ewatonieja Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 czy widzieliście co się dzieje na portalu nasza klasa Logowanie do nasza-klasa.pl Z POWODU NADUŻYĆ, KONTO OLKUSZ Pomoc Dla Zwierzaków OLKUSZ ZOSTAŁO ZABLOKOWANE PRZEZ NK. :oops: Quote
ARKA Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 [quote name='ewatonieja']czy widzieliście co się dzieje na portalu nasza klasa Logowanie do nasza-klasa.pl Z POWODU NADUŻYĆ, KONTO OLKUSZ Pomoc Dla Zwierzaków OLKUSZ ZOSTAŁO ZABLOKOWANE PRZEZ NK. :oops: :crazyeye::crazyeye::crazyeye: ale za co? Przeczytalam,ze chyba jakies nieporozumienie o adopcje kota... Moze slac e-mial do admina,ze tak nie mozna robic.......ktos lekką reką okreslil to slowem naduzycie. Quote
Asior Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 chyba odblokowali bo ja wchodze i nic nie napisane jest ze zablokowane.. chyba, ze tylko logujący się na swoje konto moze to widzieć... Quote
kanna Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 widzieliście..na wątku szczeniaków jest inf ktoś podrzucił do tej rzeżni szczeniaki w kartonie !:angryy::angryy::angryy: Quote
agaga21 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 [quote name='ARKA']:crazyeye::crazyeye::crazyeye: ale za co? Przeczytalam,ze chyba jakies nieporozumienie o adopcje kota... Moze slac e-mial do admina,ze tak nie mozna robic.......ktos lekką reką okreslil to slowem naduzycie. dostałam wiadomość od pani która twierdzi że została oszukana... ..Mnie własnie oszukano w Olkusz-potrzebna pomoc"-mieszkam ponad 400km od Olkusza i obiecano mi kota Kitka-opłaciłam trasport , nocleg...czas...dzisiaj kolezanka poinformowała mnie, ze nie mam po co jechac, bo pani Andzela oddała MOJEGO KOTA MI OBIECANEGOpo któtego jade specjalnie za tydzień...swojej kolezance...Pozdrawiam chyba konto odblokowano bo widzę je jak wchodzę...a w profilu w komentarzach afera o tego kota!to chyba jakieś nieporozumienie...? Quote
Dorothy Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 a to ciekawe generalnie, oplacila transport, nocleg i czas - ktory nastapi za tydzien?? nie bardzo to sie miesci w moim pojeciu czasu jako linii ciaglej a nie pętli. Skoro miala jechac za tydzien to chyba jeszcze nie oplacila??? czy juz kupila bilet na transport (albo kupila paliwo) i zaplacila hotel w ktorym miala spac za tydzien? plus oplacila czas..przyszly....eeee..pierwsze slysze ze tak sie robi...... czy co w koncu....:crazyeye: straszne afery czasem sie dzieja z tym zapetleniem czasoprzestrzeni... :shake::evil_lol: Quote
ARKA Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 [quote name='agaga21']dostałam wiadomość od pani która twierdzi że została oszukana... ..Mnie własnie oszukano w Olkusz-potrzebna pomoc"-mieszkam ponad 400km od Olkusza i obiecano mi kota Kitka-opłaciłam trasport , nocleg...czas...dzisiaj kolezanka poinformowała mnie, ze nie mam po co jechac, bo pani Andzela oddała MOJEGO KOTA MI OBIECANEGOpo któtego jade specjalnie za tydzień...swojej kolezance...Pozdrawiam chyba konto odblokowano bo widzę je jak wchodzę...a w profilu w komentarzach afera o tego kota!to chyba jakieś nieporozumienie...? A jak ten kot wyglada??? Zaproponujcie jej podobego kota z innego schroniska i koniec, tysiace kotow jest w schroniskach i tysiace w nich umiera:-(. Wpisalam sie:cool1: Quote
agaga21 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 przed chwilą patrzyłam bo chodziło o niejakiego KITKA.jest tam w galerii i pod nim też podpisy dotyczące tej sprawy...ja się nie mieszam, nie wtrącam, nie wiem jak było ale pani chyba się czuje oszukana bo jej dzieci właśnie tego kota pokochały...może i mogłaby się zdecydować na innego ale podejrzewam że w takiej sytuacji będzie szukała kota gdzieś indziej. NIE OPOWIADAM SIĘ PO ŻADNEJ STRONIE ale wydaje mi się ze warto by tą sytuację wyjaśnić i nie robić sobie wrogów-bo raczej sprzymierzeńców potrzebuje olkuskie schronisko... a widziałam że na ostatniej stronie w galerii zdjęcia wam usunięto...czyżby były za bardzo drastyczne? Quote
Morgan:-) Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 A kto to jest w ogóle pani Andżela od kotów?? To misieek?? Bo juz się pogubiłam :roll: Quote
ARKA Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 [quote name='Morgan:-)']A kto to jest w ogóle pani Andżela od kotów?? To misieek?? Bo juz się pogubiłam :roll: tak, to misieek. Quote
diana79 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 dostałam odpowiedź od Burmistrza Krzeszowic Burmistrz Gminy Krzeszowice w odpowiedzi na Pani wiadomość przesłaną drogą elektroniczną w dniu 09.01.2009r. uprzejmie informuje, że Pani uwagi zostaną uwzględnione w dalszym postępowaniu dot. realizacji zadania pn „Opieka nad bezdomnymi zwierzętami – psami i kotami z terenu Miasta i Gminy Krzeszowice’. Jednocześnie informujemy, że obecnie poszukiwane są alternatywne rozwiązania służące rozwiązaniu zaistniałego problemu. Burmistrz Gminy Krzeszowice mgr Czesław Bartl _______________________________________________ Urząd Miejski w Krzeszowicach Wydział Ochrony Środowiska i Gospodarki Komunalnej Referat Ochrony Środowiska ul. Grunwaldzka 4, 32-065 Krzeszowice tel. 012 252 08 12, 012 252 08 13 Quote
Ulaa Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 [quote name='Ada-jeje'] Gmina Chrzanow zaplacila w 2008r. 42 550 zl.brutto. za styczen 1 850 zl. pozostale m-ce po 3 700 zl. W ramach umowy schronisko odebralo 43 psy i 10 kotow. :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Mozliwosc zglaszania bezdomnych zwierzat, na terenie gminy Chrzanow mieli: Wydz. Gosp. Kom. i Ochr. Srod. UM, Komenda Policji, Powiatowa Straz Pozarna. Interwencje Kto za to odpowiada? :crazyeye: Burmistrz czy "Aneta" i jej wydział? :mad: Tak czy inaczej to koniecznie trzeba opublikować w prasie naszej lokalnej i nieco dalszej, przy zdjęciach psów! Niech się tłumaczą dlaczego tyle kasy wydali na rzeźnię, z uśmiechem na mordach, kasy która do nich nie należała, lecz do miłośników zwierząt napewno w ogromnej części!!! Uważam, że za takie coś powinny stracić swoje wygrzane i wyrobione od leniwych d*p stołki, to jest oszustwo!!!!!!!! To musi ujrzeć światło dzienne!!! Bo jak na razie to Chrzanów żyje robotami budowlanymi i komunikacyjnymi, tam szukają oszczędności i przekrętów, wszyscy patrzą wszystkim na łapy, a w temacie zwierząt wolna amerykanka albo jeszcze gorzej - dzika orgia!!!!! Quote
kanna Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 dobry pomysł..zdjęcia psów i obok dużymi cyframi kwota wydana na opiekę..myślę , że mozna by to powtórzyc we wszystkich większych miastach.. Dobczyce, Skawina, Trzebinia, Krzeszowice , Olkusz... z kwotami wypłaconymi przez poszczególne miasta.. Ludzie są czuli na punkcie pieniędzy :mad: Quote
Ada-jeje Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Najnowsza informacja z UM z Chrzanowa, otoz odp. pisemna jaka otrzymalismy jest na pismo z kwietnia ub.r. jakie zostalo zlozone w gmine. :angryy: Na pismo z stycznia tego roku odpowiedz dopiero otrzymamy jak zapewnila mnie kierownik wydz. komunalnego, przepraszajac jednoczesnie ze odp. na pismo z kwietnia dopiero teraz zareagowali. :mad: Quote
kanna Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Ada-jeje czy gmina olkusz podała już kwotę jaką wydatkowała na "schron" 2008? parę postów temu Kinya podrzuciła fajny "pomyślik" ,żeby na NK do ludzi zOlkusza wysłać inf o "schronie" a gdybyśmy połączyli te dwa pomysły i wysyłali plakacik? mogę taki plakacik zrobić- zdjęcia psów+ kwota z dopiskiem to powinno sugestywnie zadziałać nawet na ludzi którzy uważją że obrońcy praw zwierząt przesadzają... Quote
Faro Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Nie mam czasu szukać własciwego watku - wiec pisze tu. W Olkuskim schronisku jest bokser , ten który był na kwarantannie. Pies jest już po kwarantannie , ale jest chory. Po rozmowie telefonicznej - przedstawicielka nasze fundacj (SOS bokserom) pojechała tam z Warszawy z zamiarem adoptowania go. Niestety na miejscu usłyszała , że pies jest chory i go nie dostanie, bo tam jest leczony. Wtedy postanowiła zabrać go oficjalnie do fundacji , podpisując w imieniu fundacji oświadczenie, ze zabiera psa z pełna swiadomościa jego stanu zdrowia w celu zapewnienia mu własciwego leczenia w fundacji . Pani - chyba włascicielka uciekła do domu, lekarz wet również zwiał . Koleżanka uparcie czekała w schronisku - pani wyszła z domy i prawie siła wyrzuciła ją z terenu schroniska , nie chciała równiez rozmawiac przeztelefin z prezes fundacji , która była "z drugiej strony komórki" . Gwarantuję, jesli ta pani toczyta , że sprawy tej tak nie zostawie . Quote
patrycja_ Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 jezeli chodzi o takie akcje nie wpuszczania to chyba mozna wezwac policje lub straz miejskai zarzadac notatki. To jest kolejny dowod. To schronisko to moze i jest prywatne ale za kase podatnikow. Chyba panstwo P. zapominaja ze to spoleczenstwo jest ich sponsorami. Quote
patrycja_ Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Jezeli chodzi o takie akcje nie wpuszczania to chyba mozna wezwac policje lub straz miejska i zarzadac notatki. To jest kolejny dowod. Mysle ze teraz bedzie coraz gorzej tam wejsc. Boja sie zeby dowodow na nich nie zbierac. A jak wydadza psa, ktory zapewne nie byl wogole leczony????!!!!!! To schronisko to moze i jest prywatne ale za kase podatnikow. Chyba panstwo P. zapominaja ze to spoleczenstwo jest ich sponsorami - mam nadzieje ze juz niedlugo... Quote
kanna Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Faro- czy wiesz kim był weterynarz , znasz nazwisko ? jeśli nie to jak wyglądał? Quote
__Lara Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Ada-jeje napisał(a):Najnowsza informacja z UM z Chrzanowa, otoz odp. pisemna jaka otrzymalismy jest na pismo z kwietnia ub.r. jakie zostalo zlozone w gmine. :angryy: Na pismo z stycznia tego roku odpowiedz dopiero otrzymamy jak zapewnila mnie kierownik wydz. komunalnego, przepraszajac jednoczesnie ze odp. na pismo z kwietnia dopiero teraz zareagowali. :mad: To świetne tempo mają, nie ma co:angryy: powinno się skargę złożyć :angryy: Quote
Kinya Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 __Lara napisał(a):To świetne tempo mają, nie ma co:angryy: powinno się skargę złożyć :angryy: Obawiam się, że mogą teraz w pośpiechu preparować dokumenty, i to sporo wstecz. Jest afera, więc trzeba sobie uszyć dupochron:shake: Quote
Ada-jeje Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Faro i pozostali dogomaniacy, o kazdym przypadku piszcie do Burmistrza Miasta Olkusza, list polecony w kopi, ta sprawe tez poruszymy na piatkowym spotkaniu z Burmistrzami. I mamy nastepna odp. z Gminy Michalowice: Wysokosc miesiecznej kwoty to 1600 zl. w r. 2007 i 2008. Sprawozdanie wystawione przez p. Palke za rok 2007. Przyjetych zwierzat 21, adopcji 10, eutanazja 0, zagryzione 1,zbiegle 0. W uchwale z 2006r. ani slowa o opiece nad bezdomnymi zwierzetami. Za to punkt ktory mowi o okresowych kontrolach przez przedstawiciela urzedu. Zapytamy zatem o kontrole :crazyeye: mamy dopiero dwie gminy i juz kwote 5300 zl. czekamy dalej. :-o Quote
ARKA Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 ada zloz nowy watek na inne czy gdziekolwiek i wpisuj tam ICH wplywy i "wydatki",bedzie czytelne a my w naszych wątkach, w pierwszych postach damy link do tego "rozliczenia". Czy ktos z Was ma takie informacje: czy matka Palki jest pracownikiem schroniska czy jest moze wspolwlascielem firmy pt." schronsko dla zwierzat w Olkuszu i wylapywanie zwierzat itp". Quote
Kinya Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 [quote name='ARKA']Czy ktos z Was ma takie informacje: czy matka Palki jest pracownikiem schroniska czy jest moze wspolwlascielem firmy pt." schronsko dla zwierzat w Olkuszu i wylapywanie zwierzat itp". Z tego co wiem na pewno jest współwłaścicielką działki, na której znajduje się schronisko. Quote
Recommended Posts