_ogonek_ Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 mała, zgadza się. Tylko teraz do wysyłania doszły jeszcze dwa listy. Quote
zula131 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Żeby tylko nie "rozeszło się po kościach" - pałka pewnie na to liczy :angryy: Quote
ARKA Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 :cool1: cicho bo czekamy(ada) na odpowiedzi z roznych instytucji. Quote
_ogonek_ Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 cicho bo czekamy(ada) na odpowiedzi z roznych instytucji. mam nadzieję że się doczekamy :mad: Ale fakt cicho coś tutaj ostatnio :roll: Ciotek zabrakło ;) Quote
_ogonek_ Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Nie wiem, ale część osób wysyłających listy z pewnością dostała odpowiedź od inspektoratu wet. W sumie to napisali tyle, że to nie oni mają interweniować i że oni zaprotestowali. I zero pocałuj sie w nos :shake: Quote
chita Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 [quote name='AdaK']mam nadzieję że się doczekamy :mad: Ale fakt cicho coś tutaj ostatnio :roll: Ciotek zabrakło ;) ciotki sa tylko podczytuja watek i wysylaja listy "po cichu";) i nie wspomne jak bardzo kibicuja, po akcji z zyrardowem i serii banalnych odpowiedzi jakie otrzymywalam od wladz i Olkusz mi nie straszny:mad: Quote
diana79 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 zapraszam na bazartek dla psiaków z Olkusza http://www.dogomania.pl/forum/f99/psie-buty-kubraki-koce-obroze-smycze-adresowki-na-olkusz-130610/ Quote
_ogonek_ Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Diana, super :loveu: Niestety nie wezmę udziału w bazarku, bo kasiorki mało... :( Quote
Ewelina.w38 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 CZy moge wyslac do PANA BURMISTRZA meila innej tresci niz zamieszczony na tym watku?!:angryy: Co za palant!! Zawsze myslalam ze ludzie sa glupi bo sa niewyksztalcenie (i nie mam tu na mysli edukacji szkolnej) ale teraz utwierdzam sie w przekonaniu, ze mozan byc zlym czlowiekiem, (tak wewnetrznie zepsutym) i bardzi dobrze to ukrywac, a nawet robic "kariere". Przeciez politycy (a nimi niewatpliwie sa wladze miasata) sa reprezentantami narodu- pytaniem jest, jaki jest ten naród?? Nie wiem czy ten facet jest tak naiwny czy glupi i nie wiem też co jest gorsze!!! musialam sie wyżalić :shake: bo zauważyalm, że im dłużej ta sprawa sie ciągnie tym barddziej postrzega sie nas za naruszycieli ładu, porządku i moralności społecznej. Pzrecież tam były całkaiem dobre warunki a my jesteśmy niemal beszczelni z tym napastowaniem meilowym:shake: Quote
kanna Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 niestety często jest tak, że mylimy pojęcie moralności z inteligencją a pozycję społeczną ze współczuciem i empatią...:shake: dawno już wyszło z mody pojęcie " służba publiczna " ..... Quote
gregiagi Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Byłam dziś w kościele w mieście w Olkuszu i miałam tą wątpliwą przyjemność widzieć pana burmistrza (mojego byłego katechete) na mszy. Nie pamiętam o czym dokładnie było kazanie - chyba o duchach nieczystych i opętaniu. Nie słuchałam dokładnie bo w głowie cały czas miałam biedne psy, które na mrozie konają z głodu. I wzieło mnie na refleksje drobną. Przecież sam Jezus wolał przyjść na świat w oborze ze zwierzętami niż w domu wśród ludzi. To zwierzęta okazały się być bardziej godne oglądania przyjścia Pana niż człowiek,który został dopiero zaproszony już po. I tak jak zwierzęta oddał za nas życie dla naszego zbawienia. Który człowiek by potrafił aż tak się poświęcić. To przecież zwierzęta bronią naszych domostw i naszego mienia, umierają w eksperymentach i dla naszej rozrywki. Znalazłam dziś też na forum bardzo ładny wątek. Wkleje linka. Naprawdę warto przeczytać. Piękny tekst w Newsweeku! Przeczytajcie koniecznie! - Dogomania Forum Myśle, czy by go nie posłać do burmistrza lub księdzu podpowiedzieć co do nowej treści kazania hehe:evil_lol: Quote
Frotka Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='Szami']Pozwoliłam sobie przekopiować z forum Owczarków Belgijskich: "Dzisiaj byłam w schronisku w Olkuszu na Sikorki 95. Nie ma tam ani pół psa podobnego do owczarka belgijskiego. jest kilka podobnych do owczarka niemieckiego i innych ras. (no chyba, że są na kwarantannie - kilku psów nie obejrzałam, bo są w osobnych oddzielonych boksach, ale słyszałam ich szczekanie). Fotek mogłam narobić do woli, ale nie miałam czym niestety - a szkoda, były by ilustracją tego co piszę. Swobodnie łaziłam sobie po tym powierzchniowo niewielkim schronisku, nikt mnie nie pilnował i do woli mogłam sobie tam przebywać. Obejrzałam dokładnie wszystkie boksy i psy. Jest ich tam około setki, ale nie wyglądają na chore, czy niedożywione. Boksy są z pewnością za ciasne i panuje za duże zagęszczenie zwierząt. Kojce oddzielone są od siebie tylko siatką i na pewno niejednokrotnie sąsiadujące ze sobą psiaki się gryzą. Taka wielka sympatyczna sunia "ala bernardyn" miała pokaleczone opuszki, bo opiera się na siatce złośliwych sąsiadek, które ją podgryzają. Schronisko jest czyste, wysprzątane, w kojcach sucho - wysypane trociny. O dziwo zero schroniskowego smrodku. Pracownik z którym rozmawiałam (udając naiwnego nabywcę, szukającego dużego psa / suki w typie owczarka do pilnowania posesji) bardzo chętnie odpowiadał na moje pytania, pokazywał psiaki. Gdy podchodziliśmy do boksów, większość psiaków radością reagowała. Szwendałam się tak około godziny (zmarzłam jak diabli) i naprawdę nie dopatrzyłam się tego co przeczytałam powyżej, a w nie jednym byłam i widziałam wiele bied. Najgorsze jakie widziałam to w Palermo na Sycylii - brry horror. Ze schroniska w Olkuszu można dostać dowolnie wybranego psa bez żadnych opłat. To tyle z moich dzisiejszych odwiedzin, no może jeszcze to że właściciel wykańcza nowy domek z czerwonej cegły. P.S. Większość wejść do bud zabezpieczona była rozciętymi kocami i z wielu wystawały kołdry i koce." Jeśli ktoś szuka owczarka belgijskiego to mam takiego psa. 6-cioletni, spokojny, z metryką. Oddany z powodu gonienia kur. Miał trafić do Olkusza. W naturze wygląda dużo ładniej niż na zdjęciu: Owczarek belgijski Proszę o pomoc w ogłaszaniu Quote
ARKA Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Ewelina.w38 napisał(a):CZy moge wyslac do PANA BURMISTRZA meila innej tresci niz zamieszczony na tym watku?!:angryy: Jasne!! I bardziej wskazane jest "pisanie od siebie";) Quote
Sally (od Koanka) Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Nie wiem, czy już o tym było, ale dostałam taką odpowiedź: Szanowni Państwo W odpowiedzi na Państwa pismo Urząd Gminy Kocmyrzów – Luborzyca informuje, że na rok 2009 nie została podpisana umowa ze Schroniskiem dla Bezdomnych Zwierząt w Olkuszu. Zgodnie z art. 11 ustawy z dnia 21 sierpnia 1997r. o ochronie zwierząt (Dz.U.03.106.1002 z późn. zm.), do zadań własnych gmin należy zapewnianie opieki bezdomnym zwierzętom oraz ich wyłapywanie. W celu możliwości wywiązania się z ustawowo nałożonego obowiązku nawiązano kontakt z wieloma schroniskami, działającymi na terenie województwa małopolskiego, śląskiego i świętokrzyskiego. Mimo wysyłania wielu pism i przeprowadzeniu wielokrotnych rozmów telefonicznych osoby i instytucje prowadzące schroniska odmawiały współpracy w zakresie wyłapywania, transportu i przetrzymywania bezdomnych zwierząt, tłumacząc to przepełnieniem schronisk i znaczną odległością jaka należało by pokonać w celu schwytania i transportu zwierząt. W związku z zaistniałą sytuacją Wójt Gminy Kocmyrzów – Luborzyca nawiązał ścisłą współprace z innymi samorządami, celem wypracowania rozwiązań mających zapewnić opiekę bezdomnym zwierzętom. Informacje na temat rozwiązania przedmiotowej sprawy zostaną zamieszczone na stronie internetowej Urzędu Gminy Kocmyrzów – Luborzyca www.kocmyrzow-luborzyca.ug.gov.pl. Z poważaniem Krzysztof Kolarski Referat Rolnictwa i Gospodarki Gruntami Co na to odpowiedzieć??? Quote
_ogonek_ Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Ja bym sobie darowała odpowiedź. Bo tutaj w sumie tylko poinformowali o innej gminie z której zwierzaki trafiają gdzie indziej. W simie to dobrze..... Quote
Ada-jeje Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 W odpowiedzi udzielonej przez gmine Kocmyrzow- Luborzyca faktycznie brak informacji odnosnie zawartej umowy lub jej braku na 2009r. co nie znaczy ze ta odp. nas satysfakcjonuje. Z pisma wynika jasno ze soltys tej gminy nie zna przepisow i nie wie co to jest organizacja non profit, zadajac jakze glupie pytanie, czy nasza fundacja planuje otworzyc schronisko dla bezdomnych zwierzat. Quote
dorixx Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Nowy bazarek zaprasza :multi: http://www.dogomania.pl/forum/f99/kalendarze-ksiazki-roznosci-do-8-lutego-2009-a-130824/#post11726205 Quote
agat21 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='gregiagi']Byłam dziś w kościele w mieście w Olkuszu i miałam tą wątpliwą przyjemność widzieć pana burmistrza (mojego byłego katechete) na mszy. Nie pamiętam o czym dokładnie było kazanie - chyba o duchach nieczystych i opętaniu. Nie słuchałam dokładnie bo w głowie cały czas miałam biedne psy, które na mrozie konają z głodu. I wzieło mnie na refleksje drobną. Przecież sam Jezus wolał przyjść na świat w oborze ze zwierzętami niż w domu wśród ludzi. To zwierzęta okazały się być bardziej godne oglądania przyjścia Pana niż człowiek,który został dopiero zaproszony już po. I tak jak zwierzęta oddał za nas życie dla naszego zbawienia. Który człowiek by potrafił aż tak się poświęcić. To przecież zwierzęta bronią naszych domostw i naszego mienia, umierają w eksperymentach i dla naszej rozrywki. Znalazłam dziś też na forum bardzo ładny wątek. Wkleje linka. Naprawdę warto przeczytać. Piękny tekst w Newsweeku! Przeczytajcie koniecznie! - Dogomania Forum Myśle, czy by go nie posłać do burmistrza lub księdzu podpowiedzieć co do nowej treści kazania hehe:evil_lol: Gregiagi - uwielbiam Was oboje - Ciebie i Łobodzińskiego :loveu: Quote
patrycja_ Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Rece mi opadly do samej ziemi. I jestem taka w... zdenerwowana mowiac delikatnie. Ja nie wierzylam ze to czytalam. www.olkusz.pl - Olkusz w Internecie od 2002 roku, informacje, reportaże, forum, mapy Quote
Kinya Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 No, Pałka i jego poplecznicy przystąpili do kontrofensywy. Będą grać u mieszkańców na bezpieczeństwie ich dzieci, a to ma poklask w społeczeństwie. Dojdzie do tego, że pod wpływem nacisku społecznego magistrat zadziała, ale w drugą stronę... I powiedzą, że organizacje prozwierzęce nie przedstawiły żadnego planu, a "Pan Rafał" taki ma i oni musieli się przychylić... Quote
Ada-jeje Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Organizacje prozwierzece na spotkaniu przedstawily konkretny plan, to znaczy; zaproponowalismy od razu wejscie do schroniska, zrobienie kazdemu psu zdjecia ktore mozna by umiescic w necie, na lamach gazet, dni otwarcia schroniska w celu szybkiego szukania psom nowych domow. Ale jak widac umowa UM z p. Palka pozwala na to ze to p. Palka dyktuje warunki a nie suwerenny p. Burmistrz. Dlatego tez na stronie fundacji Argos mozna przeczytac doniesienie do prokuratury o podejrzenieu popelnienia przestepstwa przeciwko: PANU BURMISTRZOWI; POWIATOWEMU LEKARZOWI WETERYNARII I PRZECIWKO PANU PALCE. :diabloti: Quote
Kinya Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Lektura, o której pisała Ada-jeje tutaj: Schronisko w Olkuszu Quote
kanna Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 no cóż... można było sie tego spodziewać... ktoś musiał "zagospodarować" opinię publiczną... skoro to nie my przeprowadziliśmy akcję " uswiadamiającą" zrobili to oni:shake: o elektorat trzeba walczyć.... czy ktoś może " napisać" artykuł z naszego punktu widzenia i wysłać do" niezależnego" :diabloti::diabloti::diabloti: portalu olkuskiego ? nie wydrukują:evil_lol::evil_lol::evil_lol: ....pachnie to aż za bardzo Zubem, Pałką, Bobylą i Rzepką. Quote
Recommended Posts