Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W wiec tego musimy sie dowiedziec, jaki to gabinet ma p. W.B. ktory pozwala mu na opieke nad zwierzetami bezdomnymi rannymi, bo napewno nie jest to klinika typu Arka w Krakowie, ktora dysponuje szpitalikiem. Nastepnemu pieniadze przyslonily wzrok :mad::mad::mad: W.B. ma podpisana umowe z UM na odbieranie bezdomnych psow rannych, zas p. Palka ma podpisana umowe z Trzebinia na wylapywanie bezdomnych zwierzat i dowozenie ich do schroniska w Raciborzu z ktorym to Trzebinia w tym roku podpisala umowe.

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ada-jeje napisał(a):
W wiec tego musimy sie dowiedziec, jaki to gabinet ma p. W.B. ktory pozwala mu na opieke nad zwierzetami bezdomnymi rannymi, bo napewno nie jest to klinika typu Arka w Krakowie, ktora dysponuje szpitalikiem. Nastepnemu pieniadze przyslonily wzrok :mad::mad::mad: W.B. ma podpisana umowe z UM na odbieranie bezdomnych psow rannych, zas p. Palka ma podpisana umowe z Trzebinia na wylapywanie bezdomnych zwierzat i dowozenie ich do schroniska w Raciborzu z ktorym to Trzebinia w tym roku podpisala umowe.

Cwaniaki próbują obejśc zakazy jak się da :angryy:

Posted

ręce opadają włos
na głowie się jeży
czy jest na to sposób
jeszcze Zub został z trójcy do opieki nad tymi psami
a W.B. co zrobi z tymi psami
wymiśkuje je(z wnętrznościami) żeby potem po podpisaniu "umowy utylizacyjnej" z Pałką móc się pozbyć problemu???:angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

Kolo sie zaciesnia, tonacy sie brzytwy chwyta, a my dalej w pisemka sie bawimy, bo jak juz nas powiadomili to mysla ze beda miec spokoj, a nam ta informacja nie wystarcza :shake: dalej bedziemy pytac, :angryy: az do skutku. :mad:

Posted

epe napisał(a):
Ale co z psami?:placz: Jak on się nimi "opiekuje"? Usypia je?

"Jak nie pałka go to kijem". Gabinet weterynaryjny ma udzielac pomocy zwierzetom chorym? To chyba jakis zart albo B. juz przeksztalcil go w klinike:roll: zainwestowal?:crazyeye:
Juz to sobie wyobrazam jak jedzie z polamanym psem do Krakowa i robi mu rtg. I potem sam sklada lape? A moze w rekach czuje jakie to zlamanie, jasnowidz moze?:roll:

Posted

Wydaje mi sie ze juz dzis sa swiadomi, tylko nie ma takiej osoby ktora by dysponowala samochodem przystosowanym do przewozenia rannych zwierzat, ktore to powinny byc przewiezione do kliniki dysponujacej szpitalikiem.

Posted

Ja się zaczynam obawiać,że pan B.powoli przymierza się do otwarcia schronu-bo Pałka spalony!
Trzeba się temu przyjrzeć-co to za umowa i dlaczego weterynarz z Olusza ma się opiekować psami z Trzebinii?:crazyeye: U nich nie ma wetów,czy co?
Co to ma być:angryy:

Posted

na naszym terenie wszyscy odmowili, bo nie maja warunkow do przetrzymywania rannych zwierzat, dlatego jest to ciekawe ze W.B. dysponuje takim miejscem, a w UM dowiedzialam sie ze posiada budynek gospodarczy.:angryy:

Posted

wszystkim Wam dedykuję :evil_lol:

"Oda do krepla"

Łoj ty kreplu moj kochany
tyś we tuszczu łokompany
Jo mom smaka durś na Ciebie
Jak Cie wcinom to żech w niebie
A twoj filong z marmeladom
Na kolana przed nim padom
Możesz być popudrowany
A najlepi lukrowany
Jo i tak Cie kreplu zjym
We tyn czwortek to już wiym!

Posted

kuba123 napisał(a):
ja też posiadam "budynek gospodarczy"( komórkę na węgiel) :evil_lol:
i to piętrowy:eviltong:
wystarczy??

:evil_lol:to juz prawie klinika

Posted

Mialysmy przyjemnosc poznac p. W.B. osobiscie. Na chwile obecna w schronisku znajduje sie 108 psow, czyli p. Palka moze na podstawie protokolu po dzisiejszej kontroli pow. wetow isc do UM i przyjac nastepne dwa psy, bo takie zezwolenie jest wydane przez pow, weta. Jutro dowiem sie jak to sie rzeczywiscie ma do zamkniecia tego przychowku, skoro stan psow moze byc ciagle na poziomie 110 psow. W takim razie po co tym psom szukac nowych domow jak dla pana P. biznes ciagnie sie dalej. Liczenie jest proste im wiecej my zabieramy psow, tym wiecej p. Palka moze przyjac. Na powitanie nas p. Palka byl dla nas bardzo nieprzychylny, wrecz arogancki ja jednak trzymalam nerwy na wodzy i po przeprowadzonej rozmowie z nim wyrazil zgode na ponowny nasz przyjazd i robienie fotek psom przez nas.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Mialysmy przyjemnosc poznac p. W.B. osobiscie. Na chwile obecna w schronisku znajduje sie 108 psow, czyli p. Palka moze na podstawie protokolu po dzisiejszej kontroli pow. wetow isc do UM i przyjac nastepne dwa psy, bo takie zezwolenie jest wydane przez pow, weta. Jutro dowiem sie jak to sie rzeczywiscie ma do zamkniecia tego przychowku, skoro stan psow moze byc ciagle na poziomie 110 psow. W takim razie po co tym psom szukac nowych domow jak dla pana P. biznes ciagnie sie dalej. Liczenie jest proste im wiecej my zabieramy psow, tym wiecej p. Palka moze przyjac. Na powitanie nas p. Palka byl dla nas bardzo nieprzychylny, wrecz arogancki ja jednak trzymalam nerwy na wodzy i po przeprowadzonej rozmowie z nim wyrazil zgode na ponowny nasz przyjazd i robienie fotek psom przez nas.

No tak, Pałka orze jak może. A jak z ewidencją? Czy niebawem znowu znikną jakieś psy i nie da się ustalić do kogo trafiły? Albo będzie, że Missieek je wzięła?

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Trudno jest w tej chwili przekrety robic, jest ksiazka do ktorej mialysmy wglad i w tym roku p. Palka przyjal dopiero 6 psow,

6 psów przyjął w tym roku? To te za które dostał karę, czy szczeniaki, czy jak? Jakoś mi to umknęło.

Posted

Trudno jest w tej chwili przekrety robic, jest ksiazka do ktorej mialysmy wglad i w tym roku p. Palka przyjal dopiero 6 psow, sa tez wpisy z adopcji, i jedno info otrzymalysmy dodtkowo o ktorym nie bede pisac na forum.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Trudno jest w tej chwili przekrety robic, jest ksiazka do ktorej mialysmy wglad i w tym roku p. Palka przyjal dopiero 6 psow, sa tez wpisy z adopcji, i jedno info otrzymalysmy dodtkowo o ktorym nie bede pisac na forum.

No to troche mnie uspokoiłaś ;)

Posted

Arka i Ada-Jeje czy jakikolwiek artykuł powstał przy Waszym udziale na portalu olkuskim - z pewnością chodzi o nowy portal o schronisku?? - bo podobno powstał przy Waszej współpracy ? ...dziwnym trafem zniknął ?? czyżby wyadoptowali zwierzęta ?:(

Posted

NIc mi nie widomo zeby ktoras z nas przyczynila sie do powstania artykulu na olkuskim portalu, niemniej jednak wspolnie chcialysmy wykorzystac ten portal do zareklamowania sterylek w miesiacu marcu.

Posted

Artykuł na temat sterylizacji i kastracji zwierzą zamieszczony na portalu olkuskim był konsultowany przeze mnie z Arką i Pro Animals. Konsultacja to nie to samo co zamieszczanie. Wyzywanie mnie od propałkowskich elit przez Redpita jest zwykłym chamstwem i nie zrozumieniem tego, jak ważna jest odpowiedzialność Rady Miasta i Burmistrza w walce z bezdomnością zwierząt. Nie byłoby takich skandali, jeśli nie byłoby przyzwolenia władz na takie działania.

Posted

[quote name='filomen'] Artykuł na temat sterylizacji i kastracji zwierzą zamieszczony na portalu olkuskim był konsultowany przeze mnie z Arką i Pro Animals. Konsultacja to nie to samo co zamieszczanie. Wyzywanie mnie od propałkowskich elit przez Redpita jest zwykłym chamstwem i nie zrozumieniem tego, jak ważna jest odpowiedzialność Rady Miasta i Burmistrza w walce z bezdomnością zwierząt. Nie byłoby takich skandali, jeśli nie byłoby przyzwolenia władz na takie działania.

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Redpit, musza by jakies DOBRE przyklady,ze sie DA!!!! To ma oznaczac pro-pałka, chyba czegos nie rozumiesz?????:mad::mad::mad:
Trzeba tez miec kontrargumenty!!!!

Posted

[quote name='ARKA']:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Redpit, musza by jakies DOBRE przyklady,ze sie DA!!!! To ma oznaczac pro-pałka, chyba czegos nie rozumiesz?????:mad::mad::mad:
Trzeba tez miec kontrargumenty!!!!

Przykro mi - nie wiem o co tej osobie chodzi - pisze do mnie bzdury, uważam, że jeśli ktoś zwala tylko winę na urzędy i władzę w Olkuszu i okolicy a pałki stawiając w jaśniejszym świetle - śmierdzi i tyle. Napewno nie komentowałem żadnych artykułów dotyczących sterylizacji - bo sam to popieram - zawsze jest mniej nieszczęść dzięki tego typu akcjom. Jak ktoś nie potrafi czytać albo przeinacza fakty - to albo niech wróci do szkoły ... lub przynajmniej da sobie spokój z pisaniem do kogoś głupot. Za daleko mieszkam, żeby tu pomóc realnie, pomagałem i pomagam wirtualnie - ale jak widać - każdy ma swoją ocenę.Na szczęście takie osoby spływają po mnie i będę dalej robił, to co uważam za słuszne, by pomagać zwierzakom. To tyle i nie będę więcej tu nic komentował na mój temat - bo to nie miejsce.Pozdrawiam.

Posted

Otrzymana wczoraj pocztą elektroniczną odpowiedź od p. Iwony Fajnkuchen z UM Olkusz: " Olkusz, dnia 18.02.2009 r.KK.7080/36/ 2009 Pan Piotr R. Nawiązując do pisma skierowanego do Rady Miejskiej w Olkuszu przez Biuro Kontroli i Audytu Wewnętrznego przy Ministerstwie Środowiska w Warszawie, nr BKiAW. sw. 5/dod/45/09/PD z dnia 13 stycznia 2009 roku (data wpływu: 21 styczeń 2009 roku) informuję, że Schronisko Bezdomnych Zwierząt w Olkuszu przy ul. Sikorka 91 funkcjonuje od 1999 roku - na podstawie wydawanych przez Burmistrza Miasta i Gminy Olkusz decyzji zezwalających na prowadzenie na terenie Miasta i Gminy Olkusz działalności w zakresie wyłapywania oraz zapewnienia opieki bezdomnym zwierzętom. Przeprowadzane przez pracowników Urzędu Miasta i Gminy w Olkuszu w całym okresie funkcjonowania schroniska kontrole wykazywały, że schronisko prowadzone jest zgodnie z warunkami zawartymi w wydawanych decyzjach, a przebywające w nim zwierzęta zapewnione mają podstawowe, niezbędne warunki socjalno – bytowe oraz opiekę weterynaryjną (zgodnie z umową zawartą między podmiotem prowadzącym schronisko a lekarzem weterynarii). Dodatkowo – nad schroniskiem przez cały czas sprawowany był, i w dalszym ciągu sprawowany jest, nadzór Powiatowego Inspektoratu Weterynaryjnego w Olkuszu. Jednostka ta przeprowadziła w okresie funkcjonowania schroniska wiele kontroli w schronisku. W żadnym przypadku, zarówno pracownicy Urzędu Miasta i Gminy w Olkuszu jak i Powiatowego Inspektoratu Weterynaryjnego w Olkuszu nie stwierdzili „szokujących dla cywilizowanego świata faktów, ukazujących permanentne bestialstwo i rażące łamanie praw zwierząt”. Otrzymują:1. Adresat2. Rada Miejska w Olkuszu3. a/a "... - nic się nie dzieje - chyba przydały by sie jakieś pały...

Posted

Redpit napisał(a):
Otrzymana wczoraj pocztą elektroniczną odpowiedź od p. Iwony Fajnkuchen z UM Olkusz: " Olkusz, dnia 18.02.2009 r.KK.7080/36/ 2009 Pan Piotr R. Nawiązując do pisma skierowanego do Rady Miejskiej w Olkuszu przez Biuro Kontroli i Audytu Wewnętrznego przy Ministerstwie Środowiska w Warszawie, nr BKiAW. sw. 5/dod/45/09/PD z dnia 13 stycznia 2009 roku (data wpływu: 21 styczeń 2009 roku) informuję, że Schronisko Bezdomnych Zwierząt w Olkuszu przy ul. Sikorka 91 funkcjonuje od 1999 roku - na podstawie wydawanych przez Burmistrza Miasta i Gminy Olkusz decyzji zezwalających na prowadzenie na terenie Miasta i Gminy Olkusz działalności w zakresie wyłapywania oraz zapewnienia opieki bezdomnym zwierzętom. Przeprowadzane przez pracowników Urzędu Miasta i Gminy w Olkuszu w całym okresie funkcjonowania schroniska kontrole wykazywały, że schronisko prowadzone jest zgodnie z warunkami zawartymi w wydawanych decyzjach, a przebywające w nim zwierzęta zapewnione mają podstawowe, niezbędne warunki socjalno – bytowe oraz opiekę weterynaryjną (zgodnie z umową zawartą między podmiotem prowadzącym schronisko a lekarzem weterynarii). Dodatkowo – nad schroniskiem przez cały czas sprawowany był, i w dalszym ciągu sprawowany jest, nadzór Powiatowego Inspektoratu Weterynaryjnego w Olkuszu. Jednostka ta przeprowadziła w okresie funkcjonowania schroniska wiele kontroli w schronisku. W żadnym przypadku, zarówno pracownicy Urzędu Miasta i Gminy w Olkuszu jak i Powiatowego Inspektoratu Weterynaryjnego w Olkuszu nie stwierdzili „szokujących dla cywilizowanego świata faktów, ukazujących permanentne bestialstwo i rażące łamanie praw zwierząt”. Otrzymują:1. Adresat2. Rada Miejska w Olkuszu3. a/a "... - nic się nie dzieje - chyba przydały by sie jakieś pały...

Jak to nic się nie dzieje? Dzieje się i to dużo! :angryy::angryy: