowalo emaptie do slabszych,potrzebujących istot a przede wszystkim będa edukowane: co oznacza odpowiedzialnosc za posiadane pod swoją opieką zwierze. Takie schronisko, na miare XXI w, kraju wspolnoty europejskiej, takie, ze Pan ani ja nie bedziemy musieli sie wstydzic tego, ze jestesmy ludzmi, obywatelami Polski. Zyczę Panu olbrzymiego elektoratu w nastepnych wyborach. Takich ludzi jak Pan warto wybierac i dawac jako przyklad madrego, wrazliwego na kazdą krzywde Włodarza. Z powazaniem, imie i nazwisko, adres. Do wiadomosci wysylamy: Kontakt: SKAWIŃSKIE STOWARZYSZENIE POMOCY DLA ZWIERZĄT E-mail: zwierzakiskawina@gmail.com -- Wójt Gminy Michałowice ANTONI RUMIAN sekretariat@michalowice.malopolska.pl Uwaga! aby przy wysylanu kopi nie zapomniec do kogo to jest adresowane Quote
Lintie Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Zapraszam na bazarek na olkuskie bidy: http://www.dogomania.pl/forum/f99/kolczyki-handmade-na-szczenieta-koty-z-mordowni-130261/#post11680872 Quote
ARKA Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Ok, masz racje dodam do obu,chyba..no moze nie wyborcow(brzmi jaby tylko jego wyborcow;)) - mieszkancow gminy z budzetu kasy gminnej.... Quote
sleepingbyday Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Arka do tego pisma do oburzonego burmistrza nalezałoby dopisac jeszcze cos, co trafia im (bo wyborcom) do przekonania - że zastrzeżenia co do prowadzenia schronu są także natury finansowej-ponieważ przez swoje nadużycia pałka wcale nie doprowadzał do zmniejszenia bezdomności zwierząt (brak adopcji, brak sterylek), a przez to żerował na pieniądzach podatników nie wywiązując się z zadań na które te pieniądze były przeznaczone -zatem było to wyrzucanie pieniędzy wyborców w błoto. a i jeszcze: czy koss zrobi te poprawki do tekstu francuskiego? bo sie nie odzywała... Quote
ARKA Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 sleepingbyday napisał(a): a i jeszcze: czy koss zrobi te poprawki do tekstu francuskiego? bo sie nie odzywała... A ten tekst gdzie jest, poprawiony?:oops: A Ty gdzies poprawiony tekst umiescilas, moze przeoczylam? Quote
sleepingbyday Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 trudno nawet powiedziec, gdzie jest nie poprawioony, heheh. z sarkazmu rozumiem, ze koss się z toba nie kontaktowała w żaden sposób.... Quote
_ogonek_ Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Arka, czyli teraz ślemy te wersje, ok. :mad: Quote
_ogonek_ Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 A jak wysłać e mail do Wójta Gminy Michałowice ? Przecież w całej wiadomości skupia się na jedneym panu. Chyba... :roll: Quote
ARKA Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='AdaK']A jak wysłać e mail do Wójta Gminy Michałowice ? Przecież w całej wiadomości skupia się na jedneym panu. Chyba... :roll: Tak, wysylamy tylko do wojta Michalowic a drugi tekst do burmistrza Skawiny. a trzeci teks jeszcze nie napisany:evil_lol: Quote
_ogonek_ Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Ale ja jestem kopnięta :oops: Dzięki. Już wysyłam. Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 sleepingbyday napisał(a):trudno nawet powiedziec, gdzie jest nie poprawioony, heheh. z sarkazmu rozumiem, ze koss się z toba nie kontaktowała w żaden sposób.... Nie wiem o co chodzi z tym tekstem po francusku bo nie mam czasu czytac stronek ale jak by co to moja córka zna biegle francuski, Quote
sleepingbyday Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 bo koss dała komus do tłumaczenia, tam wychwyciłam troszku literówek i niezręczności, arka prosiła mnie o poprawki a w miedzyczasie koss napisała, ze to znajomy romanista, ale pewnie zadał uczniom - więc jak romanista, to powedziałam, zeby może lepiej on poprawiał - ja widze, jak cos źle, ale czy koniecznie dobrze poprawię? troszku mi zardzewiał formalny francuski... tu trzeba wejść na tryb urzędowy, taki, jakiego uzywamy w pismach w polsce. no, ale od kosa cisza - czy twoja córa rzuci okiem? tylko na której stronie ten tekst....:roll:?? Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 sleepingbyday napisał(a):bo koss dała komus do tłumaczenia, tam wychwyciłam troszku literówek i niezręczności, arka prosiła mnie o poprawki a w miedzyczasie koss napisała, ze to znajomy romanista, ale pewnie zadał uczniom - więc jak romanista, to powedziałam, zeby może lepiej on poprawiał - ja widze, jak cos źle, ale czy koniecznie dobrze poprawię? troszku mi zardzewiał formalny francuski... tu trzeba wejść na tryb urzędowy, taki, jakiego uzywamy w pismach w polsce. no, ale od kosa cisza - czy twoja córa rzuci okiem? tylko na której stronie ten tekst....:roll:?? wieczorkiem bedzie w domu ,zuci okiem jak mi go wzucicie na ostatnia stronke lub na pw . Quote
_ogonek_ Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 podnoszę, bo jeszcze dwa listy trzeba wysłać :razz: Quote
gregiagi Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Wysłałam list do burmistrza Skawiny Adama Najdera i kopie pokierowałam do "Skawińskiego stowarzyszenia pomocy dla zwierząt" i dostałam od nich taką odpowiedź: "Przyszły równocześnie dwa identyczne listy od dwóch różnych osób, nie wiem, co tym myśleć... G. Zebranowicz, sekretarz stowarzyszenia" Dobrze, że chociaż w stowarzyszeniu czytają każdy list dokładnie :) Quote
grzenka Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Heh, to ja chyba byłam tą pierwszą osobą - zrobiłam tak samo i dostałam wczoraj wieczorem podziękowania od Stowarzyszenia za bardzo miły list:evil_lol: i pytanie czy wydrukować go i przekazać burmistrzowi Skawiny na piśmie... Quote
_ogonek_ Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Dobrze, że chociaż w stowarzyszeniu czytają każdy list dokładnie :smile: zgadzam się. No to jeszcze podniosę, żeby więcej osób wysłało. Quote
Recommended Posts