Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to jest okropne jak są tam traktowane zwierzęta , proponuje by TVP zrobiła program o tym schronisku to nie mozliwe by te zwierzeta zostaly tam i umierały , moze powinna sie wypowiedziec dyrekcja tego schroniska publicznie , oraz poniesc konsekwencje takiego zachowania , przecież my podatnicy utrzymujemy schronisko a co z wykonawca?

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

organizacja na rzecz bezdymnych zwierząt, ktora sie zajmuje tym schroniskiem , mogla by dac propozycje aby program :: celownik :pokazal to schronisko w telewizji i warunki tam panujące, może będzie jakiś odzew od władz miasta w koncu ktos musi zmienic ta cala sprawe ..... czy w Polsce jest bezprawie? znęcania się nad zwierzętami?na oczach całego spoleczenstwa :shake::shake::shake::shake::shake::shake:

Posted

Przepraszam za off topik ale sprawa pilna. Wiem że tu raczej psiarze są a nie kociarze ale potrzeba DT dla kotki (Wrocław, okolice). Kotka specjalnej troski więc potrzebna w miarę stała opieka. Kotka pożyje w schronie góra tydzień.
Tutaj jest temat:
Miau.PL • Zobacz temat - SchronWro - najnowsze fotki str. 86
Popatrzcie jaka była śliczna jak trafiła do schronu - teraz to wrak kotka :( Zdjęcia na stronie 94.
Kase zawsze da się skombinować, na pewno ciotki pomogą finansowo choć w połowie ale potrzebny DT na cioto. Jeśli ktoś może to błagam :cry:
Jeszcze raz przepraszam za OT - ja po prostu licze na cud...

Posted

aldira - mam wrażenie, że przeczytałas tylko pierwsze posty... to schronisko właściwie już nie istnieje - teraz będzie działać pod szyldem "hotelu dla zwierząt" i dalej będą tam przechodziły cięzkie pieniądze - ma to być punkt przetrzymywania zwierząt bezdomnych przed wywózką ich do innych schronisk - równie syfiastych i przepełnionych - złoty interes

Posted

Malawaszka, moze zalozcie przedluzenie tego watku, jako no, nie wiem: Horror Olkusz odslona II. W pierwszym poscie krotki opis tego co sie dzialo do tej pory i co zaczyna sie wyrabiac na dzien dzisiejszy. Ciezko sledzi sie ten watek, a jesli wejdzie ktos z zewnatrz to sie nie polapie

Posted

Erazm to nie jest glupi pomysl, tylko co bedziemy w nim pisac jezeli od przyszlego miesiaca nie ma juz schroniska, tylko hotel dla zwierzat.:angryy:
A nasza korespondencje z wladzami nie kazda chcemy ujawniac na dogo :shake:
Jedank trzeba by faktycznie, pomyslec o zalozeniu watku w ktorym mozna bedzie pokazywac zorganizowana przestepczaosc funkcjionariuszy administracyjnych, nie tylko z Olkusza.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
hotel dla zwierzat.:angryy:
Właściwie nie znajduję słów, aby to jakoś skomentować. Bezmiar beszczelności, buty, pewności w swoje kolesiowe układy. W sklepach pojawi się "Smalec Olkuski Pałka&Pałka".

Posted

mateusz_z_huty napisał(a):
Właściwie nie znajduję słów, aby to jakoś skomentować. Bezmiar beszczelności, buty, pewności w swoje kolesiowe układy. W sklepach pojawi się "Smalec Olkuski Pałka&Pałka".

ostatnio widziałam na drodze półcięzarówkę z Zakł. Mięsnych Pałka i az mi się niedobrze zrobiło... :shake:

Posted

[quote name='malawaszka']ostatnio widziałam na drodze półcięzarówkę z Zakł. Mięsnych Pałka i az mi się niedobrze zrobiło... :shake:

Nasz Olkuski Pałka jest w to jakoś biznesowo zamieszany czy to tylko takie samo nazwisko?

Zakład Przetwórstwa Mięsnego "PAŁKA" Sp.J.
Irena Pałka, Krzysztof Pałka, Michał Pałka
Adres:
ul. Taklińskiego 24
30-499 Kraków

Posted

[quote name='mateusz_z_huty']Nasz Olkuski Pałka jest w to jakoś biznesowo zamieszany czy to tylko takie samo nazwisko?

Zakład Przetwórstwa Mięsnego "PAŁKA" Sp.J.
Irena Pałka, Krzysztof Pałka, Michał Pałka
Adres:
ul. Taklińskiego 24
30-499 Kraków

Kiedyś (służbowo) byłam w tym zakładzie. To rodzinny interes, prowadzą go bardzo sympatyczni ludzie na poziomie, więc nie wydaje mi się żeby mieli związek z tym o czym myślicie.

Posted

Kinya napisał(a):
Kiedyś (służbowo) byłam w tym zakładzie. To rodzinny interes, prowadzą go bardzo sympatyczni ludzie na poziomie, więc nie wydaje mi się żeby mieli związek z tym o czym myślicie.

Kinya, jak Cię lubię - ludzi utrzymujących się z zarzynania zwierząt nijak nie można nazwać sympatycznymi ani na poziomie.

Posted

zakłady mięsne są po to żeby na nasze stoły trafiały schaby szynki czy kiełbasy
kto nie chce tego jeść niech nie je - jego wola ,
ale niech nie piętnuje ludzi którzy jedzą mięso , a jak wiemy nie da się zrobić kiełbasy z żywego zwierzaka , więc taka dyskusja jest nie na miejscu po prostu

czy to, czy ktoś jest rzeźnikiem/masarzem musi od razu oznaczać, że jest ''nie na poziomie'' czy zawód ( normalny jak każdy inny) przekreśla go w oczach innych
czy ''niemięsożercy'' są lepsi od ''mięsożerców''

Posted

mateusz_z_huty napisał(a):
Kinya, jak Cię lubię - ludzi utrzymujących się z zarzynania zwierząt nijak nie można nazwać sympatycznymi ani na poziomie.

Miałam na myśli wszelkie pozamerytoryczne odczucia ;) Zupełnie inny klimat, mentalność - moim zdaniem z olkuskim "gwiazdorem" nie mają raczej nic wspólnego. Ten zakład (wtedy, kilka lat temu) to była przydomowa wędzarnia i miejsce przeróbki mięsa na wędliny. Ci ludzie dorobili się tego własnymi siłami i ciężką pracą. A że branża taka a nie inna... Też wolałabym żeby hodowali pieczarki ;)

Posted

Nalezaloby teraz ulozyc nowy list, ktory bedziemy wyslylac do burmistrzow, protest przeciwko budowie nowej umieralni dla zwierzat w Libiazu, przez prywatna osobe a tresc tego pisma wysylac przede wszystkim do burmistrza Libiaza, Chrzanowa, Trzebini, Olkusza, Krzeszowic, Babic, Chelmek bo te gmina planuja podlaczyc sie pod schronisko ktore ma byc wybudowane w Libiazu. No i do Powiatowego inspektoratu w Chrzanowie. Kto podejmie sie napisania PROTESTU. Mozna tez wyszukac w google miasta partnerskie za granicami naszego kraju i po przetlumaczeniu wysylac takze do nich.

• 3 weeks later...
Posted

Ada-jeje napisał(a):
Nalezaloby teraz ulozyc nowy list, ktory bedziemy wyslylac do burmistrzow, protest przeciwko budowie nowej umieralni dla zwierzat w Libiazu ...

Ja raczej sie nie podejmę bo nie umiem :roll: ale jak już będzie to zaraz powysyłam w imieniu moim i całego domu!