Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest to dosc dluga droga ktora wybralysmy ale nie mozemy sie z niej wycofac , proponuje na poczatek oplakatowac miasta bo faktycznie ludzie nie wiedza co sie dzieje w schroniskach. Zreszta sama kiedys nie wiedzialam, wierzylam ze w schronisku psu brakuje tylko i wylacznie reki czlowieka do glaskania, nie mialam pojecia ze zwierzeta ktore tam trafiaja sa skazane na smierc.:placz: Musimy dotrzec do spoleczenstwa, otworzyc im oczy :crazyeye: wykorzystujac wszystkie sposoby jakie mamy do dyspozycji.

Posted

Ja sie wlanczam.Moge porozklejac po Olkuszu plakaty..oby to cos pomoglo...
Moze ktos by zredagowal list do redakcji np. Celownika.?Albo Uwagi czy Interwencji...mozna nawet do wszystkich trzech napisac.!Moze ktos orientuje sie jeszcze czy sa jakies inne programy,ktore wlasnie takimi sprawami sie zajmuja.?
A moze do Sprawy do reportera.?

Posted

Ada jeje niestety ja podobnie myślałam odnośnie schronisk. Moje rozumowanie było takie " dobrze, że mają pełną miskę, schronienie od deszczu i zimna.." Teraz patrząc z perspektywy czasu aż się sobie dziwię, że tak właśnie myślałam, ale to właśnie dogo otworzyło mi oczy. Po pierwsze ważny jest dla mnie los zwierząt a po drugie teraz wiem skąd czerpać informacje na temat działalności "schronisk " w naszym kraju. Teraz widzę, że psy to "bardzo dochodowy interes" dla wielu osób. Jak widać w naszym kraju jest tak chcesz zarobić załóż schron, a to że nie spełnia swoich podstawowych funkcji, staje się miejscem kaźni,nie spełnia wymogów sanitarnych itp., nieszkodzi przecież dla różnych osób "to tylko zwierzęta"

• 1 month later...
Posted

Może tym razem wreszcie uda się ruszyć cała sprawę. Ale chyba każdy już wie, że P. ma swoje wtyki :cool1:. Poza tym lepiej chyba byłoby, gdyby ważniejsze pomysły i szczegóły tego planowania były omawiane poza forum publicznym z wiadomych powodów :oops:. Nie dajmy P. możliwości przygotowania się na to, bo wiadomo że ktoś potraktowany z zaskoczenia popełnia więcej błędów.

Posted

No to najwyższa pora coś z tym zrobić :mad:. Tylko tak jak pisała, niezbyt wylewnie ze szczegółami na ogólnym ;). Ada-jeje pisała coś o plakatach, to jeśli możesz Ulaa (i masz do tego dostep), to prześlij na maila (no i może te o adresówkach też przy okazji ;)).

Posted

Nie mamy takich plakatów i na razie nie organizujemy nic w tym kieerunku. bo nie mamy na to czasu. Zbyt wiele spraw jest natychmiastowo pilnych, a nas za mało, żeby wszystkiemu podołać.

O zaginięciach wysyłam. Meila masz takiego samego jak kiedyś?

Posted

Witam ja jestem z Olkusza.
Ja jakieś dwa lata temu brałam z tamtąd kota <małe kociątko kotke> i był to jeden maluszek zamknięty w klatce ze starymi kocurami, wygłodzony... pomalowany farbą bo mała była wciśnięta do rogu a malowali klatki na żółto... Ogólnie warunki straszne ...Kotka otchowana i ma dobrze u mnie w domku. Jeśli mogłabym w jakikolwiek sposób pomóc w sprawie tego schronu to czekam na informacje.

Posted

Oo.!Nastepna dogomaniaczka z Olkusza.;D Witam.;]
Sadze,że najlepiej narazie jest sie tam wybraci zobaczyc warunki..Ja jestem nieletnia wiec mnie tam nie wpuszcza bez opiekuna doroslego pewnie..a moja mame juz tam znaja i tez jej raczej nie puszcza.

Posted

Również witam :]
Ja jestem pełnoletnia. Ale może ktoś wybrałby się ze mną ?? Ja tutaj jestem nowa , chętnie pomoge... tylko w pojedynke nic nie zdziaałam , nie ma szans na zdjęcia...
Ewentualnie jakieś szczeniaki moge wziąść na DT lub małą spokojną suczke... bo mam już dwie dziewczyny shih tzu...

Posted

Ja sie z checia kiedys tam z Toba wybiore.;] Tylko jesli mój wiek nie bedzie Ci przeszkadzał.;P
Mogłabym wziasc aparat.
A szczeniaki czy sunia na tymczasie to jest bardzo duża pomoc.!Zawsze to jakies psie istnienie uratowane z tej mordowni.!

• 1 month later...
Posted

Może i trudno dostać się do schroniska, ale wcale nie tak trudno, aby schronisko dostało się do Was...

To, że każdy może tam zadzwonić i zgłosić co mu się tylko podoba, jest przerażające. Przypomina nazistowskie łapanki po anonimowych donosach
:shake::shake::shake:

Każdy ma prawo bać się o swojego psa...

Uważam, że zasięg działalności tego schroniska powinien być znacznie ograniczony, wobec faktu braku chęci współpracy z jakąkolwiek organizacją.

Posted

Idealnym rozwiązaniem byłaby likwidacja schroniska bo już od dawna wiadomo, że P. jest nastawiony tylko na zysk a dobro i życie zwierząt ma głęboko w .....
Marzę o tym, żeby kiedyś ten koszmar się skończył :shake:.

(Ulaa, a nie wydaje Ci się kto za tą Twoją "niespodzianką" może stać :cool1: - tą "opcję" też można brać pod uwagę)

Posted

Ruth, mam podobne marzenie, ale niestety narazie nie widac szans likwidacji tego obozu koncentracyjnego, co gorsze ponoc facet buduje nowe schronisko za unijne pieniadze, jeszcze wieksze,i pewnie bedzie chcial obrobic cala malopolske.

• 6 months later...