kanna Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 chyba powoli zaczynam rozumieć mechanizmy procederu... jeśli psy nie będą chipowane to psy będa mogły nadal bezkarnie znikać...chip to pzrynależność, pies zachipowany jest psem zewidencjonowanym, dzięki niemu możemy dokładnie określić ile, gdzie ,jak...możemy dokładnie określić kiedy pies przybył do schroniska , jak długo tam przebywa i komu został oddany... poruszamy tu wazną kwestię fikcyjnych adopcji... Panie burmistrzu DLACZEGO? Quote
__Lara Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Ada-jeje napisał(a):Potwierdzam slowa hanek, i nie dziw sie Arko ale to mozna nazwac zebranie ciotek i wujkow przy herbatce. Jeden wielki chaos. Np. przedstawicielka nie pamietam jakiej gminy, mowila ze ma 10 kotow i iles tam psow jak je dokarmia, i to ze u nich tez jest sklep w ktorym nie dostali zezwolenia na sprzedaz alkocholu ale przez lata dalej ten proceder trwa, czyli wedlug niej p. Palka tez moze dalej prowadzic schronisko bezprawnie. Hanek popraw mnie jak cos pokrecilam bo ja jej do konca nie sluchalam bo mi sie noz w kieszeni otwieral. Mialam wrazenie ze slucham pierwszej lepszej baby ze wsi ( bez urazy dla ludzi ze wsi) ktora bierze kase z budzdzetowki nie majac pojecia o niczym. :mad: Ada-jeje, to i ci członkowie stowarzyszenia i członkowie rad gminnych/ przedstawicieli gmin to widzę kategoria pewnych ludzi, której tu wprost nie nazwę. Z takimi ludźmi to będzie trudno, dla nich pies to rzecz, która ma służyć człowiekowi. Quote
Ada-jeje Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Lara takim laikiem to chyba p. Burmistrz nie jest, mowiac o wprowadzeniu chipow mial na mysli chipowanie psow majacych wlascicieli i tu dal przyklad Wroclawia i Szczecinka gdzie wprowadzone uchwaly przez gminy, zostaly zaskarzone. Quote
hanek Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Ada-jeje napisał(a):przedstawicielka nie pamietam jakiej gminy, mowila ze ma 10 kotow i iles tam psow jak je dokarmia, i to ze u nich tez jest sklep w ktorym nie dostali zezwolenia na sprzedaz alkocholu ale przez lata dalej ten proceder trwa, czyli wedlug niej p. Palka tez moze dalej prowadzic schronisko bezprawnie. Ona myślała, że właściciel dostało pozwolenie na działanie schroniska gdy jeszcze nie obowiązywały przepisy nakazujące zachowanie co najmniej 150 m odstępu od siedzib ludzkich. Jak się ją uświadomiło, że wówczas nie obowiązywało 150 m tylko 300 m, to się bardzo zdziwiła kto w ogóle wydał takie pozwolenie w takim razie i usiadła z wrażenia. Ja to tak zapamiętałam;) Quote
__Lara Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Ada-jeje napisał(a):Lara takim laikiem to chyba p. Burmistrz nie jest, mowiac o wprowadzeniu chipow mial na mysli chipowanie psow majacych wlascicieli i tu dal przyklad Wroclawia i Szczecinka gdzie wprowadzone uchwaly przez gminy, zostaly zaskarzone. Hmmm...ale nam przecież chodzi o psy ze schroniska, psy bezpańskie, a wydaje mi się, że to chyba różnica? to chyba, że ja się mylę, to mnie poprawcie... Quote
__Lara Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Kinya napisał(a):Uogólniając władzom Olkusza i gmin zależałoby na utrzymaniu dotychczasowego stanu rzeczy, a Wy im w tym przeszkadzacie. Tyle. A jeżeli tak to wniosek jest prosty - nie można się poddawać, utrudniać jak się da i na maksa nagłaśniać sprawę, bo to najbardziej ich boli. A po burmistrzu nie ma się czego spodziewać, to bezpłciowa istota ( Olkusz - dyskusje o naszym mieście, gminie i powiecie - Wirtualny Olkusz - forum dyskusyjne :: Wybory '2006 :: Rzepka kontra Piasny ), której jedyną kompetencją do "rządzenia" w grodzie Rydzyka jest ukończony KUL. A wszystkie działania urządasów będą podejmowane POD Pałkę i jego interes. Kinya:-o na tym forum, do którego podałaś link większość osób mówi o układach P. Rzepki....jakie to smutne :( cytuję: "Wypowiedzi w trakcie debaty świadczyły o tym, że Pan R. nie odrobił lekcji i generalnie brak mu kompetencji do sprawowania tej funkcji. Hasło wyborcze natomiast wyraźnie wskazuje na to, iż w przyszłości wszelkie układy i układziki zostana zachowane (Ponad podziałami)." Quote
Kinya Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 kanna napisał(a):chyba powoli zaczynam rozumieć mechanizmy procederu... jeśli psy nie będą chipowane to psy będa mogły nadal bezkarnie znikać...chip to pzrynależność, pies zachipowany jest psem zewidencjonowanym, dzięki niemu możemy dokładnie określić ile, gdzie ,jak...możemy dokładnie określić kiedy pies przybył do schroniska , jak długo tam przebywa i komu został oddany... poruszamy tu wazną kwestię fikcyjnych adopcji... Panie burmistrzu DLACZEGO? Uogólniając władzom Olkusza i gmin zależałoby na utrzymaniu dotychczasowego stanu rzeczy, a Wy im w tym przeszkadzacie. Tyle. A jeżeli tak to wniosek jest prosty - nie można się poddawać, utrudniać jak się da i na maksa nagłaśniać sprawę, bo to najbardziej ich boli. A po burmistrzu nie ma się czego spodziewać, to bezpłciowa istota ( Olkusz - dyskusje o naszym mieście, gminie i powiecie - Wirtualny Olkusz - forum dyskusyjne :: Wybory '2006 :: Rzepka kontra Piasny ), której jedyną kompetencją do "rządzenia" w grodzie Rydzyka jest ukończony KUL. A wszystkie działania urządasów będą podejmowane POD Pałkę i jego interes. Quote
hanek Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Kinya napisał(a):Uogólniając władzom Olkusza i gmin zależałoby na utrzymaniu dotychczasowego stanu rzeczy, Nie wiem czy możemy tak uogólniać - mimo wszystko mam nadzieję, że tak nie jest... Quote
hanek Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Jeszcze pan właściciel powiedział, że w ciągu roku 2008 ze schroniska zostało adoptowanych 600 psów. A pan powiatowy lekarz tłumaczył Renacie z For Animals, że osoby postronne, w tym organizacje prozwierzęce nie mają wstępu na kwarantannę. Quote
sleepingbyday Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 ja nie rozumiem -na oficjalnym spotkaniu burmistrz oyta o pozwolenie na wejście od schronu. czy nie powiedziałyście od razu, że pałak nie ma prawa odmawiac adopcji (zatem wejścia i wyboru psiaka też)??? Quote
__Lara Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 sleepingbyday napisał(a):ja nie rozumiem -na oficjalnym spotkaniu burmistrz oyta o pozwolenie na wejście od schronu. czy nie powiedziałyście od razu, że pałak nie ma prawa odmawiac adopcji (zatem wejścia i wyboru psiaka też)??? Dokładnie, dla mnie to jest też dziwne! przecież on nie ma prawa tego odmówić, to nie są jego prywatne psy! a jak nie to dzwonić na policję! Quote
ARKA Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Ada-jeje napisał(a):Lara takim laikiem to chyba p. Burmistrz nie jest, mowiac o wprowadzeniu chipow mial na mysli chipowanie psow majacych wlascicieli i tu dal przyklad Wroclawia i Szczecinka gdzie wprowadzone uchwaly przez gminy, zostaly zaskarzone. :angryy::angryy::angryy: a o swoim pozwoleniu, dla Palki, nic nie mowil, ze tez wydal bezprawnie?? U mnie obowiazkowe czipowanie jest od dwoch lat, wiecej,teraz SM sprawdza czy ludzie maja psy zaczipowane. Niechce tu operowac slowami brzydkimi ale........i co z tego ze zaskarzyli a zostaly uchylone przez wojewode, to jest pytanie??? Dalyscie sie wodzic za nos:shake: art.11a ustawy o ochronie zwierzat mowi: "Rada gminy moze przyjac droga uchwaly program zapobiegajacy bezdomnosci" i jak najbardziej czipowanie to jeden z punktow zapobiegania. Quote
hanek Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 sleepingbyday napisał(a):ja nie rozumiem -na oficjalnym spotkaniu burmistrz oyta o pozwolenie na wejście od schronu. czy nie powiedziałyście od razu, że pałak nie ma prawa odmawiac adopcji (zatem wejścia i wyboru psiaka też)??? Ależ oni to doskonale wiedzą. Właśnie o to chodzi, że wtedy urzędnicy wystąpili z propozycją, że sami zrobią zdjęcia i że to jest jedyne rozwiązanie w tym momencie, bo inaczej nie dojdziemy do porozumienia! Tak jakby urzędnicy nie chcieli się mieszać między nas a właściciela, a jak najszybciej załatwić swoje sprawy, po swojemu. A to, że psy nie są własnością pana właściciela więc nie może zakazywać robienia im zdjęć komukolwiek to ich nie obchodziło. Quote
kanna Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 hanek napisał(a):Nie wiem czy możemy tak uogólniać - mimo wszystko mam nadzieję, że tak nie jest... obawiam się , ze musimy przyjąc najgorszy scenariusz...podstawowe wymogi co do lokalizacji schroniska nigdy nie były przestrzegane(150m). Może to i nie przypadek , ze schronisko zostało zlkokalizowane właśnie w Olkuszu... Quote
ARKA Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 hanek napisał(a):Jeszcze pan właściciel powiedział, że w ciągu roku 2008 ze schroniska zostało adoptowanych 600 psów. :cool3: Mam nadzieje, ze to bylo odnotowane w protokole spotkania. Poproscie o kopie.:evil_lol: Quote
__Lara Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 hanek napisał(a):Jeszcze pan właściciel powiedział, że w ciągu roku 2008 ze schroniska zostało adoptowanych 600 psów. A pan powiatowy lekarz tłumaczył Renacie z For Animals, że osoby postronne, w tym organizacje prozwierzęce nie mają wstępu na kwarantannę. Ciekawe czy to jest gdzieś udokumentowane, te 600 psów.... bo skoro już powiatowy wet mówił, że dokumentacja jest nieprawidłowo prowadzona to równie dobrze ta cyfra może być wzięta z kosmosu :angryy: Quote
__Lara Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 kanna napisał(a):mamy tu do czynienia z wirtualną ewidencją:evil_lol: ona gdzieś jest i mamy daneale trudno określićw jakiej czasoprzestrzeni:angryy: Dobre :megagrin::megagrin::megagrin: trzeba najpierw pokazać dokumenty Panie Pałka, a nie strzelać liczbami w powietrze :angryy: Quote
hanek Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 ARKA napisał(a)::cool3: Mam nadzieje, ze to bylo odnotowane w protokole spotkania. Poproscie o kopie.:evil_lol: Mogło nie być odnotowane bo on nie korzystał z mikrofonu tylko burczał jakby wszystkim łaskę robił. Quote
ANETTTA Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 ale szybko działacie ......................wielka buzika dla WAS :multi: Quote
kanna Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 __Lara napisał(a):Ciekawe czy to jest gdzieś udokumentowane, te 600 psów.... bo skoro już powiatowy wet mówił, że dokumentacja jest nieprawidłowo prowadzona to równie dobrze ta cyfra może być wzięta z kosmosu :angryy: mamy tu do czynienia z wirtualną ewidencją:evil_lol: ona gdzieś jest i mamy daneale trudno określićw jakiej czasoprzestrzeni:angryy: Quote
__Lara Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 hanek napisał(a):Mogło nie być odnotowane bo on nie korzystał z mikrofonu tylko burczał jakby wszystkim łaskę robił. Z kimś takim to się rozmawiać nie powinno, jak to mawiał Arystoteles: "Nie rozmawiaj z pierwszym lepszym" :evil_lol: Quote
ARKA Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 kanna napisał(a):zastanawiające DLACZEGO pan burmistrz Olkusza niczego nie zarządał od Pałki, żadnego sprawozdania, ewidencji, wytłumaczenia zaistniałej sytuacji choćby...dlaczego nie posypały sie gromy.. Ano, jaki byl TEMAT tego spotkania??? Quote
ARKA Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 :placz::placz::placz: sluchajcie co ja mam zrobic? moj post ma np. godzina 21.39 a ja mam na moim zegarze czas 21.46........co ja mam zrobic aby moje posty mialy dobry czas i nie przeskakiwaly?? Quote
kanna Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 zastanawiające DLACZEGO pan burmistrz Olkusza niczego nie zarządał od Pałki, żadnego sprawozdania, ewidencji, wytłumaczenia zaistniałej sytuacji choćby...dlaczego nie posypały sie gromy.. wszak to prywatna osoba ten Pałka.. jego zasr....... biznes, bo przecież nie o bezdomność garści kundli ( zapchlonych zresztą):evil_lol: tu chodzi ..skąd ta "obrona Częstochowy" ????? Quote
Ada-jeje Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Hanek a ja jednak zgadzam sie ze slowami Kinya, ze wladzom gminy zalezy na utrzymaniu takiego stanu rzeczy o czym swiadczyla dziesiejsza chaotyczna dyskusja, na ktorej tak naprawde nic nie ustalono. W rozmowie z nami pow. wet p. Janik powiedzial ze jest zakaz wchodzenia na kwarantanne, bo moze tam znajdowac sie zwierze wsciekle i po to jest kwarantanna, ale nie zaprzeczyl naszym slowom ze kwarantanna powinna byc tak umiejscowiona i zbudowana aby ludzie szukajacy swoich czworonogow mogli je zobaczyc nie wchodzac bezposrednio do tego miejsca. Quote
Recommended Posts