Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kinya napisał(a):
To, że tam handlowano zwierzakim rasowymi lub wyglądającymi na takie to od dawna wiadomo. I tutaj jest dylemat: czy lepiej dać im zarobić i mieć nadzieję, że zwierzak wyrwany z tego piekła już nie trafi gorzej, czy występować do Allegro o zablokowanie konta:niewiem:
Tyle, że najlepiej aby o ewentualne zablokowanie konta wystąpiła np.fundacja

:shake: nie ma poki co w Polsce zakazu rozmnazania i sprzedawania psow.Nie ma jeszcze w ustawie,ze tylko hodowle rejestrowane maja prawo sprzedawac psy i tylko w miejscu hodowli. Konta allegro nie zablokuje bo podstaw nie ma.

Jak sprawdzisz naocznie warunki w jakich sa psy trzymane i cos bedzie niezgodne z ustawa wtedy mozesz reagowac i wrecz psy zabrac,od ręki, jesli warunki itp sa zagrozeniem dla ich zycia.

Posted

ARKA napisał(a):
:shake: nie ma poki co w Polsce zakazu rozmnazania i sprzedawania psow.Nie ma jeszcze w ustawie,ze tylko hodowle rejestrowane maja prawo sprzedawac psy i tylko w miejscu hodowli. Konta allegro nie zablokuje bo podstaw nie ma.

Jak sprawdzisz naocznie warunki w jakich sa psy trzymane i cos bedzie niezgodne z ustawa wtedy mozesz reagowac i wrecz psy zabrac,od ręki, jesli warunki itp sa zagrozeniem dla ich zycia.

Chodziło mi nie o szczeniaki, tylko psa który najprawdopodobniej pochodzi ze schroniska. Tymi przecież nie wolno handlować, czy się mylę?
Jasne, że zawsze mogą powiedzieć, że to ich pies, nie ze schronu (a gdyby nawet to nie udowodnimy, wszyscy wiemy jak wygląda "ewidencja" u Pałki), ale Allegro zbiera takie sygnały, jeśli nawet nie zablokuje od razu konta, to ma ich na specjalnej liście, a po kilku monitach i najdrobniejszych nieprawidłowościach robi bana. Nie za takie rzeczy blokują konta;)

Posted

jeśli to pies ze schronu to czy nie jest to paserstwo?

handel nie swoją własnością.

z drugiej strony takie ogrodzenia są tu (niestety) bardzo popularne i możemy mieć do czynienia z pseudohodowlą:(

ciekawa sprawa...

Posted

Chyba PAN WETERYNARZ założył nowe konto na NK.
Ponieważ skomentowałam jego profil, kiedy jeszcze było to mozliwe, tzn.zanim go tchórz zablokował, przed chwilą dostałam komentarz od profilu Mumiaaa - żebym zamiast zamieszczać głupie fotki zajęła się zwierzętami w olkuskim schronisku, choć to i tak nic nie da bo wszystkie zdechną.

Posted

[quote name='grzenka']Chyba PAN WETERYNARZ założył nowe konto na NK.
Ponieważ skomentowałam jego profil, kiedy jeszcze było to mozliwe, tzn.zanim go tchórz zablokował, przed chwilą dostałam komentarz od profilu Mumiaaa - żebym zamiast zamieszczać głupie fotki zajęła się zwierzętami w olkuskim schronisku, choć to i tak nic nie da bo wszystkie zdechną.

A mozesz podac link, kto to niby jest? Moze najblizsza i dalsza rodzina:evil_lol:

Posted

ARKA napisał(a):
Uuu, nie jest mysliwym, chociaz jeden, to przepraszam,ze napisalam, ze myslwy. Ale sie bardzo denerwuje:roll: i leca...wiązanki:cool3:

jak nie jest, jak jest... wiadomo ze sobie polowania w schronisku urządza :mad:

ANETTTA napisał(a):

hyyyyyyyyyyyymmmmmmmmmmm

zwróćcie uwage na zwierzaki w "zagrodzie" za owczarkiem... to chyba te westy z innych aukcji... :roll:

Posted

Jestem z Krakowa. Temat jest potworny i makabryczny. Mam zamiar zawiadomic w trybie pilnym "Sprawę dla reportera" i telewizje TVN. Zrobie co w mojej mocy aby zajęły sie tym media, bo tylko wtedy urzędasy k...sy troche się przestraszą. Proszę o kontakt osoby, które moga mi cokolwiek pomóc w tej sprawie, opisać, wskazać kto prowadzi ten proceder, i udzielą wszelkich możliwych informacji.
Telefon do mnie to: 0502 567 464, e-mail: dori12@o2.pl.

Sprawa jest zbyt powazna, aby ją tak pozostawić.
Dorota

Posted

Asior napisał(a):
jak nie jest, jak jest... nawet Magda Hejda to słyszała, ze sobie polowania w schronisku urządza :mad:

Ale o kim TY mowisz? ja mialam na mysli weta schroniskowego...

Posted

Asior napisał(a):
ktoś w olkuszu strzela do psów, niewiem czy wet czy właściciel, ale sobie "polowania" urządzają w schronie...

Tak strzela się do psów w schronie olkuskim, widziano nawet jak pałka odstrzelił psu łapkę, a on bez niej strasznie skowycząc uciekał na łąki,a ten palant za nim. Na terenie schronu urządza się tego typu party. Jak mu się nie chce iść do lasu to wychodzi na teren obozu i strzela do swoich jeńców, którzy nawet nie mają szans ucieczki:angryy:, nie chce nawet myśleć co biedne zwierzęta leśnie muszą przez tych zwyrodnialców przeżywać, bo tam już nikt nie ma nad tym kontroli. Nie wiem jak bezkarnie banda psychopatów może terroryzować zwierzęta w całej okolicy!!!

Posted

Till, Ci psychopaci terroryzuja nie tylko zwierzeta, ale takze spoleczenstwo, bo nie wierze ,ze sasiedzi nic nie widza, pewnie cicho siedza , bo sie boja.Uwazam, ze w Olkuszu trzeba rozpoczac akcje informacyjna na temat tego co sie tam dzieje jak najszybciej.

Posted

Till napisał(a):
Tak strzela się do psów w schronie olkuskim, widziano nawet jak pałka odstrzelił psu łapkę, a on bez niej strasznie skowycząc uciekał na łąki,a ten palant za nim. Na terenie schronu urządza się tego typu party.

Błagam, niech ktoś mi powie, że to tylko koszmarny sen :placz:, pałka i spółka - niech was piekło pochłonie!!!:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

[quote name='Till']Tak strzela się do psów w schronie olkuskim, widziano nawet jak pałka odstrzelił psu łapkę, a on bez niej strasznie skowycząc uciekał na łąki,a ten palant za nim.
Dziwi mnie tylko jedno, ze nikt policji nie wezwal. Czyli co? Mam rozumiec ze spoleczenstwo olkuskie daje przyzwolenie na takie akty okrucienstwa??