Ada-jeje Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Dorothy spokojnie wszystko po kolei, piszemy pisma za pomoca madrych glow ktore nam podpowiadaja jaki nastepny krok mamy zrobic. Do tej pory poszlo juz okolo 60 pism, nastepne w przygotowaniu. A jak sama wiesz nie kazde info musi byc na dogo. Quote
DG32 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 UWAGA!!! [SIZE=3]Dziś na TVP2 o 21.45 w Magazynie Ekspresu Reporterów będzie reportaż o zagłodzonych zwierzętach. Quote
alekso Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 ARKA napisał(a):No widzisz, przeczytalas ale potem znow nie przeczytalas. Ktos napisal na portalu jakims, ktos inny to wylapa(i dobrze). Ten ktos napisal, ze byl W Krzyczkach,ze sa psy ale nie napisal kiedy byl(glupi zart moze?). Ewusek(niedaleko mieszka) zaraz pojechala sprawdzic i zadnych psow nie bylo:cool3: uff uff :) to bardzo się cieszę. czyli mogę wierzyć, że tym razem też się uda. oczywiście jestem z Wami i bardzo dziękuję, że mi napisałąś to czego nie doczytałam!!! Quote
ARKA Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Sluchajcie, nie marnujcie czasu na malo istotne rzeczy. Odsluchalam raport radiowy i: W pismie, wojewodzki lek.wet pisze,ze powiatowy odwolal sie od decyzji a dziennikarze sprawdzili czy wplynelo odwolanie i co NIE. p.Janik przyznal, ze dopiero przygotowuje:roll:..No zastanawiam sie co z tym zrobic........ Czyli co, kto kogo robi w "konia"? Quote
sleepingbyday Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 [quote name='koss']:ices_bla: Ironia losu -o ile nie byłam pewna wersji angielskiej -bo wprawdzie oboje z Kossem jestesmy filologamii to jednak nie anglistami, to tu byłam bankowo pewna-to przełożył tłumacz przysięgły ,romanista,współautor podręcznika - pewnie zadał studentom - kiedy pisałam,ze ręczę -chciałam podać nazwisko -Bosze Dobry -ześ mnie powstrzymal.......no pogadamy sobie:cool1: Równiez prosze o korektę -tam ....,mi troche głupio:oops: koss, może poproś tłumacza o korektę - zwłaszcza, jeśli ew. zadał studentom. na pewno zrobi to lepiej ode mnie!!! i upewnijcie sie, ze właśnie ten tekst ma iść.. Quote
kuba123 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 [quote name='DG32']UWAGA!!! [SIZE=3]Dziś na TVP2 o 21.45 w Magazynie Ekspresu Reporterów będzie reportaż o zagłodzonych zwierzętach. tam była osoba którą chyba większość na dogo zna- pani Karina Schwerzler podpisane było ze jest pełnomocnikiem Kancelarii Prezydenta d/s zwierzat może warto byłoby do niej napisać Quote
Basia i Barni Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 coś ruszyło z tą telewizją -czekam na polsat i Tvn Quote
Morgan:-) Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Czy ktoś "zakodował" jak sie nazywał ten repotrer który zajmuje się tym angielskim oprawcą koni ?? Zawzięty jest i trzymał łapę na pulsie od 2006 roku - może by tak jeszcze do niego dziubnąć?? :diabloti: Quote
ANETTTA Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 [quote name='DG32']UWAGA!!! [SIZE=3]Dziś na TVP2 o 21.45 w Magazynie Ekspresu Reporterów będzie reportaż o zagłodzonych zwierzętach. kurcze widziałam końcówkę ....wyrok w zawiassch śmeich na sali dziewczyny piszmy wszędzie ........poruszmy niebo i ziemię Quote
__Lara Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 [quote name='kuba123']tam była osoba którą chyba większość na dogo zna- pani Karina Schwerzler podpisane było ze jest pełnomocnikiem Kancelarii Prezydenta d/s zwierzat może warto byłoby do niej napisać Ja też o niej pomyślałam ! myślę, że to byłby dobry pomysł ! Ja niestety nie zanotowałam nazwiska tego dziennikarza Morgan :/ A tak ogólnie to ten materiał pokazał jak działają w naszym pięknym państwie organa władzy, to, że ludzie sobie mogą robić z prawa co chcą, skoro jest to prawo takie absurdalne! Podejrzewają, że gość będzie nadal kontynuował ten proceder, a mimo to dali mu rok w zawieszeniu....po prostu no comments! i to, że sąd stwierdził, że jest normalny.... W ogóle super kara - 1 rok kary więzienia, rzeczywiście dużo, baaaardzo. Może jakby zmieniły się przepisy prawa i była kara np. 5 lat więzienia to by się odechciało niektórym prowadzić takie zbrodnicze interesy!!! :mad::angryy: Quote
kuba123 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 masienka napisał(a):dajcie, prosze, znac jesli reportaz pojawi sie gdzies na necie zazwyczaj są w necie na drugi dzień dziś na pewno nie ma ( do teraz ) jak tylko będzie a nikt mnie nie uprzedzi to wkleję Quote
masienka Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 dajcie, prosze, znac jesli reportaz pojawi sie gdzies na necie Quote
__Lara Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Znalazłam na dogo: post użytkownika: VitisVini: "chciałabym zasygnalizować wszystkim miłośnikom zwierząt, iż powstała nowa fundacja pod kierownictwem Kariny Schwerzler, fundacja która przede wszystkim chce zająć się podejmowaniem prawnych interwencji w obronie zwierząt a w dalszej kolejności szeroko zakrojoną akcja lobbingu prozwierzecego aż do zmiany Ustawy o Ochronie Zwierząt włącznie, w taki sposób aby nikt znęcający się nad zwierzętami nie mógł dłużej już czuć się bezkarny- czy to będzie pojedynczy człowiek czy też władze naszych miast i wsi dla których obecne zapisy Ustawy są tylko pustymi słowami. Wielu z was zapewne zna lub słyszało o Karinie Schwerzler, o jej długoletnich bojach z bezdusznymi urzędami ,o interwencjach gdzie miała do czynienia ze zdegenerowanymi oprawcami zwierząt , o sprawach które tylko dzięki jej uporowi i odwadze znalazły swój epilog w sądzie, a winni znęcania się nad zwierzętami ponieśli karę. Jeśli potrafiła to robić praktycznie sama, narażając przy tym nawet własne życie , pomyślcie jak wiele dobrego może uczynić taka osoba jeśli będzie miała za sobą nasze wsparcie." Karina Schwerzler Fundacja Biuro Lobbingu Prozwierzęcego tel:+48 509 50 77 04 e-mail: [FONT=Arial][COLOR=#000000][SIZE=3]blp@blp.org.pl [url=http://www.blp.org.pl/]Biuro Lobbingu Prozwierz Quote
__Lara Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 A zobaczcie to: Biuro Lobbingu Prozwierzęcego Biuro Lobbingu Prozwierzęcego To się w głowie nie mieści!!!!!! co za potwory !!!!!!!!! :placz::placz::placz::placz::placz: Quote
Marylion Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 A ja zanotowałam: Andrzej Tomczak, powodzenia! ;) Quote
kuba123 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 to właśnie on robił reportaż na temat smalcownika ttp://www.dogomania.pl/forum/f109/ekspres-reporterow-dzis-17-10-ogladajcie-32761/ Quote
agata-air Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Karina prowadziła sprawę Stephena. Dla schroniska w Olkuszu załatwiła 800kg karmy, działa też pod względem prawnym Quote
Ada-jeje Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Arko a ja wracam do tematu Olkuskiego i mysle ze wet. powiatowy czekal do dzisiejszego spotkania, na wysokim szczeblu u Burmistrza Olkusza na ktore napewno byl zaproszony :evil_lol: Jutro juz 14. 01.09. Quote
__Lara Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 [quote name='ARKA'];) Karina wie o sprawie i dziala. Aha ;) w takim razie w porzadku ;) Quote
ARKA Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Ada-jeje napisał(a):Arko a ja wracam do tematu Olkuskiego i mysle ze wet. powiatowy czekal do dzisiejszego spotkania, na wysokim szczeblu u Burmistrza Olkusza na ktore napewno byl zaproszony :evil_lol: Jutro juz 14. 01.09. :cool3: to calkiem prawdopodobne. Quote
ARKA Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 :cool3: a tu poczytajcie jak wladze "obudzily sie z letargu": http://www.dogomania.pl/forum/f98/budowa-nowego-schroniska-rusza-w-marcu-112680/ Quote
dahme Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 kochani trozkę się już w tym pogubiłam ... wysłałam już jeden list zaczynający się: Szanowny Panie Wojewodo, Pozostając w głębokim szacunku dla sprawowanego przez Pana urzędu i z racji posiadanych przez Pana kompetencji, zwracam się do Pana z gorącym apelem o podjęcie radykalnych i skutecznych kroków w sprawie likwidacji ... pewnie jak większość z was dostałam odpowiedź: "Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Krakowie przesyła w załączeniu odpowiedź Małopolskiego Wojewódzkiego Lekarza Weterynarii na skargę dotyczącą działalności Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt w Olkuszu... to co ja teraz mam wysłać? Quote
iwona_k1 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 O panu powiatowym też pisałam w poście 1187 i 1190 ale rzeczywiście może jakieś powazne decyzje zapadały dziś... Reportaż o koniach przerażający-dziwię się tylko,że sąd nie zlecił konsultacji psychiatrycznej dla tego pana bo obraz choroby jednoznaczny raczej .Czy takie wyroki zalezne są od woli sądu?Czy sa jakieś widełki?Do Expresu Reporterów też piszemy? Quote
Recommended Posts