Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo proszę o nie rejestrowanie się na miau tylko dlatego aby wziąć udział w ankiecie dla poparcia missieek, nasza prośbą dotyczyła osób, które na miau działają ale na ankietę nie zwróciły uwagi lub się nią na co dzień nie interesują. W innym przypadku zepsujemy to co się udało osiągnąć i będzie to ze szkodą dla tej kandydatki.

• 1 month later...
Posted

P. kombinuje jak kon pod gore, wladze gmin robia go dalej w konia a on sie cieszy ze moze byc chociaz hyclem, w schronisku jest okolo 50 psow jeszcze tych z ub. roku a nowe przywozi tylko na przechowanie ktore przewozi pozniej do BB, JZ, Racibirza. Duze gminy ktore mialy podpisane z nim umowe zatrudnily go jako hycla a umowy podpisaly z tymi schroniskami ktore wymienilam. Dalsze losy schroniska sa nie znane :shake: czekaja na rozprawe.

Posted

odbierałam wczoraj charta od pani co mieszka w okolicach olkusza i słynie z dobrego serca i pomocy zwierzetom, mowiła że Pałka dzwonił do niej bo szukał wolontariuszy - miała isc ale potem nasłuchała sie o nim tyle złego że powiedziała nie.

Posted

Ambra napisał(a):
odbierałam wczoraj charta od pani co mieszka w okolicach olkusza i słynie z dobrego serca i pomocy zwierzetom, mowiła że Pałka dzwonił do niej bo szukał wolontariuszy - miała isc ale potem nasłuchała sie o nim tyle złego że powiedziała nie.

nie dziwię się...trzeba mieć nerwy i odwagę by z kimś takim mięć do czynienia...tym bardziej podziwiam pro animalsów..

Posted

Kochane

Nie przeczytałam całego watku bo nie ma czasu!!

Napisałam do Faktu-mam nadzieje, że nikogo nie zdublowałam a nawet jesli to dobrze;)

Jak wogóle wyglada teraz sytuacja?

Wiem, powinnam wszystko przeczytac ale wystarczyły mi pierwsze 3 strony...:angryy:dopiero weszlam na watek i mysle-działac, działac, działać....

Posted

Kenzo odpowiedz mniej wiecej znajdziesz na poprzedniej stronie, czekamy tez na odbanowanie Arki i trzeba bedzie ulozyc nowy list i znow zasypywac nim wszystkie gmina z ktorymi p.P mial podpisana umowe a bylo ich 42. :angryy::angryy::angryy:
Trzeba ich zmusic do budowania schroniska jak rowniez wygospodarowac kase na sterylki i czipowanie. Za dlugo maja spokoj i wydaje im sie ze juz po burzy. :mad::mad::mad: Czas tez najwyzszy zeby w mediach ukazal sie artykul o wlodarzach miast i gmin ktorzy to za publiczne pieniadze wysylaja zwierzeta do schroniska (czytaj smietnik), zadna gmina nie interesowala sie losem swoich psow, nigdy nie byla w schronisku na kontroli a to sie nazywa porzucenie, za ktore musza odpowiedziec, bo robia to za publiczne pieniadze. :angryy::angryy::angryy:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Za dlugo maja spokoj i wydaje im sie ze juz po burzy
Amen. Bardzo dobrze, że czuwacie i sprawa nie ucichnie. Czy ktoś jest może zorientowany co porabia tzw. Olkuskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt? Pewnie nic, czekając aż będą mogli w przyszłym roku zbierać 1% jako OPP :shake:

Posted

Mateusz olkuskie stowarzszenie, przeprowadzilo kontrole w schronisku ktorej to kopia jest dolaczona do sprawy jaka zalozyl przeciwko nam p.P. za pomowienie jego "ekselencji " :angryy: oraz ponizania w opinii publicznej podmiotu jego dzialalnosci gospodarczej, ktore to narazily go na utrate zaufania. :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Do zawiadomienia o popelnieniu przestepstwa jest dolaczona kopia protokolu w/w stowarzyszenia, przeprowadzonej kontroli w schronisku w dniach 02 i 03 stycznia. przez W schronisku zostalo przeprowadzone szereg kontroli przez: Gmine Olkusz, Powiatowego oraz Wojewodzkiego lekarza Weterynarii, SM, zadna z nich nie stwierdzila ze jest to cytuje " umieralnia lub oboz zaglady" :angryy::angryy::angryy:

Posted

Z tego co wiem
Schronisko nie przyjmuje nowych zwierząt już od jakiegoś czasu - są zawożone do pobliskich schronisk, ale co się dzieje ze zwierzętami tam już przebywającymi nie wiem.

Posted

zetka73 napisał(a):
Z tego co wiem
Schronisko nie przyjmuje nowych zwierząt już od jakiegoś czasu - są zawożone do pobliskich schronisk, ale co się dzieje ze zwierzętami tam już przebywającymi nie wiem.

pytanie tylko na ile to jest prawda a na ile tylko tak jak "powinno być" - bo jakimś cudem mieli ostatnio psa spod Krakowa wyłapanego... sam nie przyszedł:shake: