Redpit Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Tu też wyslalem::angryy: Główny Inspektorat Weterynarii ul. Wspólna 30 00-930 Warszawa tel. 022 623 20 89, fax. 022 623 14 08 email: wet@wetgiw.gov.pl Quote
ARKA Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 :evil_lol: "wienc" tak: trzeba sprawdzic czy Pałka jest mysliwym. Jesli tak, trzeba zaczac slac listy do związku łowieckiego. Oj, związek bardzo nie lubi jak spoleczenstwo ma ich "na tapecie", ich czlonkow:cool1: Quote
Ulaa Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 NOWE CEGIEŁKI Psy i koty z OBOZU ZAGŁADY błagają o ratunek!!! (524658595) - Aukcje internetowe Allegro Quote
filomen Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Witajcie, raczej zajmuję sie kotami na Miau ale ta tragedia nie pozostawia nikogo obojetnym. zobaczcie jak pan Pałka dba o swój wizerunek w mediach [url=http://wroclaw.naszemiasto.pl/inne/specjalna_artykul/641833.html]NaszeMiasto.pl : Wroc Quote
Ulaa Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 filomen napisał(a):Witajcie, raczej zajmuję sie kotami na Miau ale ta tragedia nie pozostawia nikogo obojetnym. zobaczcie jak pan Pałka dba o swój wizerunek w mediach [url=http://wroclaw.naszemiasto.pl/inne/specjalna_artykul/641833.html]NaszeMiasto.pl : Wroc Schronisko pęka w szwach OLKUSZ. Czworonożni przyjaciele czekają na adopcję Mały kundelek z puszystym ogonkiem, choć był wygłodzony i zmarznięty, przez kilka dni nie dał się przekupić pracownikom schroniska dla zwierząt w Olkuszu żadnym przysmakiem. Czekał uparcie przy drzewie, gdzie go porzucono. Czekał na pana, który bezlitośnie wyrzucił go w środku lasu. Wycieńczony piesek ma już budę i pełną miskę potrzebuje jednak nowego opiekuna tak, jak ponad 180 zwierząt w schronisku. – Ostatnio odwiedza nas coraz mniej osób – podkreśla Rafał Pałka, właściciel Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt w Olkuszu. – Nasza placówka pęka w szwach właśnie po okresie letnim. Niemal każdego dnia przywoziliśmy psy lub koty. Wielu z naszych podopiecznych do dziś nie znalazło nowego domu a wkrótce zrobi się zimno i zgłoszeń znowu przybędzie – dodaje mężczyzna. Oprócz zwykłych interwencji mieszkańców, Rafał Pałka zajmuje się też szczeniętami i małymi kociętami, które ktoś pozostawił pod bramą schroniska albo przerzucił przez jego płot. Do olkuskiej placówki trafiają czworonogi z większości gmin powiatu olkuskiego, ale także Chrzanowa i okolic, a nawet obrzeży Oświęcimskiego. W tej chwili w przytulisku przebywa 140 psów i 40 kotów. To rekordowa liczba. – Zwierzęta trafiają do schroniska w różnym stanie nierzadko przerażone, skrzywdzone i chore. Psy i koty pozostawia się na tyle daleko od domu by nie znalazły drogi powrotnej, wyrzuca się z pędzących samochodów. Często ludzie są jeszcze bardziej bezmyślni i okrutni, pozostawiają zwierzę przywiązane do drzewa, skazując je na śmierć z głodu i pragnienia – dodaje Pałka. Niemal każdy z podopiecznych Rafała Pałki i jego pracowników ma swoją własną, smutną historię. W schronisku czeka na nie buda i miska jedzenia. Do szczęścia potrzebny jest tylko ktoś, kto zabierze je do domu. Październik jest miesiącem dobroci dla zwierząt. Może warto pomyśleć o czworonożnym pupilu. Pies czy kot to nie tylko wydatki, ale też wierny przyjaciel i kompan – zachęca właściciel schroniska. Przytulisko jest sukcesywnie rozbudowywane. Dysponuje dwoma małymi i dwoma dużymi wybiegami Od kilku lat trafiają tu również koty, dla których stworzono oddzielne kojce. Co jakich czas schronisko odwiedzają uczniowie, którzy przekazują zebraną pomoc. Według raportów głównego lekarza weterynarii tylko co drugi pies i co czwarty kot trafiający do schroniska znajduje nowy dom. Każdy z nas może zmienić te smutne statystyki i poprawić los bezpańskich zwierząt. Alicja Renkiewicz - Gazeta Krakowska ta sama pani pisala teraz art. w GK :razz: Quote
polciuaa Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Arko-Pałka jest myśliwym,a przynajmniej był. Mam również niepotwierdzone info. zebralpsyze schronu i urządzał sobie nanie polowanie... Quote
Negri_2008 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Erazm napisał(a):Aby ciut uporządkować wątek, pozbierałam nazwiska jakie padły.Trzeba sformułować treść listów do wymienionych osób, proszę o pomoc,uwagi też mile widziane. Cudnie by było gdyby każde z tych nazwisk znalazło swojego opiekuna, który by zadbał o wysłąnie listu do podopiecznego. Mam pytanie dotyczące tej propozycji: na czym polegałaby rola takiego opiekuna; czy tylko na dopilnowaniu aby list został wysłany? Czy do wszystkich osób z listy byłby wysyłany taki sam list? Mogę wziąć pod swoją opiekę Panią Senyszyn i proponowaną przeze mnie wcześniej Panią Magdalenę Środę Może zostanę uznana za oszołoma, ale pamiętajmy o tym, ze Prezydent RP jest osobą zdeklarowana jako przyjaciel zwierząt. Dla tych, którzy nie pamietają; jeszcze w czasach, gdy był prezydentem Warszawy apelował do mieszkańców miasta, aby zimą opiekowali się kotami mieszkającymi w piwnicach budynków. Myślę, że w sprawie bestialstwa w Olkuszu śmiało można pisać do Kancelarii Prezydenta RP. :diabloti: Quote
agaga21 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 :angryy::lmaa::-xbrak słówdogomanka_ napisał(a):Arko-Pałka jest myśliwym,a przynajmniej był. Mam również niepotwierdzone info. zebralpsyze schronu i urządzał sobie nanie polowanie... Quote
ARKA Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 dogomanka_ napisał(a):Arko-Pałka jest myśliwym,a przynajmniej był. ... Dzieki, postaram sie tez to sprawdzic;) Quote
filomen Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Może zostanę uznana za oszołoma, ale pamiętajmy o tym, ze Prezydent RP jest osobą zdeklarowana jako przyjaciel zwierząt. Dla tych, którzy nie pamietają; jeszcze w czasach, gdy był prezydentem Warszawy apelował do mieszkańców miasta, aby zimą opiekowali się kotami mieszkającymi w piwnicach budynków. Myślę, że w sprawie bestialstwa w Olkuszu śmiało można pisać do Kancelarii Prezydenta RP. :diabloti:[/quote] napisałam do premiera i do prezydenta i do biura posłanki Joanny Muchy z PO. Tylko z jej biura dostalam odpowiedź ze dzis wysłali listy do burmistrza, wojewody i inspektora wet. Obiecali śledzić sprawę. Do prezydenta i premiera na stronie jest adres e'mail tylko trzeba podpisac sie imieniem nazwiskiem i adresem. Quote
Morgan:-) Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 filomen napisał(a):Może zostanę uznana za oszołoma, ale pamiętajmy o tym, ze Prezydent RP jest osobą zdeklarowana jako przyjaciel zwierząt. Dla tych, którzy nie pamietają; jeszcze w czasach, gdy był prezydentem Warszawy apelował do mieszkańców miasta, aby zimą opiekowali się kotami mieszkającymi w piwnicach budynków. Myślę, że w sprawie bestialstwa w Olkuszu śmiało można pisać do Kancelarii Prezydenta RP. :diabloti: napisałam do premiera i do prezydenta i do biura posłanki Joanny Muchy z PO. Tylko z jej biura dostalam odpowiedź ze dzis wysłali listy do burmistrza, wojewody i inspektora wet. Obiecali śledzić sprawę. Do prezydenta i premiera na stronie jest adres e'mail tylko trzeba podpisac sie imieniem nazwiskiem i adresem. A czy napisałaś, że zrobiona została czystka w której zamordowano wiele psów żeby "oczyścić atmosferę" a teraz pod publikę i tymczasowo stwarza się pozory bliskie ideału? Bo bez tej informacji obecny obraz tego przybytku będzie się jawił nad wyraz świetlanie, a my wyjdziemy na histeryczki - tak mi się wydaje :lol: Quote
filomen Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Morgan:-) napisał(a):A czy napisałaś, że zrobiona została czystka w której zamordowano wiele psów żeby "oczyścić atmosferę" a teraz pod publikę i tymczasowo stwarza się pozory bliskie ideału? Bo bez tej informacji obecny obraz tego przybytku będzie się jawił nad wyraz świetlanie, a my wyjdziemy na histeryczki - tak mi się wydaje :lol: nie pisałam bo nie doczytalam tego wcześniej. Wysłałam opis ze zdjęciami. kazdy kto zobaczy te zdjęcia a jest normalny nie pomysli, że jestem histeryczką tylko będzie wstrząśnięty. Slijcie też e'maile im wiecej tym lepiej. Quote
mysza 1 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Jutro wysyłam, Boże ile jeszcze takich "schronisk" mamy w Polsce:shake: Quote
olgabe Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 dostałam info,że burek podpisał pałce zezwolenie na kolejny rok. może to ktoś zweryfikować? wierzyć mi się nie chce. Quote
ARKA Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 olgabe napisał(a):dostałam info,że burek podpisał pałce zezwolenie na kolejny rok. może to ktoś zweryfikować? wierzyć mi się nie chce. Z naszych info: nie na rok tylko na trzy miesiace na wydawanie zwierzat tylko. Jutro mam nadziej, ze bedzie to dla nas widoczne "czarno na bialym" I nawet gdyby na rok to istnieja instancje odwolawcze wiec po co ta panika,ze juz koniec i kropka? Nit nie obiecywal, ze bedzie "lekko". Zawsze jesli chodzi o walke na rzecz zwierzat; o poprawienie ich losu i warunkow nie jest to taka prosta i latwa droga a najakiekolwiek srawy zawsze potrzebny jest czas.:shake: Wytrwalosc, konsekwencja, upartosc,WIARA; to droga do osiągniecia celu. "Uszy do góry" jak to sie mowi:loveu: Quote
gameta Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 olgabe napisał(a):dostałam info,że burek podpisał pałce zezwolenie na kolejny rok. może to ktoś zweryfikować? wierzyć mi się nie chce. jest potwierdzenie, na drugim wątku Olkusza - post Ulaa Quote
halbina Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Widzieliście wątek maluchów z Olkusza? http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczenieta-zobozu-zaglady-mix-bernenczyki-swierzb-5tygonki-pralinka-z-nosowka-128324/index8.html fotki moich tymczasów... zapraszam! Quote
kanna Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 musimy nagłaśniać sprawę... czy ktoś myślał o "brukowcach"? ponoć cel uświęca środki ! Quote
epe Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 To nie szkodzi,że 8;) Może Pałka nie nadąży z podczytywaniem:evil_lol: Quote
ARKA Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 kanna napisał(a):musimy nagłaśniać sprawę... czy ktoś myślał o "brukowcach"? ponoć cel uświęca środki ! No nie wiem czy ktos informowal Fakt, SE. Quote
gameta Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 kanna napisał(a):podajcie proszę link do drugiego wątku.. http://www.dogomania.pl/forum/f28/ofiary-schroniska-zywe-trupy-blagaja-o-pilne-wsparcie-127622/index96.html Tak wogóle to Olkusz ma już chyba z 8 wątków :roll: Quote
alysia Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 GDZIE MOZNA ZNALEZC INFORMACJE O PSACH DO ADOPCJI Z OLKUSZA (przepraszam, nie jestem w stanie przeczytac calego watku). Jak to wyglada. Czy psy juz sa stamtad zabierane, czy Wy juz szukacie DT, DS? Czy bierzecie pod uwage adopcje zagraniczne (do domów sprawdzonych, adopcje przez fundacje, nie do przypadkowych osob)?? Quote
olgabe Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 ARKA napisał(a):Z naszych info: nie na rok tylko na trzy miesiace na wydawanie zwierzat tylko. Jutro mam nadziej, ze bedzie to dla nas widoczne "czarno na bialym" I nawet gdyby na rok to istnieja instancje odwolawcze wiec po co ta panika,ze juz koniec i kropka? Nit nie obiecywal, ze bedzie "lekko". Zawsze jesli chodzi o walke na rzecz zwierzat; o poprawienie ich losu i warunkow nie jest to taka prosta i latwa droga a najakiekolwiek srawy zawsze potrzebny jest czas.:shake: Wytrwalosc, konsekwencja, upartosc,WIARA; to droga do osiągniecia celu. "Uszy do góry" jak to sie mowi:loveu: e tam....nie traktuję tego jak klęski,to raczej mobilizuje. za duzo serca ludzie w to wkładają,by się poddać. trzeba tylko zmienić strategię,uspokoić grę no i... zniknąć z tego forum ;) nie potrzeba też wyciagania,kto co zrobił źle,bo to głupota. jeśli były jakies błędy,wyciagamy wnioski i idziemy dalej,mądrzejsi.najlepiej w jednej grupie :)) nigdzie nie jest napisane,że będzie letko:) wszystkim dziewczynom-w imieniu całej masy ludzi,ktorzy codziennie w różny sposób włączają się do walki czy to na nk czy na gl,chciałam powiedzieć,że nie ma słów,którymi można Was podziwiać. no pieprze tu jakieś nieskładne hasła,ale no...nie ma słów. dziękuję. Quote
lamena Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 olgabe napisał(a):e tam....nie traktuję tego jak klęski,to raczej mobilizuje. za duzo serca ludzie w to wkładają,by się poddać. trzeba tylko zmienić strategię,uspokoić grę no i... zniknąć z tego forum ;) nie potrzeba też wyciagania,kto co zrobił źle,bo to głupota. jeśli były jakies błędy,wyciagamy wnioski i idziemy dalej,mądrzejsi.najlepiej w jednej grupie :)) nigdzie nie jest napisane,że będzie letko:) wszystkim dziewczynom-w imieniu całej masy ludzi,ktorzy codziennie w różny sposób włączają się do walki czy to na nk czy na gl,chciałam powiedzieć,że nie ma słów,którymi można Was podziwiać. no pieprze tu jakieś nieskładne hasła,ale no...nie ma słów. dziękuję. Nic dodać . nasze zwierzece bohaterki.ściskam Was najmocniej jak mogę ...nie ma słów.dziękuję.9cytują poprzedniczkę):iloveyou: Quote
Recommended Posts