agaga21 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 to chyba pierwszy większy sukces w sprawie olkusza! oby więcej takich reportarzy...czekamy na tvn,polsat.... Quote
Morgan:-) Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 EVA2406 napisał(a):Ten facet może nic nie mowić, wystarczy na niego tylko spojrzeć :mad: :mad: :mad: O! To to to to!!!!! Brawo reporterzy!!!! :multi::multi::multi: Wreszcie prawdziwa, nie zakłamana i obiektywna relacja :multi::multi::multi: Pałka wyszedł na idiotę, zub na ściemniacza a mamuśka próbowała grać głupa - i na głupią istotnie wyszła :eviltong: Quote
IKA & SONIA Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Bardzo dobry materiał!!!! W końcu coś się zaczyna dziać na korzyść tych biedactw umęczonych głodem, ciągłą walką o byt stworzonek!!!! Ukłon w stronę reporterów! Quote
ARKA Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 ;) a widzielisce co na ekranie kompa p.Janika sie wyswietla? :cool3: i to "jedzonko' psow??? 30gr/kg? Quote
Morgan:-) Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 ARKA napisał(a):;) a widzielisce co na ekranie kompa p.Janika sie wyswietla? Też na to zwróciłam uwagę. Arka sugerujesz, że to tak pod publikę?? :razz: Żeby niby wzmocnić swój wizerunek?? :razz::razz: Żeby wszyscy widzieli jak mocno pan J się przejmuje?? :cool3::cool3: Oj widać, że rura mu zmiękła i to bardzo. W obliczu głupot, niekonsekwencji i idiotyzmów w zachowaniu pałki - pan J już jest nasz :diabloti: Quote
__Lara Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Brawo TVS !!! Dobry materiał, o wiele lepszy niż kilka dni temu (wczoraj?) w tvp kraków :multi: a psiaki dostały reklamę bezpłatną, może akurat zwiększy się zainteresowanie nimi ;) Quote
Morgan:-) Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 A czy surowe kurze łapki to aby zdrowe jest dla psiurów, Bo ja mojej Aście czasem kupuję, ale potem długo je gotuję. Pozatym surowe mięso w takim skupisku brudu to chyba niezbyt dobry pomysł? Quote
__Lara Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 ARKA napisał(a):;) a widzielisce co na ekranie kompa p.Janika sie wyswietla? :cool3: i to "jedzonko' psow??? 30gr/kg? Jedzonko psów...ojejq, jak to zobaczyłam to tak mi się ich żal zrobiło, biedaczyska :-( Quote
Morgan:-) Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Trzeba było jeszcze siostrunię w starostwie odwiedzić :p i zapytać co ostatnio to śmieszne towarzystwo zrobiło na rzecz zwierząt i co robią dla olkuskich psów w schronisku. Oj byłby ubaw i jąkanie ze stękaniem :lol: Quote
Kinya Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 kuba123 napisał(a):Jest to wiele przesadzona informacja - odpowiada Jarosław Zub, OSPZ. panie Zub, od jutra zapisujemy się na przyspieszony kurs języka ojczystego. Psy sobie poradzą bez pańskiego "stowarzyszenia" Quote
__Lara Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Morgan:-) napisał(a):A czy surowe kurze łapki to aby zdrowe jest dla psiurów, Bo ja mojej Aście czasem kupuję, ale potem długo je gotuję. Pozatym surowe mięso w takim skupisku brudu to chyba niezbyt dobry pomysł? Ja też uważam, że to mało zdrowe :( ale pewnie w schronisku by powiedzieli, że zostały obgotowane...nie mówiąc o kościach, które mogą stanąć w przełyku albo rozpruć jelita....:placz: Quote
ARKA Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Morgan:-) napisał(a):A czy surowe kurze łapki to aby zdrowe jest dla psiurów, Bo ja mojej Aście czasem kupuję, ale potem długo je gotuję. Pozatym surowe mięso w takim skupisku brudu to chyba niezbyt dobry pomysł? Wiesz, tak naprawde mogą byc surowe, lepsze niz gotowane ale...rozne zarazki(salmonella), wiec powinny byc przemrozne ale..........pies moze taki łapki dostac "na deser".:evil_lol: I jak starszy pies, bez zebow, moze to pogryzc a szczeniaki z mleczakami a psy w typie rasy taki np. grzywacz? Pies to nie wilk ani lis panie Pałka juz sie panu wszystko miesza:roll::mad: Takie domowe zwierze jak pies moze dobrze nie pogryzc kosci, szczegolnie jak glodny no i masz statystyki.....padly. Poprzebijane jelita, wbite gdzies kosci w przelyk, krwotok wewnetrzny. A te kurze to tzw. kosci dlugie, łamia sie wzdluz, jak drzazgi.... Quote
Morgan:-) Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 A może by tak rozesłać link do tego reportażu do gmin?? :cool3: Pewnie nie każdy ogląda TVS, a w gminach - no wiecie - najpierw oglądnie sekretarka, potem pokaże znajomym, bo pałka to przecież znajomy znajomej a na końcu dopiero - jak już caaaaaaały urząd gminy zapozna się z materiałem o swoim sąsiedzie - dotrze do właściwego adresata :diabloti: Quote
Ada-jeje Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Fundacja Pro Animals klania sie i dziekuje reporterom TVS:loveu::loveu::loveu: Quote
Morgan:-) Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Ja myślę, że wszystkie ciotki z dogomanii z pewnością się do tych podziękowań dołączą :loveu::loveu::loveu: No - od ciotki Morgan wielki szacun :multi: Quote
__Lara Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Dokładnie. Niestety w społeczeństwie panuje taki stereotyp: jak pies to i kość musi być. Ludzie nie rozumieją jak takie kości mogą być niebezpieczne dla psa, kota :angryy: Quote
__Lara Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Morgan:-) napisał(a):Ja myślę, że wszystkie ciotki z dogomanii z pewnością się do tych podziękowań dołączą :loveu::loveu::loveu: No - od ciotki Morgan wielki szacun :multi: Może jakieś zbiorowe podziękowanie wysłać to Tv Silesia za rzetelny materiał dziennikarski? :razz: Quote
ARKA Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 __Lara napisał(a):Ja też uważam, że to mało zdrowe :( ale pewnie w schronisku by powiedzieli, że zostały obgotowane...nie mówiąc o kościach, które mogą stanąć w przełyku albo rozpruć jelita....:placz: Sprzyja to rowniez tworzeniu się w przewodzie pokarmowym złogów wapniowych, co powoduje zaczopowanie jelit, pęknięcia i zaparcia. PANOWIE z TWA(towarzystwa wzajemnej adoracji)!! Do normalnego funkcjonowania organizmu pies potrzebuje dziennie na 1 kg masy ciała: 4-5 g białka, 1-2 g tłuszczu, 10-15 g węglowodanów (Lisiecki 1976, Grunbaum 1988). Quote
ARKA Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Kinya napisał(a):Bardzo dobry pomysł!:klacz: TAK! koniecznie. Nie wypra sie, ze nic nie wiedzą;) I do tvs podziekowania! Mysle,ze do krakowskiej tv tez, jeszcze przeciez bedzie program krakowski!!!! Quote
Kinya Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Morgan:-) napisał(a):A może by tak rozesłać link do tego reportażu do gmin?? :cool3: Pewnie nie każdy ogląda TVS, a w gminach - no wiecie - najpierw oglądnie sekretarka, potem pokaże znajomym, bo pałka to przecież znajomy znajomej a na końcu dopiero - jak już caaaaaaały urząd gminy zapozna się z materiałem o swoim sąsiedzie - dotrze do właściwego adresata :diabloti: Bardzo dobry pomysł!:klacz: Quote
Morgan:-) Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Kinia przestaw sobie zegar w kompie, bo Ci śpieszy - i to o dużo :mad: Dlatego wszystkie następne posty przeskakują przed Twój :lol::p:eviltong: Quote
__Lara Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 ARKA napisał(a):Sprzyja to rowniez tworzeniu się w przewodzie pokarmowym złogów wapniowych, co powoduje zaczopowanie jelit, pęknięcia i zaparcia. PANOWIE z TWA(towarzystwa wzajemnej adoracji)!! Do normalnego funkcjonowania organizmu pies potrzebuje dziennie na 1 kg masy ciała: 4-5 g białka, 1-2 g tłuszczu, 10-15 g węglowodanów (Lisiecki 1976, Grunbaum 1988). Dokładnie, zaparcia to wiem z własnego doświadczenia u swojego psa. Gdy przestawał dostawać główki od kości z kurczaka to jelita o wiele lepiej zaczęły pracować. Tak więc biedne zwierzęta, raz na zawsze wyplewić ze społeczeństwa przekonanie, że psy jedzą kości!!!!!!!!!! Quote
ARKA Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Morgan:-) napisał(a):Kinia przestaw sobie zegar w kompie, bo Ci śpieszy - i to o dużo :mad: Dlatego wszystkie następne posty przeskakują przed Twój :lol::p:eviltong: Moje tez przeskakuja ale juz raz przestawialam, znow przestawic?:mad: Quote
Morgan:-) Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Arka spoko - Twój zegar jest ok - kolejność postów jest zgodna z aktualną godziną na zegaarze w kompie. Jeżeli ja mając przykładowo godzinę 23:50 piszę posta w momencie gdy ostatnio napisany post był o godzinie 00:00 (wyświetla się czas autora ostatniego posta) to pewne jest, że mówj post napisany u mnie o 23:50 wskoczy przed ostatni. Ale skomplikowałam hehehe:evil_lol: Quote
Morgan:-) Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Nie zauważyłam, żeby ktoś wstawiał wczesniej, więc stawię: Polska - Gazeta Krakowska - Wolontariusze szukają ratunku dla psów z Olkusza - Internetowe wydanie dziennika ogólnopolskiego Jak już było, to przepraszam za ślepotę. Artykuł z dzisiaj. Dopisano później Sorki ciotki - chyba już to dzisiaj czytałam. Quote
Recommended Posts