ARKA Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Ada-jeje napisał(a):Za to pan Zub to prezes Olkuskiego Stowarzyszenia :diabloti: ktory to przychodzi tam prawie codziennie, ale moze dopiero po 16.00 :crazyeye: Tak?:crazyeye: To poslucham jeszcze raz co mowi, tez mysliwy?:cool1: Quote
dusje Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Otrzymalam odpowiedz z holenderskiej Dieren Partij, do ktorej wyslalam nasze petycje. Jak pisza, nie sa kompetentni do rozwiazania problemu zle dzialajacych schronisk w PL, niemniej jednak daza do wystapienia na rzecz psow i kotow w Parlamencie Europejskim.....i sa otwarci na wspolprace z np. Polska, niemniej jednak nalezaloby utworzyc partie, zarejestrowac ja, itd. Utworzenie takiej partii w kazdym kraju EU oznaczaloby konsolidacje i wspolna walke o prawa zwierzat. Jak mi wiadomo, ta partia cieszy sie ogromna popularnoscia i nie rzuca slow na wiatr. Moze naprawde warto spotkac sie z nimi, wymienic doswiadczenia i taka PARTIE zalozyc w PL? Pisalam o tym wielokrotnie ale bez zadnego odezwu:shake: Prawda jest jedna.........wlasnym przemyslem i pomyslem likwidujemy schrony...........nikt nas nie wspiera w tych dzialaniach........kasa pochodzi od darczyncow,......a lobuzy bez jakiegokolwiek zawodowego przygotowania rzadza w schronach:shake: oni wygrali przeciez przetarg!!!! Dlaczego fundacje, stowarzyszenia itd. nie chca polaczyc sie w jedno, utworzyc taka partie i reprezentowac nas wszystkich w`parlamencie? Dajcie mi jasna odp. co stoi na przeszkodzie???????? Poki co, to oczywiscie awantury na dogo....nieodlaczne zreszta na tym forum:roll:...........brak solidarnosci wzbogaconej o po pachy krytyke...... I wy chcecie tak naprawic swiat??????? Wielki s......it...........nie uda sie, bo brak tu jednomyslnosci, wzajemnego zaufania i zwyczajnie pozytywnego myslenia....... Palka sobie czyta i zasmiewa sie do lez!!!! Fajnie?????? Quote
Morgan:-) Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 dusje napisał(a): Poki co, to oczywiscie awantury na dogo....nieodlaczne zreszta na tym forum:roll:...........brak solidarnosci wzbogaconej o po pachy krytyke...... I wy chcecie tak naprawic swiat??????? Wielki s......it...........nie uda sie, bo brak tu jednomyslnosci, wzajemnego zaufania i zwyczajnie pozytywnego myslenia....... Palka sobie czyta i zasmiewa sie do lez!!!! Fajnie?????? Dusje wyhamuj trochę i przeczytaj posty z dzisiaj. Atmosfera się już uspokoiła, nawiązała się wspólna rzeczowa rozmowa, z dziewczyn zeszło napięcie a tym postem ponownie wprowadzasz zamęt. Po co?? Quote
ARKA Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 dusje napisał(a):Dlaczego fundacje, stowarzyszenia itd. nie chca polaczyc sie w jedno, utworzyc taka partie i reprezentowac nas wszystkich w`parlamencie? Dajcie mi jasna odp. co stoi na przeszkodzie???????? Poki co, to oczywiscie awantury na dogo....nieodlaczne zreszta na tym forum:roll:...........brak solidarnosci wzbogaconej o po pachy krytyke...... Ale dusje, co to ma za znaczenie czy to partia czy koalicja dzialajaca na rzecz zwierzat, przy zmianach ustawy? Faktem jest, ze z organizacji, ktore sa na dogo nie wszystkie przylaczyly do niej? ciekawe, nie:roll: Sa zaawansowane prace nad zmianami du ustawy, juz projekt ostateczny przygotowany, musza go prawnicy legislacyjni zaakceptowac/zmienic/poprawic. :mad:takich Palek nie bedzie juz, nie bedzie schronow komercyjnych. Hycli odlawiajacych od. szt. psa tez nie bedzie.:mad: Kidu ustawa przejdzie przez sej i senat, nie wiem:shake: A czy myslisz,ze to cos by zmienilo posiadanie kilku czlonkow parti w parlamencie-to samo co teraz jest:roll: Moze sie mysle ale ja osobicie nie czuje sie 'przynalezna' do jakis partii wiec stad moj sceptycyzm. Quote
Ewa i flatki Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 A mnie kusi taka partia - całe życie bezpartyjna byłam :eviltong:ale do partii walczącej o prawa zwierząt wstąpiłabym natychmiast :lol: Quote
IKA & SONIA Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Przed chwilą w TVP Katowice pokazywali info o schronie w OL. Wypowiadał się powiatowy wet. Była też Ulaa i Ada - jeje. Pan P. nie chciał stanąć przed kamerą :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: złożył doniesienie na Policję, zarzucając fundacji umieszczanie bezprawnie fotek na forum. Stwierdził również, że psiaki wyciągnięte ze schronu nie przebywały u niego :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Jak to usłyszałam to myślałam, że padnę :crazyeye: Ten człowiek musi pomieść karę, za dużo stworzeń zginęło przez jego pazerność!!!! To osoba działająca bez jakichkolwiek uczuć i skrupułów. Quote
grzenka Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Oglądałam również, tak Pałka twierdzi, że zwierzęta ze zdjęć nie pochodzą z olkuskiego schroniska, że zostało to sfingowane przez działaczy org.pro-zwierzęcych Quote
filomen Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 [url=http://przeglad.olkuski.pl/?link=biezacy&artykul=2574&action=comment]Przegl Quote
filomen Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 filomen napisał(a):Przegl cos mi sie nie udalo [URL]http://przeglad.olkuski.pl/?link=biezacy&artykul=2574&action=comment piszcie swoje komentarze do tego artykułu co za perfidia i zaklamanie - pan Zub kolega Pałki zaklada stowarzyszenie na pomoc zwierzętom. pali się pod tyłkiem, co ? :angryy::angryy::angryy: Quote
filomen Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 [quote name='filomen']cos mi sie nie udalo [url=http://przeglad.olkuski.pl/?link=biezacy&artykul=2574&action=comment]Przegl Quote
filomen Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 cos mi szwankuje komp - sorry za śmietnik. Stowarzyszenie zarejestrowane w lipcu 2008, ozywiło się przed kamerami TVP3 w obronie Pałki :angryy: kolesie do robienia fortuny z pieniędzy podatników Quote
ARKA Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 filomen napisał(a):cos mi szwankuje komp - sorry za śmietnik. Stowarzyszenie zarejestrowane w lipcu 2008, ozywiło się przed kamerami TVP3 w obronie Pałki :angryy: kolesie do robienia fortuny z pieniędzy podatników No "hobby" -myslistwo kosztuje wiec trzeba jakos na to zarobic:mad::mad::mad: Ciekawe czy p.Zub, nie jest tez mysliwym..sprawdzimy. A moze jest na jakims etacie w schronie(skoro jest tam codziennie:roll:) lub innej firmie Palki, ktos wie?:roll: Quote
Ada-jeje Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Stowarzyszenie olkuskie nie pomyslalo o tym majac nieograniczony dostep do schroniska, (Palka i Zub dwa kolesie) w oglaszaniu i szukaniu nowych domow dla psow, nie wspomne juz o jakiej kolwiek stronie internetowej, ( bo nie ma na niej co umiescic) zas p. Burmistrz Olkusza na zgoromadzenie wszytkich Burmistrzow gmin chce zaprosic: KTOZ nas i oczywiscie wspomial o Stowarzyszeniu Olkuskim. Ciekawa jestem juz dzis propozycji jakie przedstawi to Stowarzyszenie. :evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 znajdzie się bat na pałkę. panie pe, masz pan dowody na to, ze te psy sfingowane przez fundację były? to się pan podziel tymi dowodami, panie pe. Quote
dusje Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Tonacy brzytwy sie chwyta:evil_lol: Palka zaczyna swirowac......tez jestem ciekawa pomyslow Stowarzyszenia na uzdrowienie sytuacji........bo z tego co w artykule to tak naprawde smiech na sali:angryy: Dopiero dzisiaj dowiedzieli sie ze istnieja chipy? Przez XXXX lat nie widzieli problemu, a teraz nagle budza sie ze snu i glupoty gadaja........ piate przez dziesiate:shake: Pora juz, rowniez im dobrac sie do............:evil_lol: Kto napisze do nich wzor pisma i zalaczy tutaj? Quote
dusje Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Morgan:-) napisał(a):Dusje wyhamuj trochę i przeczytaj posty z dzisiaj. Atmosfera się już uspokoiła, nawiązała się wspólna rzeczowa rozmowa, z dziewczyn zeszło napięcie a tym postem ponownie wprowadzasz zamęt. Po co?? Morgan, nie jest moja intencja wprowadzanie zametu...przykro mi, ze tak odebralas moj post. Jestem zdania ze powstanie takiej partii w Polsce jest niezbednym przedsiewzieciem dla dobra wszystkich naszych bezdomnych psow. Jak Ci wiadomo, nadal nie ma ratyfikacji i w zwiazku z tym jest jak jest. Fundacje, ludzie niezrzeszeni wykladaja pieniadze na biedne zwierzeta potrzebujace natychmiastowej pomocy. Czy tak powinno byc, ze przykladowo taki Palka zgarnia kase a ktos inny odwala za niego robote? Partia moglaby wiele dobrego uczynic dla zwierzat a przede wszystkim przeforsowac to co najwazniejsze dla zwierzakow - ratyfikacje. W pojedynke nie zdzialamy wiele. Sadzac po liczbie aktywnych forumowiczow na dogo, uzbieralaby sie silna grupa wspierajaca dzialalnosc partii:lol: Quote
Ajula Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 załóżcie partię to się zapiszę na pewno :) Quote
iwona_k1 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 partia jest potrzebna!jestem za!Albo coś bardzo dużego z siłą przebicia,bo pojedyncze osoby w sejmie nic nie zdzialają Quote
sleepingbyday Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 partia imienia ozzyego, ofiat krzyczek, ligoty, krężela, olkusza, kamieńca..... Quote
__Lara Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 iwona_k1 napisał(a):partia jest potrzebna!jestem za!Albo coś bardzo dużego z siłą przebicia,bo pojedyncze osoby w sejmie nic nie zdzialają Partia to nie jest dobry pomysł (wypowiem się jako politolog :P). Celem partii jest zdobycie władzy politycznej, a jakoś nie widzę partii pro - zwierzęcej u sterów rządów :roll: po prostu partia musi mieć pomysł na rządzenie, na kierowanie sprawami państwa, a jak osoby działające na rzecz zwierząt są w stanie spełnić taki warunek? lepsze są organizacje i fundacje, bo stanowią oddolną inicjatywę, która w społeczeństwie obywatelskim jest bardzo potrzebna, stanowi jego fundament. Co, partia zwierząt będzie miała program nt. służby zdrowia, polityki zagranicznej. etc.? Tego typu partia nie jest gotowa żeby być decydentem politycznym. Poza tym jej los byłby taki sam jak los "Partii Kobiet". Po prostu nie znajdzie odpowiednio mocnego elektoratu żeby dostać się do parlamentu. Bo w parlamencie ludzie chcą żeby były reprezentowane ich interesy, w każdej dziedzinie, nie tylko w zakresie działania na rzecz zwierząt. Lepszym pomysłem jest np. Partia Zielonych, tak jak ta działająca Niemczech. Ale sukces takiej partii na polskim rynku partyjnym jest raczej skazany na przegraną, gdyż tego typu partie wywodzą się z proweniencji socjaldemokratycznej, a polski elektorat jest elektoratem prawicowym, skierowanym w prawą stronę sceny politycznej. Jeśli już to może 1-3 osoby dostałyby się do parlamentu, najwyżej, a i tak jako mniejszość niewiele by przeforsowały. Koniec dygresji :p Quote
Ajula Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 u nas w Polsce z koalicjami trudno, bo tam gdzie jest dwóch Polaków jest trzech dyrektorów :evil_lol: Quote
Ajula Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 tak te posty przeskakują, że chyba trzeba je czytać w przeciwnym kierunku :roll: Quote
__Lara Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 iwona_k1 napisał(a):No tak,z tym się zgodzę ;może raczej takie gigantyczne stowarzyszenie mówiące jednym glosem w całym kraju;niby jest koalicja ale nie wiem co do tej pory udało jej się zdzialać?Gadające głowy w tV zajmują sie bardziej komercyjnymi tematami,które przynoszą im sławe i utrzymuja na fali ...a zwierzęta,co tam zwierzęta-tak sobie pewnie myślą.Gdyby ruszyć ich od strony finansowo-budżetowej,że niby jakie to pieniądze w skali roku gigantyczne są...to może. Może jakieś obywatelskie inicjatywy, typu złożyć projekt obywatelski do sejmu żeby ustanowić Dzień Ochrony Zwierząt czy coś w tym stylu. W tym dniu urządzać spotkania, kwesty, itp. Quote
iwona_k1 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 No tak,z tym się zgodzę ;może raczej takie gigantyczne stowarzyszenie mówiące jednym glosem w całym kraju;niby jest koalicja ale nie wiem co do tej pory udało jej się zdzialać?Gadające głowy w tV zajmują sie bardziej komercyjnymi tematami,które przynoszą im sławe i utrzymuja na fali ...a zwierzęta,co tam zwierzęta-tak sobie pewnie myślą.Gdyby ruszyć ich od strony finansowo-budżetowej,że niby jakie to pieniądze w skali roku gigantyczne są...to może. Quote
iwona_k1 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 W jedności siła -internet i media jednak potrafią coś zdziałać.Tym sposobem w każdej gminie można robić porządek ale to tak naprawde jest obowiązek panstwa Quote
Recommended Posts