Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ARKA napisał(a):
:mad::mad:no to ja zrozumialam, ze burmistrz Olkusza chce namowic gminy aby sfinansowaly budowe nowego schroniska p.P, tak???????:crazyeye::crazyeye: :angryy::angryy::angryy:

Szczerze mówiąc, ja też tak to odebrałam:angryy:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pan P.przez te 10 lat wykazał co potrafi!:angryy: Temu panu już dziękujemy i wiemy gdzie jego miejsce powinno być!:diabloti:
I co z tego,że kupił teren? Jeśli miałoby być międzygminne schronisko-dobry pomysł!- to nie musi być przecież na terenie Olkusza!
Jest tyle innych gmin z dobrą lokalizacją np.Krzeszowice,Skawina Trzebinia,nie mówiac o Chrzanowie;)

Posted

Wszystkich, którzy martwią się, że wysłali maile do burmistrza, a nie otrzymali potwierdzenia (tak jak ja:cool3:) informuję, że burmistrz kontaktował się z Pałką, a nawet pojechał do schroniska i bynajmniej nie z pochwałami:razz:
Dzisiaj na miejscu był wojewódzki lekarz weterynarii.

Urzędnicy zdają sobie sprawę, że sprawy zaszły daleko, ale kompetnie nie mają pomysłu co dalej i jak zjeść tę żabę. Pałka przez lata wyprawiał co chciał za ich pełną aprobatą, bo tak było wygodnie. Teraz muszą się liczyć także z tym, że zaczęły obowiązywać przpisy unijne.

Ponieważ miastu zależy na dobrym wizerunku akcja z tłumaczeniem pism i wysyłaniem ich za granicę jest jak najbradziej wskazana :haha:

Posted

Proste:
Czyli "P" z "R" (burmistrzem Olkusza do 2002r - wspominany już na tym wątku) w 1997 rozpoczęli biznes :razz:. "P" kupił teren (ciekawe czy na "przetargu" czy wolnym rynku i kto mu w tym pomógł :razz: ), otworzył działalność i "wyraził chęć pomocy zwierzętom" rozpoczynając współpracę z "R" (czyli urzędem olkuskim ). W ślady pana "R" poszły inne gminy (z braku laku ). "P" rozkręcił biznes na który łożył "R" i inni z budżetowych pieniędzy. "R" przymykał również oczy na pewne "niuanse" związane z łamaniem prawa i to nie tylko ustawy o ochronie zwierząt. Miał w tym "działę" czy jak?? :eviltong: A że schronisko to bardzo dochodowy interes przecież jest :cool3: "P" się rozbudował willowo, i dokupił ( sposób też do sprawdzenia :lol: ) grunt. Grunt niestety trochę nie ten teges jest, więc "R" i kumple z urzędu muszą plan zagospodarowania przestrzennego nieco nagiąć, żeby się "P" interes mógł rozwinąć. Powiatowy też w tym trio od dawna śpiewa, więc ... znacie 3 małpki?? (nie mówię(P), nie widzę(wet) i nie słyszę(urząd))

Masakra :angryy:

Posted

Dziewczyny - nie mam siły wertować wątku - czy gdzieś jest link do spisu gmin z którymi "współpracuje" pałka?? Chciałabym coś obliczyć, ale chciałabym również mieć wiarygodne dane do tych obliczeń :diabloti:

... bo jak tak sobie siądę i myślę.... to wychodzą mi takie sumy, że wymiękam :angryy:

Posted

Morgan:-) napisał(a):
Dziewczyny - nie mam siły wertować wątku - czy gdzieś jest link do spisu gmin z którymi "współpracuje" pałka?? Chciałabym coś obliczyć, ale chciałabym również mieć wiarygodne dane do tych obliczeń :diabloti:

... bo jak tak sobie siądę i myślę.... to wychodzą mi takie sumy, że wymiękam :angryy:

liczenie jest proste. Jesli ryczaltowo kazda gmina placi ok.4.000zl/miesiecznie(ktos cos tak pisal) a jest tych gmin: 23(w 2007r),to wynik jest okragly....:roll:
Mam nadzieje,ze ada, niebawem, dowie sie jaki"wynik' osiągnieto za rok 2008:roll:
Trzeba odliczyc poniesione koszty oczywiscie, typu pensje pracownikow, paliwo itp.

Posted

Kinya napisał(a):
Wszystkich, którzy martwią się, że wysłali maile do burmistrza, a nie otrzymali potwierdzenia (tak jak ja:cool3:) informuję, że burmistrz kontaktował się z Pałką, a nawet pojechał do schroniska i bynajmniej nie z pochwałami:razz:
Dzisiaj na miejscu był wojewódzki lekarz weterynarii.

Urzędnicy zdają sobie sprawę, że sprawy zaszły daleko, ale kompetnie nie mają pomysłu co dalej i jak zjeść tę żabę. Pałka przez lata wyprawiał co chciał za ich pełną aprobatą, bo tak było wygodnie. Teraz muszą się liczyć także z tym, że zaczęły obowiązywać przpisy unijne.

Ponieważ miastu zależy na dobrym wizerunku akcja z tłumaczeniem pism i wysyłaniem ich za granicę jest jak najbradziej wskazana :haha:

No i bardzo dobrze! może wreszcie coś ruszy!

Posted

Rozmawialam teraz z Roma czyli xxxx52 w Niemczech, miasto partnerskie wspolpracujace z Olkuszem tez juz powiadomione przez xxxx52, ktora to przeslala najpierw zdjecia z tej mordowni a pozniej rozmawiala osobiscie ( z burmistrzem miasta partnerskego) w Niemczech.

Posted

no! niech się gość poczuje jak w Europie:mad:
ktos tu wspomniał o przetargach. Jak zwykle paranoja i patologia przetargów wychodzi przy takich kwestiach. Byle taniej, łapówa a później jakoś to będzie. No i jest "jakoś". Bussines się kręci i wszyscy zainteresowani szczęśliwi.
Jestem zdania że nie powinno być prywatnych schronów. A te państwowe pod ścisłym nadzorem i ścisłymi procedurami i normami.

Posted

Dziewczyny nie mam czasu czytac całego watku ale wiem ,ze szukano kontaktu : OLKUSKIE STOWARZYSZENIE PRZYJACIÓŁ ZWIERZĄT
32-300 OLKUSZ BRONIEWSKIEGO 5

Posted

Jeszcze mają miasta partnerskie w: Danii, Anglii i Francji:cool1:

Bjerringbro, Staffordshire Moorlands,Bruay-La Buissiere

:placz: a ja mialam taką slobosc do emalii olkuskiej. Moje koty mają miseczki sliczne malowane z kotkami i mam jeszcze fajne "duperelki' emaliowane, olkuskie. PROTEST nie kupie i juz!! Kupie innej firmy i sama kotki na nich namaluje.:evil_lol:

Posted

Arko-ja to do prowadzenia takich watkow sie kompletnie nie nadaje.:oops: napewno bym cos pomieszala itp. Skoro Gameta chcialaby prowadzic watek to ja nie mam nic przeciwko temu.:lol:

Posted

Jesli chodzi o tlumaczenie listow na jezyk niemiecki, i wysylanie listow do organizacji niemieckich - moge pomoc. Potrzebuje jedynie adresy tych organizacji.

Posted

[quote name='dogomanka_']Arko-ja to do prowadzenia takich watkow sie kompletnie nie nadaje.:oops: napewno bym cos pomieszala itp. Skoro Gameta chcialaby prowadzic watek to ja nie mam nic przeciwko temu.:lol:

Dogomanka, z przyczyn, które napisałam ARCE na pw rezygnuję z prowadzenia tego wątku. Ty będziesz mieć większą siłę przebicia - ja jestem za daleko. Gdyby była potrzebna jakaś "zdalna" pomoc - daj info. Zrobię co będę mogła.

Posted

Czy ktos próbował uderzyć z tematem do ukochanej TVN(w końcu z Krakowa),zbyt rzadko te tematy trafiają na łącza tv,a taka krypto reklama chyba nie cieszy zbytnio urzędasów...próbujcie,czasami te 10 min. "UWAGI" potrafi zdziałac cuda...

Posted

[quote name='marco20061']Czy ktos próbował uderzyć z tematem do ukochanej TVN(w końcu z Krakowa),zbyt rzadko te tematy trafiają na łącza tv,a taka krypto reklama chyba nie cieszy zbytnio urzędasów...próbujcie,czasami te 10 min. "UWAGI" potrafi zdziałac cuda...
dziewczyny pisały do tvn, polsatu...chyba tv2

Posted

tak jest tv powiadomione czekam na ich odp.i przypominam sie co jakis czasik:diabloti: zagladam tylko kontrolnie na watek ale dalej powiadamiam gdzie sie tylko da.zawiadomil juz ktos sanepid??

Posted

dorixx napisał(a):
Arka, ja niedawno spaliłam i wyrzuciłam patelnie z olkusza :diabloti::evil_lol:

:evil_lol: ja mam w planie tez kupienie patelni ale olkuskiej nie kupie, w takim razie...