Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

epe napisał(a):
Morgan!
Dzięki za info o sponsorowaniu jako osoba prywatna!;) Jak masz link,to mi prześlij na PW!
Jak on taki wyrywny,to może do jakiejś grupy mafijnej należy typu gang Marchewy? A schronisko,to tylko przykrywka lewych biznesów?

Epe masz PW :eviltong:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kruszynka cudna...uratowana :multi::lol::multi::lol: Ada-jeje -BRAWO za pismo i działania ! :lol::lol: DLACZEGO tak długo URZĘDNICY odpowiedzialni za to nie ponosili konsekwencji ???? To w naszym cudnym kraju pytanie zgoła retoryczne...... :angryy::mad::angryy::mad: Ta bezstroska urzędnicza jest straszna...a ich SUMIENIA - jakiego koloru ? :-(:-(
Teraz jeszcze wysyłać maile ?

Posted

może jest w schronie sunia w typie foksteriera, mam chętny domek. Adoptowali ode mnie psa bez oka, wezmą jeszcze sunię, może się uda uratować jakąś bidę.

Miałam też chętnych na sunię biszkoptową w typie labradorki, popatrzcie, jeśli oczywiscie znajdziecie czas.:shake::-(
W razie czego dziś wyślę meile i zapytam czy to jeszcze aktualne.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Nikt nie moze uwierzyc w to ze my to robimy za darmo, nawet wiceburmistrz zrobil taaakie :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Pamietam program Uwaga poswiecony wolontariuszom, ktorzy pomagali niepelnosprawnym, to chyba bylo w Bialymstoku. Po miesiacu pracy na rzecz inwalidow, oburzeni 'wolontariusze' zrobili awanture, bo za prace nie dostali pieniedzy. Takie jest pojecie wolontariatu w naszym kraju ;)

Sunieczka kochana jest w tym kubraczku. Dobrze, ze jest zdrowa i dochodzi do siebie.

Posted

czia napisał(a):
może jest w schronie sunia w typie foksteriera, mam chętny domek. Adoptowali ode mnie psa bez oka, wezmą jeszcze sunię, może się uda uratować jakąś bidę.

Miałam też chętnych na sunię biszkoptową w typie labradorki, popatrzcie, jeśli oczywiscie znajdziecie czas.:shake::-(
W razie czego dziś wyślę meile i zapytam czy to jeszcze aktualne.

z jakiej miejscowosci ludzie na foksterierke?
jest piekna suczka goldenkowata bez ogona

Posted

Apropo urzędników i ich wiedzy na temat przepisów prawa. Nóż w ręce się pojawia, jak taki urzędnik, pochodzący z wyboru, może tłumaczyć się, że nie zna przepisów??? to po co stara się o urząd, do jasnej ciasnej??? przecież to jest całkowita kompromitacja. Ludzie chyba powinni dowiedzieć się z szanownej gminy kogo mają u władzy i kto dba o ich interesy. Ciekawe czy by byli zadowoleni jakby się dowiedzieli, że to osoba bez jakiejkolwiek znajomości przepisów prawa? Nie może tak być, że tego typu osoby dostają się do wladzy, bo potem widzicie jak to wygląda, trzeba robotę robić za nich, a przecież oni za wykonywanie swoich zadań otrzymują odpowiednią kasę! i sa odpowiedzialni też za ich wykonywanie przed swoimi pracodawcami! To tak jakby ktos Was zatrudnił w firmie komputerowej, po czym powiedzielibyście, że nie znacie się na tym wszystkim, potrzebna jest pomoc kogoś innego. TO jakieś CHORE!!!!!:angryy::angryy::angryy:

Posted

ludziska kochani, dostałam tego linka dopiero dzisiaj i jestem przerażona tym co się u nas dzieje!! :placz: ja myślę że presja społeczeństwa może coś da ,ale ludzie boją sie z tego co widze podac w emailach do burmistrza i wojewody chociazby swoich danych, nie kazdy ma odwage. wszyscy przezywają ,współczuja ale sami sie boją.. jakby to zgłosic do jakiejs telewizji ?! jakos nagłośnic?! zeby nie skonczylo sie tylko na gadaniu.. ja sie na tym nie znam i nie mam pojęcia jak to zrobic, ale przeciez nie mozna tego tak zostawic !! znając życie i nasze władze..to pewnie niewiele zrobia w tym kierunku :angryy:

Posted

ania02032 napisał(a):
ludzie boją sie z tego co widze podac w emailach do burmistrza i wojewody chociazby swoich danych, nie kazdy ma odwage. wszyscy przezywają ,współczuja ale sami sie boją..

skoro się boją (pytanie dlaczego?) podawać własne dane, to niech chociaż wysyłają bez tych danych. Lepsze to, niż jakby mieli siedzieć z założonymi rękami i nie robić nic!
Samym współczuciem nic się nie zdziała!
Spróbujcie się przełamać, to naprawdę nic strasznego podać swoje dane w liście.:roll:
Pomyślcie w ten sposób: przez jakieś tam moje obawy koniec końców proceder będzie dalej kwitł...Mogłam/em coś zrobić, ale stchórzyłam/em.:shake:

Posted

ja podałam pełne dane a w schronie jest i pare psów mi wyadoptowanych co o dziwo notowli komu dają.

Gratuluje determinacji i pierwszych sukcesów. Mam nadzieję że nie tylko Chrzanów zostanie uwoolniony od tego obozu.

A ad. odopowiednich ludzi na odpowiednim stanowisku to marzenie dalece do spełnienia - w pewnym śląskim schronisku stanowisko zastępcy pani kierownik ma kobieta która jest alkoholiczką i ma wyrok za znęcanie się nad zwierzętami - to jednak nie przeszkadza jej w zajmowanej funkcji i utrudnianiu wszelkich adopcji nagranych przez wolontariuszy. Mysle ze kolejny schron któremu 3ba sie blizej przyjżec bo dziewczyny same bez doswiadczenia moga nie dać rady.:shake:

Posted

Ambra napisał(a):
ja podałam pełne dane a w schronie jest i pare psów mi wyadoptowanych co o dziwo notowli komu dają.

Gratuluje determinacji i pierwszych sukcesów. Mam nadzieję że nie tylko Chrzanów zostanie uwoolniony od tego obozu.

A ad. odopowiednich ludzi na odpowiednim stanowisku to marzenie dalece do spełnienia - w pewnym śląskim schronisku stanowisko zastępcy pani kierownik ma kobieta która jest alkoholiczką i ma wyrok za znęcanie się nad zwierzętami - to jednak nie przeszkadza jej w zajmowanej funkcji i utrudnianiu wszelkich adopcji nagranych przez wolontariuszy. Mysle ze kolejny schron któremu 3ba sie blizej przyjżec bo dziewczyny same bez doswiadczenia moga nie dać rady.:shake:

Rany boskie!!!Gdzie?!Możesz mi w PW napisać?!

Posted

nie chce zepsuc juz i tak powstalej tam syt tymbardziej ze sa oni stalymi czytelnikami na dgm i jak tylko znajdzie sie dom dla danego psa i tu jest deklaracja ze jedzie do ds to pies znika w niejasnych okolicznosciach lub go nie chca wydac choc dom przyjechal specjalnie po niego np.200km. Napisze na pw.
Dziewczyny mialy miec teraz jakos spotkanie z prezydentem miasta ale czy to cos da - po akcjach i kontrolach sosnowieckich - watpie.
Przepraszam za offa.

Posted

Basia i Barni napisał(a):
pisać pod petycjami swoje dane - pisać
Czego się bać ? nasz strach to ich przyzwolenie :angryy:
dość tego

Własnie tak!:cool2::thumbs: A do wyborow samorzadowych z haslem:
pies cie mial panie burmistrzu!

Posted

U ludzi jest wlasnie ten strach w pisaniu danych osobowych jesli chodzi o grubsze akcje, bo boja sie konsekwensji i ze pozniej wszystko bedzie spoczywalo na ich barkach, dlatego wola nic nie napisac, niz podac imie, nazwisko i adres zamieszkania. Tak bywa.

Posted

ARKA co jeszcze trzeba zrobić?
Tak sobie myślę, zaniosę na godzinę wychowawczą wydrukowane listy i kilka "łagodniejszych" zdjęć i kto będzie chciał niech się podpisuje.

Posted

A mnie cały czas siedzi w głowie to "posprzątanie".... :( Ogromna ofiara z niewinnych umęczonych psów. Oby się opłaciła i to miejsce zaczęło przypominać przyzwoite schronisko a nie umieralnię.