Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Potem ,,świnka" trafiła do klatki z suczką!! coś miała ze spaniela cudna, ale bała wychodizć się z budy widząć swojego lokatora:angryy: wiecie pewnie co się potem stało sunia miała cieczke!!:mad: A była taka zestresowana... a zarazem nie bardzp chcieli jej wydać, co innego jak była dopiero tu od kilku dni gdy sami mi ją proponowali... pewnego dnia kierowca tzw na tym forum dziadek powiedział pracownikowi, żeby poszedł do budy gdzie przebywała ( bulterier chyba był już wyciągnięty albo w innej klatce przebywał) były tam podobno zagryzione ciałka maluszków... twierdzą, że to ona... sama jednak nie ejstem do tego przekonana:angryy: widziałam przez umałek te ciałka ale czy były pogryzione??:mad: Ponieważ sunia przestała jeść, postanowiłam ją zabrać - końcówke możecie się domyślić gdy się po nią stawiłam okazało się, że nie żyje!!

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ok artykuł napisany do gazety ,,WW" (lokalnej) napisany, jeszcze tylko pewnie nastąpią małe zmiany i musze dać do spr komus kto się zna dobrze na Polskim <lol> ale myśle, że będzie dobrze:) Potem pomyślimy nad innymi... Idzimy na całość?? idziemy...

Posted

Wizytówki jednak nie znalazłam:angryy: Alee znalazłam coś takiego co to Faktu :
Adres redakcji:
02-672 Warszawa
ul. Domaniewska 52
tel. 022 232 02 00, fax 022 232 55 11
e-mail: redakcja@eFakt.pl

Dział kontaktu z czytelnikami (czynny w godz.10-18):
tel.
022 232 04 50

Wydawca: Axel Springer Polska Sp. z o.o.
Członek Izby Wydawców Prasy i Związku Kontroli Dystrybucji Prasy
02-222 Warszawa
Al. Jerozolimskie 181 (Ochota Office Park)
recepcja tel. 022 608 41 00,

To może nam wystarczy??:roll:

Posted

Koleje schronisko mordownia....
Czy sa w Polsce normalne schrony?!
Czy wszedzie jest tak źle? To się nie mieści w głowie! Mamy XXI wiek, a tu średniowiecze.
U mnie na wsi pojawił się problem bezpańskich psów i na sesji Rady Gminy ktos to złosił. Zapytał, co robić z takim znalezionym psem. Przewodniczący Rady, człowiek wydawało by się mądry i wykształcony, nauczyciel, myslał, że trzeba psa...zastrzelić!

Posted

Słuchajcie, Fuks jest stamtąd. Weci z Orzesza mieli wystawić zaświadczenie w jak tragicznym stanie do nich trafił - z nosówką, zagłodzony, wycieńczony, nieleczony. Lena_zet chyba miała to zaświadczenie odebrać. Havnka z Ol - tak samo. Przecież pozbieramy dowody? Frotka w jakiejś rozmowie wspominała niedawno, że musimy się zabrać porządnie za nich, może to już najwyższa pora?

Posted

pierwszego psa zabrałam z tego miejsca 23.04.01 była to młoda suczka góra do roku. W tedy w tym miejscu pracował a raczej pomagał pewien gość nie pamiętam już jego imienia, ale wiem, że robił to z miłości do zwierząt - zaraz po tym jak namówił nas na zabranie Odszedł, bo zacęły się już dziac różne rzeczy... Jedynie co mogłam zarzucić im w tedy to to, że była chudziutka jak patyk:-( Od tej pory Sońka tylko je, je i je i dlatego też zrobiłą się okrągła... Podobno dwa razy wracała do schroniska..
Druga została zarana w styczniu ze szczeniakiem to w sumie w tym przypadku też mogłabym zarzucić tylko niedożywienie - bo też była tak chuda że żebra mogłabym jej policzyć a do tego dochodizło jeszcze karmienie do tej pory jedzenie połyka w sekunde:angryy:
Ale za to wiem o wielu innych rzeczach, więc Działajmy i załatwy tą sprawe raz na zawsze:mad: Niestety moje psy w tym nie pomogą bo nie były chore ani nic wtym style :mad: Ale biore na swoje nazwisko wiele innych rzeczy...

Posted

a myślalm ze juz o tym cholernym miejscu na dogo nie przeczytam!
jest to juz chyba z 15 temat zakładany dla tej umieralni, przy czym w kazdym temacie wszyscy doszli do wniosku ze wlasciciele tego PRYWATNEGO schroniska czytaja (kasowanie nazwy miasta) co zamierzamy i ze cos się szykuje i zaczelo się: zakaz robienia zdjec, zakaz wchodzenia na kwarantanne - juz ogrodzona - zamknieta i wkoncu zakaz wchodzenia do schroniska co poniektorym osobom- czy to jest zgodne z prawem? zabronic wejsc?
ostatni raz byłysmy po Fuksa wcisneli nam innego psa, tamtego dobili - weta nie było przez te 2 czy 3 dni - chłop nam sie wygadał- cala historia pelna rozpaczy tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1783139#post1783139

nastepnie wkroczyła tam Frotka organizujac akcję z TOZem, policja, prokuraturą, zabrała kilkanascie psów. I co to dalo? rotację jak napisałyście powyzej! psy sa wybijane zeby nie bylo dowodów znecania się! zdjecia sa ze starych wizyt, ja dzis zadzwonie po orzeczenie lekarskie psa z tego miejsca - stan krytyczny nosówki - weci uwierzyc nie mogli!
chorobska dalej tam są - kto silniejszy ten przezyje..........temat rzeka i bez pomysłu i nadzieji na polepszenie, chociaz po czerwcowej akcji chodzily słuchy ze wlasciciel ma nas! dosc i zamyka interes - domy sobie juz postawił - ale widocznie tylko czystke kontynuuje!
Byc moze Frotka ma aktualne wiadomości jak sie sprawy maja - moim marzeniem jest zamknąc ta umieralnie!pragne tego z calego serca dla tych serc które straciły zycie w im tylko znanych okrutnych warunkach!
duzo osób duzo widzialo tylko nie widzą sensu juz tu pisania na ten temat...... boja się zeby przez to nie umarły kolejne psy....:placz::placz::placz::placz:

Posted

Miesiąc temu była kontrola cytuję:
"...Do policji trafiła sprawa olkuskiego schroniska dla zwierząt. Doniesienie zgłosili pracownicy krakowskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami po kontroli przeprowadzonej miesiąc temu. Właścicielowi schroniska przy ul. Sikorka zarzucili sporo zaniedbań i brak należytej opieki nad zwierzętami........"

dalej w artykule podaję link
przegląd olkuski

Posted

Na tej kontroli było nas kilka osób: Prezes KTOZ, lekarz z krakowskiego schroniska, Ekipa z programu "Kundel Bury i Kociury", Agnieszka P, ja i mój TŻ. Faktycznie znaleźliśmy wiele, zawiadomiliśmy policję, zabezpieczyli dowody i sprawa się toczy, zobaczymy co dalej ...
Lekarz, który "opiekuje" się zwierzętami w schronisku prosto w oczy powiedział do mnie, że psy z widocznymi objawami nosówki usypia a nie leczy, potem to już się plątał bo najpierw na pytanie "dlaczego" odpowiedział, że pieniędzy brak, potem, że w sumie to psom niczego nie brakuje jak zapytałam czy pan P. żałuje kasy na leczenie.
Uwieżcie, ciężko jest walczyć, oj bardzo ciężko :shake: .

Posted

Ten "lekarz" w mojej obecnosci mial zamiar amputowac kotu lape starym, zardzewialym brzeszczotem przyniesionym z jakiejs szopy:shake:
i tez powinien poleciec za to co sie dzieje w tym schronie a raczej za to co sie nie dzieje:roll:

Dziewczyny, wielkie dzieki za to co robicie. Wierze, ze w koncu skonczy sie ten koszmar mimo, ze ciezko rozbic taka "wielka rodzine" jak wladze tego miasta.

Posted

masienka napisał(a):
Ten "lekarz" w mojej obecnosci mial zamiar amputowac kotu lape starym, zardzewialym brzeszczotem przyniesionym z jakiejs szopy:shake:
i tez powinien poleciec za to co sie dzieje w tym schronie a raczej za to co sie nie dzieje:roll:

Dziewczyny, wielkie dzieki za to co robicie. Wierze, ze w koncu skonczy sie ten koszmar mimo, ze ciezko rozbic taka "wielka rodzine" jak wladze tego miasta.

Wierzę bo go osobiście poznałam :shake: . Mam nadzieję, że zabezpieczone dokumenty, które firmował pomogą ...
Teraz dopiero przeczytałam ten artykuł i sami popatrzcie, ile osób twierdzi, że wszystko jest cacy.
W Krzyczkach były dowody i to bardzo mocne dowody i też nie zamknęli do tej pory tego interesu... :shake:

Posted

Tatus do dziecka ( moze dziesieciolatka): "Zobacz jak te pieski tu maja fajnie, takie kolorowe budy":grab: a na wybiegu u malych suczek jedna lezala na boku i rozpaczliwie probowala otwartym pyskiem lapac powietrze:shake:

A wszystko cacy bo kto sie przyzna, ze na jego "podworku" dzieja sie takie numery?
Tak z prawnego punku widzenia to czy oni moga zabronic komus wejsc na kwarantanne? Na ten przyklad szukam swojego psa i chce zobaczyc czy na pewno go nie ma i co?

Posted

nie wiem jak mozna czuc sie tak bezkarnie ! poprostu brakuje mi słow aby ich określić:shake:
jak pojechałysmy po psa to przed schroniskiem siedziała cała ekipa heh z grubasem na czele w koszulce "ochrona", nie wpuscili nas do schroniska tylko sami przyprowadzili psa. Musiałysmy się gryźć w język bo gotowi byli nic nam nie wydać.
podam jeszcze link do starego watku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=15688

tak bardzo bym chciala wierzyć ze dobro i sprawiedliwosc w tej potyczce wygra! nadzieja pozostaje tylko dzięki zaangazowanym dziewczynom bioracym udział w interwencjach!:roll:

Posted

alez sie wkurzyłam po artykule!!!
weterynarz nie widział zednych uchybień - psy zdrowe!! dobrze odzywione!!paranoja jakaś! a te gluty wiszace z nosów? swierzbowce, alergie, niedozywione szkieletorki - przeciez w kwietniu, maju tego jeszcze nie "tuszowali"

dziewczyny jak byscie potrzebowały to mamy zaswiadczenie o stanie w jakim Fuks był przyjęty do kliniki o jego prawie agonalnym stanie! może do sprawy się przyda???

Posted

hmm musimy kogoś tam wysłać kogoś kogo oni tam jeszce nie znają...aby ten ktoś zbadał sprawę. pogadam jeszcze z tą dziewczyną co pojechała po psa dla dziadka i jak przyjechała saria to ją wyprosili więc nawet nie zobaczyła co tam jest tylko mówiła, że widziała setera a raczej jego wrak bo były same kogości i skóra:mad:

Posted

Ksera napisał(a):
Na tej kontroli .........................
Lekarz, który "opiekuje" się zwierzętami w schronisku prosto w oczy powiedział do mnie, że psy z widocznymi objawami nosówki usypia a nie leczy, potem to już się plątał bo najpierw na pytanie "dlaczego" odpowiedział, że pieniędzy brak, potem, że w sumie to psom niczego nie brakuje jak zapytałam czy pan P. żałuje kasy na leczenie.
Uwieżcie, ciężko jest walczyć, oj bardzo ciężko :shake: .

W budżecie miasta przyznano kasę na schronisko!! :mad:
Kopiuję z Załącznika Nr 2 do Uchwały Budżetowej Nr XLV/585/2005
Rady Miejskiej w Olkuszu z dnia 28 grudnia 2005 roku:
" BUDŻET MIASTA I GMINY OLKUSZ NA ROK 2006 ...
na rozdz. 90013 - Schroniska dla zwierząt przyznano - 37 500 zł"

Posted

Zależy jak się dba o zwierzaki, jak mają porządną opiekę to mało a jak byle jaką to dużo. Trzeba wziąść jeszcze pod uwagę, że każda gmina z którą OL ma podpisaną umowę płaci za swoje psy.