Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zobaczcie i kanalizacja jest na wybiegu:multi::multi::multi::evil_lol: :evil_lol:
Moze wojewodzkiemu i powiatowemu wysylac zdjecia jak powinno schronisko wygladac?:roll: Pałce to nie ma co wysylac...juz:evil_lol:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

emilia2280 napisał(a):
Sliczny ten schron w Opolu. Kuba, Ty wiesdz cos wiécej o powstawaniu tego schroniska?

Chétnie dowiedzialabym sié kilku faktów o budowie dobrego schronu w Polsce.

ja wiem tylko to co tam słyszałam ale może Ada-jeje wie więcej ona była "kierownikiem wycieczki":evil_lol: ja tylko kierowcą:oops:

Posted

ARKA napisał(a):

Zobaczcie i kanalizacja jest na wybiegu:multi::multi::multi::evil_lol: :evil_lol:
Moze wojewodzkiemu i powiatowemu wylsac zdjecia jak powinno schronisko wygladac?:roll: Pelce to nie ma co wysylac...juz:evil_lol:

moim zdaniem to nie jest głupi pomysł. Skoro chce zobaczy bytomskie to niech zobaczy rekomendowane. Nie sądzę aby wiedział gdzie które jest zrobione z sensem i może służyć za wzorcowe

Posted

Wyjątek napisał(a):
A ja chcąc jakoś pomóc zapraszam tutaj:

Sklep BAJBAK- artykuły biurowe od A do Z. W styczniu na OLKUSZ! - Dogomania Forum

Chyba każdy z was potrzebuje artykułów biurowych? Do domu, do firmy? Chociaż małe zakupy...

Może wklejcie link na pierwszą stronę?
A może ktoś mógłby zrobić bannerek podlinkowany do tego bazarku?

Poza tym nie jestem w stanie przejrzeć całego wątku jednak na pierwszej stronie zauważyłam nazwiska znanych osób. Może mi ktoś na ten temat cos więcej napisać, co trzeba zrobić?
Maja Ostaszewska jest sąsiadką moich rodziców.:roll:

Sorry, że siebie cytuję, ale chciałabym ponowić prośbę o bannerek:oops: Ja sama nie umiem:oops: A myślę, że to mogłoby pomóc :)

Posted

a co mozemy zrobić jeszcze? w jaki formalny sposób można doprowadzić do zamknięcia schroniska? czy w Polsce udało się zamknąć jakieś schronisko na amen?

Posted

alekso napisał(a):
a co mozemy zrobić jeszcze? w jaki formalny sposób można doprowadzić do zamknięcia schroniska? czy w Polsce udało się zamknąć jakieś schronisko na amen?

:cool3: Tak, w Krzyczkach, tez taki oboz zaglady..

Posted

Rzeczywiście, to schronisko opolskie jest "super" pod względem warunków, rzuca się w oczy panująca czystość ( a to przecież podstawa żeby się uchronić przed chorobami), nie to co w Olkuszu, dokładna odwrotność.

Posted

Czy to schronisko w Opolu to prawda,czy fotomontaż?:crazyeye:
W Polsce takie schronisko?:loveu: Dlaczego wszędzie tak nie jest?:-(
A przynajmniej w większych miejscowościach?
Czy to jest taka kosztowna inwestycja,czy po prostu jednym się chce,a inni mają to gdzieś?

Posted

epe napisał(a):
Czy to schronisko w Opolu to prawda,czy fotomontaż?:crazyeye:
W Polsce takie schronisko?:loveu: Dlaczego wszędzie tak nie jest?:-(
A przynajmniej w większych miejscowościach?
Czy to jest taka kosztowna inwestycja,czy po prostu jednym się chce,a inni mają to gdzieś?

;) jak masz wolne kilka-kilkadziesiat milionow to nie droga:evil_lol:

A widzialas Paluch i lubelskie schronisko?
Paluch, ma lepsze wyposazenie niz najlepsze klinki, duzy szpitalik-jesli chodzi o strone weterynaryjna a ciagi dla psow i zaplecze tez bardzo fajne.

No to znalazlam lubelskie. Jest cena budowy: 8 mln w tym projekt 1.8mln.
Tu strona schroniska i sa zdjecia:
[url=http://www.schronisko-zwierzaki.lublin.pl/art.php?catId=1]Schronisko dla bezdomnych zwierz

Posted

ARKA napisał(a):
;) jak masz wolne kilka-kilkadziesiat milionow to nie droga:evil_lol:

A widzialas Paluch i lubelskie schronisko?
Paluch, ma lepsze wyposazenie niz najlepsze klinki, duzy szpitalik-jesli chodzi o strone weterynaryjna a ciagi dla psow i zaplecze tez bardzo fajne.

No to znalazlam lubelskie. Jest cena budowy: 8 mln w tym projekt 1.8mln.

[url=http://www.schronisko-zwierzaki.lublin.pl/art.php?catId=1]Schronisko dla bezdomnych zwierz

No szczena mnię opadła.... Arka tam aż przyjemność iść chyba? :roll:

Posted

ARKA!
Czy orientujesz się na ile zwierząt przewidziane jest to lubelskie schronisko?
Wiesz dlaczego pytam- ponieważ podałaś koszt projektu i budowy.
A pomyślałam o międzygminnym -jeśli gminy się składają,to taniej dla każdego wychodzi! Można też może z funduszy unijnych dotację dostać na taki cel?

Posted

epe napisał(a):
ARKA!
Czy orientujesz się na ile zwierząt przewidziane jest to lubelskie schronisko?

Trzeba zobaczyc na stronie aniola, 400?,strzelam. edit: na 200 psow:oops:
No juz mam:
Schronisko dysponuje pomieszczeniami: dla psów - 47 boksów (wew. i zew.), 36 pomieszczeń do kwarantanny (18 wew. i 18 zew.), 3 izolatki; dla kotów - 22 boksów (11 zew. i 11 wew.), 3 izolatki po 12 klatek oraz kwarantanną zewnętrzną – 8 boksów; jedno pomieszczenie szpitalne.
· W obecnej chwili w schronisku przebywa ok. 240 psów i 220 kotów

Wiesz dlaczego pytam- ponieważ podałaś koszt projektu i budowy.
A pomyślałam o międzygminnym -jeśli gminy się składają,to taniej dla każdego wychodzi! Można też może z funduszy unijnych dotację dostać na taki cel?

Nie ma dotacji, pisalismy 100razy na samo schronisko jako takie ale:edukacja, kanalizacja..itd.....
No jasne ze taniej jak sie skaldaja, sa rozne tez projekty wiec i ceny rozne...

Poszukajcie tez na stronie rzeszowskiego moze jest cena.

Jest tani stosunkowo projekt, kiedys, kiedys o tym czytalam w jakis angielskich opracowaniach i tak budowali szczecinskie. Budynki typu "parasol"...poszukajcie na szczescinskim, jego stronie, pewnie sa zdjecia.....takie budynki parasol, wbrew pozorom malo miejsca zajmuja, sa "wydajne"

Posted

ARKA napisał(a):
A ludzie z lublina, tu na dogo, i tak jada po tym schronisku jak"po lysej kobyle".

ARKO, wątek anty-schronowy założyły najprawdopodobniej dwie zwolnione dyscyplinarnie (nawet słyszałam za co...) byłe pracowniczki, żeby sobie odbić, zyskując oklaski dogomaniaków... no wiesz, w sieci jest wszystko anonimowo itd. to sobie można poużywać :cool1:

P.S. posty tak skaczą, że to się robi całkiem niedorzeczne już :roll:

Posted

ARKA!
Odwiedziłam już sobie stronę lubelskiego schroniska;)
Jestem pozytywnie zszokowana:loveu: Poczytałam na jaka to ilość zwierzat,było napisane: 240 psów i 220 kotów.
A u Pałki było ok.300!:angryy:
Przecież te warunki w Lublinie to prawie jak wczasy-tyle,że w zamknięciu!
Super schron,no i ważne- tam jest zatrudnionych 18 osób!
W większości schronów tak nie ma- gdyby nie wolontariusze,to byłoby:placz:

Posted

epe napisał(a):
ARKA!
Odwiedziłam już sobie stronę lubelskiego schroniska;)
Jestem pozytywnie zszokowana:loveu: Poczytałam na jaka to ilość zwierzat,było napisane: 240 psów i 220 kotów.
A u Pałki było ok.300!:angryy:
Przecież te warunki w Lublinie to prawie jak wczasy-tyle,że w zamknięciu!
Super schron,no i ważne- tam jest zatrudnionych 18 osób!
W większości schronów tak nie ma- gdyby nie wolontariusze,to byłoby:placz:

A widzialas jakie fajne akcje robią? A ludzie z lublina, tu na dogo, i tak jada po tym schronisku jak"po lysej kobyle".
Tiger psa trzyma u met bo mowi ze schron nie dobry, a pies obgryza ogon:angryy::angryy: paranoja!

Posted

Podpowiem Wam coś , odnośnie zajadania linków ;)

Jak otworzycie okno odpowiedzi , jest takie coś POZOSTAŁE OPCJE
trzeba odznaczyć to Automatically retrieve titles from external links
wtedy nie będzie pożerało linka ;)

Posted

epe napisał(a):
Kinya!
Dzięki za info!:loveu:

ARKA! Takie coś w Szczecinie?

Tak!!! to okragle oznaczone 2.

Tak!!! to okragle oznaczone 2.

zobaczcie jest w karkowskiej tv!
:crazyeye:P.Janik nareszcie cos powiedzial o: zachwianym dobrostanie:razz:

:mad:zamiast przesladowac missiek powinien zadbac o dobrostan i przesladowac Pałke.

A bezczelny Palka ze to kase chodzi:angryy::angryy::angryy::angryy:
[url=http://ww6.tvp.pl/6250,20090110860340.strona%5DTVP]TVP KRAK