Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Też to zauważyłam:evil_lol: A to jej fajne autko,to jakiej marki? Bo ja się nie znam? A Wy zdolne dziewczyny jesteście:lol:
No i jest też siostrzenica na zdjęciu;)

Posted

epe napisał(a):
Też to zauważyłam:evil_lol: A to jej fajne autko,to jakiej marki? Bo ja się nie znam? A Wy zdolne dziewczyny jesteście:lol:
No i jest też siostrzenica na zdjęciu;)

Volkswagen passat. :razz:

Posted

Morgan:-) napisał(a):
Volkswagen passat. :razz:

:evil_lol: ze VV to na felgach wyryte ale jaki model to nie wiedzialam,,,chyba jakis stary:evil_lol:

Posted

Ja natomiast doszlam do wniosku ze szkoda mojej klawiaturki na stukanie mailikow do naszego ulubienca.
Ot, zaproponuje mu gratis!!!!!! mistrzowskie wykonanie zabiegu miskowania..tego i owego ktore to posiada i uwolnie goscia od obowiazku reprodukcji:eviltong: a i latwiej bedzie mu po zabiegu znosic chimery i zachcianki dogomaniackich kochanych:loveu: suczek:evil_lol: Przepraszam z gory, jesli obrazilam kogokolwiek, jakby co, prosze mi nauragac;)

Posted

meile wysłane i jak narazie dostałam odpowiedź tylko z Trzebinii:

Dzień Dobry!

Uprzejmie informuję, że Państwa pismo (e-mail) zostało przekazane do
Wydziału Gospodarki Komunalnej, Ochrony Środowiska Rolnictwa i Leśnictwa

Urzędu Miasta w Trzebini - Referat Gospodarki Komunalnej, w którego
kompetencji leży interesujący Państwa temat. W celu uzyskania bliższych

informacji proszę o kontakt z w/w wydziałem.

Podaję numer telefonu : (0-32) 6121007, (0-32) 6115262,

oraz e-mail:

gospodarka.komunalna@um.trzebinia.pl

Z poważaniem - Jan Banaszak

Kierownik Referatu Obsługi Burmistrza i Urzędu

Posted

[quote name='niunia448']Właśnie Drogi Pan Wojciech dostał ode mnie maila, iż owy Uniwersytet Przewalaczy zostanie poinformowany o Jego postępowaniu;)

A tak dokładniej, to kogo o tym poinformowałaś? :)

meile wysłane i jak narazie dostałam odpowiedź tylko z Trzebinii:

Dzień Dobry!

Uprzejmie informuję, że Państwa pismo (e-mail) zostało przekazane do
Wydziału Gospodarki Komunalnej, Ochrony Środowiska Rolnictwa i Leśnictwa

Urzędu Miasta w Trzebini - Referat Gospodarki Komunalnej, w którego
kompetencji leży interesujący Państwa temat. W celu uzyskania bliższych

informacji proszę o kontakt z w/w wydziałem.

Podaję numer telefonu : (0-32) 6121007, (0-32) 6115262,

oraz e-mail:

gospodarka.komunalna@um.trzebinia.pl

Z poważaniem - Jan Banaszak

Kierownik Referatu Obsługi Burmistrza i Urzędu

Ja dostałam identycznego maila :)

Posted

ARKA napisał(a):
No bo pewnie byl fajny a potem to juz 'dr.wet miejscowy' jak ksiadz, "wazna osoba".Szczegolnie na wsiach szanuje sie wetow bo przeciez ratuja zwierzeta z ktorych JEST kasa/zysk,pozywienie, zwierzeta gospodarskie. A w miescie taka jedna z druga "madra' przyjdzie i zadaje niedaj Bog pytania a dlaczego to a dlaczego sio?:evil_lol:

Na prowincji :razz: sprawa wetów wygląda tak: są dwa obozy "nowi" i "stara gwardia" .
Zacznijmy od "nowych"- to ludzie często młodzi, dynamiczni, odpowiedzialni- nowocześni- czysto, sterylnie, pod tel 24 godz. na dobę- ale.... bez koneksji..na szacunek zarabiają własną pracą...
"stara gwardia" to tzw"Ważna osoba" jak słusznie zauważyła ARKA... Tracą bo brudno, praca w ograniczonym zakresie ( co zrobić z chorym psiakiem po 15?) , drogo i niechlujnie. Ale....koneksje mają.. żyją z układów i układzików. Z własnego doświadczenia znam przypadek, kiedy to stary i uznany wet miejscowy walczył z młodą konkurencją nie poprzez podniesienie standardów własnych usług , a poprzez nasyłanie na młodego kolegę po fachu wszystkich możliwych kontroli z gminy, woj. weterynarza Zus-u , Sanepidu a nawet urzędu Skarbowego...

Zagadka!!! do którego klanu należy pan BOBYLA?:eviltong: czy jak mu tam

A na poważnie , jak zmusić Pałkę( może przez burmistrza, on taki opiekuńczy dla piesków:angryy:) i zmienić weterynarza, opiekującego się schroniskiem???
Jestem pewna , że w OLkuszu jest niejeden wet o złotym sercu,który podjął by się opieki nad schroniskiem... ale pewnie nie ma układów ..

Posted

kanna napisał(a):
Na prowincji :razz: sprawa wetów wygląda tak: są dwa obozy "nowi" i "stara gwardia" .
Zacznijmy od "nowych"- to ludzie często młodzi, dynamiczni, odpowiedzialni- nowocześni- czysto, sterylnie, pod tel 24 godz. na dobę- ale.... bez koneksji..na szacunek zarabiają własną pracą...
"stara gwardia" to tzw"Ważna osoba" jak słusznie zauważyła ARKA... Tracą bo brudno, praca w ograniczonym zakresie ( co zrobić z chorym psiakiem po 15?) , drogo i niechlujnie. Ale....koneksje mają.. żyją z układów i układzików. Z własnego doświadczenia znam przypadek, kiedy to stary i uznany wet miejscowy walczył z młodą konkurencją nie poprzez podniesienie standardów własnych usług , a poprzez nasyłanie na młodego kolegę po fachu wszystkich możliwych kontroli z gminy, woj. weterynarza Zus-u , Sanepidu a nawet urzędu Skarbowego...

Zagadka!!! do którego klanu należy pan BOBYLA?:eviltong: czy jak mu tam

A na poważnie , jak zmusić Pałkę( może przez burmistrza, on taki opiekuńczy dla piesków:angryy:) i zmienić weterynarza, opiekującego się schroniskiem???
Jestem pewna , że w OLkuszu jest niejeden wet o złotym sercu,który podjął by się opieki nad schroniskiem... ale pewnie nie ma układów ..

Masz racje!!! Nie tylko na prowincji siedzi "stara gwardia' a inspektoraty??Nie trzeba szukac daleko, wystarczy Olkusz:evil_lol:
Tak, mlodzi nie moga sie przebic,to racja, tym bardziej, ze oni sa juz inaczej ksztalceni, maj wiedzę na temat tzw. zwierzat malych, korzystaja z internetu aby widziec co i ja na swiecie sie dzieje, ZNAJA jezyk angielski-a to otwarta furtka do wiedzy szerokiej, maja pojecie o zwierzetach domowych a tamci tylko zwierzeta gospodarskie, glownie. Nie chce im sie doksztalcac(nie wszyscy, oczywiscie) tylko lataja po wsiach i kase inkasuja a wiedze o zwierzetach malych jedynie zdobywaja ze swojego branzowego miesiecznika i to tez niekoniecznie. Tworza 'elite' , sa mysliwymi, "ukladziki",ciagle-to taka "elita' na wzor PRL-owski, ciagle..

I np. taki p.Janik nie zamknal schroniska z powodow epidemiologicznych: parwo i nosowka tylko dobrostanu w uzupelnieniu sam mowil, ze przepelnienie schronu. Wiec z kim i oczym tu rozmawiac??

:roll: przeciez Palce nie jest potrzebny wet o zlotym sercu i dobry wet tylko taki gdzie smiertelnosc bedzie duza, "naturalana" smiertelnosc, oczywiscie:angryy: z chorob zakaznych przede wszystkim. Jesli by mial zwierzta zdrowe, mala upadkowosc, to juz by ten "bissnes' dawno zamknąl!! ZERO ZYSKU.

Posted

Jak to jest? czy schronisko prywatne ma dowolność na zawieranie usług weterynaryjnych? bez żadnych ograniczeń?
to pytanie do naszych prawników..
Skoro jest finansowane z pieniędzy podatników ? kto może skontrolować pracę weta? przecież on jednoznacznie nie wywiązywał się z powierzanych mu obowiązków..
i jeszcze jedno ,schronisko musi mieć podpisaną umowę z wet. czy jest dowolność usług czyli np. Pałka korzysta z "pomocy" kilku wet w zależności od ochoty ?

Posted

Zgadzam się z wami, a tak na marginesie, zauważyłyście na NK jaka samochwała z Pana Bobyli, a ile ma różnych hobby, "malarstwo"-totalny kicz, pieczenie chleba:evil_lol:, podróże, jazda na kładach, bieganie z pukawką po lesie i udawanie bohatera:angryy:, obieranie ze skóry bezbronnych zwierząt! Musi mieć dużo wolnego czasu, a co się z tym wiąże dużo musi zarabiać w krótkim czasie:cool3:. Znam kilku weterynarzy, którzy tak są oddani pracy, że wiele razy pracują do 2.00 w nocy i nie mają czasu nawet żeby o siebie zadbać i spędzać dużo czasu z rodziną, a tu proszę- artysta wszechstronnie uzdolniony:mad:niezłą kase trzepie na cierpieniu zwierząt. Ja bym go wpuściła do lasu, bez śrutu, tak żeby walczył jak równy z równym np. z niedźwiadkiem:lol: posrany bohater narobił by w gacie!

Posted

to co ? poprosimy o adres:angryy::mad::diabloti:

trzeba pismo ułozyć, udkokumentować opisami zaistniałych sytuacji ,dołączyć zdjęcia i kasetę z nagraniem reportażu z "kundli burych"..

A jeśli jego argumentem jest to, że zdjęcia nie są zdjęciami psów z jego schroniska... to niech to udowodni:diabloti: wszak ma dokumentację, ewidencję, wykaz ,na podstawie tych dokumentów sprawdzimy czyje to psy:diabloti::diabloti::diabloti:.

Posted

[quote name='kanna']Jak to jest? czy schronisko prywatne ma dowolność na zawieranie usług weterynaryjnych? bez żadnych ograniczeń?
to pytanie do naszych prawników..
Skoro jest finansowane z pieniędzy podatników ? kto może skontrolować pracę weta? przecież on jednoznacznie nie wywiązywał się z powierzanych mu obowiązków..
i jeszcze jedno ,schronisko musi mieć podpisaną umowę z wet. czy jest dowolność usług czyli np. Pałka korzysta z "pomocy" kilku wet w zależności od ochoty ?
tak jest dowolnosc ale........mozna skladac skargi na wetow do izby-lekarsko-weterynaryjnej!!!!

Taki wet moze byc tez zatrudniony przez inspektorat do "jakis tam prac'.....:roll:

Posted

Frotka napisał(a):
Sa ludzie zainteresowani adopcją tej suki ale oboje pracują. Najsensowniej będzie jeśli na razie zostanie w schroniskowym szpitalu. Z dokumentacji medycznej z czasu pobytu w DT u Pani Ani wynika, że nie jest to odleżyna tylko miejsce wygryzane przez psa. Suka ma parwowirozę.

Z tego co mi mówila WETKA jak przywiezlismy psy to snia ma nosówkę ,a szczeniaczki parwo.
Dzwonilam przed chwilka ,snia jest lepiej ,u szczeniakow stan sie nie zmienia.:shake:

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Z tego co mi mówila WETKA jak przywiezlismy psy to snia ma nosówkę ,a szczeniaczki parwo.
Dzwonilam przed chwilka ,snia jest lepiej ,u szczeniakow stan sie nie zmienia.:shake:

ale to chyba dobrze, że jeszcze żyją, to znaczy że walczą

Posted

[quote name='kanna']Taki wet moze byc tez zatrudniony przez inspektorat do "jakis tam prac'.....:roll:

nie bardzo rozumiem?

Powiatowe inspektoraty moga zatrudniac tez innych wetow do swoich placowek, na okreslone zadania....nie musi byc "ktos" etatowym pracownikiem inspekcji...

Posted

Kolo lowieckie wzajemnej adoracji: p.Palka, wet. ktory pelni uslugi w schronisku, dalej p. Zub prezes Stowarzyszenia Olkuskiego, no i p. Powiatowy wet. Czy aby to juz wszyscy :crazyeye:

Posted

a kto płaci za zlecone zadania? jak by to było miło gdyby to musiał być nasz delikwent...

przeciez widać że bobyla,czy jak mu tam...nie panuje nad epidemią