Kinya Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 dorixx napisał(a):Więc Ol sam się pogrąży jeszcze bardziej dzięki własnym władzom i urzędasom :p ja już nie dyskutowałabym z burm. tego miasta ani urzędnikami , którzy jak widać albo nie mają albo nie chcą mieć pojęcia . Instancje wyższe bardziej kompetentne na pewno zostały poruszone, media zrobią swoje, opinia o Ol umocni się. Szkoda, że pan burm. tak ubolewa nad złym wizerunkiem swojego przysiółka i nic nie zrobi by to zmienić :roll: To może zamiast zdjęć zwierzaków cudem stamtąd uratowanych wysłac panu burmistrzowi nowy plakat reklamowy Olkusza; na nim Rydzyk i schron Pałki jako dwa główne symbole kojarzące się teraz z tą zapadła dziurą (bez urazy dla wszystkich stamtąd), a pod spodem przypomnienie, że wybory już niedługo... Quote
Dana i Muszkieterowie Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Samo postawienie sprawy tak , że burmistrz PROSI - świadczy o patologii olkuskich układów ! To nie jest normalna procedura ! :mad::mad: Wnioski logiczne !:mad::mad: Jak miałyby w tym kontekście wyglądać ewentualne adopcje zwierzaczków ? Przecież ludzie pracują raczej do południa ! :angryy::angryy: Ponadto ciekawe , co dalej z psiakami ? :-(:-( A jak miały być robione zdjęcia w schronisku , kiedy z trudem tam można było wejść ? :mad::mad::mad::mad: Quote
Kinya Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Morgan:-) napisał(a):No ja tam proponuje pałkę w stroju rydzyka. Władza i dominacja w olkuszu wzorem rydzyka w Polsce :razz: A urzędnicy magistratu okulskiego z burmistrzem na czele - w moherowych beretach klęczący u stóp rydzopały I to byłoby to! :-D Quote
kanna Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 kanna napisał(a): A jak do sprawy odniesli się przedstawiciele innych gmin?, sporo ich było? pytam , bo ciekawi mnie jak widzą problem budowy miedzygminnego schroniska ościenne gminy? powtarzm prośbę o odpowiedz:) Quote
Ada-jeje Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Morgan to byl odor alkocholowy oczywiscie, i wystarczylo popatrzec na geby siedzace obok siebie, i juz bylo wiadomo po co chodza trzy razy w tygodniu do schroniska, tylko zanim wejda do schroniska to trzeba przejsc przez prywatny teren p. Palki. :evil_lol: Quote
Morgan:-) Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Ada-jeje napisał(a):Morgan to byl odor alkocholowy oczywiscie, i wystarczylo popatrzec na geby siedzace obok siebie, i juz bylo wiadomo po co chodza trzy razy w tygodniu do schroniska, tylko zanim wejda do schroniska to trzeba przejsc przez prywatny teren p. Palki. :evil_lol: Szkoda że nie mieszkam bliżej, bo bym się tam zaczaiła z kamerką i aparatem z duuużym zoomem :angryy: A z mapy satelitarnej wynika, że obok jest las, a za posesją pola - czyli dużo miejsca na "podejścia" . Teren poza posesją nie należy do tego gniota, więc jakby co miałby w sumie gówno do gadania :diabloti: Quote
Morgan:-) Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Dla "relaksu i odprężenia" Onet.tv Platforma Mnie ręce opadły. Pierd... polskie prawo :angryy: Quote
agaga21 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Morgan:-) napisał(a):Dla "relaksu i odprężenia" Onet.tv Platforma Mnie ręce opadły. Pierd... polskie prawo :angryy: boże, kiedy coś się w końcu zmieni?!? :placz::placz::placz::placz::placz: Quote
ARKA Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 :mad::mad::mad:Dziewczyny, Wasze sprawozdanie jest CHAOTYCZNE. Nie siedzimy przy herbatce u cioci tylko w punktach prosze tu wszystko napisac co bylo na tym spotkaniu i co ustalono. W PUNKTACH. Czy maja zamiar szukac terenu itd. czy moze, ktoras z gmin ma. Cisnienie mi tak skoczylo, ze jestem gotowa isc jutro na policje i zlozyc doniesie na burmistrza Olkusza o podejrzeniu popelnienia przestepstwa z ustawy. Skoro z Palką jak z jajkiem sie obchodza to ja nie musze. Quote
Morgan:-) Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 ARKA napisał(a)::mad::mad::mad:Dziewczyny, Wasze sprawozdanie jest CHAOTYCZNE. Nie siedzimy przy herbatce u cioci tylko w punktach prosze tu wszystko napisac co bylo na tym spotkaniu i co ustalono. W PUNKTACH. Czy maja zamiar szukac terenu itd. czy moze, ktoras z gmin ma. Cisnienie mi tak skoczylo, ze jestem gotowa isc jutro na policje i zlozyc doniesie na burmistrza Olkusza o podejrzeniu popelnienia przestepstwa z ustawy. Skoro z Palką jak z jajkiem sie obchodza to ja nie musze. Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha Arka lubię Cię :lol: Tekst z herbatką u cioci jest BOSKI :evil_lol: (bez urazy ze strony pozostałych ciotek, ale nie mogłam sie powstrzymać) Quote
hanek Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 ARKA napisał(a):Nie siedzimy przy herbatce u cioci tylko w punktach prosze tu wszystko napisac co bylo na tym spotkaniu i co ustalono. W PUNKTACH. Czy maja zamiar szukac terenu itd. czy moze, ktoras z gmin ma. Burmistrz Olkusza mówił, że jakaś gmina ma teren, ale nie wiem jaka, nie wspomniał, tam nic na pewno nie było powiedziane. Bo jednocześnie apelował do pozostałych urzędników, żeby szukali terenu i jednocześnie mówił, że jest otwarty na prywatne inicjatywy (wtedy się Pałka zgłosił). A oni potem jeszcze zostali razem z Pałką, nie wiem co jeszcze mieli ustalać, chyba tą wizytę z robieniem zdjęć. Ustalono, że znakowanie psów takie odgórne jest niezgodne z prawem, więc się nie podejmą czipowania psów ani jakiegokolwiek znakowania (ochrona danych osobowych właścicieli psów). A Ci co samowolnie psy znakują to ich nie porzucają, takie wyciągnęli wnioski. Kurde, to spotkanie samo w sobie było chaotyczne. Quote
kanna Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 a może ktos robił notatki w trakcie:hmmmm: ? a tak ogólnie..ciekawy scenariusz spotkania zaproponował burmistrz..:shake: alibi dla Pałki:angryy: Quote
hanek Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 kanna napisał(a):a może ktos robił notatki w trakcie:hmmmm: ? Ja robiłam:P No przeca gdyby zapadły jakieś wiążące decyzje to by my napisały tu. Chyba, że w tej herbacie co nam dali było coś co nam zrobiło otępienie umysłowe:hmmmm: Quote
hanek Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 epe napisał(a):Skoro to było oficjalne spotkanie,to musi być z niego formalnie sporządzony protokół- oczywiście do wglądu! Tak, sporządzano protokoła. Quote
epe Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Skoro to było oficjalne spotkanie,to musi być z niego formalnie sporządzony protokół- oczywiście do wglądu! Ciekawa jestem,jak to protokolantaka ujmie,skoro było to chaotyczne!:evil_lol: Quote
kanna Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 hanek napisał(a):Ja robiłam:P No przeca gdyby zapadły jakieś wiążące decyzje to by my napisały tu. Chyba, że w tej herbacie co nam dali było coś co nam zrobiło otępienie umysłowe:hmmmm: mnie się wydaje , że jedynie wy byłyście w pełni umysłu...reszta to farsa..gdzies , coś, komuś, proszę,:crazyeye: Quote
epe Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Ten burmistrz jeszcze się łudzi,że mu popuścimy?:mad: Naraził mi się chłopina okrutnie! Quote
ARKA Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 hanek napisał(a):Ustalono, że znakowanie psów takie odgórne jest niezgodne z prawem, więc się nie podejmą czipowania psów ani jakiegokolwiek znakowania (ochrona danych osobowych właścicieli psów). :mad::mad::mad: dajcie mi palke to sie nią zabije. Inne miasta wprowadzają znakowanie, odgorne i dobrowolne, jak kto chce, ALE ROBIĄ, a Olkusz nagle nie moze bo "litera prawa" no zesz k.m. A FUNKCJIONOWANIE mordowni bez litery prawa(150m od zabudowan ma byc) jest zgodne z prawem???:angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
Morgan:-) Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 epe napisał(a):Ten burmistrz jeszcze się łudzi,że mu popuścimy?:mad: Naraził mi się chłopina okrutnie! Epe nie tylko Tobie sie naraził :mad::mad::mad::angryy: Quote
ARKA Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 kanna napisał(a):zlozyc doniesie na burmistrza Olkusza o podejrzeniu popelnienia przestepstwa z ustawy. Arko , oświeć nas??? bo my tu humaniści:oops: Dal pozwolenie na dalsze funkcjonowanie teg "hotelu z gwiazdkami"-"Palka Plaza dla Psow", dal wiec?? Quote
kanna Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 zlozyc doniesie na burmistrza Olkusza o podejrzeniu popelnienia przestepstwa z ustawy. Arko , oświeć nas??? bo my tu humaniści:oops: Quote
__Lara Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 :megagrin::megagrin:Hahahahahha, czipowanie jest niezgodne z prawem, dobry numer, hahahahhahahaha. Jeszcze niedawno pan Burmistrz mówił, że się mało zna na przepisach, a teraz wyskakuje z takim tekstem, hahahahahahaha :megagrin::megagrin::megagrin: a to, że inne schroniska mają takie procedury to też łamią prawo??? i to wzorcowe schronisko w Opolu, z którego każde inne powinno się wzorować, gdzie też jest chipowanie, też działa niezgodnie z prawem???:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::hand: Quote
Ada-jeje Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Potwierdzam slowa hanek, i nie dziw sie Arko ale to mozna nazwac zebranie ciotek i wujkow przy herbatce. Jeden wielki chaos. Np. przedstawicielka nie pamietam jakiej gminy, mowila ze ma 10 kotow i iles tam psow jak je dokarmia, i to ze u nich tez jest sklep w ktorym nie dostali zezwolenia na sprzedaz alkocholu ale przez lata dalej ten proceder trwa, czyli wedlug niej p. Palka tez moze dalej prowadzic schronisko bezprawnie. Hanek popraw mnie jak cos pokrecilam bo ja jej do konca nie sluchalam bo mi sie noz w kieszeni otwieral. Mialam wrazenie ze slucham pierwszej lepszej baby ze wsi ( bez urazy dla ludzi ze wsi) ktora bierze kase z budzdzetowki nie majac pojecia o niczym. :mad: Quote
__Lara Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 ARKA napisał(a):Dal pozwolenie na dalsze funkcjonowanie teg "hotelu z gwiazdkami"-"Palka Plaza dla Psow", dal wiec?? Arka, co za nazwa :-o "Pałka Plaza dla Psów" = PPP (nie będę tu pisać innych fajnych rozwinięć dla tego skrótu :evil_lol:) Quote
Recommended Posts