Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

EVA2406 napisał(a):
Ten facet może nic nie mowić, wystarczy na niego tylko spojrzeć :mad: :mad: :mad:

O! To to to to!!!!!

Brawo reporterzy!!!! :multi::multi::multi: Wreszcie prawdziwa, nie zakłamana i obiektywna relacja :multi::multi::multi:

Pałka wyszedł na idiotę, zub na ściemniacza a mamuśka próbowała grać głupa - i na głupią istotnie wyszła :eviltong:

Posted

ARKA napisał(a):
;) a widzielisce co na ekranie kompa p.Janika sie wyswietla?

Też na to zwróciłam uwagę. Arka sugerujesz, że to tak pod publikę?? :razz: Żeby niby wzmocnić swój wizerunek?? :razz::razz: Żeby wszyscy widzieli jak mocno pan J się przejmuje?? :cool3::cool3:
Oj widać, że rura mu zmiękła i to bardzo. W obliczu głupot, niekonsekwencji i idiotyzmów w zachowaniu pałki - pan J już jest nasz :diabloti:

Posted

Brawo TVS !!! Dobry materiał, o wiele lepszy niż kilka dni temu (wczoraj?) w tvp kraków :multi: a psiaki dostały reklamę bezpłatną, może akurat zwiększy się zainteresowanie nimi ;)

Posted

A czy surowe kurze łapki to aby zdrowe jest dla psiurów, Bo ja mojej Aście czasem kupuję, ale potem długo je gotuję. Pozatym surowe mięso w takim skupisku brudu to chyba niezbyt dobry pomysł?

Posted

ARKA napisał(a):
;) a widzielisce co na ekranie kompa p.Janika sie wyswietla?

:cool3: i to "jedzonko' psow??? 30gr/kg?

Jedzonko psów...ojejq, jak to zobaczyłam to tak mi się ich żal zrobiło, biedaczyska :-(

Posted

Trzeba było jeszcze siostrunię w starostwie odwiedzić :p i zapytać co ostatnio to śmieszne towarzystwo zrobiło na rzecz zwierząt i co robią dla olkuskich psów w schronisku. Oj byłby ubaw i jąkanie ze stękaniem :lol:

Posted

kuba123 napisał(a):
Jest to wiele przesadzona informacja - odpowiada Jarosław Zub, OSPZ.

panie Zub, od jutra zapisujemy się na przyspieszony kurs języka ojczystego. Psy sobie poradzą bez pańskiego "stowarzyszenia"

Posted

Morgan:-) napisał(a):
A czy surowe kurze łapki to aby zdrowe jest dla psiurów, Bo ja mojej Aście czasem kupuję, ale potem długo je gotuję. Pozatym surowe mięso w takim skupisku brudu to chyba niezbyt dobry pomysł?

Ja też uważam, że to mało zdrowe :( ale pewnie w schronisku by powiedzieli, że zostały obgotowane...nie mówiąc o kościach, które mogą stanąć w przełyku albo rozpruć jelita....:placz:

Posted

Wiesz, tak naprawde mogą byc surowe, lepsze niz gotowane ale...rozne zarazki(salmonella), wiec powinny byc przemrozne ale..........pies moze taki łapki dostac "na deser".:evil_lol: I jak starszy pies, bez zebow, moze to pogryzc a szczeniaki z mleczakami a psy w typie rasy taki np. grzywacz? Pies to nie wilk ani lis panie Pałka juz sie panu wszystko miesza:roll::mad: Takie domowe zwierze jak pies moze dobrze nie pogryzc kosci, szczegolnie jak glodny no i masz statystyki.....padly. Poprzebijane jelita, wbite gdzies kosci w przelyk, krwotok wewnetrzny. A te kurze to tzw. kosci dlugie, łamia sie wzdluz, jak drzazgi....

Posted

A może by tak rozesłać link do tego reportażu do gmin?? :cool3:
Pewnie nie każdy ogląda TVS, a w gminach - no wiecie - najpierw oglądnie sekretarka, potem pokaże znajomym, bo pałka to przecież znajomy znajomej a na końcu dopiero - jak już caaaaaaały urząd gminy zapozna się z materiałem o swoim sąsiedzie - dotrze do właściwego adresata :diabloti:

Posted

Dokładnie. Niestety w społeczeństwie panuje taki stereotyp: jak pies to i kość musi być. Ludzie nie rozumieją jak takie kości mogą być niebezpieczne dla psa, kota :angryy:

Posted

Ja myślę, że wszystkie ciotki z dogomanii z pewnością się do tych podziękowań dołączą :loveu::loveu::loveu: No - od ciotki Morgan wielki szacun :multi:

Może jakieś zbiorowe podziękowanie wysłać to Tv Silesia za rzetelny materiał dziennikarski? :razz:

Posted

__Lara napisał(a):
Ja też uważam, że to mało zdrowe :( ale pewnie w schronisku by powiedzieli, że zostały obgotowane...nie mówiąc o kościach, które mogą stanąć w przełyku albo rozpruć jelita....:placz:

Sprzyja to rowniez tworzeniu się w przewodzie pokarmowym złogów wapniowych, co powoduje zaczopowanie jelit, pęknięcia i zaparcia.

PANOWIE z TWA(towarzystwa wzajemnej adoracji)!!
Do normalnego funkcjonowania organizmu pies potrzebuje dziennie na 1 kg masy ciała: 4-5 g białka, 1-2 g tłuszczu, 10-15 g węglowodanów (Lisiecki 1976, Grunbaum 1988).

Posted

Kinya napisał(a):
Bardzo dobry pomysł!:klacz:

TAK! koniecznie. Nie wypra sie, ze nic nie wiedzą;) I do tvs podziekowania!

Mysle,ze do krakowskiej tv tez, jeszcze przeciez bedzie program krakowski!!!!

Posted

A może by tak rozesłać link do tego reportażu do gmin?? :cool3:
Pewnie nie każdy ogląda TVS, a w gminach - no wiecie - najpierw oglądnie sekretarka, potem pokaże znajomym, bo pałka to przecież znajomy znajomej a na końcu dopiero - jak już caaaaaaały urząd gminy zapozna się z materiałem o swoim sąsiedzie - dotrze do właściwego adresata :diabloti:

Bardzo dobry pomysł!:klacz:

Posted

ARKA napisał(a):
Sprzyja to rowniez tworzeniu się w przewodzie pokarmowym złogów wapniowych, co powoduje zaczopowanie jelit, pęknięcia i zaparcia.

PANOWIE z TWA(towarzystwa wzajemnej adoracji)!!
Do normalnego funkcjonowania organizmu pies potrzebuje dziennie na 1 kg masy ciała: 4-5 g białka, 1-2 g tłuszczu, 10-15 g węglowodanów (Lisiecki 1976, Grunbaum 1988).

Dokładnie, zaparcia to wiem z własnego doświadczenia u swojego psa. Gdy przestawał dostawać główki od kości z kurczaka to jelita o wiele lepiej zaczęły pracować.

Tak więc biedne zwierzęta, raz na zawsze wyplewić ze społeczeństwa przekonanie, że psy jedzą kości!!!!!!!!!!

Posted

Kinia przestaw sobie zegar w kompie, bo Ci śpieszy
- i to o dużo :mad:
Dlatego wszystkie następne posty przeskakują przed Twój :lol::p:eviltong:

Moje tez przeskakuja ale juz raz przestawialam, znow przestawic?:mad:

Posted

Arka spoko - Twój zegar jest ok - kolejność postów jest zgodna z aktualną godziną na zegaarze w kompie. Jeżeli ja mając przykładowo godzinę 23:50 piszę posta w momencie gdy ostatnio napisany post był o godzinie 00:00 (wyświetla się czas autora ostatniego posta) to pewne jest, że mówj post napisany u mnie o 23:50 wskoczy przed ostatni. Ale skomplikowałam hehehe:evil_lol: