parva Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 ale jak trzeba zrobic brudna robote to ja robie. Ciekawe co miał na myśli... Ale ten "karnek" mnie rozwalił:evil_lol: Quote
Therion Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Obsługa schroniska to miejscowi, wiec raczej ciezko u nich z ludzkim podejsciem do zwierzat, dostaja pewnie pare groszy, robia co im kaza i cicho siedza , ja bym im pod opieke karalucha nawet nie dał.Jeden tylko taki tam byl co cos wiedzial o psach, ale pewnie czystki rekami pracownikow robia. Quote
filomen Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Niestety, w Olkuszu mało kto wie o calej tej sprawie, TVS prawie nie ogladają, TVP3 rzadko a Pałka w prasie lokalnej miał kilka przychylnych artykułów o "usmiechnietych pieskach" ludzie podrzucają mu psy jak do sanatorium. trzeba dotrzec do mlodziezy licealnej, do ludzi, ktorzy korzystaja z netu, wskazac nasz watek. Ludzie nie wiedzą o aferze a powinni! Quote
Ada-jeje Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Wzory ulotek sa juz opracowywane, jak beda gotowe to w pierwszej kolejnosci powinny trafic do Olkusza, tam trzeba madrze zorganizowac akcje roznoszenia ulotek. Quote
drina Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 odebrana wojciech bobyla olkusz (157) Temat: Re: Zostałeś zaproszony do listy znajomych Data i godzina: przedwczoraj 13:11 te psy na 100% nie sa ze schroniska z olkusza. Cytuj Do koszaZapisz Quote
drina Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Wiadomość odebrana wojciech bobyla olkusz (157) Temat: psy Data i godzina: przedwczoraj 16:00 to wasze psy?bo w schronisku takich nigdy nie bylo.moze sprawdzisz sobie w ksiazce dogmanie!!! Cytuj Do koszaZapisz takie wiadomosci dostalam na nk od niego sory ze wklejam dopiero teraz ale niesprawdzalam poczty.jak dla mnie facet jest zlosny:angryy: Quote
hanek Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Ada-jeje napisał(a):Wzory ulotek sa juz opracowywane, jak beda gotowe to w pierwszej kolejnosci powinny trafic do Olkusza, tam trzeba madrze zorganizowac akcje roznoszenia ulotek. Jak na razie podałam makreli tylko tekst o kastracjach. Quote
Kinya Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='parva']Bardzo podoba mi się wypowiedź ks. Jana Twardowskiego z książki "O psach, kotach i aniołach" na ten temat: "Zwierzę jest nam bliższe niźli anioł, choć bardziej niepojęte. Aniołowie spełniają wolę Boga świadomie, zwierzęta - nieświadomie. Ciekawe, że w języku angielskim na zwierzę mówi się animal, a słowo to wywodzi się z łacińskiego rzeczownika anima, czyli dusza. Zwierzę ma więc nie tylko ciało, ale i ducha, którego tchnął w niego Bóg. Nigdy zatem nie powiem: pies zdechł, lecz wyzionął ducha, o koniu mówię, że padł, o pszczole, że usnęła. Co więc z duszą zwierzęcą stanie się po śmierci? Co z psem, koniem, pszczołą? Wierzę, że całe stworzenie, ludzie i wszelkie zwierzęta, spotkają się w przyszłym życiu, bo dlaczego czworonogi nie miałyby dostąpić zbawienia, skoro czasem bywają lepsze, bardziej bezinteresowane i szlachetniejsze od człowieka? (...) Święty Paweł Apostoł w Liście do Rzymian powiada: "Stworzenie bowiem zostało poddane marności - nie z własnej chęci, ale ze względu na Tego, który je poddał - w nadziej, że i ono zostanie wyzwolone z niewoli zepsucia, by uczestniczyć w wolności i chwale dzieci Bożych" (Rz 8, 20-22)" To obowiązkowo do wydrukowania i położenia na stół obok opłatka przed kolędą. A potem wsunąć do koperty, żeby ksiądz miał okazję się zapoznać. Takie małe doedukowanie. Quote
Morgan:-) Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='drina'] Temat: psy Data i godzina: przedwczoraj 16:00 to wasze psy?bo w schronisku takich nigdy nie bylo.moze sprawdzisz sobie w ksiazce dogmanie!!! Ojej. Tutaj dokładnie widać poważne zażyłości kolesiowskie. No ale w sumie... jeżeli papiery da sie podrobić i wystawiać in-blanco, to z książką też nie powinno być większego problemu :lol: Pozatym zdanie "ale jak trzeba zrobic brudna robote to ja robie" mówi nam chyba wszystko. Zakatrupić, umyć rączki, zainkasować i gazu bo już kolesie na quadach czekają. Szok po prostu. Bynajmniej nie z powodu różnorodności zajęć bobyli ale z powodu tak płytkiego i egoistycznego podejścia do życia. Ludzie - ten człowiek pałce rękę na dzień dobry podaje a po "pracy" maluje te swoje kicze i śmie nazywać się artystą. No następny doktor mengele! Quote
kanna Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Jak dotrzeć do lokalnej i nie tylko.. społeczności? te ulotki muszą trafić do szkół- poprzez młodzież albo nauczycieli (psolubów), Warto poszukać. Wiele młodych osób uczy sie w Krakowie... Tu one też muszą trafić.. Wszystkie miejscowości ze szkołami ponadgimnazjalnymi... może zrobimy listę? proponuję ulotkę zamieścić na dogo , każdy z nas będzie mógł ja sobie wydrukować choćby w kilku egzempalzach i podrzucić wg własnego pomysłu.. jeśli przygotowujecie ją w kolorze ,warto zrobić wersję biało-czarną..byle przekaz był czytelny.. gdzie podrzucamy? szkoły, urzędy, gabinety wet, sklepy zoologiczne... wszędzie...czekam na pomysły:diabloti: Quote
kanna Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='filomen']Niestety, w Olkuszu mało kto wie o calej tej sprawie, TVS prawie nie ogladają, TVP3 rzadko a Pałka w prasie lokalnej miał kilka przychylnych artykułów o "usmiechnietych pieskach" ludzie podrzucają mu psy jak do sanatorium. trzeba dotrzec do mlodziezy licealnej, do ludzi, ktorzy korzystaja z netu, wskazac nasz watek. Ludzie nie wiedzą o aferze a powinni! Racja !:mad: Quote
Kinya Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='kanna']Jak dotrzeć do lokalnej i nie tylko.. społeczności? te ulotki muszą trafić do szkół- poprzez młodzież albo nauczycieli (psolubów), Warto poszukać. Wiele młodych osób uczy sie w Krakowie... Tu one też muszą trafić.. Wszystkie miejscowości ze szkołami ponadgimnazjalnymi... może zrobimy listę? proponuję ulotkę zamieścić na dogo , każdy z nas będzie mógł ja sobie wydrukować choćby w kilku egzempalzach i podrzucić wg własnego pomysłu.. jeśli przygotowujecie ją w kolorze ,warto zrobić wersję biało-czarną..byle przekaz był czytelny.. gdzie podrzucamy? szkoły, urzędy, gabinety wet, sklepy zoologiczne... wszędzie...czekam na pomysły:diabloti: Przydalaby się też osoba, która będzie ulotkę rozprowadzać przez N-K. Do wszystkich zapisanych z Olkusza, jak leci. To bardzo skuteczna metoda, sprawdzona przy okazji sprzedawania cegiełek na Allegro. Quote
Ada-jeje Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Kanna te ulotki beda drukowane w Krakowie, mozna bedzie sobie czesc odebrac i porozdawac dalej, warto tez poprosic w kioskach zeby wkladali do gazet. Mozna w Olkuszu zrobic akcje rozdawania ulotek pod wiekszymi sklepami, do takich i ludzie ze wsi przyjezdzaja. Makrela prosba do Ciebie daj wzor ulotek na watek. Quote
kanna Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 a co ze świadomością studentów?:cool3: a zwłaszcza studiujących w Krakowie weterynarię:evil_lol: Kinya ..Ale pomysł:loveu::bigok: Ja bym uparcie :cool3:poszerzyła krąg zainteresowanych nk olkusz+ wszystkie okoliczne gminy:razz: Quote
Soema Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Tu, gdzie teraz wynajmuję mieszkanie w Krk, jest bardzo zwierzolubne osiedle. U mnie w bloku na 200 mieszkań, jest minimum 50 psów, mieszkam niecały miesiąc, więc jeszcze wszystkich nie policzyłam. :) kilka jest ze schronisk, niektóre z trudnych warunków zabrane.. Wychodząc z moimi tymczasami jestem przygotowana, że zaraz któryś zostanie wyściskany, wycałowany itd. Niektóre starsze panie, nazywają siebie "psia-babcia", same uważają, że są za stare na posiadanie psiaka, to choc małe wyprzytulają.. Wydaję mi się, że w takich miejscach też możnaby powiesic plakat o Olkuszu, nawet dla samej świadomości. A ulotki można rozdawac, np. w parkach, na krakowskich Błoniach, tam pełno psiarzy jest, którzy mogliby przekazywac informacje dalej.. Może przy okazji jakaś bida by dom znalazła...:roll: Sama kiedyś rozdawałam ulotki w Krk, sama te ulotki dostaję i w większości przypadków, one lądują w najbliższym koszu... Quote
Kinya Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 No a w samym Olkuszu wyjątkowo trzeba będzie zadbać o oklice ulicy Wiejskiej:cool3: Żeby potencjalni klienci pana Bobyli wiedzieli w czyje ręce oddają swojego pupila. Przy okazji warto byłoby dotrzeć do jakiegoś olkuskiego porządnego weta albo do kilku - jeśli tylu ich tam jest. Trzeba wiedzieć gdzie kierować zdezorientowane osoby, które zrezygnują z Bobyli i będą o to pytać. Quote
kanna Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 jaki byłby koszt plakatu? czarno-biały ,krótki a treściwy komentarz , z inf o adopcji- choćby wirtualnej? Quote
kanna Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Kinya napisał(a):No a w samym Olkuszu wyjątkowo trzeba będzie zadbać o oklice ulicy Wiejskiej:cool3: Żeby potencjalni klienci pana Bobyli wiedzieli w czyje ręce oddają swojego pupila. Przy okazji warto byłoby dotrzeć do jakiegoś olkuskiego porządnego weta albo do kilku - jeśli tylu ich tam jest. Trzeba wiedzieć gdzie kierować zdezorientowane osoby, które zrezygnują z Bobyli i będą o to pytać. parwa zna adresy conajmniej 2 wet olkuskich o złotym serduchu:loveu: Quote
parva Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 kanna napisał(a):a co ze świadomością studentów?:cool3: a zwłaszcza studiujących w Krakowie weterynarię:evil_lol: W Krakowie nie ma niestety weterynarii, tylko Lublin, Wrocław, Warszawa i Olsztyn ;) Jeżeli chodzi o Olkusz, to przede wszystkim należałoby trafić do miejsc najczęściej odwiedzanych, czyli na pierwszym miejscu Carrefour, największy sklep w okolicy :) Można też zajrzeć na fora internetowe (np na n-k) szkół w Olkuszu i okolicach, może wśród samych uczniów znajdą się chętni do współpracy. Jeśli chodzi o adresy weterynarzy również służę pomocą ;) Ale najszerszy zasięg miałoby wg mnie rozdawanie ulotek przy kościołach, po niedzielnych mszach... Okolice ulicy wiejskiej, to przede wszystkim domki jednorodzinne, ale też spore osiedle Słowiki (z charakterystycznymi niebieskimi dachami). Mam jeszcze pytanie, wie ktoś może czy gmina klucze również miała podpisaną umowę z olkuskim schroniskiem? Quote
Ada-jeje Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Fundacja zwrocila sie z pytaniem do gminy Klucze czy miala podpisana umowe z tym schronem, czekamy na odp. Quote
kanna Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='parva']W Krakowie nie ma niestety weterynarii, tylko Lublin, Wrocław, Warszawa i Olsztyn ;) ups...:razz: Quote
parva Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Ada-jeje napisał(a):Fundacja zwrocila sie z pytaniem do gminy Klucze czy miala podpisana umowe z tym schronem, czekamy na odp. Bo wiesz, tam mam siostrę w gimnazjum, a mama sprzedaje bilety na basen, siłownię, saunę, itp a tam dużo ludzi się przewija :cool3: Quote
ANETTTA Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 ....................................... Quote
polciuaa Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Ada-jeje napisał(a):Wzory ulotek sa juz opracowywane, jak beda gotowe to w pierwszej kolejnosci powinny trafic do Olkusza, tam trzeba madrze zorganizowac akcje roznoszenia ulotek. ja sie pisze na Olkusz w miare mozliwosci . Zaniose tez do szkół na naszym osiedlu. Quote
Recommended Posts