Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agaga21 napisał(a):
dostałam wiadomość od pani która twierdzi że została oszukana...

..Mnie własnie oszukano w Olkusz-potrzebna pomoc"-mieszkam ponad 400km od Olkusza i obiecano mi kota Kitka-opłaciłam trasport , nocleg...czas...dzisiaj kolezanka poinformowała mnie, ze nie mam po co jechac, bo pani Andzela oddała MOJEGO KOTA MI OBIECANEGOpo któtego jade specjalnie za tydzień...swojej kolezance...Pozdrawiam

mały off ale ważny - gdyby ta osoba chciała jeszcze jakiegoś zwierzaka z Olkusza to niech jej nikt nie wydaje. Mam wrażenie, że jest niespełna rozumu, od nas chciała kilka kotów, dla każdego z dzieci po jednym, bez różnicy, że chciała koty z grzybicą i bardzo chore, które miały latać swobodnie po podwórku i ulicy. Miały jechać już, natychmiast, i z Krakowa i Ostródy, bo oni czekają. Potem chciała koty z Kielc i nie wiem skąd jeszcze. I każdego potem opluwa, i jeździ po sumieniu, że jej dzieci tak się cieszyły, że będą miały kotki a wszyscy jej odmawiają :angryy:

Posted

iwona_k1 napisał(a):
Trzymamy kciuki za jutrzejsze a własciwie dzisiejsze spotkanie

:cool1: chyb wszyscy, damy rade, a dziewczyny tez sie nie dadza, "twarde sztuki";):evil_lol:

Posted

Tweety napisał(a):
mały off ale ważny - gdyby ta osoba chciała jeszcze jakiegoś zwierzaka z Olkusza to niech jej nikt nie wydaje. Mam wrażenie, że jest niespełna rozumu, od nas chciała kilka kotów, dla każdego z dzieci po jednym, bez różnicy, że chciała koty z grzybicą i bardzo chore, które miały latać swobodnie po podwórku i ulicy. Miały jechać już, natychmiast, i z Krakowa i Ostródy, bo oni czekają. Potem chciała koty z Kielc i nie wiem skąd jeszcze. I każdego potem opluwa, i jeździ po sumieniu, że jej dzieci tak się cieszyły, że będą miały kotki a wszyscy jej odmawiają :angryy:

Powiem prawde,ze ona dla mnie cos nie haloo z wypowiedzi na naszej klasie(czytalas?) i jesli jej ktos powierzyl, faktycznie, jako domowi zastepczemu dzieci, to tam potrzebna jest kontrola i jej przebadanie przez specjalistow:shake:

Posted

Wysyłanie email miało sens, wójt gminy Biskupice ( obok Wieliczki, gmina ta oddawała kilka-kilkanascie psow rocznie do Olkusza), po informacjach ,ktore do niej dotarly, nie chce oddawac tam psow .Wyrzucona ostatnio suczke w tej gminie, umiescili w hotelu dla psow. Wyglada na to ,ze nie wszyscy urzednicy sa bezduszni i obojetni na los bezdomnych zwierzat. Suczce szukamy domu.Generalnie w Krakowie i okolicach hasło Olkusz -kojarzy sie z tym pseudoschroniskiem, TV i artykuły w gazetach dały efekt. Trzymam kciuki za dzisiejsze rozmowy.

Posted

"Na razie będę utrzymywał psy z własnej kieszeni - zapewnia Pałka. - Chcę wybudować placówkę w innej lokalizacji, która spełniałaby wszelkie normy, jednak jak dotąd nie mam pozwolenia od władz miasta na budowę."
:angryy::angryy::angryy:

Posted

ARKA napisał(a):
Powiem prawde,ze ona dla mnie cos nie haloo z wypowiedzi na naszej klasie(czytalas?) i jesli jej ktos powierzyl, faktycznie, jako domowi zastepczemu dzieci, to tam potrzebna jest kontrola i jej przebadanie przez specjalistow:shake:

ja bym powiedziała coś więcej jeszcze ale nie chcę urazić niczyich uczuć religijnych bo ta "pani" tam u siebie coś sporo o Jezusie pisze... i to mdlenie przy komputerze - czy tak ię zachowuje normalny człowiek? :shake: biedne te dzieci...

Posted

grzenka napisał(a):
"Na razie będę utrzymywał psy z własnej kieszeni - zapewnia Pałka. - Chcę wybudować placówkę w innej lokalizacji, która spełniałaby wszelkie normy, jednak jak dotąd nie mam pozwolenia od władz miasta na budowę."

No bezczelny &^%*^& z tego pały. Na chwile obecną ma burdel w papierach ewidencyjnych, kartach zdrowia, nie radzi sobie z opieką i nie robi nic w kierunku poprawy sytuacji - wręcz przeciwnie! Wyrzuca ludzi ze swojego folwarku, pozwala walniętej mamuśce wtrącać się w nie swoje sprawy - no koszmar jakiś. I on ma czelność mówić o nowej placówce?? Ten ćwiek nie portafi organizacyjnie ogarnąć małego schroniska i pcha się na wielką wodę?? Pozatym - co było już mówione - tam trzeba SCHRONISKA a nie DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ. Tam trzeba ludzi z sercem którym zależy na DOBRU ZWIERZĄT a NIE NA ZYSKU!! Ten bezczel nie zna granic. Wymyślił sobie biznes z kolesiami kilka lat temu i teraz sie będzie pazurami trzymał, bo dochodowy jest!! Pozatym co taka durna pała mogłaby innego robić?? Przecież on potrafi tylko wykorzystywać słabszych i pluć innym w twarz. No zaraz mnie chyba skręci .

Posted

malawaszka napisał(a):
ja bym powiedziała coś więcej jeszcze ale nie chcę urazić niczyich uczuć religijnych bo ta "pani" tam u siebie coś sporo o Jezusie pisze... i to mdlenie przy komputerze - czy tak ię zachowuje normalny człowiek? :shake: biedne te dzieci...

No poleciala do mnie jakims tekstem religijnym, to moge, nooo jeszcze zrozumiec( w granicach rozsadku) ale cala raszte jest grozniejsza dla otoczenia:shake: Musze poczytac jej strone, nie wnikalam, przynam;)

No biedny Palka, musi teraz za swoje utrzymywac jak wzial to teraz musi wydac, proste i ma przeciez lokalne stowarzyszenie " takie bylo zapotrzebowanie spoleczne":multi::mad:

Posted

:shake:

grzenka napisał(a):

To ma być POWTÓRKA Z ROZRYWKI - znowu kosztem zwierzaków ?! :mad::mad::mad::mad: Jaki altruista - będzie utrzymywal psy z wlasnej kieszeni ! :shake::shake: Władze Olsztyna wykazałyby się brakiem kompetencji , godząc się na ponowne prowadzenie schroniska przez osobę , która popełniła takie kardynalne błędy - nie tylko - merytoryczne. Czlowiek który zajmie się schroniskiem MUSI być otwarty na potrzeby zwierzaków nie na biznes !
Biznesem ten pan niech się zajmuje , ale z dala od żywych istot ! :mad::mad::mad::mad:

Posted

ARKA napisał(a):

czytałam, na pewno jest niezrównoważona emocjonalnie, dla tych dzieci pewnie lepszy taki dom niż żaden ale łatwo też tam nie mają:shake:

Posted

dana napisał(a):
:shake:
To ma być POWTÓRKA Z ROZRYWKI - znowu kosztem zwierzaków ?! :mad::mad::mad::mad: Jaki altruista - będzie utrzymywal psy z wlasnej kieszeni ! :shake::shake: Władze Olsztyna wykazałyby się brakiem kompetencji , godząc się na ponowne prowadzenie schroniska przez osobę , która popełniła takie kardynalne błędy - nie tylko - merytoryczne. Czlowiek który zajmie się schroniskiem MUSI być otwarty na potrzeby zwierzaków nie na biznes !
Biznesem ten pan niech się zajmuje , ale z dala od żywych istot ! :mad::mad::mad::mad:

:roll: blad zrobilas, Olkusza..Olsztyn mial inna afere...ale porownywalna..w koncu wykorzystywanie. Tu zerowanie na zwierzetach tam wladzy.
Chociaz, swoja droga, biedny, z tych zwierzat, nie jest..:mad:

No mam nadzieje, ze przynajmniej Olkusz i moze inne gminy nie beda chcialy z tym panem miec nic do czynienia ale...jesli beda przetargi i do nich stanie to?:roll: Muszą dobrze warunki przetargowe przygotwac:cool1:
A z czego on ma zyc jak taki interes mu sie zamyka, bedzie walczyl jak lew.

Posted

Tweety napisał(a):
czytałam, na pewno jest niezrównoważona emocjonalnie, dla tych dzieci pewnie lepszy taki dom niż żaden ale łatwo też tam nie mają:shake:

No moze 'odwalilo' samouwielbienie. Taka jestem wspaniala, dobra, dziecmi sie zajmuje wiec musze miec to co chce, jak rokapryszona dziewczynka.:roll:

Posted

Pan P. powinien dostać zakaz posiadania i zajmowania się psami i zwierzętami w ogólności a nie myśleć o otwarciu kolejnej mordowni :angryy:
Te wszystkie wypowiedzi urzędników teraz takie wspaniałe, jak to kochają zwierzęta i jak im zależy i jak tam było źle itd. itp. Szkoda że dopiero teraz jak wybuchła afera (zainicjowana przez inne źródła) zainteresowali się tematem :roll: Wcześniej jakoś chyba nie wykazywali inicjatywy w tym kierunku. Ale tak to już jest.
Czekam na wyniki spotkania.

Posted

weszka napisał(a):
Pan P. powinien dostać zakaz posiadania i zajmowania się psami i zwierzętami w ogólności a nie myśleć o otwarciu kolejnej mordowni :angryy:
Te wszystkie wypowiedzi urzędników teraz takie wspaniałe, jak to kochają zwierzęta i jak im zależy i jak tam było źle itd. itp. Szkoda że dopiero teraz jak wybuchła afera (zainicjowana przez inne źródła) zainteresowali się tematem :roll: Wcześniej jakoś chyba nie wykazywali inicjatywy w tym kierunku. Ale tak to już jest.
Czekam na wyniki spotkania.

Mam nadzieje,ze staną "na wysokosci zadania". Wybory nie sa tak az odlegle..a jako niestety karta wyborcza moze byc nowe, miedzygminne schroniko. Nie wazne jakie beda powody ale zeby powstalo i wtedy Palka sam padnie.

Posted

__Lara napisał(a):
Kolejny udany program Pani Magdy Hejdy z cyklu "Kunder bury i kocury"! :multi: ciekawe ile psiaków/ kotków znalazło domek :roll:

Tylko szkoda, że nie dojechano (w żargonie tak się nazywa dociskanie;)) burmistrza w kwestiach finansowych - niechby się pochwalił publicznie ile jego gmina fundowała miesięcznie Pałce dochodu. Wylewać krokodyle łzy jest łatwo, o konkretach rozmawiać trudniej.

Posted

Kinya napisał(a):
Tylko szkoda, że nie dojechano (w żargonie tak się nazywa dociskanie;)) burmistrza w kwestiach finansowych - niechby się pochwalił publicznie ile jego gmina fundowała miesięcznie Pałce dochodu. Wylewać krokodyle łzy jest łatwo, o konkretach rozmawiać trudniej.

Ale dobrze ze p.Magda "ciagnie temat", wielkie dzieki Jej za to! Niech mowia, moze powiedzą wiecej "dociskani", kolejne razy...MEDIA to sila a publiczne dekleracje i slowa pozostaja w pamieci spolecznstwa.:multi:

Posted

ARKA napisał(a):
Ale dobrze ze p.Magda "ciagnie temat", wielkie dzieki Jej za to! Niech mowia, moze powiedzą wiecej "dociskani", kolejne razy...MEDIA to sila a publiczne dekleracje i slowa pozostaja w pamieci spolecznstwa.:multi:

Pewnie, że tak! :cool3:
Nie wie ktos co z porannym spotkaniem? bo umieram z ciekawości