Dorothy Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Ada-jeje napisał(a):PILNE !!! Prosze osoby, ktore dobrze znaja j. niemiecki, do korespondencji z pro zwierzeca organizacja niemiecka. ej, ciotka, przeciez sama gadasz po niemiecku :-) Quote
Ada-jeje Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Dorothy gadam ale nie poprawnie, a z gramatyka jeszcze gorzej. Arka pomysl posze jaka tresc najlepiej podac na ulotkach? Na plakacie umieszczamy grfike ktora juz jest na tym watku plus dolozyc jeszce fotke Latki i Smarczka i co dalej napisac. Quote
Dorothy Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 ech no chyba wybacza drobne bledy?? :cool3: Quote
Kinya Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Ada-jeje napisał(a):Dorothy gadam ale nie poprawnie, a z gramatyka jeszcze gorzej. Arka pomysl posze jaka tresc najlepiej podac na ulotkach? Na plakacie umieszczamy grfike ktora juz jest na tym watku plus dolozyc jeszce fotke Latki i Smarczka i co dalej napisac. Że to dzieje się za ich pieniądze (w sensie podatników). Niektórzy mogą nie lubić zwierząt, ale fakt, że ich kasa jest tak marnowana na pewno ich poruszy. Quote
Frotka Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 ARKA napisał(a):Jutro jest spotkanie tych burmistrzow z gmin u burmistrza Olkusza i dobrze ale.....z tego co wiem nie zaprosili ady, moze TOZ krakowski zaprosili:roll: naiwna jestem?? TOZ nie został zaproszony. Z tego co wiem to spotkanie było planowane jeszcze przed rozpoczeciem Waszej akcji. Quote
Kinya Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 filomen napisał(a):po wpisaniu w google olkusz + schronisko na pierwszej pozycji pojawia się link do strony Pałki. Dobrze by było jeśli ktoś z Was umie popracować nad pozycjonowaniem, zeby gdzieś wysoko na 1 stronie pokazywał się link do dogomanii z opisem tego co sie dzieje. Ludzie często korzystają z googla. Ja niestety nie umiem tego robic Przypominam, bo to bardzo ważne! Nie macie jakiegoś TŻ-a, brata czy kogokolwiek informatycznie oświeconego (jak ten koleś, który pod pewnym hasłem umieścił na 1 stronę kancelarii prezydenta;))? Quote
alekso Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 ARKA napisał(a)::cool3: Tak, w Krzyczkach, tez taki oboz zaglady.. no własnie, kilka miesięcy temu po tym jak to schronisko zostało zamknięte przeczytałam, że znowu je otworzono i szczerze mówiąc wtedy straciłam trochę nadzieję, ze można z takim bestialstwem wygrać. Czyli jest na pewno zamknięte? Quote
Lilith20 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Dziewczyny mam pytanie czy wysylajac list do inspekcji weterynaryjnej dostalyscie odpowiedz od nich? Quote
LineaLuna Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Lilith20 napisał(a):Dziewczyny mam pytanie czy wysylajac list do inspekcji weterynaryjnej dostalyscie odpowiedz od nich? Ja dostałam, zamieściłam treść odpowiedzi pare postów wcześniej Quote
zula131 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Dostałam odp. z Sieprawia, że nigdy nie mieli i nie mają umowy z Ol. Quote
ARKA Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 alekso napisał(a):no własnie, kilka miesięcy temu po tym jak to schronisko zostało zamknięte przeczytałam, że znowu je otworzono i szczerze mówiąc wtedy straciłam trochę nadzieję, ze można z takim bestialstwem wygrać. Czyli jest na pewno zamknięte? No widzisz, przeczytalas ale potem znow nie przeczytalas. Ktos napisal na portalu jakims, ktos inny to wylapa(i dobrze). Ten ktos napisal, ze byl W Krzyczkach,ze sa psy ale nie napisal kiedy byl(glupi zart moze?). Ewusek(niedaleko mieszka) zaraz pojechala sprawdzic i zadnych psow nie bylo:cool3: Quote
ARKA Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 zula131 napisał(a):Dostałam odp. z Sieprawia, że nigdy nie mieli i nie mają umowy z Ol. :mad: tak? to skad w raporcie ARGOS za 2006 rok, widnieje 1 pies? To zapytaj ich kto odlawia u nich psy na umowe/zlecenie i z jakim schroniskiem maja podpisaną umowe. Jak rowniez prosisz o dane za rok 2006/2007/2008 ile psow i jaka firma/osoba fizyczna na umowe/zlecenie odlowila ,w poszczegolnych latach, i w ktorym schronisku umiescila. Quote
zula131 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Skopiowałam: > Gmina Siepraw nie ma i nie miała podpisanej umowy ze schroniskiem dla > bezdomnych zwierząt w Olkuszu. > Alicja Michalik > inspektor UG > ----- Original Message ----- > From: "Tadeusz Pitala Wójt Gminy Siepraw" tpit@siepraw.pl> > To: amichalik@siepraw.pl> > Sent: Friday, January 09, 2009 12:41 PM > Subject: Fw: Pseudoschronisko Quote
Basia i Barni Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Kinya napisał(a):Chwilę temu był emitowany materiał w TVS. Bardzo ok, solidnie zrobiony. A Pałka nie przyznał się że ...jest Pałką, zwiał przed dziennikarzem:evil_lol: Mamusia z zamazaną twarzą (jaka szkoda, że skryła takie szlachetne i inteligentne oblicze) twierdziła twardo, że zwierzęta na zdjęciach nie były z tego schronu - czyli główna linia obrony utrzymana:roll: A pan Zub plątał się w wypowiedzi jeszcze bardziej niż w Kronice Krakowskiej. Jakoś mało przekonujący był, a reporter nie omieszkał poinformować, że siostrunia Pałki jest wiceprezesem tego całego "stowarzyszenia":cool3: Ulaa, kamera Cię lubi, bardzo ładnie wyglądasz:) czy jest na necie ten reportaz ? chce zobaczyć gnojków jak się plątają w zeznaniach Quote
Kinya Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Chwilę temu był emitowany materiał w TVS. Bardzo ok, solidnie zrobiony. A Pałka nie przyznał się że ...jest Pałką, zwiał przed dziennikarzem:evil_lol: Mamusia z zamazaną twarzą (jaka szkoda, że skryła takie szlachetne i inteligentne oblicze) twierdziła twardo, że zwierzęta na zdjęciach nie były z tego schronu - czyli główna linia obrony utrzymana:roll: A pan Zub plątał się w wypowiedzi jeszcze bardziej niż w Kronice Krakowskiej. Jakoś mało przekonujący był, a reporter nie omieszkał poinformować, że siostrunia Pałki jest wiceprezesem tego całego "stowarzyszenia":cool3: Ulaa, kamera Cię lubi, bardzo ładnie wyglądasz:) Quote
kuba123 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Telewizja Silesia - Psi los - psy schronisko Quote
filomen Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 materiał z tvs brawo :lol: Psi los Maciej Wąsowicz, 2009-01-12 21:42 Są miejsca, gdzie nosi się je na rękach, wyprowadza na spacery a gdy chore wzywa weterynarza, bo mają status członka rodziny. Taki bywa psi raj, za który płacą bezgraniczną i bezinteresowną miłością. Ale psy mają też swoje piekło, pełne głodu, zimna, chorób. Bez nadziei na zmianę, bo może kiedyś były rozkosznym szczeniakiem, ale to było dawno i nikt ich już nie chce. Olkuskie schronisko i pytanie: jeśli są w nim zwierzęta, to po której stronie klatki? Psy, które obrońcy praw zwierząt niemal siłą zabrali ze schroniska w Olkuszu. - One rozgrzebywały błoto, żeby wyjąć resztki kości. Kiedy któremuś się udało wyjąć kawałek kości, to rzucał się na niego inny pies - opowiada Urszula Sołtysik, Pro Animals. Tak wyglądała tragiczna rzeczywistość przytuliska. Alarm z końcem ubiegłego roku podnieśli wolontariusze z charznowskiej funadcji Pro Animals. - Zwróciłyśmy uwagę na psy, które prawie konały stojąc - mówi Jolanta Racka, Pro Animals. Choroby, niedożywienie i mróz według obrońców zwierząt dziesiątkowały psią populację przepełnionego blisko dwukrotnie schroniska. Dlatego animalsi wszczęli alarm, który na szczęście przyniósł skutek. - Postanowiłem zakazać przyjęć zwierząt do schroniska - deklaruje Kazimierz Janik, powiatowy lekarz weterynarii w Olkuszu. Oficjalnie z powodu przepełnienia i braku wymaganej prawem odległości schroniska od zabudowań mieszkalnych. Tyle, że schronisko od 10 lat nie zmieniło lokalizacji. Po interwencji obrońców praw zwierząt błoto w boksach zamieniło się w trociny, budy zyskały ocieplenie, a miski wypełniły się jedzeniem. Mimo to żadna z gmin, która do tej pory korzystała z usług schroniska płacąc za nie setki, czasem tysiące złotych, nie przedłużyła z nim umowy. - W związku z taką decyzją powiatowego lekarza weterynarii niestety nie mogliśmy, nie możemy zawrzeć na chwilę obecną umowy z podmiotem prowadzącym schronisko - mówi Izabela Kasprzyk-Kocjan, UM Olkusz. Niestety, a według animalsów "na szczęście", bo bytność psów w tym schronisku nie przypominała życia, a powolne umieranie spowodowane mnożącymi się chorobami. Dlatego zabrali stąd aż 25 zwierząt. - Ile w ogóle zwierząt było chorych z tych 25? Wszystkie. Żadne zwierze nie miało zadowalającego stanu zdrowia. Wszystkie były wychudzone, wszystkie miały odleżyny, pchły, wszoły, świerzb, zapalenie płuc - opowiada Urszula Sołtysik, Pro Animals.Wolontariusze twierdzą też, że psy miały przede wszystkim jednego pasożyta, przed którym nie potrafiły się obronić -właścicieli schroniska. Właścicieli, a właściwie właściciela, który wolał wyrzec się własnej tożsamości niż stanąć przed kamerą. Dlatego, wprawdzie krótkich, ale jednak wyjaśnień udzieliła jego matka i tak odpowiedziała na zarzuty obrońców zwierząt. - To nie są nasze zdjęcia, to nie są nasze psy. Co zastanawiające po stronie właściciela schroniska staje nie tylko matka, ale także Olkuskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt. Jak Pan się odnosi do tych doniesień na temat schroniska, że psy są tu męczone i maltretowane? - Jest to wiele przesadzona informacja - odpowiada Jarosław Zub, OSPZ. To przestaje jednak zastanawiać, kiedy okazuje się, że w zarządzie tego stowarzyszenia zasiada... siostra właściciela schroniska. Schroniska, któremu władze Olkusza już nie ufają i szukają alternatywy dla jego podopiecznych. - Na chwilę obecną szukamy schronienia dla tych zwierząt - mówi Izabela Kasprzyk-Kocjan, UM Olkusz. Na nowy dom czekają też psy wyrwane ze schroniska i odratowane przez animalsów. Boluś, Czekuś, Łatka i Smarczek. Quote
kuba123 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Jest to wiele przesadzona informacja - odpowiada Jarosław Zub, OSPZ. panie Zub- jak pan mógł:mad::mad::mad: Quote
EVA2406 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 kuba123 napisał(a):Jest to wiele przesadzona informacja - odpowiada Jarosław Zub, OSPZ. panie Zub- jak pan mógł:mad::mad::mad: Ten facet może nic nie mowić, wystarczy na niego tylko spojrzeć :mad: :mad: :mad: Quote
Ulaa Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Dobrze zrobiony materiał, podobają mi się zdania: "Olkuskie schronisko i pytanie: jeśli są w nim zwierzęta, to po której stronie klatki?" "psy miały przede wszystkim jednego pasożyta, przed którym nie potrafiły się obronić -właścicieli schroniska" Pałki boją się facjat pokazywać, żeby po nich nie oberwać. Nie ma kto stanąć w obronie, kolesie się odwracają od nich plecami, które nie są wcale takie szerokie, jak się wydawało. Quote
ARKA Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 eva2406 napisał(a):ten facet może nic nie mowić, wystarczy na niego tylko spojrzeć :mad: :mad: :mad: d o k Ł a d n i e!!!!!! Material bardzo dobrze przygotowany! Quote
Recommended Posts