aldira Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 to jest okropne jak są tam traktowane zwierzęta , proponuje by TVP zrobiła program o tym schronisku to nie mozliwe by te zwierzeta zostaly tam i umierały , moze powinna sie wypowiedziec dyrekcja tego schroniska publicznie , oraz poniesc konsekwencje takiego zachowania , przecież my podatnicy utrzymujemy schronisko a co z wykonawca? Quote
aldira Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 organizacja na rzecz bezdymnych zwierząt, ktora sie zajmuje tym schroniskiem , mogla by dac propozycje aby program :: celownik :pokazal to schronisko w telewizji i warunki tam panujące, może będzie jakiś odzew od władz miasta w koncu ktos musi zmienic ta cala sprawe ..... czy w Polsce jest bezprawie? znęcania się nad zwierzętami?na oczach całego spoleczenstwa :shake::shake::shake::shake::shake::shake: Quote
aldira Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 jeśli by nie sprawialo klopotu czy mozecie zamiescic linforamacje co sie dzieje w schronisku w olkuszu w jezyku niemieckim? Quote
Gibutkowa Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Przepraszam za off topik ale sprawa pilna. Wiem że tu raczej psiarze są a nie kociarze ale potrzeba DT dla kotki (Wrocław, okolice). Kotka specjalnej troski więc potrzebna w miarę stała opieka. Kotka pożyje w schronie góra tydzień. Tutaj jest temat: Miau.PL • Zobacz temat - SchronWro - najnowsze fotki str. 86 Popatrzcie jaka była śliczna jak trafiła do schronu - teraz to wrak kotka :( Zdjęcia na stronie 94. Kase zawsze da się skombinować, na pewno ciotki pomogą finansowo choć w połowie ale potrzebny DT na cioto. Jeśli ktoś może to błagam :cry: Jeszcze raz przepraszam za OT - ja po prostu licze na cud... Quote
aldira Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 informacja na temat schroniska po niemiecku proszę zamieścić jeśli można ,tak samo jak po francusku Quote
malawaszka Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 aldira - mam wrażenie, że przeczytałas tylko pierwsze posty... to schronisko właściwie już nie istnieje - teraz będzie działać pod szyldem "hotelu dla zwierząt" i dalej będą tam przechodziły cięzkie pieniądze - ma to być punkt przetrzymywania zwierząt bezdomnych przed wywózką ich do innych schronisk - równie syfiastych i przepełnionych - złoty interes Quote
Erazm Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Malawaszka, moze zalozcie przedluzenie tego watku, jako no, nie wiem: Horror Olkusz odslona II. W pierwszym poscie krotki opis tego co sie dzialo do tej pory i co zaczyna sie wyrabiac na dzien dzisiejszy. Ciezko sledzi sie ten watek, a jesli wejdzie ktos z zewnatrz to sie nie polapie Quote
Ada-jeje Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Erazm to nie jest glupi pomysl, tylko co bedziemy w nim pisac jezeli od przyszlego miesiaca nie ma juz schroniska, tylko hotel dla zwierzat.:angryy: A nasza korespondencje z wladzami nie kazda chcemy ujawniac na dogo :shake: Jedank trzeba by faktycznie, pomyslec o zalozeniu watku w ktorym mozna bedzie pokazywac zorganizowana przestepczaosc funkcjionariuszy administracyjnych, nie tylko z Olkusza. Quote
mateusz_z_huty Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Ada-jeje napisał(a): hotel dla zwierzat.:angryy: Właściwie nie znajduję słów, aby to jakoś skomentować. Bezmiar beszczelności, buty, pewności w swoje kolesiowe układy. W sklepach pojawi się "Smalec Olkuski Pałka&Pałka". Quote
malawaszka Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 mateusz_z_huty napisał(a):Właściwie nie znajduję słów, aby to jakoś skomentować. Bezmiar beszczelności, buty, pewności w swoje kolesiowe układy. W sklepach pojawi się "Smalec Olkuski Pałka&Pałka". ostatnio widziałam na drodze półcięzarówkę z Zakł. Mięsnych Pałka i az mi się niedobrze zrobiło... :shake: Quote
mateusz_z_huty Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 [quote name='malawaszka']ostatnio widziałam na drodze półcięzarówkę z Zakł. Mięsnych Pałka i az mi się niedobrze zrobiło... :shake: Nasz Olkuski Pałka jest w to jakoś biznesowo zamieszany czy to tylko takie samo nazwisko? Zakład Przetwórstwa Mięsnego "PAŁKA" Sp.J. Irena Pałka, Krzysztof Pałka, Michał Pałka Adres: ul. Taklińskiego 24 30-499 Kraków Quote
Kinya Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 [quote name='mateusz_z_huty']Nasz Olkuski Pałka jest w to jakoś biznesowo zamieszany czy to tylko takie samo nazwisko? Zakład Przetwórstwa Mięsnego "PAŁKA" Sp.J. Irena Pałka, Krzysztof Pałka, Michał Pałka Adres: ul. Taklińskiego 24 30-499 Kraków Kiedyś (służbowo) byłam w tym zakładzie. To rodzinny interes, prowadzą go bardzo sympatyczni ludzie na poziomie, więc nie wydaje mi się żeby mieli związek z tym o czym myślicie. Quote
mateusz_z_huty Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Kinya napisał(a):Kiedyś (służbowo) byłam w tym zakładzie. To rodzinny interes, prowadzą go bardzo sympatyczni ludzie na poziomie, więc nie wydaje mi się żeby mieli związek z tym o czym myślicie. Kinya, jak Cię lubię - ludzi utrzymujących się z zarzynania zwierząt nijak nie można nazwać sympatycznymi ani na poziomie. Quote
kuba123 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 zakłady mięsne są po to żeby na nasze stoły trafiały schaby szynki czy kiełbasy kto nie chce tego jeść niech nie je - jego wola , ale niech nie piętnuje ludzi którzy jedzą mięso , a jak wiemy nie da się zrobić kiełbasy z żywego zwierzaka , więc taka dyskusja jest nie na miejscu po prostu czy to, czy ktoś jest rzeźnikiem/masarzem musi od razu oznaczać, że jest ''nie na poziomie'' czy zawód ( normalny jak każdy inny) przekreśla go w oczach innych czy ''niemięsożercy'' są lepsi od ''mięsożerców'' Quote
Kinya Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 mateusz_z_huty napisał(a):Kinya, jak Cię lubię - ludzi utrzymujących się z zarzynania zwierząt nijak nie można nazwać sympatycznymi ani na poziomie. Miałam na myśli wszelkie pozamerytoryczne odczucia ;) Zupełnie inny klimat, mentalność - moim zdaniem z olkuskim "gwiazdorem" nie mają raczej nic wspólnego. Ten zakład (wtedy, kilka lat temu) to była przydomowa wędzarnia i miejsce przeróbki mięsa na wędliny. Ci ludzie dorobili się tego własnymi siłami i ciężką pracą. A że branża taka a nie inna... Też wolałabym żeby hodowali pieczarki ;) Quote
mateusz_z_huty Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Ja mogę zaoferować porządny serwer + dowolną domenę .pl + zainstalowanego wordpress-a (lub inny system zarządzania treścią) dla dokumentowania poczynań Olkuskich hotelarzy. Quote
carolinascotties Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 czy pierwszy post jest aktualny? nadal wyslylamy maile? Quote
Ada-jeje Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Nalezaloby teraz ulozyc nowy list, ktory bedziemy wyslylac do burmistrzow, protest przeciwko budowie nowej umieralni dla zwierzat w Libiazu, przez prywatna osobe a tresc tego pisma wysylac przede wszystkim do burmistrza Libiaza, Chrzanowa, Trzebini, Olkusza, Krzeszowic, Babic, Chelmek bo te gmina planuja podlaczyc sie pod schronisko ktore ma byc wybudowane w Libiazu. No i do Powiatowego inspektoratu w Chrzanowie. Kto podejmie sie napisania PROTESTU. Mozna tez wyszukac w google miasta partnerskie za granicami naszego kraju i po przetlumaczeniu wysylac takze do nich. Quote
carolinascotties Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 bede tu zagladac... jak tylko bedzie list - podsle tekst z prosba na znajome fora - na pewno bedzie odzew... Quote
Ana_Zbyska Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Link do petycji : proszę podpisujcie i rozsyłajcie do znajomych : ::::::www.petycje.pl::::::Petycja o wyznaczenie nowego terenu dla azylu "Cichy Kąt" Osoby, które już podpisały petycję odręczną nie mogą podpisywać drugi raz internetowo. Quote
Ewelina.w38 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Ada-jeje napisał(a):Nalezaloby teraz ulozyc nowy list, ktory bedziemy wyslylac do burmistrzow, protest przeciwko budowie nowej umieralni dla zwierzat w Libiazu ... Ja raczej sie nie podejmę bo nie umiem :roll: ale jak już będzie to zaraz powysyłam w imieniu moim i całego domu! Quote
carolinascotties Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Ewelina.w38 napisał(a):Ja raczej sie nie podejmę bo nie umiem :roll: ale jak już będzie to zaraz powysyłam w imieniu moim i całego domu! moja pomylka... usuwam post - aby nie wprowadzac zamieszania Quote
Soema Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [quote name='carolinascotties']Ewelino - tu jest link do petycji elektronicznej - ::::::www.petycje.pl::::::Petycja o wyznaczenie nowego terenu dla azylu "Cichy Kąt" podajesz imie nazwisko, mail - potem przychodzi mail z potwierdzeniem - musisz kliknac w link i wpisac na stronie, ktora sie otworzy kod - ktory uwiarygodni Twoj podpis :) To nie chodzi o Cichy Kąt, a o schron w Libiążu. Quote
carolinascotties Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 przepraszam... za roztargnienie... Quote
Ewelina.w38 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 o "Cichy kąt" już pisałam. A o nowy schron w Libiązu jak będzie juz tekst też napiszę;) Quote
Recommended Posts