Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dusje napisał(a):
Morgan, nie jest moja intencja wprowadzanie zametu...przykro mi, ze tak odebralas moj post. Jestem zdania ze powstanie takiej partii w Polsce jest niezbednym przedsiewzieciem dla dobra wszystkich naszych bezdomnych psow. Jak Ci wiadomo, nadal nie ma ratyfikacji i w zwiazku z tym jest jak jest. Fundacje, ludzie niezrzeszeni wykladaja pieniadze na biedne zwierzeta potrzebujace natychmiastowej pomocy. Czy tak powinno byc, ze przykladowo taki Palka zgarnia kase a ktos inny odwala za niego robote?
Partia moglaby wiele dobrego uczynic dla zwierzat a przede wszystkim przeforsowac to co najwazniejsze dla zwierzakow - ratyfikacje. W pojedynke nie zdzialamy wiele. Sadzac po liczbie aktywnych forumowiczow na dogo, uzbieralaby sie silna grupa wspierajaca dzialalnosc partii:lol:

Dusje kochanie - ja wyraźnie zaznaczyłam którą część Twojej wypowiedzi "omawiałam" ;)
Już nieważne, cicho-sza.
Podziwiam Adę-jeje i życzę jej spokoju i trzeźwego myślenia na zebraniu, bo jakbym ja osobiście takiego Zuba spotkała twarzą w twarz i gdyby zaczął na publicznym spotkaniu walić takie farmazony jakie próbował pociskać na antenie, to chyba nie ręczę za siebie.
Już napisałam na drugim wątku, że zub i pałka to towarzystwo wzajemnej adoracji jest i kto wie, czy nie kręcą wiązanych interesów na bazie schronu i tych biednych stworzeń, dlatego jeżeli miałoby to się odbić na grubości kieszeni jednego albo drugiego pajaca, to będą szli w zaparte liżąc sobie dupy nawzajem.

Chciałabym tylko jeszcze wtrącić jedno pytanie. Ktoś wie dlaczego Hitler przegrał wojnę?? Otóż to - wpadł w popłoch i panikę a z tym wiązało się podejmowanie nietrafnych decyzji. Im bardziej popadał w swoje szaleństwo tym częściej się mylił ( ćpanie i choroba alzcheimera - wtedy nieuleczalna dopingowały go do szybkich działań zmierzających wygranie wojny). Czuł się przyparty do muru - zbliżająca się nieunikniona śmierć - więc za wszelką cenę chciał wygrać z czasem wygrywając wojnę - a to okazało się zgubne. Nie wiem jak Wy, ale ja widzę podobieństwo a....
Historia lubi sie powtarzać :evil_lol:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

iwona_k1 napisał(a):
W jedności siła -internet i media jednak potrafią coś zdziałać.Tym sposobem w każdej gminie można robić porządek ale to tak naprawde jest obowiązek panstwa

Wladze gminne i miejskie to wladze wybrane przez mieszkancow?
Czyli sami wybieramy tych co nas reprezentuja i nasze sprawy.
Jest takie powiedzenie:działaj lokalnie mysl globalnie. Czy ktos z Was chodzi na spotkania przedwybocze, przed kazdymi nowymi wybormi? Rozlicza starego butmistrza/wojta z danych obietnic? Czy zadaje"trudne pytania",odnosnie zwierząt, na spotkaniach przedwyborczych? Czy w czasie kadencji odwiedzil raz swoj urzad i wie:
-jakie uchwaly sa podjete odnosnie zapobiegania bezdomnosci zwierząt, opieki nad bezdomnymi zwierzetami?
- jakie srodki finansowe sa przeznaczane na zwierzeta bezdomne
-jakie srodki sa przeznaczane na zapobieganie bezdomnoscia:np. czipowanie, kastracja, edukacja itd
- z jakim schroniskiem moja gmina(wasza) ma podpisaną umowe jesli nie ma wlasnego schroniska miejskiego
- i co wie o swoim/zlecanym/ schronisku

Ręka do gory kto wie!!!:evil_lol:

Posted

Mówić coś muszą ale fakty są przeciwko nim.Sa zdjęcia psów sprzed kilku lat też i zdjęcia tamtego schroniska,wypowiedzi ludzi,którzy zabierali stamtąd psy -to sa fakty

Posted

znalazła to userka ukryty smok.
popatrzcie na autora. trzeba go dodac do listy osób publicznych, do których warto napisać z prosba o poparcie:
"Wierzę w jednego Boga, Ojca Wszechmogącego, Stworzyciela nieba i ziemi i wszystkich istot chodzących, fruwających i pływających, pośród których dopiero na ostatku pojawił się człowiek. Nie wierzę w człowieka, niszczyciela nieba i ziemi, który odmawia tylu innym żywym istotom prawa do godnego życia i godnej śmierci. Wierzę w Boga, który zesłał potop powszechny na ziemię, by ukarać grzeszną ludzkość, ale ocalił nie po jednej parze niepływających zwierząt, lecz wszystkie. One wszak nie zgrzeszyły, nie zrozumiałyby zatem sensu strasznej kary przez kataklizm. Nie wierzę w człowieka, który powołując się na swe rzekome uczestnictwo w powszechnej w przyrodzie walce o byt, hoduje masowo zwierzęta, by je równie metodycznie i bezrefleksyjnie uśmiercać. Który zastawia wnyki w lasach, zadające okrutne męczarnie schwytanym zwierzętom. Który co roku bierze udział w zagładzie bezbronnych ryb, by uczcić Narodziny Dzieciątka.
Wierzę w jednego Pana, Jezusa Chrystusa, współistotnego Ojcu, który dla nas, istot żywych, i dla naszego zbawienia przyjął ciało z Maryi Dziewicy i stał się Synem Człowieczym. Nie wierzę w człowieka, który twierdzi słowami Maksyma Gorkiego, że "człowiek to brzmi dumnie", a chcąc ubliżyć bliźniemu, mówi "łżesz jak pies", "jesteś bydlę", "to kompletne zezwierzęcenie". Wierzę w Pana, który powtórnie przyjdzie w chwale sądzić żywych i umarłych, a istoty, których Stwórca podobno nie obdarzył duszą, nie mogły zatem rozpoznać grzechu - pierwsze przygarnie i przytuli w Królestwie, któremu nie będzie końca. Nie wierzę w człowieka, który przeznacza astronomiczne kwoty na technologię zniszczenia, a odmawia przekazania drobnego datku na comiesięczne utrzymanie jednego bezdomnego zwierzęcia.
Wierzę w Ducha Świętego, Pana i Ożywiciela, który od Ojca i Syna pochodzi, który mówił przez Proroków najpiękniejsze słowa Obietnicy.
Nie wierzę w człowieka, który mogąc przemówić do całych rzesz swoich współplemieńców z ekranów telewizorów, gazet i ambon, zamyka oczy, uszy i usta na los swoich braci mniejszych, który mogąc uczyć, nie uczy, mogąc zachęcić, wyśmiewa i pogardza, mogąc pokazać wzór dobrego chrześcijanina i człeka poczciwego, omija tę możliwość szerokim łukiem. Wierzę w jeden święty i apostolski Kościół, który jest naprawdę powszechny, który obejmuje serdecznym ramieniem i współczuciem istoty cierpiące bez sensu, bez racji, bez grzechu. Który wie, że istoty te ani nie zadały bólu Synowi Człowieczemu, ani nie kalały imienia Boga. Nie wierzę w człowieka, który odmawia odpowiedzialności za wszystko, co zostało stworzone także dla jego radości.
Więcej grzechów nie trzeba. Te i tak są śmiertelne. Za wszystkie niezawinione cierpienia i za całą obojętność ludzką w stosunku do niego żałuję całą duszą. Ale wiem, że nie zdołam żalem swym obdzielić wszystkich istot, które Bóg kocha, a człowiek ma w pogardzie lub zapomnieniu.
Wyznaję, że straciłem wiarę. Nie wierzę już w człowieka, niszczyciela nieba i ziemi, który odmawia innym, żywym istotom prawa do godnego życia i godnej śmierci."
[RIGHT][RIGHT]autor: Filip Łobodziński[/RIGHT]

[RIGHT]newsweek.pl[/RIGHT]

[RIGHT]23.12.2008[/RIGHT]
[/RIGHT]

Posted

Fragment z "Przeglądu Olkuskiego":

"W mieście pomyślano o jeszcze innym rozwiązaniu. Odwiedzono schronisko w Bytomiu, które funkcjonuje od niedawna. - Chcieliśmy jak najwięcej dowiedzieć się o zasadach fukcjonowania takiego miejsca, warunkach zabudowy, wyposażeniu, personelu. Myślimy o utworzeniu nowego schroniska wspólnie z innymi gminami z terenu naszego powiatu. W najbliższym czasie odbędzie się spotkanie z władzami tych gmin. Wspólnie zastanowimy się, jak rozwiązać problem bezdomnych zwierząt i rozważyć kwestię wspólnego utworzenia schroniska - mówi burmistrz Rzepka.
Nawet jeśli gminy zgodzą się na takie rozwiązanie, nowa placówka nie powstanie od razu. A bezdomnymi zwierzętami należy się zajmować cały czas.

[...] Problem bezpańskich psów nie może czekać. A jego rozwiaząnie nie będzie ani łatwe, ani szybkie. Szkoda, że o całej sprawie pomyślano tak późno. "

No szkoda szkoda, szkoda przede wszystkim tych wszystkich zwierząt, żyjących i już nieżyjących!!

Posted

ARKA napisał(a):
Tak?:crazyeye: To poslucham jeszcze raz co mowi, tez mysliwy?:cool1:

Też, a jakże. Z tego co wiem to skład tego całego ściemniastego stowarzyszenia przedstawia się następująco: prezes Jarosław Zub - bliski kumpel Pałki, od polowań i nie tylko, wiceprezes Agnieszka Kwiecień - rodzona siostra Pałki (pracownica starostwa) i Marek Banyś, którego można sobie obejrzeć tu Logowanie do nasza-klasa.pl (od razu zastrzegam: co do profilu Banysia nie mam 100% pewności, wiem ile facet ma mniej więcej lat i jak wygląda z opisu, wszystko się zgadza. Pisałam do niego maila półtora tygodnia temu, nie raczył się odezwać. Więc można założyć, że to on - ilu takich może być w Olkuszu?)

Ciekawe co to za adres jako siedziba stowarzyszenia widnieje w KRS, wie ktoś?

Posted

Kinya napisał(a):
Też, a jakże. Z tego co wiem to skład tego całego ściemniastego stowarzyszenia przedstawia się następująco: prezes Jarosław Zub - bliski kumpel Pałki, od polowań i nie tylko, wiceprezes Agnieszka Kwiecień - rodzona siostra Pałki (pracownica starostwa) i Marek Banyś, którego można sobie obejrzeć tu Logowanie do nasza-klasa.pl

Ciekawe co to za adres widnieje w KRS, wie ktoś?

:roll: moze tez mysliwy albo 'znalezli jelenia', moze facet mial dobre zamiary ale nie wiedzial, ze jest wkręcony?

Posted

Kinya napisał(a):
wiceprezes Agnieszka Kwiecień - rodzona siostra Pałki (pracownica starostwa

aha, ta arbajtuje na wyrabianie plecow tudziez odrzucanie skarg na schronisko w starostwie...:shake:

Posted

ARKA napisał(a):
:roll: moze tez mysliwy albo 'znalezli jelenia', moze facet mial dobre zamiary ale nie wiedzial, ze jest wkręcony?

Nie sądzę, więcej na pw. A jeśli nawet to nieładnie tak kłamać, nawet w dobrych intencjach:nono:
Wierzysz, że sprawowali nadzór nad tym miejscem?

Posted

Dorothy napisał(a):
aha, ta arbajtuje na wyrabianie plecow tudziez odrzucanie skarg na schronisko w starostwie...:shake:

No i trzyma rękę na pulsie w zakresie wyboru jednego słusznego oferenta:mad:

Posted

ARKA napisał(a):

Taaa... myśliwy to on może i jest, ale zwierzyna to raczej taka dwunożna i odmiennej płci :evil_lol:. Zaraz Wam cosik zacytuję, tylko znajdę... dajcie mi moment :p

Posted

Zresztą... jak sobie w google wklepiecie "marek banyś olkusz forum" to 3 pozycja od góry pokazuje jakimi polowaniami i w jakim temacie pan Marek się zajmuje :diabloti:

Zapewniam, że czytałam dalsze strony tego tematu i istotnie pan Marek Banyś z Olkusza zabiera tam głos :cool3:. "Poluje" znaczy się :razz: