Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ARKA napisał(a):
:shake: nie ma, w Niemczech jest. Ale nasze krajowe organizacje dzialaja w sprawie Olkusza;)

A czy PETA z Niemiec nie może pomóc? Oni sa medialni, choć nie wszyscy zgadzają się z ich metodami

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosiapk napisał(a):
A czy PETA z Niemiec nie może pomóc? Oni sa medialni, choć nie wszyscy zgadzają się z ich metodami

Gosiapk, nie mam pojcia czy moga pomoc. A jaką pomoc masz na mysli?

PETA z U.S.A, chetnie umieszczala dwa razy, listy do Prezydenta np. o weto zmian do ustawy;)

Posted

ARKA napisał(a):
Gosiapk, nie mam pojcia czy moga pomoc. A jaką pomoc masz na mysli?

PETA z U.S.A, chetnie umieszczala dwa razy, listy do Prezydenta np. o weto zmian do ustawy;)

Myślałam o pomoc medialną, bo widać że TOZ sobie nie radzi z tą umieralnią. W takim wypadku tylko informacja w mediach i rozdmuchanie tej sprawy może cokolwiek dać.

Posted

Byłam dzisiaj w schronie i odebrałam ulotki,które Ada-jeje zostawiła. Pierwszą `partię` zaniosłam od razu do mojego weta,reszte poroznosze w ciągu kilku następnych dni.
Weszłam na chwilkę na boksy,z tego co widziałam jest Klara i Trufla. Były dwa psiaki w typie ONków(nie wiem czy sunie czy psy bo się nie przyglądałam a one były w tych pojedynczych klatkach. Były trzy suki (śliczne,każda taka rudawo-kremowa) w klatkach dla suk ze szczeniakami (tylko jedna suka leżała w budzie i wyglądała jakby karmiła). W pojedynczym boksie jest dosyć duży psiak,umaszczenie miał dosyć jak owczarek kaukaski,ale chyba był troche za mały jak na kaukasa,miał też chyba dłuższą sierść,no i pozatym był strasznie skołtuniony więc po wyczesaniu moze wyjść z niego całkiem co innego.
Były szczeniaki,tzn. w boksie ze szczeniorami widziałąm trzy psy,ale jeden z nich nei wyglądał na szczeniaka..może to dlatego,że miał straszne dredy i prawie się nei ruszał.:roll:

Posted

jesli chcesz nam pomóc...prosze znajdz wątki olkuskich psiaków do adopcji i pomóz nam im szukać domków...to jest teraz najważniejsza sprawa...

papierkowe sprawy idą swoimi torami, powoli ale ciągle do przodu:czytaj:

a my skupiamy sie na szukaniu domków ...

Posted

dogomanka_ napisał(a):
Ja żadnego haszczora nie widziałam,ale mógłbyć gdzieś schowany i dlatego go nie widziałam.

Na pewno był Haszczak. Widziałyśmy go z Ada - jeje jak wyciągałyśmy innego młodszego Haszczaka, który teraz pilnie szuka DS.

Posted

Asior napisał(a):
cholera :(
no nic.. powiem dziewczynim z TOZ-u naszego, ze jak będą jechały po jakieś psy, to zeby go brały :(

bardzo prosze o kontakt :lol: wysłałam ci pw...

Posted

Ten o ktorym ja pisze nie byl schowany, byl w klatce na srodku obok niego dwie sunie Onkowate, zreszta jedna chyba zaciazona :angryy: ale ten husky byl w schroniksu tylko na przechowaniu, mial byc odwieziony do BB do schroniska.
Mozna w poniedzialek sie dowiedziec czy zostal wyadoptowany czy pojechal do BB, ostatnio jak go widzialysmy kulal na lapke, skaleczyl sobie w boksie.:angryy:

Posted

Trzeba koniecznie zobowiązać władze olkluskie do codziennego odwiedzania schroniska o różnych porach dnia i nocy. Konieczne jest też odwiedzanie przez młodzież ze szkół , pokazywanie im trudnych warunków, zakup karmy lub ciepłego posiłku. P.Pałka nie może czuć się bezkarny, gdyż wziął pod opiekę żywe, czujące ból, zimo i głód istoty. A może tak na próbę trzebaby opiekuna na tydzień do klatki w identycznych warunkach zamknąć-oczywiście posiłek i buda obowiązkowe,

Posted

Czy sprawa wysylania emaili do burmistrza i wojewody alkutalna jesli to to podajcie mi tylko adres aktualny wojewody i burmistrza i wyślę mysle , że nie zaszkodzi a może pomoże :mad:

Posted

Kopiuję post masienki

W tym miesiacu to Miau wybiera kandydata do glosowania na Krakvecie.
Wsrod osob do wyboru jest rowniez Missieek.
Pomoc z Krakvetu to rownowartosc kolo 2-3tysiecy (w zaleznosci od zyskow sklepu) w produktach zwierzecych typu karmy, odpchlacze, odrobaczacze itp wiec jest o co walczyc.
A Missieek z jej stadem liczacym ciagle kolo 50 sztuk psow i kotow naprawde taki zastrzyk by sie przydal
Jesli ktos jest zarejestrowany lub ma chwile aby to zrobic to bedziem wdzieczne
http://forum.miau.pl/view...4284514#4284514