Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gratuluję udanego reportażu ! TVS naprawdę świetnie to przedstawiła ! Fundacja wypadła w jak najlepszym świetle, a pan P., no cóż... :diabloti:
Oby sprawy dalej szły w takim tempie :multi:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szczeniaki ze schroniska w Olkuszu:

Napisał Ulaa

Szczeniaczki z Olkusza... :placz:

------------------------------------
[SIZE=2][SIZE=5]Rodzeństwo mixy Berneńczyki:
[SIZE=2]zabrane 2 stycznia

Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 680x463, rozmiar 48KB.

Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 682x511, rozmiar 56KB.

Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 682x511, rozmiar 67KB.

WIOLA
W najlepszym stanie ze wszystkich zabranych szczeniaków. Podana surowica przeciw parwo.
Dzielnie się trzymała do 14.01 - znany scenariusz- wymioty, różowa biegunka.
W Arce (szpitalik).

BIRKA
Świerzb i glisty (wyleczone)Podejrzenie parwo -> surowica, mimo to pogorszenie, obecnie szpitalik.

KABIR
Świerzb i glisty (wyleczone)Podejrzenie parwo -> surowica, mimo to pogorszenie, obecnie szpitalik.

Nie wiem kim był tata, ale mama napewno była bernusiem. Myślą, że Abra jest mamą. Na psy o innym wyglądzie tak nie reagują :razz:

Rodzeństwo mixy ONków:

LUCJAN
Podana surowica przeciw parwo.
Dzielnie się trzymał do 14.01 - znany scenariusz- wymioty, różowa biegunka.
W Arce (szpitalik).

PUCHATEK
Podana surowica przeciw parwo.
- w szpitaliku

LUSIA

• W nocy 10/11 stycznia odeszła za TM :-( w szpitaliku

• [SIZE=2]2 ONkowate na DT u Halbiny - pod opieką Fundacji Szara Przystań - dziękujemy! :loveu:

Szanta i Szaman

Małe kundelki

PRALINKA

w szpitaliku - nosówka!

glisty i pchły - wyleczone

Bezimienny Maluszek

• Zabrany 30 grudnia, żył tylko kilka godzin... Parwowiroza.

Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 643x462, rozmiar 48KB.

CZARUŚ

• Zabrany 30 grudnia, miał domek i poznał miłość człowieka. Mimo heroicznej walki jego nowej rodziny - odszedł 10 stycznia...

SkĄD JE MAMY: OFIARY SCHRONISKA ! ! ! Żywe trupy błagają o PILNE WSPARCIE ! ! !

http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczenieta-z-obozu-zaglady-walka-o-zycie-maluszkow-128324/index27.html

bezmyślne, szkodliwe i tragczne w skutkach działania... :placz::angryy:

• Posted

[quote name='halbina']

bezmyślne, szkodliwe i tragiczne w skutkach działania... :placz::angryy:

:mad::mad::mad:Muszą wreszcie zniknac takie obozy zagłady zwierząt!!!
    Schronisko ma dac zwierzetom opiekę i pomoc a nie dać smierc w meczarniach!!!
    Adopcje zwierząt mają byc odpowiedzialne a nie wydawanie psow jak rzeczy, suk BEZ KASTRACJI. Nie stac nas(państwo/społeczeństwo) na pomnazanie bezdomnosci!

Posted

patrycja_ napisał(a):
    Ja mam takie pytanie, bo nei wiem moze przeoczylam gdzies o tym...

Kto tam jest weterynarzem? Czy z kims ten pan P.. ma podpisana umowe, ze ktos przychodzi, czy on wozi gdzies te psy. Zawsze mnie to intyrgowalo.

Proszę bardzo. 2 stycznia zabrałam ze schroniska w Olkuszu 5 kotów. Dostałam JEDNO zaświadczenie o szczepieniu kota przeciwko wściekliźnie, na dodatek- burego-pręgowanego kocura, a takiego akurat NIE WZIĘŁAM. Jest pieczątka-Wojciech Bobyla- lekarz weterynarii, 32-300 Olkusz, ul. Legionów Polskich 48/20

Posted

malgos napisał(a):
    Proszę bardzo. 2 stycznia zabrałam ze schroniska w Olkuszu 5 kotów. Dostałam JEDNO zaświadczenie o szczepieniu kota przeciwko wściekliźnie, na dodatek- burego-pręgowanego kocura, a takiego akurat NIE WZIĘŁAM. Jest pieczątka-Wojciech Bobyla- lekarz weterynarii, 32-300 Olkusz, ul. Legionów Polskich 48/20

A jak Ci koty wydali wpisali chociaz opis jak kot wyglada, jakis numer ewidencyjny?:roll:

Posted

ARKA napisał(a):
    A jak Ci koty wydali wpisali chociaz opis jak kot wyglada, jakis numer ewidencyjny?:roll:

Nic z tych rzeczy. Tak wygląda "ewidencja". Aaa, podpisałam odbiór "jednego kota".

Posted

jutro będziemy w TVP KRAKÓW o godz 18:40 z 15-toma psiakami zabranymi z Olkusza.. następna 15-stka za tydzień.....
    podam linka do programu jak się pojawi w necie ten odcinek...

Posted

malgos napisał(a):
    Nic z tych rzeczy. Tak wygląda "ewidencja". Aaa, podpisałam odbiór "jednego kota".

Ciotki a ja myślę, że powinno się w tej sprawie złożyć oficjalną skargę / doniesienie do wojewódzkiej inspekcji weterynaryjnej :diabloti:

Posted

malgos napisał(a):

:roll: jednego, to nie dobrze, trzeba bylo nie wychodzic bez wpisania wszystkich...albo wezwac policje o falszowanie dokumentow!!!
    .

Posted

iwona_k1 napisał(a):
    no i jeszcze bez szczepień na wściekiznę:shake:

Wynika, ze ich nie ma w ewidencji schroniska wiec jak maja miec szczepienia??

No i przy okazji sprawdzi sie wiarygodnosc kontroli;) czy pod koniec miesiaca stan zwierzat bedzie sie zgadzal? :roll:

No i oczywisce nie przyzna sie Palka,ze to z jego schronu koty, oprocz tego jednego.:roll:

Posted

nie,no to generalnie jest masakra skoro sam wyłapuje albo ludzie podrzucają ,lub się rozmnożą to są a jakoby ich nie było bo nie ma dokumentu przyjęcia to tez ich nie ma na stanie;dokumentów przyjęć tez nie ma?ale musi rozliczac się na jakieś podstawie czy tylko ryczałtem?

Posted

ARKA napisał(a):
    Czy w tym zaswiadczeniu samym jest jakikolwiek numer ewidencyjny wpisany?:roll:

Tak, jest numer ewidencyjny, ale jak to się ma do jakiejkolwiek ewidencji- nie wiem.

Posted

[quote name='Ulaa']Widziałam tam tego gościa, łaził do kwarantanny, z jakimiś dwoma babami i robili zdjęcia "lepszym" zwierzętom.

Weterynarz Wojciech Bobyla, gabinet weterynaryjny - Olkusz
    co za prymitywne opisy :-o i gdzie ubiór do badania?

Ulaa daj spokój - też czytałam opisy. Takie trochę hmm łopatologiczne. Zresztą podkreślił, że bardziej skomplikowane przypadki odsyła "wyżej", że on tylko diagnozuje. I pewnie leczy katar i obcima pazurki :razz: