Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia nie ma swojego wątku. Tu wklejam to co wiem o niej od Aquirre:

Suczka urodziła się w lesie , gdzie żyje jej dzika mama , dokarmiana przez moją koleżankę . Szczeniaczków było 3 . Po długich podchodach i tropieniu (suka uciekała , chowała się , kluczyła po lesie , żeby tylko nie doprowadzić ludzi do gniazda) udało się je złapać .
Były u koleżanki , na tymczasie , zsocjalizowane , odrobaczone , zaszczepione . 2 w miarę szybko znalazły nowe domy . Suńka wreszcie też .
Na szczęście przeczucie kazało koleżance zaraz następnego dnia pojechać i sprawdzić co u małej . Zastała ją zamkniętą w ubikacji , głodną i wystraszoną . W mieszkaniu trwała libacja (jak to pozory mylą - dom był wcześniej sprawdzony) . Zobrała suczkę ,i powiedziała co myśli i wyszła .
Drugi domek wydawał się idealny . Pani w średnim wieku , w rozmowie miła i sympatyczna , mieszkanko z wyjściem na mały ogródek . Szczeniaczkiem zachwycona była przez 2 dni . Potem stwierdziła , że pies ją osaczył i prześladuje , a do tego warczy i napewno kogoś już pogryzł .
Nie zacytuję słów koleżanki , która jechała po małą o 12-stej w nocy .
Powiem tylko - psychiatra kłania się nisko owej pani .
Suczka ma w tej chwili 5 miesięcy , jest odrobaczona , zaszczepiona i z wyprawką , do wzięcia od zaraz , bo znajduje się właśnie u koleżanki , u której jest teraz sznaucerka Sonia , a ona ma jeszcze 4 swoje psy i pracuje .
Mała przypomina sznaucera miniaturkę , z wyglądu , wielkości i charakteru . Bardzo lgnie do ludzi , ale ma też zadatki na dobrego stróża . Potrafi obszczekać obcą osobę , która wchodzi na posesję."

Sunia jest mała i będzie mała skoro przypomina sznaucerka miniaturkę. Sama mam na nią straszną chrapkę :loveu: :loveu: bo mam kompletną szajbę na sznaucery i tylko resztki zdrowego rozsądku mnie powstrzymują i to że jest w DT a nie w schronie albo na ulicy

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

weszka a nie dało by się jej kilka zdjęć pstryknąć???
I jak z załatwianiem w domku???? i jak z tolerowaniem innych zwierzat????

(też strasznie kocham sznaucerki mini:oops: )

Posted

Asior napisał(a):
jejku to cudnie :) oby tylko ktos odpowiedzialny :( Kurcze dziołszki kontrolujcie często :(

Coś jednak poszło nie tak :-( Suczka nie została w nowym domku. Czekam na więcej informacji :shake:

Posted

Obszczekała rezydentkę ratlerka i wyszła na agresora czym zaprzepaściła swoje szanse. Ale ona ma 5 mies. i moim zdaniem dałoby się je do siebie przyzwyczaić. Ale nie wymądrzam się bo nie znam dokładnie sytuacji. Szukamy więc nadal :(

Posted

Taki off topic o sznaucusi nam się zrobił na tym wątku :razz:
Mała wróciła do DT i nadal szukamy dla niej domku. Nie chcę zapeszać ale może szykuje jej się tym razem super-domek. Zobaczymy. Może dziś będą jej zdjęcia.

Posted

Z przyczyny jw. czyli braku aktualnych zdjęć nie. Dopiero teraz wkraczam do akcji. Poza tym była mała przerwa bo Mała już miała 2 domki, z których niestety wróciła :(