masienka Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 a ktoz to moze wiedziec:cool1: :niewiem: to juz ich musialabys pytac. Choc ja osobiscie mam watpliwosci:flaming: chyba musialabym osobiscie widziec jak wet te psy szczepi zeby uwierzyc, ze pieniadze ze zbiorki beda dobrze spozytkowane:shake: Quote
Gandzia Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 na pytanaie naszych Wolbromskich dziciaków odpowiedzili, że tylko jedzenie im się przyda. Więc nie wiem jak z innymi rzeczami.. myśle, że koce, ręczniki przydadzą się bo w końcu zima idzie... Quote
masienka Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 skoro nie szczepia i nie lecza to o czym tu mowic :( Quote
Gandzia Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 A czy ktoś tam był w tym miesiącu?? Czy wie ktos jakie psy tam przebywają? Może są jakieś w ogromnej potrzebie, które wypada zabrać z tamtąd? Niestety ja tego sprawdzić nie moge:( Quote
Gandzia Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 czy czyta nas ktoś z **OL** ?? jak tam i możecie pomóc prosze o pw :) Quote
Ambra Posted October 23, 2006 Posted October 23, 2006 znalazłam z ol tylko jedną dziewczynę do ktorej tydzien temu napisałam pw z pytaniem jak tam itd! ale Kasia24 napisała, że odkąd była jak adoptowała swojego psa stamtąd (troche czasu temu) to już nie odwiedzała tego przybytku. Dostalam historię choroby Fuksa, ale nie wiem czy się na cokolwiek zda! podeśle Ci Ksara skan żebyś stwierdzila czy jest sens to wysyłac. Czegoś innego sie spodziewałam....:shake: Quote
Gandzia Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 niesttey wszytskie osoby, które tam jeżdziły powiedzmy, że mają wstep zbroniony...Może jest ktoś chętny do pomocy??:) Quote
Brucio Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 podnosze !!!!!Cholera ,i pomyslec jak inne byloby zycie psow w schroniskach ,gdyby pracowali w nich tylko milosnicy zwierzat :shake: :shake: .... Quote
emir Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Brucio napisał(a):podnosze !!!!!Cholera ,i pomyslec jak inne byloby zycie psow w schroniskach ,gdyby pracowali w nich tylko milosnicy zwierzat :shake: :shake: .... mam pytania? 1) czy ktoś już w ogole interweniował gdziekolwiek w sprawie tego schronu?kto? kiedy? 2) czy zostalo zlozone zawiadomienie do powiiatowego, wojewódzkiego lub lkrajowego ins. wet.? 3) czy zostalo złożone zawiadomienie do prkuratury? 4)czy są świadkowie? 5) dokumenty ( zdjęcia, żeznania?) Prosze o pilny kontakt na priva EMIR Quote
masienka Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Emir! Skontaktuj sie z Ksera. One skladaly doniesienie do prokuratury. Quote
Ariadna Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 [quote name='Gandzia']Może Przypomnimy Sobie Kilka Starszych Zdjęć I Zaczniemy Działać Aby Znów Te Biedaczki Nie Doznały Tego Piekła Przedewszystkim W Zime... winDirVariable="C:/WINDOWS" :mad: :mad: :mad: co wy na to??tO TYLKO PRZYPOMNIENIE:mad: :mad: :mad: Ja napewno nie pospie ... Ile psiakow jest w tym schronisku, i jak to sie dzieje ,ze do tej pory kierownictwo nie zostalo zmienione?? Straszne to w jakich warunkach zyja te psinki.Okropnosc!!:shake: Co sie stalo z tym bidulkiem skulonym w sniegu?? Quote
jnk Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Ariadna, jeśli masz na myśli stworzenie z pierwszego zdjęcia, to ono nie wygląda na żywe, niestety :( Quote
masienka Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 To prywatne schronisko... i dobry interes Powiatowy wet uwaza, ze wszystko jest w porzadku, Tozowskie kontrole niewiele daja bo wlasciciele maja szerokie plecy w UM... Wypuscic zwierzeta i bombke zrzucic... chyba tylko to by pomoglo. Quote
koduchaben Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Boże kolejne okropne miejsce....ja mam do czynienia z kieleckim schronem gdzie też nie jest dobrze ..... Kontaktowałam się BOZ - biuro ochrony zwierząt - ale nie pomogli, z tv radiem, gazetą próbowali ale .... wszystko ucichło, BOZ pomoże jeśli więcej osób będzie chciało mówić - może spróbować się z nimi skontaktować http://www.psianiol.org.pl/boz/index.htm i trzeba mocno ruszyc prasę ale wiem że to nie łatwie..... ja opadłam z sił.... nie wiem jak wam pomóc, tu mogą doradzić coś dziewczyny z Łodzi - one wygrały taką batalię - jesli mogę jakoś pomóc dajcie znać trzeba też pisac skargi - skargi i jeszcze raz skargi..... może chociaż troszkę to zmieni - oby - ... :-( Quote
paros Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Ten Rudy z 1-go zdjęcia żył :lol: - zmarznięty, bo psy zastraszały go i nie chciały wpuścić. Podaję link do wątku o nich Psy na śniegu ale ta skulona chudzinka z 3-go zdjęcia nie przeżyła :-( Quote
Asior Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 słuchajcie, a może skontaktujcie się z Medarem (jest w wątku o Ozzym) on przy "okazji" sprawy Ozziego, może wyrobił sobie jakieś kontakty z prasą??? Może choć jeden pismak sie tą sprawa zainteresuje :( Quote
Kasia Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 podnoszę... kolejna zima już blisko, obyśmy nie musieli ogladać podobnych zdjęć znów...:shake::shake: Quote
Ariadna Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Boze,takie bidulki,az strach pomyslec co z nimi bedzie. Szlag mnie trafia jak sobie pomysle ,ze sa tak bezduszli ludzie na swiecie.Pomozmy psiakom,prosze.Nie wiem jeszcze w jaki sposob,ale prosze pomozmy im..:-( Quote
a ja mam niufka Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 z tego co wiem sprawa jest w toku. Moja koleżanka byla na przesluchaniu w tej sprawie. Mam nadzieje, że wreszcie pan P. zostanie ukarany. Quote
koduchaben Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 do góry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jesli mogę coś pomóc dajcie znać, może jakaś petycja, już sama nie wiem :-( Quote
Gandzia Posted November 2, 2006 Author Posted November 2, 2006 I mamy zime:placz: Kto się wybierze do Olkuskiego schroniska?? Nie pozwólmy żeby i tej zimy psy tak cierpiały... Quote
Gandzia Posted November 2, 2006 Author Posted November 2, 2006 Zawsze moge jechać z kimś ale zaczekam przed bo niestety ja się tam nie bardzo moge pokazać... Quote
Ambra Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 ale nie rozumiem, co Ci Gandzia mowia? ze nie mozesz wejsc?:angryy: przeciez nie moga zabronic...my mamy kawalek drogi...3ba pomyslec...wiem ze jak tam pojade nie bede mogla znowu po nocach spac i zacznie sie wyciaganie pojedynczych psinek....a reszta...a ta rotacja?:placz: Quote
Gandzia Posted November 2, 2006 Author Posted November 2, 2006 Ambra napisał(a):ale nie rozumiem, co Ci Gandzia mowia? ze nie mozesz wejsc?:angryy: przeciez nie moga zabronic...my mamy kawalek drogi...3ba pomyslec...wiem ze jak tam pojade nie bede mogla znowu po nocach spac i zacznie sie wyciaganie pojedynczych psinek....a reszta...a ta rotacja?:placz: Oni już każdego się boją, każdego podejrzewają o jakieś współprace z obrońcami zwierząt, dogomanią itd.. Co do dogomani to może i słusznie:evil_lol: nie chcę pisać na forum, bo może właśnie teraz pan P siedzi przed komputerem i sobie czyta i śmieje się w duszy, że i tak wygra i tak:angryy: TU są potrzebne nowe twarze...Słyszałam o pewnej rzeczy ale napisze to dopiero jak będe wiedzieć, że to prawda a nie jakieś nowe kiciory dla naiwnych z dogomani:lol: :roll: Quote
Recommended Posts