weszka Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Sunia nie ma swojego wątku. Tu wklejam to co wiem o niej od Aquirre: Suczka urodziła się w lesie , gdzie żyje jej dzika mama , dokarmiana przez moją koleżankę . Szczeniaczków było 3 . Po długich podchodach i tropieniu (suka uciekała , chowała się , kluczyła po lesie , żeby tylko nie doprowadzić ludzi do gniazda) udało się je złapać . Były u koleżanki , na tymczasie , zsocjalizowane , odrobaczone , zaszczepione . 2 w miarę szybko znalazły nowe domy . Suńka wreszcie też . Na szczęście przeczucie kazało koleżance zaraz następnego dnia pojechać i sprawdzić co u małej . Zastała ją zamkniętą w ubikacji , głodną i wystraszoną . W mieszkaniu trwała libacja (jak to pozory mylą - dom był wcześniej sprawdzony) . Zobrała suczkę ,i powiedziała co myśli i wyszła . Drugi domek wydawał się idealny . Pani w średnim wieku , w rozmowie miła i sympatyczna , mieszkanko z wyjściem na mały ogródek . Szczeniaczkiem zachwycona była przez 2 dni . Potem stwierdziła , że pies ją osaczył i prześladuje , a do tego warczy i napewno kogoś już pogryzł . Nie zacytuję słów koleżanki , która jechała po małą o 12-stej w nocy . Powiem tylko - psychiatra kłania się nisko owej pani . Suczka ma w tej chwili 5 miesięcy , jest odrobaczona , zaszczepiona i z wyprawką , do wzięcia od zaraz , bo znajduje się właśnie u koleżanki , u której jest teraz sznaucerka Sonia , a ona ma jeszcze 4 swoje psy i pracuje . Mała przypomina sznaucera miniaturkę , z wyglądu , wielkości i charakteru . Bardzo lgnie do ludzi , ale ma też zadatki na dobrego stróża . Potrafi obszczekać obcą osobę , która wchodzi na posesję." Sunia jest mała i będzie mała skoro przypomina sznaucerka miniaturkę. Sama mam na nią straszną chrapkę :loveu: :loveu: bo mam kompletną szajbę na sznaucery i tylko resztki zdrowego rozsądku mnie powstrzymują i to że jest w DT a nie w schronie albo na ulicy Quote
Asior Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 weszka a nie dało by się jej kilka zdjęć pstryknąć??? I jak z załatwianiem w domku???? i jak z tolerowaniem innych zwierzat???? (też strasznie kocham sznaucerki mini:oops: ) Quote
weszka Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Asior, wieści z dzisiaj - suczka poszła do domku! Podobno dobrego. Mam nadzieję że nie takiego jak dwa poprzednie. Trzymam kciuki! Quote
Asior Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 jejku to cudnie :) oby tylko ktos odpowiedzialny :( Kurcze dziołszki kontrolujcie często :( Quote
Ulaa Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 A co w olkuskim schronisku? Był tam ktoś może? Quote
weszka Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Asior napisał(a):jejku to cudnie :) oby tylko ktos odpowiedzialny :( Kurcze dziołszki kontrolujcie często :( Coś jednak poszło nie tak :-( Suczka nie została w nowym domku. Czekam na więcej informacji :shake: Quote
Asior Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 jezzzuuuu co znowu :placz: ?? czy ktoś ją przeklął czy co????? przeciez to nie możliwe..3-ci dom???? Quote
weszka Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Obszczekała rezydentkę ratlerka i wyszła na agresora czym zaprzepaściła swoje szanse. Ale ona ma 5 mies. i moim zdaniem dałoby się je do siebie przyzwyczaić. Ale nie wymądrzam się bo nie znam dokładnie sytuacji. Szukamy więc nadal :( Quote
Asior Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 :( co za debile!!!!! weszka prosze popstrykaj jej zdjęcia bo na tamtym niewiele widac :( Quote
weszka Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 No właśnie :( Ja nie mam możliwości zrobienia jej fotek. Poproszę Aquirre - suczka jest u jej koleżanki. Quote
weszka Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Taki off topic o sznaucusi nam się zrobił na tym wątku :razz: Mała wróciła do DT i nadal szukamy dla niej domku. Nie chcę zapeszać ale może szykuje jej się tym razem super-domek. Zobaczymy. Może dziś będą jej zdjęcia. Quote
weszka Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Dzisiejsze zdjęcia sznauceropodobnej suczki Małej Quote
weszka Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Asior napisał(a):nie widac zdjęć :( Hmm.... widać. Może coś się na chwilę przyblokowało. Quote
_beatka_ Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 dziewczyny czy sunia jest na sznaucerach? Quote
weszka Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 _beatka_ napisał(a):dziewczyny czy sunia jest na sznaucerach? Jeszcze nie bo czekałam na aktualne zdjecia. Zaraz ją tam zapodam :) Quote
_beatka_ Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 weszka to super, na sznaucerkach na pewno ktos sie zainteresuje:multi: Quote
weszka Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 _beatka_ napisał(a):weszka to super, na sznaucerkach na pewno ktos sie zainteresuje:multi: Oby... :roll: Quote
_beatka_ Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 a oglaszacie go w necie?taki ladny psiak:loveu: Quote
weszka Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Z przyczyny jw. czyli braku aktualnych zdjęć nie. Dopiero teraz wkraczam do akcji. Poza tym była mała przerwa bo Mała już miała 2 domki, z których niestety wróciła :( Quote
Recommended Posts