Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję wszystkim za rady co do wizyty w OLx. Potrzebuję troszkę czasu, żeby "przetrawić" te setki stron :cool3: i poodpisuję.

A co do małej suni - mogę wystawić na allegro - proszę o fotki i fajny tekst na ullka84@o2.pl

Posted

Dziś zawiozłam DAFI do nowego miejmy nadzieję ostatniego i dobrego domku. Dafi jest taka słodka :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

A tu pierwsze zdjęcia w nowym domku :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='weszka']Dziś zawiozłam DAFI do nowego miejmy nadzieję ostatniego i dobrego domku. Dafi jest taka słodka :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

A tu pierwsze zdjęcia w nowym domku :loveu: :loveu: :loveu:

:loveu: pięknie wyglądają !!!Weszko - a jak Malutka DAFI ( super imię) zareagowała na dziewczynki?
widzę,ze Pani - patrzy na nią w taki szczególny spsób...czuję, że to jest TEN domek :):):)
Weszko - przesyłam Ci porcję przytulaków za to, że dzięki Tobie mała ma swoich ludzi :)

Posted

Dafi była bardzo zadowolona z dziewczynek, zaczęła się bawić i przymilać. Jest tam jeszcze jedna dziewczynka 2-latka ale akurat spała... Sądząc po pierwszych reakcjach powinno być wszystko ok.

A ja jeszcze zapodam tu zdjęcie małej Maszy która jest u mnie na tymczasie i też szuka domku. Ma ok. 7 tyg i jest słodka, dzielna i uwielbia pieszczoty :)

Posted

Pani zainteresowana młodą maleńką suczką najlepiej w typie yorka. Macie taką śliczność na stanie???? Ostatecznie może być inna maleńka młoda suczka bo powiedziałam pani że z yorkiem to raczej niemożliwe.

PS.
Chciała moja Maszę ale musiała wyjechać na kilka dni i jak wróciła to Masza już od wczoraj w nowym domku :multi: . Kto pierwszy ten lepszy :p

• 2 weeks later...
Posted

witajcie!
wszyscy ktorzy jestescie zainteresowani pseudo schroniskiem w Olkuszu.Przeczytalam wszystkie watki dotyczace Olkusza i jestem zainteresowana wspolpraca i zakonczeniem tego horroru wiem ze nie da sie tego zrobic od razu ale poddawac sie tez nie mozna bo zycie to jedna wielka walka i tylko slabi sie poddaja a my dogomaniacy nazwani przez "ludzi bez serca" wariatami albo jeszcze gorzej jestesmy po prostu zdrowymi rybami ktore zawsze plyna pod prad a zdechle ryby plyna z pradem.
Jestem z Chrzanowa i znajdzie sie napewno wiecej osob z mojej miesciny i okolic ktore beda chetne do pomocy ale napewno nic nie zrobimy piszac do siebie posty. Proponuje abysmy uzgodnily termin i spotkali sie osobiscie
w celu omowienia konkretnego dzialnia.
pozdrawiam
i czekam na wiadomosci.

Posted

a swja droga to dziwi mnie tez to co przeczytylam w jednym z postow o TVN ktorzy to odpowiedzieli wam iz nie sa zainteresowani tematem o bestialskim traktowaniu zwierzat, a ja myslalam ze wszystko co sie tyczy nieprawidlowosci i skorumpowania beda zaintresowani.Ale tak juz jest kulture narodu mierzy sie stosunkiem do zwierzat i w tym momencie poznalismy rowniez kulture ludzi z TVN.

Posted

Ada problem chyba polega na tym, że wladzom jest to na rękę, byly już podejmowane odpowiednie kroki, interwencje, ale zalatwili wszytsko tak, że niby jest wszytsko ślicznie, żeby nie mogli się do nich przyczepić...:shake:

kto jest z okolic olkusza i może wyjaśnić dokladniej?

Posted

Betka
ja wiem ze wladzom jest to na reke bo przyklad idzie z gory zawsze tak jest.Ale dol musi walczyc i nie poddawac sie jak sie powiedzialo A trzeba powiedziec B czli zaczac sprawe od nowa az do skutku.Wytyczylam sobie plan do dzialania OLKUSZ I MYSLOWICE i bede walczyc tak dlugo jak bede zyla.Ale oczywiscie nie zrobie tego sama potrzeba nas wiecej ale ludzi do dzialania a nie do pisania postow.Trzeba tez zaczac egzekwowac od Towarzystw i Stowarzyszen ktore juz dzialaja na danych terenach azeby pokazywali co robia w danych sprawach wyciagac ich dzialalnosc na swiatlo dzienne bo przecierz same schroniska bez pomocy naprawde nie sa w stanie dac sobie rade.Nie wiem do konca czy mam racje ale chyba Sowarzyszenia i Towarzystwa tez musza sie z czegos utrzymywac i wyglada na to ze my podatnicy placimy a naprawde z tego wszystkiego jakis tam tylko ochlap trafia na rzeczywiste potrzeby zwierzat bo po drodze te pieniadze sie rozmywaja.I na koniec schroniska sa zmuszeni prosic ludzi o wszysko w celu utrzymania zwierzat przy jako takim zyciu.
Mam na mysli te schroniska w ktorym pracuja ludzie ktorzy maja na celu dobro zwierzat.Oczywiscie napewno bede potrzebowala pomocy na forum bo przeciez wszystkiego nie wiem tez nie pozjadalam wszystkich rozumow.
pozdrawiam

Posted

mieszkam kolo olkusza
chetnie sie z Toba spotkam
zapraszam do mnie na kawe/herbate :)

proponuje wybrac sie na przejazdzke np jutro przed poludniem do schroniska aby moc zobaczyc je na wlasne oczy

potem zapraszam do mnie
mozemy o nim porozmawiac
mieszkam w bukownie

co Ty na to? :evil_lol:

Posted

Do Missieek
po pierwsze to ja chyba nigdy nie odwaze sie wejsc do schroniska na to jestem za slaba na dzien dzisiejszy jeszcze nie potrafie sie do tego zmusic
po drugie chetnie sie z toba spotkam ale przyznaj z Chrzanowa do Bukowna nie tak bliziutko i dlatego proponuje spotkanie w wiekszym gronie
zeby nie tracic pieniedzy na benzyne tylko dla jednej osoby.
jezeli zorganizujesz wiecej osob ktore moga cos wnisc to sprawy to ja postaram sie tez przyjachac w komplecie to znaczy w 5 osob zebysmy mogli podjac jakie odpowiednie kroki.
po za tym wyjezdzam w poniedzalek i do konca przyszelego tygodnia mnie nie bedzie ale na przyklad spotkanie w tygodniu pomiedzy 05.03-12,03.07
bardzo chetnie.
jezeli madz skype to ja na PW podam ci kontakt.

Posted

przed chwila rozmawialam z osoba ktora jedzi tam dosc regularnie i dowozi karme ale nie chce na forum pisac z jakiej ona jest miejscowosci ani kto to jest moge podac jedynie osoby zainteresowane na PW oprocz tego w/w osoba chetnie wlaczy sie do wspolpracy, jak rowniez przekaze to co tam widziala .