ARKA Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Zobaczcie i kanalizacja jest na wybiegu:multi::multi::multi::evil_lol: :evil_lol: Moze wojewodzkiemu i powiatowemu wysylac zdjecia jak powinno schronisko wygladac?:roll: Pałce to nie ma co wysylac...juz:evil_lol: Quote
kuba123 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 emilia2280 napisał(a):Sliczny ten schron w Opolu. Kuba, Ty wiesdz cos wiécej o powstawaniu tego schroniska? Chétnie dowiedzialabym sié kilku faktów o budowie dobrego schronu w Polsce. ja wiem tylko to co tam słyszałam ale może Ada-jeje wie więcej ona była "kierownikiem wycieczki":evil_lol: ja tylko kierowcą:oops: Quote
Tweety Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 ARKA napisał(a): Zobaczcie i kanalizacja jest na wybiegu:multi::multi::multi::evil_lol: :evil_lol: Moze wojewodzkiemu i powiatowemu wylsac zdjecia jak powinno schronisko wygladac?:roll: Pelce to nie ma co wysylac...juz:evil_lol: moim zdaniem to nie jest głupi pomysł. Skoro chce zobaczy bytomskie to niech zobaczy rekomendowane. Nie sądzę aby wiedział gdzie które jest zrobione z sensem i może służyć za wzorcowe Quote
masienka Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Jesli chodzi o Opole to mozna Madziek poprosic :p Quote
Ewa i flatki Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Trzebaby o tym Opolu pisać do niego często i gęsto to się może da namówić. W końcu delegację za pieniądze podatnika sobie wezmie, za swoje nie jezdzi:razz: Quote
Wyjątek Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Wyjątek napisał(a):A ja chcąc jakoś pomóc zapraszam tutaj: Sklep BAJBAK- artykuły biurowe od A do Z. W styczniu na OLKUSZ! - Dogomania Forum Chyba każdy z was potrzebuje artykułów biurowych? Do domu, do firmy? Chociaż małe zakupy... Może wklejcie link na pierwszą stronę? A może ktoś mógłby zrobić bannerek podlinkowany do tego bazarku? Poza tym nie jestem w stanie przejrzeć całego wątku jednak na pierwszej stronie zauważyłam nazwiska znanych osób. Może mi ktoś na ten temat cos więcej napisać, co trzeba zrobić? Maja Ostaszewska jest sąsiadką moich rodziców.:roll: Sorry, że siebie cytuję, ale chciałabym ponowić prośbę o bannerek:oops: Ja sama nie umiem:oops: A myślę, że to mogłoby pomóc :) Quote
alekso Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 a co mozemy zrobić jeszcze? w jaki formalny sposób można doprowadzić do zamknięcia schroniska? czy w Polsce udało się zamknąć jakieś schronisko na amen? Quote
ARKA Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 alekso napisał(a):a co mozemy zrobić jeszcze? w jaki formalny sposób można doprowadzić do zamknięcia schroniska? czy w Polsce udało się zamknąć jakieś schronisko na amen? :cool3: Tak, w Krzyczkach, tez taki oboz zaglady.. Quote
__Lara Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Rzeczywiście, to schronisko opolskie jest "super" pod względem warunków, rzuca się w oczy panująca czystość ( a to przecież podstawa żeby się uchronić przed chorobami), nie to co w Olkuszu, dokładna odwrotność. Quote
epe Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Czy to schronisko w Opolu to prawda,czy fotomontaż?:crazyeye: W Polsce takie schronisko?:loveu: Dlaczego wszędzie tak nie jest?:-( A przynajmniej w większych miejscowościach? Czy to jest taka kosztowna inwestycja,czy po prostu jednym się chce,a inni mają to gdzieś? Quote
ARKA Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 epe napisał(a):Czy to schronisko w Opolu to prawda,czy fotomontaż?:crazyeye: W Polsce takie schronisko?:loveu: Dlaczego wszędzie tak nie jest?:-( A przynajmniej w większych miejscowościach? Czy to jest taka kosztowna inwestycja,czy po prostu jednym się chce,a inni mają to gdzieś? ;) jak masz wolne kilka-kilkadziesiat milionow to nie droga:evil_lol: A widzialas Paluch i lubelskie schronisko? Paluch, ma lepsze wyposazenie niz najlepsze klinki, duzy szpitalik-jesli chodzi o strone weterynaryjna a ciagi dla psow i zaplecze tez bardzo fajne. No to znalazlam lubelskie. Jest cena budowy: 8 mln w tym projekt 1.8mln. Tu strona schroniska i sa zdjecia: [url=http://www.schronisko-zwierzaki.lublin.pl/art.php?catId=1]Schronisko dla bezdomnych zwierz Quote
Morgan:-) Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 ARKA napisał(a):;) jak masz wolne kilka-kilkadziesiat milionow to nie droga:evil_lol: A widzialas Paluch i lubelskie schronisko? Paluch, ma lepsze wyposazenie niz najlepsze klinki, duzy szpitalik-jesli chodzi o strone weterynaryjna a ciagi dla psow i zaplecze tez bardzo fajne. No to znalazlam lubelskie. Jest cena budowy: 8 mln w tym projekt 1.8mln. [url=http://www.schronisko-zwierzaki.lublin.pl/art.php?catId=1]Schronisko dla bezdomnych zwierz No szczena mnię opadła.... Arka tam aż przyjemność iść chyba? :roll: Quote
epe Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 ARKA! Czy orientujesz się na ile zwierząt przewidziane jest to lubelskie schronisko? Wiesz dlaczego pytam- ponieważ podałaś koszt projektu i budowy. A pomyślałam o międzygminnym -jeśli gminy się składają,to taniej dla każdego wychodzi! Można też może z funduszy unijnych dotację dostać na taki cel? Quote
evel Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Lubelski schron czysto teoretycznie przewidziany jest na ok.200 psów i 300 kotów o ile mnie pamięć nie myli... " W obecnej chwili w schronisku przebywa ok. 240 psów i 220 kotów (Schronisko jest już w tej chwili przepełnione)" edit: 500 kotów (?), przynajmniej tak napisali tu schron_eur.JPG (image) panorama: panorama.JPG (image) Quote
ARKA Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Dlaczego mi te linki wcieło: http://prawdziwy-przyjaciel.blogspot.com/ Trzeci Dzień Otwarty "Mądra Adopcja" 28 września 2008 Pierwszy Dzień Otwarty "Pokochaj zwierzęta" 27 lipca 2008 Quote
ARKA Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 epe napisał(a):ARKA! Czy orientujesz się na ile zwierząt przewidziane jest to lubelskie schronisko? Trzeba zobaczyc na stronie aniola, 400?,strzelam. edit: na 200 psow:oops: No juz mam: Schronisko dysponuje pomieszczeniami: dla psów - 47 boksów (wew. i zew.), 36 pomieszczeń do kwarantanny (18 wew. i 18 zew.), 3 izolatki; dla kotów - 22 boksów (11 zew. i 11 wew.), 3 izolatki po 12 klatek oraz kwarantanną zewnętrzną – 8 boksów; jedno pomieszczenie szpitalne. · W obecnej chwili w schronisku przebywa ok. 240 psów i 220 kotów Wiesz dlaczego pytam- ponieważ podałaś koszt projektu i budowy. A pomyślałam o międzygminnym -jeśli gminy się składają,to taniej dla każdego wychodzi! Można też może z funduszy unijnych dotację dostać na taki cel? Nie ma dotacji, pisalismy 100razy na samo schronisko jako takie ale:edukacja, kanalizacja..itd..... No jasne ze taniej jak sie skaldaja, sa rozne tez projekty wiec i ceny rozne... Poszukajcie tez na stronie rzeszowskiego moze jest cena. Jest tani stosunkowo projekt, kiedys, kiedys o tym czytalam w jakis angielskich opracowaniach i tak budowali szczecinskie. Budynki typu "parasol"...poszukajcie na szczescinskim, jego stronie, pewnie sa zdjecia.....takie budynki parasol, wbrew pozorom malo miejsca zajmuja, sa "wydajne" Quote
evel Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 ARKA napisał(a): A ludzie z lublina, tu na dogo, i tak jada po tym schronisku jak"po lysej kobyle". ARKO, wątek anty-schronowy założyły najprawdopodobniej dwie zwolnione dyscyplinarnie (nawet słyszałam za co...) byłe pracowniczki, żeby sobie odbić, zyskując oklaski dogomaniaków... no wiesz, w sieci jest wszystko anonimowo itd. to sobie można poużywać :cool1: P.S. posty tak skaczą, że to się robi całkiem niedorzeczne już :roll: Quote
epe Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 ARKA! Odwiedziłam już sobie stronę lubelskiego schroniska;) Jestem pozytywnie zszokowana:loveu: Poczytałam na jaka to ilość zwierzat,było napisane: 240 psów i 220 kotów. A u Pałki było ok.300!:angryy: Przecież te warunki w Lublinie to prawie jak wczasy-tyle,że w zamknięciu! Super schron,no i ważne- tam jest zatrudnionych 18 osób! W większości schronów tak nie ma- gdyby nie wolontariusze,to byłoby:placz: Quote
ARKA Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 epe napisał(a):ARKA! Odwiedziłam już sobie stronę lubelskiego schroniska;) Jestem pozytywnie zszokowana:loveu: Poczytałam na jaka to ilość zwierzat,było napisane: 240 psów i 220 kotów. A u Pałki było ok.300!:angryy: Przecież te warunki w Lublinie to prawie jak wczasy-tyle,że w zamknięciu! Super schron,no i ważne- tam jest zatrudnionych 18 osób! W większości schronów tak nie ma- gdyby nie wolontariusze,to byłoby:placz: A widzialas jakie fajne akcje robią? A ludzie z lublina, tu na dogo, i tak jada po tym schronisku jak"po lysej kobyle". Tiger psa trzyma u met bo mowi ze schron nie dobry, a pies obgryza ogon:angryy::angryy: paranoja! Quote
Kinya Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Przepraszam, że z innej beki: poniedziałek, program Raport Dnia pomiędzy 16:00 a 18:00 radio Vox Fm - materiał o olkuskim "schronisku". VOX FM - Przeboje zawsze młode dobrej nocy! :sleep: Quote
epe Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Kinya! Dzięki za info!:loveu: ARKA! Takie coś w Szczecinie? Quote
andaga_pl Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 ...a moze pan rafal pałka ma profil na naszej klasie? moze mu dodac kilka przyjacielskich komentarzy... :diabloti: Quote
Vectra Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Podpowiem Wam coś , odnośnie zajadania linków ;) Jak otworzycie okno odpowiedzi , jest takie coś POZOSTAŁE OPCJE trzeba odznaczyć to Automatically retrieve titles from external links wtedy nie będzie pożerało linka ;) Quote
ARKA Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 epe napisał(a):Kinya! Dzięki za info!:loveu: ARKA! Takie coś w Szczecinie? Tak!!! to okragle oznaczone 2. Tak!!! to okragle oznaczone 2. zobaczcie jest w karkowskiej tv! :crazyeye:P.Janik nareszcie cos powiedzial o: zachwianym dobrostanie:razz: :mad:zamiast przesladowac missiek powinien zadbac o dobrostan i przesladowac Pałke. A bezczelny Palka ze to kase chodzi:angryy::angryy::angryy::angryy: [url=http://ww6.tvp.pl/6250,20090110860340.strona%5DTVP]TVP KRAK Quote
Ada-jeje Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Za to pan Zub to prezes Olkuskiego Stowarzyszenia :diabloti: ktory to przychodzi tam prawie codziennie, ale moze dopiero po 16.00 :crazyeye: Quote
Recommended Posts